سیارکی به ابعاد یک خودرو از نزدیکترین فاصله نسبت به زمین رد شد

سیارکی به اندازهی یک خودروی SUV در نزدیکترین فاصلهی ثبت شده تا کنون، از کنار زمین گذشت اما به گفتهی ناسا، خوشبختانه تأثیری بر سیارهی ما نداشته است.
سیارک تازه کشف شدهی 2020 QG در روز 16 آگوست (26 مرداد) از فاصلهی تنها 2950 کیلومتری زمین گذشت. این کوتاهترین فاصلهی شناخته شده برای نزدیکی یک سیارک به زمین است.
ناسا میگوید این سیارک حدود 20 فوت طول دارد و دانشمندان حدود 6 ساعت پس از گذر آن از نزدیکترین فاصله از کنار زمین متوجه آن شدند.
دانشمندان انتظار چنین گذری را نداشتند و بیشتر آنها غافلگیر شدند. «پاول کودَس» (Paul Chodas)، مدیر مرکز مطالعات اشیاء نزدیک زمین ناسا در اینباره به Business Insider گفت: «این سیارک پیش از شناسایی به زمین نزدیک شده است و ما شاهد نزدیک شدن آن نبودیم.»
این سنگ توسط تلسکوپ پیمایش آسمان کالیفرنیا که از سوی ناسا و بنیاد ملی علوم آمریکا تأسیس شده، رصد شد. کودَس خاطرنشان کرد: «واقعا جالب است که یک سیارک کوچک در این فاصلهی نزدیک دیده میشود، زیرا ما میتوانیم مشاهده کنیم که گرانش زمین به شکل چشمگیری مسیر آن را خم میکند.»
این سیارک علاوه بر اینکه رکورد نزدیکترین فاصلهی اجرام آسمانی با زمین را به خود اختصاص داد، یکی از سریعترین آنها نیز بود و با سرعت 44 هزار و 400 کیلومتر بر ساعت از نزدیکی زمین گذشت.
او افزود: «محاسبات ما نشان میدهد که این سیارک حدود 45 درجه هنگام گذر از کنار زمین چرخیده است.»
طبق اعلام مرکز بررسی ریزسیارهها که زیرمجموعهی اتحادیهی بینالمللی نجوم است، سیارک 2020 QG در هنگام نزدیکترین فاصلهی خود به زمین بر فراز اقیانوس آرام و مناطق شرقی استرالیا قرار داشته است.
سالانه بسیاری از سیارکها به اندازهی 2020 QG به زمین میرسند اما معمولا هنگام ورود به جو سیاره، به آذرگوی تبدیل میشوند و میسوزند. به گفتهی ناسا بیشتر سنگهای فضایی کوچک که به زمین نمیرسند، از فاصلهی بسیار دورتری از کنار آن میگذرند.