تغییر اقلیم می‌تواند روند پیشرفت بیماری‌ها در انسان را سریع‌تر کند!

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه
تغییر اقلیم و شیوع بیماری‌ها

فلج اطفال بازگشته است، آبله میمون به سرعت در حال گسترش است، همه‌گیری COVID-19 هنوز تمام نشده است و اکنون اخبار نه چندان خوشایندی در زمینه‌ی شیوع عفونت‌ها به گوش می‌رسد! طبق یک مطالعه‌ی جدید، ممکن است بیش از ۲۰۰ بیماری در انسان‌ها به دلیل پدیده‌‌ی تغییر اقلیم شایع‌ شده باشد! بنابراین بشر امروز دائما با همه‌گیری‌های مختلفی درگیر است.

تغییر اقلیم و شیوع بیماری‌ها

مدت‌هاست که محققان اذعان دارند که تغییر اقلیم بر بیماری‌ها تأثیرگذار است، چراکه محیط‌هایی با دماهای بالاتر می‌توانند برای پشه‌های ناقل بیماری مناسب باشند، این در حالی است به راه افتادن سیل‌های ناشی از طوفان‌های مکرر هم می‌تواند باکتری‌های خطرناکی را در آب حمل کند. در این میان اکثر تحقیقات فقط بر روی تعداد انگشت‌شماری از بیماری‌ها در یک زمان مشخص متمرکز شده‌اند؛ اما مطالعه‌ای جدید که به تازگی در مجله‌ی «Nature Climate Change» منتشر شده است، نقشه‌ی جامعی از تمام فاکتورهایی که تغییر اقلیم با ۳۷۵ بیماری عفونی در انسان تعامل پیدا می‌کند، تهیه کرده است.

طی مطالعات جدید تغییر اقلیم (افزایش موج‌های گرما، بالا آمدن سطح آب دریاها یا آتش‌سوزی) می‌تواند با شیوع و گسترش ۲۱۸ بیماری مرتبط باشد.

جالب است بدانید که نویسندگان بیش از ۷۷۰۰۰ مقاله علمی در مورد مخاطرات اقلیم و بیماری‌ها را بررسی کردند و دریافتند که از بین ۳۷۵ بیماری در بین انسان‌ها، ممکن است ۲۱۸ بیماری به واسطه‌ی امواج گرما، بالا آمدن سطح آب دریاها یا آتش سوزی تشدید شود. این مطالعه چهار عامل اصلی که در آن تغییرات اقلیم باعث تشدید بیماری‌ها می‌شوند را ارائه کرده است که این موارد به شرح زیر است:

تغییر زیستگاه حیوانات ناقل بیماری و نزدیکی به زیستگاه‌های انسانی

یکی از تبعات تغییر اقلیم، نزدیکی حیونات ناقل بیماری‌های مختلف به جوامع انسانی است. به عنوان مثال، ممکن است به علت آتش سوزی‌های ناشی از گرمای هوا، زیستگاه برخی حیوانات از قبیل یکسری خفاش‌ها یا جوندگان نابود شود؛ در چنین حالتی این حیوانات به زیستگاه‌های جدیدی نقل مکان می‌کنند که می‌تواند احتمال انتقال بیماری‌هایی مانند ابولا را در بین مردم افزایش دهد. از طرفی در برخی وقایع آب‌هوایی، انسان‌ها به حیوانات بیماری‌زا نزدیک می‌شوند! به عنوان مثال بیماری‌هایی مانند وبا و تب لاسا با جابه‌جایی انسان پس از طوفان و سیل مرتبط است.

افزایش احتمال انتقال ویروس از حیوان به انسان

تغییر اقلیم می‌تواند عاملی برای افزایش احتمال انتقال ویروس‌ها از حیوانات به انسان‌ها شود، دقیقا به همان شکلی که ویروس کرونا عاملی برای انتقال COVID-19 از حیوان به انسان‌ها بود. لازم به ذکر است که این پدیده احتمالاً در زمان شیوع بیماری زیکا (Zika) در سال ۲۰۱۶ نیز نقش داشته است.

افزایش سرعت عوامل بیماری‌ها

تغییر اقلیم با رشد و سرعت گرفتن بیماری‌ها همراه است، بنابراین می‌تواند نحوه‌ی رشد جمعیت پشه‌های ناقل بیماری در دماهای گرمتر را به خوبی توجیح کند!

نوسانات دمایی هوا و تضعیف سیستم ایمنی

تغییر اقلیم می‌تواند روند پیشرفت بیماری‌ها در انسان را سریع‌تر کند!

در نهایت، باید بدانید که تغییرات اقلیم می‌تواند میزان تحمل و دفاع انسان در برابر بیماری‌ها را کم کند. به عنوان مثال، نوسانات زیاد دمایی می‌تواند سیستم ایمنی بدن انسان را تضعیف کند! بنابراین ممکن است شیوع آنفولانزا با این عامل در ارتباط باشد!

سخن پایانی

در پایان اگر علاقه‌مند هستید که به شکلی دقیق‌تر به اثرات تغییر اقلیم و بیماری‌هایی که تحت تأثیر آن ایجاد می‌شوند نگاهی بیندازید، نویسندگان این مطالعه، نموداری به منظور نمایش هر بیماری با فاکتورهای مختلف تغییر اقلیم آماده کرده‌اند که می‌توانید در اینجا ببینید! به عنوان مثال شما می‌توانید مشاهده کنید که چگونه خشکسالی، آتش‌سوزی و سیل، مشکلات سلامتی (از جمله تب، بیماری‌های پوستی و انگلی) ناشی از پشه‌ی خاکی را بیشتر می‌کند.

منبع: THE VERGE



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

یک دیدگاه
  1. نسرین

    پس از این بیماریها گریزی نیست ؟و جلوی شیوعشان را نمیشود گرفت ؟

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما