۱۰ کشور که رمز ارزها را ممنوع یا محدود کرده‌اند

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۶ دقیقه
رمز ارز

در طول چند سال گذشته، رمزارزها در دنیا و به‌ویژه کشورهای غربی طوفانی به‌پا کرده‌اند، تا آنجا که ارزش هر کوین از بعضی از این ارزها به چند هزار دلار رسیده است. اما در حالی که این بازار جدید در بسیاری از کشورها با استقبال مواجه شده، تعدادی از کشورها هم با اعمال قوانین و محدودیت‌های متعدد سعی دارند با استفاده از این فناوری مبارزه کنند. اما دلیل نه گفتن این کشورها به رمز ارزها چیست؟

۱. چین

رمز ارز

چین کشوری ثروتمند است که بسیاری از کاربران بازار رمز ارزها را در خود جای داده، اما به‌تازگی دولت این کشور مبارزه‌ای جدی علیه این نوع ارزها را آغاز کرده است. این مبارزه شامل ممنوعیت استخراج و حتی داد و ستد رمز ارزهاست.

از سال ۲۰۱۳ تاکنون، این کشور با اعمال معیارهای سخت‌گیرانه‌ی متعدد، استفاده از رمزارزها را محدودتر کرده است. این محدودیت‌ها سرانجام در سپتامبر ۲۰۲۱ به ممنوعیت کامل تبدیل شدند و دولت چین اعلام کرد هرگونه استخراج و تراکنش رمز ارزها در این کشور غیرقانونی خواهد بود.

در نتیجه‌ی این قوانین بازدارنده، فعالیت‌ها در حوزه‌ی رمز ارز در سرتاسر چین ممنوع شد و بسیاری از صرافی‌ها اعلام کردند که دیگر نمی‌توانند به شهروندان چینی خدمات دهند و IP کاربرانی با مبدأ چین را هم مسدود خواهند کرد.

در حالی که قانون فوق بسیار سخت‌گیرانه به‌نظر می‌رسد، اما هنگامی که به اقتصاد چین که عمدتا دولتی است نگاه می‌کنیم، چندان هم جای تعجب ندارد. عدم وابستگی رمز ارزها به دولت‌ها و ماهیت غیرمتمرکز آن‌ها به این معنی است که دولت چین نمی‌تواند پردازش‌های این بازار را کنترل کند و این موضوع با ایدئولوژی اقتصادی این کشور سازگار نیست. البته این اتفاق برای کاربران چینی بسیار غم‌انگیز است، زیرا این کشور روزگاری نه‌چندان دور یکی از قطب‌های استخراج رمز ارزها به‌شمار می‌آمد.

۲. الجزایر

رمز ارز

الجزایر که در شمال آفریقا واقع شده، از سال ۲۰۱۸ با تصویب قوانین جدید، به‌صورت رسمی ممنوعیت استفاده از رمز ارزها را اعلام کرد. بر اساس این قوانین، هرگونه فعالیتی که با «ارزهایی که مجازی در نظر گرفته می‌شوند» مرتبط باشد، ممنوع خواهد بود.

دولت الجزایر در توضیح این قانون می‌گوید: «هر گونه ارزی که نتوان از آن پشتیبانی کرد یا آن را با ارزهای فیزیکی یا اسناد مالی مانند چک و با سکه و کارت‌های اعتباری جایگزین کرد، مجازی در نظر گرفته می‌شود. هر فردی که این قوانین را زیر پا بگذارد، به مجازات بر اساس قوانین مالی محکوم می‌شود».

۳. نپال

ممنوعیت رمز ارز

نپال کشوری کوچک و محصور در مرز جنوب شرقی چین است که در سال ۲۰۱۹ و تحت قانونی با عنوان «قانون تبادل ارز خارجی» استخراج و تبادل رمز ارزها را ممنوع اعلام کرده است.

به‌نظر می‌رسد تمایل دولت نپال به ارز دیجیتالی با پشتوانه‌ی ملی دلیل اصلی مخالفت با رمز ارزها و ممنوعیت کامل آن‌ها در این کشور است. با توجه به همین موضوع، احتمالا در سال‌های پیش رو شاهد معرفی ارز دیجیتالی نپال خواهیم بود.

۴. ویتنام

ویتنام

در حالی که رمز ارزها به‌صورت کامل در ویتنام ممنوع نشده‌اند، اما شما نمی‌توانید در این کشور از هیچ یک از رمز ارزها (حتی ارزهایی مانند بیت کوین و اتر) برای خرید کالا و خدمات استفاده کنید. با این حال، استخراج رمز ارز و استفاده از فناوری بلاک چین در این کشور فعلا قانونی است.

هنوز هیچ دلیل واضحی برای ممنوعیت استفاده از رمز ارزها در تراکنش‌های مالی در ویتنام اعلام نشده است. اما بعضی معتقدند که دولت این کشور ممکن است راه چین را دنبال کند و در پی ممنوعیت هرگونه ارزی باشد که قابل کنترل و تعمیم به‌قانون کشورش نیست. البته این یک پیش‌بینی است و ممکن است مخالفت دولت ویتنام با رمز ارزها دلایل دیگری داشته باشد که شاید در آینده اعلام شوند.

۵. روسیه

ممنوعیت رمز ارز

روسیه تاکنون اقدامی قانونی برای ممنوعیت رمز ارزها انجام نداده، اما مشخص است که دولت این کشور قصد دارد این بازار را محدود کند. برای مثال، در ژوئیه‌ی ۲۰۲۰، قانونی در روسیه به تصویب رسید که رمز ارزها را هم مشمول مالیات می‌داند. علاوه بر این، استفاده از رمز ارزها به‌عنوان یک روش پرداخت در روسیه غیر قانونی محسوب می‌شود.

بسیاری معتقدند که مقامات این کشور نگران هستند که اگر از رمز ارزها به‌عنوان یک روش پرداختی استفاده شود، به ثبات ذخیره‌ی پولی روسیه آسیب وارد می‌شود. با این وجود، شهروندان روس می‌‌توانند در خارج از فدراسیون روسیه کیف پول‌های رمز ارز خود را داشته باشند. بنابراین، روس‌ها همچنان (تا زمان اعلام ممنوعیت‌های احتمالی در آینده) می‌توانند به این بازار به‌عنوان یک گزینه برای سرمایه‌گذاری نگاه کنند.

اگرچه قوانین فوق چند سالی است در روسیه وجود دارند، اما ممکن است در آینده دچار تحول شوند. ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه، به‌تازگی اعلام کرده است که رمز ارزهای استحقاق این را دارند که به‌عنوان روشی برای پرداخت در نظر گرفته‌ شوند. اما او همچنان درباره‌ی تجارت با این ارزها برای صادرات، مانند صادرات نفتی، با تردید عمل می‌کند.

۶. بنگلادش

بنگلادش

در حال حاضر بنگلادش امکان تبادل رمز ارزها را فراهم نمی‌کند، زیرا تبادل این نوع ارزها با قوانین و مقررات مالی این کشور، به‌ویژه «قانون ارزهای خارجی» مصوب سال ۱۹۴۷، «قانون جلوگیری از پول‌شویی» مصوب سال ۲۰۱۲ و «قانون ضد تروریسم» مصوب سال ۲۰۰۹ در تضاد است.

در نتیجه، در بنگلادش هیچ‌گونه خریدی با استفاده از رمز ارزها ممکن نیست و تبادل آن‌ها هم غیرقانونی است، زیرا مسؤولان این کشور با توجه به ماهیت غیر متمرکز و کنترل ناپذیر بودن ارزهای دیجیتال، آن‌ها را ریسک بسیار بزرگی تلقی می‌کند.

۷. اکوادور

اکوادور

این کشور آمریکای جنوبی در ژوئیه‌ی ۲۰۱۴ استفاده از رمز ارزها را ممنوع اعلام کرد. این در حالی است که اکوادور تصمیم دارد «پول الکتریکی» خود را عرضه کند که توسط بانک مرکزی این کشور پشتیبانی خواهد شد.

با وجود قوانینی که استفاده از رمز ارزها را ممنوع اعلام می‌کنند، افزایش محبوبیت بیت‌کوین در طول سال‌های گذشته باعث افزایش استفاده از این ارز در اکوادور شده است. بسیاری از شهروندان این کشور همچنان به خرید و فروش بیت‌کوین مشغول هستند و حتی یک جامعه‌ی اکوادوری بیت‌کوین را تشکیل داده‌اند که در حال رشد است.

۸. مصر

رمز ارز

در حالی که مصر رمز ارزها را کاملا غیر قانونی اعلام نکرده است، اما قوانین مذهبی این کشور استفاده از آن‌ها را ممنوع می‌داند. مجلس اسلامی مصر اعلام کرده است که حضور رمز ارزها و استفاده از آن‌ها ممکن است تهدیدی برای امنیت ملی محسوب شود. همچنین، دولت مصر باور دارد که بی‌ثباتی مشهود رمز ارزها می‌تواند به اقتصاد این کشور آسیب بزند.

به نظر می‌رسد این محدودیت‌های مذهبی هم نتوانستند مصری‌ها را از خرید و استفاده از رمز ارزها منصرف کنند. بازار رمز ارزها همچنان میزبان هزاران کاربر مصری است که با وجود هشدارهای بانک مرکزی این کشور، وارد این حوزه می‌شوند.

۹. ترکیه

محدودیت ارز دیجیتال در ترکیه

ترکیه بازار رمز ارز دارد، اما گویا دولت این کشور چندان از این موضوع خوشحال نیست. در آوریل ۲۰۲۱، دولت ترکیه اعلام کرد به‌دلیل خطرات مرتبط با رمز ارزها، استفاده از آن‌ها به‌عنوان یک گزینه‌ی پرداختی ممنوع است.

رجب طیب اردوغان، رییس دولت ترکیه، با صراحت اعلام کرده است که قصد دارد با اعمال قوانینی فعالیت رمز ارزها را کنترل کند. هنوز مشخص نیست این قوانین چه زمانی به‌صورت رسمی اعمال خواهند شد و شهروندان ترکیه را با چه محدودیت‌هایی درباره‌ی مالکیت این نوع ارزها مواجه خواهند کرد.

۱۰. مقدونیه‌ی شمالی

ممنوعیت رمز ارز

در حال حاضر، مقدونیه‌ی شمالی تنها کشور اروپایی است که به‌صورت کامل رمز ارزها را غیرقانونی اعلام کرده. این ممنوعیت شامل خرج کردن رمز ارزها، تبادل آن‌ها و یا سرمایه‌گذاری در این بازار است. بانک مرکزی مقدونیه‌ی شمالی اعلام کرده فعالیت‌های مرتبط با رمز ارزها با فعالیت‌های مجرمانه همراه هستند. همچنین، این نهاد دولتی می‌گوید ماهیت غیرقابل‌کنترل رمز ارزها آن‌ها را به یک خطر اقتصادی تبدیل کرده است. البته این باوری است که پیش از این هم توسط بسیاری از بانک‌های مرکزی و دولت‌های کشورهای مختلف اعلام شده است.

درک اکوسیستم رمز ارزها کار چندان ساده‌ای نیست، به‌ویژه برای کسانی که به‌تازگی با این حوزه آشنا شده‌اند. بنابراین، ممکن است مدتی طول بکشد تا کشورهای مخالف این فناوری، به‌آرامی استفاده از رمز ارزها را بپذیرند؛ همان‌گونه که بعضی از کشورها اکنون آن‌ها را پذیرفته‌اند.

منبع: Make Use Of



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X