۶ بهانه که باعث میشود وسایل قدیمی خانه را دور نریزیم!
ترفندها و سبکهای زندگی مختلفی وجود دارد که به شما کمک میکند فضای خانه یا محل کار را تمیز و منظم نگه دارید. نقطهی اشتراک تمام این سبکها رها شدن از وسایل اضافی است. قبلا در دیجیکالا مگ مقالاتی دربارهی روشهای دور ریختن وسایل اضافه منتشر کردهایم؛ اما نکتهی قابل توجه در این میان، دلایلی است که برای نگهداری وسایل میآوریم. این دلایل گاهی آنقدر برای ما محکم هستند که به خاطرشان خانهی شلخته و انباری شلوغ را انتخاب میکنیم.
در این مطلب از دیجیکالا مگ میخواهیم با ۶ دلیلی که به ما اجازهی دور ریختن وسایل را نمیدهد آشنا شویم.
۱. پول زیادی بابت آن خرج کردهام
خیلی وقتها وسایلی در خانه داریم که دیگر مورد استفادهمان نیست؛ اما نمیتوانیم دست از آنها برداریم چون قبلا پول زیادی بابت تهیهی آن پرداختهایم. همین موضوع باعث تردید و دو دلی ما برای دور ریختن وسایل میشود. اما باید بدانید که در حال دست و پنجه نرم کردن با مشکلی اشتباه هستید. این هزینه قبلا انجام شده و شما از آن وسیله به اندازهی کافی استفاده کردهاید. حالا فقط درگیر یک بازی روانی هستید.
به دلیل هزینهی اشتباهی که در گذشته کردهایم قرار نیست امروز را هم در شلختگی و آشفتگی زندگی کنیم. به جای این کار باید به خاطر بسپاریم که برای خریدهای بعدی هوشمندانهتر تصمیم بگیریم. پس از امروز صرف وقت و انرژی خود برای تمیز کردن و نگهداری از وسایلی که لازم ندارید را کنار بگذارید. لیستی از این وسایل تهیه کنید، آنها را بستهبندی کنید و به یک خیریه بدهید یا در اپلیکیشنهای فروش لوازم دست دوم بفروشید.
۲. ممکن است بعدا به آن نیاز داشته باشم
معمولا انباری خانهی مادربزرگها پر از وسایلی است که سالها دارد خاک میخورد اما همچنان دور ریخته نمیشوند. همیشه هم شنیدهایم که میگویند ممکن است به آنها نیاز پیدا کنند. حتی ضربالمثلی هم در این مورد داریم که میگوید «چیزی که خار آید روزی به کار آید». اما آیا شما هم قرار است در همین مسیر پیش بروید و به جای دور ریختن وسایل اضافی خانهی خود را به یک انباری بزرگ از وسایلی که هرگز استفاده نمیشوند تبدیل کنید؟
به جای اینکه کوهی از وسایل غیر قابل استفاده را با این امید که ممکن است روزی به آنها نیاز داشته باشید نگه دارید، به خودتان یادآوری کنید که اگر زمانی به وسیلهی مشابهی نیاز داشته باشید میتوانید به راحتی آن را بخرید یا حتی قرض بگیرید. باور کنید پرداخت هزینهی مجدد برای خرید یک وسیله خیلی کمتر از هزینهای است که بابت نگهداری وسایل قدیمی پرداخت میکنید.
۳. باید همهی کتابهایم را نگه دارم
فکر جدا شدن از کتابها در لحظهی اول شوکه کننده است. هر کتاب برای ما معنایی دارد و نمیتوانیم از آنها دل بکنیم. غرق شدن در کتابها، تلاش برای نگهداری آنها در مکانی مناسب و مراقبت دائمی از آنها گاهی میتواند آزاردهنده باشد. کتابهای خود را بررسی کنید، کتابهایی که برای شما مهم هستند یا خاطرهای با خود دارند را نگه دارید و آنهایی که دیگر مورد نیازتان نیستند را اهدا کنید.
با انجام این کار قفسههای کتاب شما منظم میشود و به خوبی میتوانند فکر و اندیشهی شما را بازتاب دهند. شما همیشه کتابهایی که الان دوست دارید بخوانید را نزدیک خود دارید و از تماشای کتابخانه لذت بیشتری میبرید. از همه مهمتر، وقت کمتری برای گردگیری کتابخانه و کتابها و جابهجایی جعبههای سنگین کتاب در انباری میکنید.
۴. دفترچهی چاپی راهنمای وسایل باید در هر خانهای باشد
این دفترچههای راهنما به صورت PDF در اینترنت وجود دارند و نگهداری از انبوهی دفترچه فقط فضای اضافه اشغال میکند. همهی راهنماها را جمع کنید و به یک پایگاه بازیافت زباله بدهید. فراموش نکنید که تنها مدارک پرینت گرفته شده و چاپی مهم که باید همیشه نگه دارید مدارک و اسناد شخصی هستند.
۵. همهی نقاشیهای فرزندانم ارزشمند هستند
هیچ وقت خود را در این دام گرفتار نکنید. اگر قرار باشد تمام نقاشیها و کاردستیهای فرزندان خود را نگه دارید مطمئن باشید بعد از زمان کوتاهی خانهی شما انبار نگهداری کاغذ خواهد شد. از بین نقاشیها چند نقاشی خاص را نگه دارید و مابقی را به دست ایستگاه بازیافت زباله بسپارید. اگر دوست دارید تمام آنها را داشته باشید میتوانید عکس بگیرید و در یک هارد از آنها نگهداری کنید. چند نقاشی خاص را هم که نگه داشتهاید میتوانید قاب کنید و به دیوار اتاق کودکتان بزنید یا روی در یخچال بزنید تا همیشه در معرض دید همه باشند.
۶. باید همیشه همهی یادگاریها را نگه دارم
همهی یادگاریها خوب نیستند. بعضی از آنها یادآور روزها و خاطرات تلخی هستند که هر بار دیدنشان شما را آزار میدهد. حتی بعضی از یادگاریهایی که خاطرات خوبی را با خود به همراه دارند هم میتوانند دیگر دوست داشتنی نباشند. باید این را بدانید که جدا شدن از یادگاریها به معنای خداحافظی با خاطره نیست. برای خلوت کردن خانه از یادگاریهایتان عکس بگیرید، آنهایی که واقعا احساس خوبی به شما میدهند را نگه دارید و مابقی را رها کنید.
مرور کلی
رها شدن از بینظمی همیشه به معنای مینیمالیست بودن نیست. شما باید خود را مسئول محیطی که در آن زندگی میکنید بدانید و چیزهایی که فضای اضافه اشغال کردهاند را رها کنید. در این مسیر باید به ۲ نکته دقت کنید. اول اینکه اجازه ندهید نظرات دیگران تصمیم شما را تغییر دههد و دوم اینکه فقط چیزهایی را نگه دارید که واقعا دوستشان دارید یا به آنها نیاز دارید.
منبع: apartmenttherapy