همهچیز دربارهی قهوه؛ انواع دانه، روشهای رست و نکات نگهداری
شاید تا همین ده سال گذشته، خرید قهوه کار بسیار سادهای بود، هنگام بازگشت از کار، قهوهی همیشگی را میخریدید و به خانه میرفتید. درواقع در آن زمان تنوع زیادی در دانههای قهوه وجود نداشت و به معنی واقعی کلمه چیز زیادی برای فکر نبود! اما امروزه داستان کاملا متفاوت است، شما میتوانید دانههای متنوع قهوه را از کشورهای مبدا مختلفی خریداری کنید و نوشیدنیای با طعمهای متنوع و جدید را امتحان کنید. بنابراین در این راهنمای جامع از سری مقالات دیجیکالا مگ، هرآنچه برای خرید دانههای قهوه، از جمله بینش و دانش لازم برای انتخاب دانهها با توجه به ترجیحات طعم و سبک زندگی، لازم است را با دقت بررسی و به شما ارائه میکنیم.
قهوهی عربیکا یا روبوستا (Arabica VS Robusta Coffee Species)
آشنایی با انواع رُست در خرید قهوه
قهوه ترکیبی یا قهوهی تک خواستگاه، کدام بهتر است؟
آشنایی با مشخصات و اطلاعات روی برچسب قهوه
بهترین قهوه متعلق به کدام کشورها است؟
دیکف یا قهوهی بدون کافئین چیست؟
نکاتی برای نگهداری از قهوه به بهترین شکل
۱۱ برند محبوب قهوه در ایران و جهان
قهوهی عربیکا یا روبوستا (Arabica VS Robusta Coffee Species)
همانطور که میدانید، مدت زیادی است که دانههای قهوه به یک کالای پرفروش تبدیل شدهاند؛ درواقع قهوه هم همچون روغن یا پنبه دست به دست معامله میشود و به بازار راه پیدا میکند. در این میان البته افرادی وجود دارند که با رست بیش از حد قهوههای بیکیفیت، قصد پنهان کردن طعم درجهی پایین آنها را دارند، در چنین حالتی دانههای شما طعم خاکستر، کربن یا تلخی شدیدی میدهند. بنابراین در زمان خرید قهوه باید حسابی هوشیار باشید. همچنین پیشنهاد میشود که اگر علاقهمند به چشیدن طعم واقعی قهوه هستید، یک آسیاب بخرید و دانههای را در رُست مدنظر و جداگانه خریداری و در خانه آسیاب کنید. حال پس از این مقدمه به سراغ بحث پیشرو میرویم، قهوهی عربیکا بهتر است یا روبوستا؟
به طور کلی میتوان اذعان داشت که صدها گونهی مختلف از گیاه قهوه در سرتاسر جهان (عمدتاً در آفریقا) رشد میکند، اما آنچه واقعا به صورت تجاری در بازار مشاهد میکنیم شامل قهوه عربیکا (Coffea Arabica) و قهوهی روبوستا (Coffea Robusta) میشود. این دو گونهی رایج قهوه طعم و عطری بسیار متفاوت دارند، بنابراین مهم است که که در زمان خرید با آنها آشنایی کامل داشته باشید.
قهوهی عربیکا
جالب است بدانید که گیاه عربیکا شاخههای کمی دارد، بنابراین تعداد زیادی دانهی قهوه بر روی آن رشد نمیکند. البته از مسئله از این لحاظ حائز اهمیت است که با وجود شاخههای کمتر، هر دانهی قهوه مواد مغذی بیشتری به منظور رشد بهتر دریافت میکند. در چنین حالتی طعمهای شگفت انگیز و پیچیدهای در این نوع قهوه به وجود میآید که در نوع خود بینظیر است. به طور کلی قهوهی عربیکا محصولی با طعمها متنوع، اسیدیتهی زیاد و تلخی کم است.
قهوهی روبوستا
از طرف دیگر، گیاه دانههای روبوستا بزرگ و متراکم است و در هر فصل چندین تن دانهی قهوه بار میدهد البته همین مسئله هم بر قیمت آن تاثیر میگذارد و این نوع قهوه از قیمت کمتری نسبت به عربیکا برخوردار است. با این حال، این نوع گیاه مواد مغزی کمتری را بین دانهها تقسیم میکند، بنابراین طعمهایی به پیچیدگی عربیکا در دانههای روبوستا وجود ندارد!
در حالت کلی میتوان پیشنهاد داد که بهتر است، اولویت خود را بر روی دانههای قهوه عربیکا قرار دهید، چراکه این نوع قهوه خوشمزهتر است و در عین حال سطح کافئین قابل کنترلتری دارد.
در همین راستا به منظور دفع آفات، گیاه روبوستا ترکیباتی تلخ مزه تولید میکند که باعث میشود قهوهی دم شده بسیار تلخ و تا حدی برای برخی از افراد ناخوشایند باشد. جالب است بدانید که یکی از ترکیبات تلخی که این گیاهان تولید میکنند، مادهی کافئین است؛ بنابراین فنجانهای قهوه روبوستا تا ۵۰ درصد کافئین بیشتری نسبت به همان فنجان اما با قهوهی عربیکا دارند. با توجه به همین موارد هم پیشنهاد میکنیم که اولویت خود را دانههای قهوهی عربیکا قرار دهید؛ چراکه این نوع قهوه خوشمزهتر است و در عین حال سطح کافئین قابل کنترلتری دارد.
آشنایی با انواع رُست در خرید قهوه
رُست (Roast) یا برشته کردن دانههای قهوه در دنیای تخصصی قهوهها، بسیار متفاوت از رست کردن سایر دانهها است. به طور کلی رُست دانههای قهوه در سه دستهی روشن یا لایت، رست مدیوم یا متوسط و دارک یا تیره وجود دارد. در این میان باید در نظر داشته باشید که معمولا قهوههایی با کیفیت پایین را به صورت تیره رُست میکنند تا طعم دانههای بیکیفیت را حس نکنید! با این حال، در دنیای تخصصی قهوه باید با انواع رست آشنا شوید؛ بنابراین در این بخش شما را با انواع رُست برای خرید قهوه آشنا میکنیم.
۱. رُست روشن یا لایت دانهی قهوه (Light Roasts)
دانههای رستشدهی روشن معمولاً رنگ قهوهای تیره دارند و هیچ سطح روغنیای روی آن قابل مشاهده نیست. از آنجایی که این نوع از دانهها از نظر فنی کمتر برشته شدهاند، طعم و ویژگیهای منحصربهفرد دانههای مبدا را نسبت به سایر سطوح رُست، حفظ میکنند.
دانههای قهوه معمولا حاوی روغنی هستند که در فرآیند برشته کردن با رست تیرهتر آزاد میشود، بنابراین طبیعی است که در حالت رست لایت روغن بر روی دانه قابل مشاهده نباشد.
دانههایی با رُست روشن معمولاً اسیدیتهای (همان ترشی قهوه ) پویاتر و شکلی ترد دارند که روشنی دانه را افزایش میدهد. همچنین نتهای گلی و میوهای معمولاً در این سطح از برشته کردن دانهی قهوه، ظاهر میشوند. در حالت کلی رُست روشن یا لایت دانهی قهوه، سبک، همراه با رایحههای آشکار و بدون تلخی است. از طرفی لازم به ذکر است که آسیاب کردن دانههایی در این سطح ار رُست، سختتر است، چراکه دانهها در این حالت متراکمتر هستند.
مشخصات دانههایی با رست لایت:
- حفظ بیشترِ طعم و بوی دانههای مزرعهی مبدا
- اسیدیته پویاتر
- وجود نتهای شیرینی، گلی و میوهای در دانهها
- بدنهی سبک با رایحههای آشکار و قابل حس
- بدون تلخی
۲. رُست مدیوم یا متوسط دانهی قهوه (Medium Roasts)
دانههای قهوه با رست مدیوم یا متوسط به رنگ قهوهای روشن هستند و به ندرت روغن سطح آن آزاد میشود. این نوع از دانهها همچون دانههای رست لایت، هنوز هم به ویژگیهای منحصربهفرد دانههای مزرعه یا منطقهی مبدا نزدیک است، اما همراه با آن شیرینی دلپذیری همچون کارامل یا عسل را تداعی میکند. درواقع دانههای قهوه در این مرحله اسیدیتهی کمتری دارند و حس تعادل بیشتری را ایجاد میکنند. در این نوع دانهها ممکن است که تلخی جزئیای ظاهر شود، اما این مقدار جزئی به بهتر کردن طعم قهوه کمک میکند.
مشخصات دانههایی با رست مدیوم:
- اسیدیتهی متعادلتر
- وجود نتهای گلی و میوهای همراه با شیرینی عسل یا کارامل
- بدنهی نیمه سبک
- رایحههای غنی و قابل استشمام همراه با تلخی دلپذیر
۳. رُست دارک یا تیرهی دانهی قهوه (Dark Roasts)
به طور کلی در رُست دارک، رنگ دانههای قهوه به قهوهای تیره میل میکند و اغلب این دانهها دارای درخشندگی روغنی نازکی بر روی سطوح خود هستند. از نظر طعم، دانههایی با رست تیره، کمتر مشخصههای دانههای مزرعهی مبدا را دارند، اما در عین حال باید بدانید که این نوع از دانهها دارای طعمی یکنواخت یا خستهکننده نیستند. اسیدیتهی این دانهها بیشتر و رایحههای آنها عمیق و غنی است. همچنین شیرینی دانههایی با رُست دارک همچون شکلات یا شیرهی قند است و با نتهای ادویه، خاک و چوب همراه شده است.
مشخصات دانههایی با رست دارک:
- شباهت کمتر به طعم و عطر دانههای مزرعهی مبدا
- اسیدیتهی ملایم و همراه با نتهای عمیقِ ادویه، خاک و چوب
- این دانهها طعم شیرینی همچون شکلات دارند!
- بدنهی دانهها سنگین و با رایحههای غنی و عمیق ترکیب شده است.
- همراه با تلخی دلپذیر
در ادامهی این بخش لازم به تاکید است که از رست دانهها به شکلی تیرهتر از رست دارک خودداری کنید.، چراکه این سطح از برشتگی دانهها به قدری تیره است که تمام طعمهای دلپذیر دانههای قهوه را از بین میبرد و تنها چیزی که برای شما باقی میگذارد طعمهایی خاکستر مانند و کربنی است که تلخی خشنی را ارائه میکند.
قهوه ترکیبی یا قهوهی تک خواستگاه، کدام بهتر است؟
اگر علاقهمند به استفاده از قهوه به شکلی حرفهای هستید، احتمالا نمونههای تک خواستگاه برای شما محبوبتر هستند، چراکه با این قهوهها میتوانید تفاوتهای ظریف و خصیصههای دانهها را کشف و پیدا کنید. اما مسلما این محصولات برای همهی افراد مناسب نیستند و نمونههای ترکیبی طرفداران خاص خود را دارند.
قهوهی تک خواستگاه (Single Origins)
قهوهی تک خواستگاه را میتوان اساساً قهوهای در نظر گرفت که از یک مزرعهی مشخص نشات گرفته شده است. از آنجایی که تمام دانههای کیسه از یک مکان است، طعمها و ویژگیهای منحصربهفرد دانهها به معنی واقعی آشکار است، بنابراین میتوان اذعان داشت که این همان چیزی است که قهوههای تک خواستگاه را هیجانانگیز میکند.
قهوههای اتیوپی و کنیا معمولاً طعمهای متفاوتی دارند، هرچند که کشورهای همسایه تلقی میشوند؛ دانههای سوماترا و بالی هم طعم خاص خود را دارند، در حالی که هر دو جزیره بخشی از اندونزی به حساب میآیند.
جالب است بدانید که حتی دو قهوه از دو مزرعهی متفاوت در دو طرف آتشفشان گواتمالا هم میتوانند طعمهای متفاوتی داشته باشند. با این حال، قهوهی تک خواستگاه با معایبی هم همراه است. به عنوان مثال، موادغذاییای به این شکل معمولا محصولات فصلی به شمار میروند و به ندرت بیش از چند ماه دوام میآورند. از طرفی این نوع قهوه نسبت به گزینه های ترکیبی در هنگام دم کردن، سازگاری کمتری دارند که میتواند برای برخی از افراد که به قهوهی خوش دم علاقه دارند، ناخوشایند باشد. همچنین طعمهای عجیب قهوهی تک خواستگاه در برخی موارد برای عاشقان قهوهی سنتی کمی بیش از حد تند و تیز است.
مزایا
- تنوع فوقالعاده در طعم همراه با طعم و عطرهای متنوع
- درک بهترِ مهارت کشاورز در پرورش دانههای قهوه
معایب
- این طعمهای عجیب برای برخی از افراد جالب نیست!
- این نوع قهوه به صورت فصلی در دسترس است.
- در برخی موارد دم کردن آن دشوار است، به این معنی که دیر دم است!
قهوهی ترکیبی (Coffee Blends)
ترکیبات مختلف قهوهها در طول چند دههی اخیر بسیار تغییر کردهاند، چراکه در گذشته ترکیب دانهها راهی برای کم کردن طعمهای کمتر مطلوب قهوه بود، این در حالی است که امروزه ترکیب دانهها بیشتر به منظور ایجاد طعمهای مکمل برای ایجاد تجربیات جدید است. قهوهبازهای ماهر علاقهمندند که قهوهای با عطر و نتهای عمیقتر مانند ترکیب قهوه مکزیکی با نتهای خاکی و شکلاتی را با قهوهای روشنتر، همچون دانههای کنیایی با نتهای گلی و تند، را تولید کنند. درواقع چنین ترکیبی حس تعادل و یکپارچگیای را به وجود میآورد که در قهوهی تک خواستگاه غیرمعمول است!
با این حال، باید اذعان داشت که تنوع کمتری (در مقایسه با چهار تا هشت طعم دانهی تک خواستگاه) در میان دانههای ترکیبی وجود دارد، به همین دلیل هم در کافههای حرفهای تنها دو یا حداکثر سه دانه را ترکیب میکنند. در ترکیبهای مدرن، طعم و عطرهای ملایمتر، نتهای تندتر را به تعادل میرسانند، همچنین قهوههای ترکیبی، در هنگام دم کردن، سازگارتر و خوشدمتر هستند. لازم به ذکر است که شما میتوانید در اغلب روزهای سال از دانههای ترکیبی استفاده کنید و این مساله وابسته به فصول مختلف نیست.
مزایا
- طعمهای چندگانه و متعادل
- خوشدم و زود دم
- اغلب در تمام طول سال در دسترس است.
معایب
- تنوع کم طعمها در مقایسه با قهوههای تک خواستگاه
- وضوح طعم کمتر
آشنایی با مشخصات و اطلاعات روی برچسب قهوه
با افزایش محبوبیت قهوه به عنوان نوشیدنیای انرژیزا، بهتر است با برخی ویژگیهایی که بر روی برچسب این کالاها زده میشود، آشنا شوید.
- AA؛ این مشخصه نشاندهندهی یک دانهی خیلی بزرگ قهوه در کنیا با توجه به درجهبندی قهوه است. این نوع از دانهها معمولاً با قیمتی بالاتر از هر درجههای دیگری فروخته میشوند.
- C.A.F.E.؛ این عبارت اصطلاحی بر روی قهوه استارباکس و مخفف عبارت «Coffee and Farmer Equity» به معنی قهوه و حق مالی کشاورز است. درواقع هدف از این اصطلاح این است که به کشاورزان کمک کنید تا قهوه را به گونهای رشد دهند که هم برای مردم و هم برای کره زمین بهتر باشد!
- کافئین (Caffeine)؛ مقدار کافئین در یک فنجان را نشان میدهد و بسته به عواملی مانند ترکیب، روش دم کردن و نوع دانهها میتواند بسیار متفاوت باشد.
- بدون کافئین (Decaffeinated)؛ با وجود چنین نوشتهای باید بدانید که کافئین از دانههای سبز قهوه قبل از رست شدن، حذف شده است.
- طعمدار (Flavored)؛ این نوع از قهوهها با طعم و عطر فندق، وانیل، خامهی ایرلندی و غیره عرضه میشوند و از افزودن مواد طعمدهنده به دانههای رست شده به دست میآید.
- منطقهی رشد قهوه (Growing Region)؛ قهوه در سراسر نواحی استوایی کشت میشود و طبیعتا جغرافیا تاثیر گستردهای بر طعم و عطر منحصربهفرد دانهها دارد.
- ارگانیک (Organic)؛ قهوهی ارگانیک به این معنی است که دانهها بدون کودهای شیمیایی و اکثر آفتکشهای صنعتی پرورش داده میشود.
- گواهی Rainforest Alliance؛ با وجود چنین گواهی بر روی بسته قهوه میتوان مطمئن شد که استفاده از آفتکشهای شیمیایی در زمان پرورش دانهها محدود بوده است. همچنین آب و خاک مورد بهرهکشی قرار نگرفته و با کارگران مزرعه رفتاری منصفانه شده است.
بهترین قهوه متعلق به کدام کشورها است؟
به طور کلی آمریکای جنوبی در زمینه کشت قهوه از تنوع زیادی برخوردار است، قهوه با نتهای میوهای، قهوه با نت خاک، قهوه با طعم مغزها و درواقع هر نوع قهوهای که بتوانید تصور کنید، در این قاره وجود دارد. یکی از این موارد مزارع قهوهی اکوادور است، این مزارع در ارتفاعات کوههای آند قرار دارند و با توجه به ارتفاع ۶۰۰۰ تا ۱۰۰۰۰ فوتی این کشتگاهها، دانههای قهوهای با اسیدیتهی بیشتر رشد داده میشوند. همچنین خاک آتشفشانی این مزارع تمایل به ایجاد نتهای میوهای و ملایم در دانهها را بیشتر میکند.
در کنار قهوهی اکوادر، نمونه قهوههای دیگری همچون قهوهی کلمبیا هم وجود دارد. در این کشور به طور انحصاری دانههای عربیکا کشت میشود که اسیدیتهی بالایی دارند و همراه با آن نتهایی از مرکبات، شکلات و گل هم موجود است. در برخی دانههای قهوهی این کشور نتهای ادویهای و جنگلی به شکلی عمیقتر و پررنگتر حاضراند. یکی دیگر از کشورهای خوشآوازه در زمینهی قهوه، برزیل است؛ درواقع زمینهای کشاورزی برای کاشت قهوه در این کشور در بخشهای پَست یا کمارتفاع قرار دارد، به همین علت هم بیشتر قهوههای این کشور از نظر اسیدی ملایم هستند اما ساختاری سنگینتر دارند.
در آسیا هم میتوان از کشوهایی همچون ویتنام، تایلند و میانمار به عنوان معروفترین تولیدکنندگان قهوه نام برد. ویتنام دومین تولید کننده بزرگ قهوه در جهان است ولی متأسفانه، تقریباً تمام قهوهی تولیدی آن از نوع روبوستا است، به همین علت هم بیشتر در زمینهی تولید قهوه فوری فعالیت میکند. میانمار (برمه سابق) از جمله کشورهایی است که به تازگی وارد صنعت قهوه شده است؛ درواقع دانههای تولیدی در این کشور اغلب دارای اسیدیتهای مانند کولا است و عطر و طعم بسیار پیچیدهای دارد!
- ۸ نکتهی کلیدی برای خرید بهترین قهوهساز بر اساس نیاز
- ۱۲ مدل قهوه در منوی بلند کافهها که باید بشناسید
دیکف یا قهوهی بدون کافئین چیست؟
قهوهی بدون کافئین از دسته محصولاتی است که شهرت چندان خوبی ندارد، چراکه در دهه ۱۹۷۰، یکی از حلالهای رایج در فرآیند کافئینزدایی بود که توسط موسسه ملی سرطان به عنوان یکی از عوامل سرطانزا معرفی شد. با این حال، این روزها قهوهی بدون کافئین یا دیکف مانند هر قهوهی دیگری به عنوان محصولی سالم شناخته میشود. در همین راستا سه روش اصلی و بیخطر برای تولید این مادهی غذایی وجود دارد که در این بخش به آنها اشاره میکنیم.
۱. استفاده از CO2 در تولید قهوهی بدون کافئین
در این رویه دانههای سبز قهوه را در CO2ای که نه کاملا گاز است و نه مایع (من دقیقا نمیدانم به چه شکل است!)، میخیسانند. در چنین حالتی CO2 به طور انتخابی کافئین را از دانهها جمع میکند، سپس کافئین را با استفاده از فیلترهای کربن فعال از CO2 (به منظور استفادهی مجدد) خارج میکنند. البته لازم به ذکر است که این فرآیند غیر معمول جز روشهای بسیار گران به حساب میآید و چندان رایج نیست.
۲. تولید قهوهی بدون کافئین در فرآیند حلال شیمیایی
در این روش دانههای قهوه برای چند ساعت در آب تقریباً در حال جوش خیس میشوند و سپس مایع دمآوری شده را به مخزن دیگری که یکی از دو حلال اتیلاستات یا متیلنکلراید در آن وجود دارد، منتقل میکنند. پس از این انتقال این مواد شیمیایی به سرعت به مولکولهای کافئین متصل میشوند و فیلتر کافئین اتفاق میافتد. سپس کنسانتره دم شده و بدون کافئین توسط همان دانههای اولیه دوباره جذب میشود. لازم به ذکر است که این روش سریع و ارزان است، اما به معنی واقعی کلمه، طعم قهوه را از بین میبرد.
۳. فرآیند سوئیس واتر
جالب است بدانید که آب به تنهایی میتواند بخشی از فرآیند کافئینگیری دانههای قهوه را انجام دهد. در این روش دانهها را برای چند ساعت در آب گرم و تحت فشار خیس میکنند. سپس آنها را در آبی غنی از حلال قهوه که به عصاره قهوه سبز (GCE) معروف است، غوطهور میکنند. پس از این کار، کافئین از طریق سیستم فیلتر کربن از GCE خارج و کربن برای سوزاندن به کوره بازیافت، ارسال میشود. به طور کلی در این روش قندها، روغنها، اسیدها و سایر ترکیبات طعمدهندهای که درون دانههای قهوه وجود داشتند، باقی میمانند؛ چراکه این مولکولها از قبل در عصارهی GCE وجود دارند. این روش چندان سریع نیست اما طعم قهوه را تا حد خوبی حفظ میکند.
نکاتی برای نگهداری از قهوه به بهترین شکل
شاید قوطیهای شیشهای زیبا و تزئینی روی میز یا پیشخوان آشپزخانهی شما عالی به نظر برسند، اما مسلما بهترین راه برای نگهداری قهوه نیستند. به طور کلی برای حفظ طراوت و طعم دانهها باید قهوه را از رطوبت، گرما، نور و بوهای تند (مانند ظروف ادویه) دور نگه دارید؛ چراکه قهوه میتواند بوهای تند را از سایر موادی که در نزدیکی آن قرار گرفتهاند، دریافت کند. نگهداری قهوه در یخچال هم گزینهای ایدئال نیست، زیرا رطوبت فضا به شدت بر روی کیفیت قهوه اثر میگذارد؛ در عوض، نکات این بخش میتواند کمککننده باشد.
۱. قهوه را دربسته نگهداری کنید!
شما میتوانید از ظروف سرامیکی، شیشهای یا فلزی برای این کار استفاده کنید. بهتر است در صورتی که قهوه را به مقدار زیاد میخرید، آن را بین دو ظرف تقسیم کنید و ظرف ذخیره را تا زمانی که به آن نیاز ندارید، درب بسته نگه دارید.
۲. قهوه را در محیط خنک نگه دارید!
دانههای قهوه را در مکانی تاریک، خنک و دور از فر و اجاق گاز نگهداری کنید. همچنین اگر در طول روز در معرض آفتاب است، جای قهوه را عوض کنید.
۳. کم کم خرید کنید.
قهوه پس از رُست شدن به سرعت تازگی خود را از دست میدهد؛ بنابراین بهتر است قهوه رست را را به مقدار کم و برای یک تا دو هفته خریداری کنید تا تازگی و طعم آن حفظ شود.
۱۱ برند محبوب قهوه در ایران و جهان
حال که با نکات لازم برای شناسایی و خرید دانههای قهوه باکیفیت آشنا شدید وقت آن است تا ۱۱ نمونه از محبوبترین قهوهها را با استناد به سایت دیجیکالا بررسی کنیم تا در صورت علاقهمندی به خرید آنلاین بتوانید با خیال راحت از قهوههای صبحگاهی خود لذت ببرید.
قهوهی استارباکس مدل BLONDE and COLOMBIA حجم ۴۰۰ گرم بسته دو عددی
قهوهی استارباکس مدل BLONDE and COLOMBIA از ترکیب دو قهوهی مدیوم استارباکس برای کسانی که علاقهای به قهوهی تیره با کافئین بالا ندارند، تهیه شده است. به طور کلی این نوع قهوه معروف علاوه بر طعم و عطری فوقالعاده با درجهی رست مدیوم است و دانههای BLONDE و پودر قهوهی کلمبیای آن ۱۰۰ صد عربیکا است. لازم به ذکر است بستهبندی این محصولات (روی هم رفته ۴۰۰ گرم قهوه) کاملا اصولی و ساخته شده از پاکت سوپاپدار است و برای استفاده در دستگاه اسپرسوساز و موکاپات گزینهای کاملا مناسب به حساب میآید.
دانهی قهوهی کوالیتا اُوروُ لاواتزا – ۱ کیلوگرم
یکی از محبوبترین برندهای قهوه در ایتالیا، قهوهی لاواتزا است که در عین کیفیت بالا، تنوع گستردهای هم دارد. لاواتزا از جمله شرکتهایی است که بیش از ۱۲۴ سال پیشینه دارد و قهوهی کوالیتا اُوروُ لاواتزا یکی از پرفروشترین گزینههای این شرکت است. این محصول ۱۰۰ درصد عربیکا است و عطر و رایحهی میوه و گل را به همراه دارد. همچنین محل کشت این قهوه در آمریکای جنوبی و مرکزی است که اصالت این قهوهی جذاب را به رخ میکشد. قهوهی کوالیتا اُوروُ لاواتزا به صورت ۱ کیلوگرمی در بازار موجود است و میزان رُست آن تا درجهی مدیوم است. لازم به ذکر است که عطر و بوی این محصول شبیه به ترکیبی از پوست پرتقال و شکلات است، بنابراین ممکن است برای تلخپسندان چندان جذاب نباشد.
دانهی قهوهی کورسینی گورمت-۳۰۰۰ گرم
برند کورسینی یکی از برندهای موفق تولید قهوه در ایتالیا است که با احترام به ذائقهی مشتریان انواع مختلفی از قهوهها با طعمهای متنوع را به بازار ارائه کرده است. در این میان یکی از این محصولات موفق، قهوهی کورسینی گورمت است که با داشتن ترکیب ۵۰-۵۰ از قهوهی روبوستا و عریبیکا با رست دارک از قهوههای محبوب و پرفروش به شمار میرود. به طور کلی با وجود دانههایی با رست دارک در این قهوه میتوانید اسپرسویی با غلظت مناسب و تلخی دلنشینی داشته باشید. بستهبندی این کالا به شکل کاملا دقیق و اصولی انجام شده است و با خرید آن میتوانید صاحب ۳ کیلوگرم قهوهی اصیل و باکیفیت شوید. دانهی قهوهی کورسینی گورمت برای اشخاصی که علاقه به طعم تلخ با عطر بالا را دارند گزینهای مناسب است که میتوان از آن به منظور تهیهی قهوهی اسپرسو استفاده کرد.
دانهی قهوهی ربوستا ریمان دونیسی – ۱۰۰۰ گرم بسته ۴ عددی
دانهی قهوهی ربوستا ریمان دونیسی محصولی باکیفیت و حاصل از ترکیب ۸۰ درصد دانههای عربیکا و ۲۰ درصد ربوستا است که برای تهیهی قهوهی اسپرسو کاملا مناسب است. این نوع دانههای قهوه با اسیدیتهی مناسب و عطر و طعمهای میوهای و گلی نوشیدنیای مناسب برای علاقهمندان به تلخی ملایم، رست متوسط و رو به دارک با عطری آشکار است. لازم به ذکر است که این قهوه ترکیبی از دانههای قهوه عربیکا برزیل، اتیوپی و کلمبیا در کنار دانههای قهوه ربوستای ویتنامی است. وزن بستهبندی این محصول ۴ کیلوگرم است و همراه با پاکت سوپاپدار به راحتی قابل استفاده است.
دانهی قهوهی کافه بربن ترکیب طلایی مقدار ۱۰۰۰ گرمی
اگر به دنبال یکی از عالیترین دانههای قهوه در ایران هستید، بهتر است قهوهی کافه بربن با ترکیب طلایی را امتحان کنید. این دانههای قهوه ترکیبی از ۷۰ درصد عربیکا و ۳۰ درصد دانهی روبوستا است و در ساختار عطر و طعم آن نتهای مخملی، خامهای و معطر به صورت کاملا واضح قابل استشمام است. در حالت کلی باید بدانید که ترشی این نوع قهوه غالب و تلخی آن کاملا ملایم است، بنابراین میتواند برای اسپرسوی صبحگاهی شما انتخابی طلایی باشد. لازم به ذکر است که حجم این کالا یک کیلوگرم است.
قهوهی اسپرسو بنمانو مدل پریسکا ۲۵۰ گرمی
اگر به دنبال محصولی با قیمت مناسب و طعم خوب هستید، قهوهی اسپرسو بنمانو مدل پریسکا گزینهای به صرفه است که به شکل ۲۵۰ گرمی به بازار عرضه شده است. از جمله ویژگیهای این محصول ترکیب ۸۰ درصدی عربیکا با ۲۰ درصدی روبوستا با خاستگاههای آفریقا و اندونزی، طعم کارامل، عطر گلی و ادویهای و همراه با مکانیزم دقیق و حرفهای به منظور ممانعت از ورود هوا به داخل بستهبندی است. همچنین رست دانههای این قهوه مدیوم، درجهی اسیدیتهی آن ۸ و همراه با رایحهای واضح است. لازم به تاکید است که ترکیب اختصاصی بنمانو حاصل مشارکت و مشاورهی متخصصین جهانی است و میتواند گزینهای قابل اطمینان در بین هواداران قهوه در ایران باشد.
دانهی قهوهی Bar Italia Fairtrade ساکوئلا -۱کیلوگرم
دانهی قهوهی Bar Italia Fairtrade ساکوئلا کالایی ۱ کیلوگرمی و حاصل از ترکیب قهوهی روبوستا و قهوه عربیکای کشورهای آمریکای مرکزی، سانتوس برزیل و هند است. به طور کلی از جمله ویژگیهای این محصول درجهی رُست مدیوم (Medium)، عطر شدید و طعم قوی همراه با ماندگاری مزهی بالا، تهمزهی شکلاتی و مناسب برای ماشین اسپرسو، موکاپات و دستگاه قهوهساز فرانسه است. این قهوه در پاکت سوپاپدار به بازار عرضه شده است و یکی از قهوههای میانرده با طعمی مناسب به شمار میرود.
دانهی قهوهی ۱۰۰% عربیکا مولیناری – ۳ کیلوگرم
دانهی قهوهی ۱۰۰% عربیکا مولیناری از جمله محصولات مناسب برای دستگاه اسپرسوساز و موکاپات است که بستهبندی ۳ کیلوگرمی دارد. از جمله مشخصههای این قهوه ترکیب ۱۰۰ درصدی عربیکا، رست دانهها با درجه متوسط و ساخت ایتالیا است. انتخاب دانههای عربیکا کشف با ارزشی است؛ چراکه به واسطهی چنین دانههایی طعمهای فندق، گردو، پسته به همراه طعم قوی کاکائو، عسل، موم زنبور عسل و حتی طعم گلهای تازه، گیاهان معطر، چای و غلات و نان برشته شده هم حس میشود. لازم به ذکر است این محصول هم همچون نمونههای مشابه خود تحت اتمسفر اصلاح شده، بستهبندی شده است بنابراین قبل از باز کردن درب آن، اجازه دهید تا این گاز تخلیه شود.
دانهی قهوهی اسپرسو جاکوبز – ۱۰۰۰ گرم
دانهی قهوهی اسپرسوی جاکوبز هم از دیگر برندهای معروف در زمینهی قهوه است که اصالت و طعمهای واقعی و آشکار از ویژگیهای بارز آن به حساب میآید. این قهوه ترکیبی منتخبی از دانههای کشورهای مختلف با درجه روست تیره یا دارک (Dark Roast) است که از طعم و عطر شدید به همراه مزهی تندی برخوردار است. دانههای این قهوه اصالتا برای استفاده در دستگاه اسپرسوساز تهیه شدهاند، اما شما میتوانید از روشهای دم کردن دیگر همچون دستگاه قهوهساز فرانسه، فرنچ پرس و … هم استفاده کنید. دانههای قهوه جاکوبز اسپرسو با وزن ۱ کیلوگرمی و بستهبندی کیسهای به بازار عرضه شده است و میتواند محصولی باکیفیت و خوشطعم برای علاقهمندان به قهوه باشد.
دانهی قهوهی کلمبیا بلک کافی – ۱۰۰۰ گرم
همانطور که احتمالا آگاهی دارید، دانههای قهوهی کلمبیا نسبت به دیگر دانهها از نظر سایز بزرگتر (سایز ۸) و از نظر طعم قویتر هستند؛ طبیعتا چنین ویژگیای باعث میشود که از قیمت بالاتری هم برخوردار باشد. جالب است بدانید که عطر و طعم این قهوه بسیار قوی است ولی در عین حال اسیدتیهی (درجه ۶) متعادلی دارد که باعث میشود در سرتاسر جهان خواهان زیادی داشته باشد. رست این قهوه مدیوم است و بهترین روش برای دم آوری آن استفاده از دستگاه اسپرسو و ایروپرس است. لازم به ذکر است که این نوع قهوه در کنار ترشی متعادلی که دارد عطری شیرین مشابه با میوههای گرمسیری و کارامل با غلظت ۵ دارد.
دانهی قهوهی رئیس برزیل مدیوم روست ۴۰۰۰گرم
دانهی قهوهی رئیس، محصولی جذاب از منطقه کشت برزیل است که تنها از دانههای عربیکا تهیه شده است. این محصول ۴ کیلوگرمی در ارتفاعات بین ۱۰۰۰ تا ۱۴۰۰ متر بالاتر از سطح دریا پرورش یافته است و درجه رُست آن مدیوم (متوسط) است. جالب است بدانید که این نوع قهوه به دلیل استفاده از ۱۰۰ درصد دانههای عربیکا از نظر تلخی و اسیدیته کاملا متوسط و میزان شیرینی آن کم است، همین ویژگیها هم این محصول را به شدت محبوب کرده است. در کنار این موارد طعم کاراملی، آجیلی و شکلاتی هم در پس نتهای آن هویدا است. در حالت کلی قهوهی برزیل رئیس، محصولی سینگل اورجین (Single Origin) و مدیوم رست (Medium Roast) است که میتواند لذت قهوهی واقعی را به شما نشان دهد.
- بررسی اسپرسوساز پیتی کافه مدل Next Plus؛ کپسولی برای قهوهی بیدردسر
- بررسی قهوهساز پارس خزر مدل گرمنوش؛ قهوهی خوشطعم در سریعترین زمان
سخن پایانی
در پایان باید تاکید کنیم که در زمان خرید دانههای قهوه حتما توجه داشته باشید که دانهها نباید بیش از حد رُست و ذغالی شده باشند؛ چراکه در چنین حالتی قهوهی دم شده شما حداقل عطر، طعم و نتهای ابتدایی را خواهد داشت. همچنین سعی کنید که یک قهوهساز خوب و باکیفیت خریداری کنید. درواقع توجه داشته باشید که بهترین قهوهسازها در حین دمآوری به دمای ۱۹۵ تا ۲۰۵ درجهی فارنهایت میرسند که دمایی مناسب برای دریافت بهترین طعم از دانهها و اجتناب از دم ضعیف یا تلخ است.
منبع: Java Presse, Consumer Reports