۱۱ محل دور از دسترس در خانه و راحت‌ترین روش برای تمیز کردن آن‌ها

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۸ دقیقه
راز تمیز کردن 11 مکان دور از دسترس

همیشه در زمان تمیزکاری قسمت‌هایی از خانه را که جلوی چشم نیست تمیز نمی‌کنیم. قسمت‌هایی مثل بالای کابینت یا پره‌های پنکه هیچ وقت جایی در لیست تمیزکاری ندارند. هربار هم که خانه را تمیز می‌کنیم با این بهانه که «کسی که آنجا را نمی‌بیند پس مهم نیست.» خودمان را قانع می‌کنیم. اما خوب می‌دانیم که آنجا چقدر کثیف است و باید بالاخره یک روزی تمیز شوند. گردوغبار جمع شده در این مکان‌ها باعث ایجاد حساسیت می‌شود، همچنین محل خوبی برای رشد باکتری‌های بیماری‌زا هستند. پس به نفع همه است که برنامه‌ی تمیزکاری اساسی را به صورت منظم اجرا کنیم.

شاید بگویید دسترسی به آن قسمت‌ها سخت است. مثلا اینکه هر هفته بخواهید تمام پره‌های پرده کرکره را تمیز کنید یا بالای کابینت‌ها را بشویید بسیار سخت است. قبول داریم، خیلی خیلی سخت است. به همین دلیل امروز قرار است در دیجی‌کالا مگ ۱۰ ترفند کاربردی برای تمیزکاری قسمت‌های دور از دسترس را به شما آموزش دهیم.

۱. پنکه‌ و چراغ‌های سقفی

تمیزکاری - پنکه و چراغ سقفی

برای تمیز کردن پنکه و چراغ‌های سقفی نیازی نیست روی نردبان بروید، راه آسان‌تری هم برای تمیز کردن آن‌ها هست. یک وسیله‌ی گردگیری با دسته‌ی بلند را انتخاب کنید و خیلی راحت، خاک و تار عنکبوت‌ها را از روی وسایل پاک کنید. بهتر است از گردگیرهایی که با پر ساخته شده‌اند استفاده نکنید چون گردوغبار به آن‌ها نمی‌چسبد.

اگر به گردگیرهای غیر پر دسترسی ندارید می‌توانید دور پرها چند لایه حوله‌ی کاغذی بپیچید و سپس وسایل را تمیز کنید. همچنین می‌توانید یک پارچه‌ی میکروفایبر را دور سری تی یا جاروی بلند ببندید و شروع به تمیزکاری کنید. اگر ارتفاع وسایل خیلی زیاد است و حتما باید از نردبان استفاده کنید، آن را در محلی مطمئن باز کنید. فراموش نکنید در زمان استفاده از نردبان از کسی کمک بگیرید تا نردبان را مهار کند.

۲. سقف و کنج‌ها

تمیزکاری - سقف و کنج‌ها

یک لحظه بالا را نگاه کنید، مخلوطی از خاک و غبار و تار عنکبوت در گوشه‌‌های سقف جمع شده است. برای تمیز کردن این قسمت‌ها یک اسفنج را به چوب گردگیری یا دسته‌ی جارو ببندید و گوشه‌های سقف را تمیز کنید. همچنین می‌توانید از جاروی بلند برای تمیزکاری کنج‌ها استفاده کنید. همیشه اول این کار را انجام دهید سپس اتاق را جارو بکشید، چون ممکن است گلوله‌های غبار از سقف به زمین بیفتد.

۳. بالای کابینت‌ها

تمیزکاری - بالای کابینت‌ها

یک وسیله‌ی گردگیر دسته بلند با سر خمیده تهیه کنید و با کمک آن بالای کابینت‌ها را تمیز کنید. اگر غبار و ذرات چربی بالای کابینت‌ها به سطح چسبیده‌اند و با اسفنج پاک نمی‌شوند از یک نردبان یا چهارپایه استفاده کنید تا بتوانید به آنجا دید کامل داشته باشید. دو فنجان آب گرم، یک قاشق چایخوری مایع ظرفشویی و یک قاشق چایخوری محلول تمیزکننده را با هم مخلوط کنید. حالا یک پارچه‌ی نرم را به محلول آغشته کرده و تمام قسمت‌های بالای کابینت را با آن بشویید. سپس با یک پارچه‌ی مرطوب سطح را تمیز کنید و در آخر هم با کمک یک پارچه‌ی نرم آنجا را خشک کنید.

۴. پرده کرکره

تمیزکاری - پرده کرکره

پرده را باز کنید و تمام پره‌ها را به یک جهت قرار دهید، به شکلی که نور از آن عبور نکند. سپس با کمک یک گردگیر دسته‌دار توری یا پردار سطح پره‌ها را تمیز کنید. حالا جهت آن‌ها را عوض کرده و مجددا تمیز کنید. با این کار هر دو طرف پره‌ها تمیز می‌شود. اگر وسیله‌ی گردگیری مناسب ندارید می‌توانید یک پارچه‌ی میکروفایبر را به سر انبر آشپزی ببندید و با یک کش آن را محکم کنید. سپس سر پارچه‌ای را روی پرده بکشید تا تمام غبارها پاک شوند.

۵. ریل پنجره‌ها و درهای کشویی

تمیزکاری - ریل پنجره‌های کشویی

شیارهای ریل پنجره‌ها و درهای کشویی به میزان قابل توجهی کثیف هستند. در آن‌ها علاوه بر خاک مقدار زیادی آشغال‌های ریز هم جمع می‌شود و به دلیل تنگ بودن شیارها خیلی سخت تمیز می‌شوند. برای تمیزکاری ریل‌ها ابتدا قسمت متحرک پنجره یا در را جدا کنید، سپس با کمک سری باریک جاروبرقی تمام شیارها را تمیز کنید.

دو فنجان آب گرم، یک قاشق چای‌خوری مایع ظرفشویی و یک قاشق چای‌خوری محلول تمیزکننده را با هم مخلوط کنید و با کمک یک برس نرم تمام شیارها را بشویید. سپس با کمک فرچه و آب گرم آنجا را بشویید. برای تمیز کردن شیارها در قسمت خارجی پنجره می‌توانید از شلنگ آب استفاده کنید. آب را با فشار به داخل شیارها بپاشید تا تمام کثیفی‌ها خارج شده و ریل‌ها حسابی تمیز شوند.

۶. پشت توالت فرنگی و روشویی

تمیزکاری - پشت توالت و روشویی

تمیز کردن کف و دیوار پشت توالت فرنگی و روشویی یکی از سخت‌ترین کارها است. هیچ وسیله‌ی تمیزکاری مناسب شستن این قسمت‌ها نیست و همیشه با کمی جرم و کثیفی دیده می‌شوند. برای تمیز کردن دستکش‌های ظرفشویی را دست کنید، یک برس زبر و خشک بردارید و دیوار و کف این قسمت‌ها را با فرچه بسایید. سپس جرم‌ها و آلودگی‌های جدا شده را با کمک جاروبرقی جمع کنید. حالا با یک برس نرم و محلول آب گرم و مواد شوینده کف و دیوار را بشویید. در آخر هم با یک اسفنج یا پارچه‌ی مرطوب آنجا را دستمال کشیده و با یک پارچه‌ی تمیز دیگر، خشک کنید.

۷. سیستم خنک کننده‌ی پشت یخچال

تمیزکاری - سیستم خنک‌کننده یخچال

صفحه‌ای از لوله‌های باریک و سیم‌پیچ‌ها پشت یخچال و فریزر قرار دارد که جریان هوای سرد را تولید می‌کند. اگر روی این قسمت غبار و کثیفی جمع شده باشد برای سرماسازی به انرژی بیشتری نیاز دارد و در نتیجه مصرف برق را افزایش می‌دهد. شما می‌توانید به راحتی، حتی بدون اینکه یخچال را از برق بکشید، این قسمت را تمیز کنید.

یخچال و فریزر را جابجا کنید، به شکلی که به راحتی به شبکه‌ی لوله‌ها و سیم‌پیچ پشت آن دسترسی داشته باشید. حالا با یک برس ساده روی آن بکشید تا آلودگی‌ها جدا شوند. حتی می‌توانید این قسمت را با کمک جاروبرقی تمیز کنید.

اگر یخچال یا فریزر شما بزرگ و شبیه به یخچال‌های صنعتی است و سیم‌پیچ آن در قسمت پایینی است، باید در قسمت تهویه را باز کنید و با کمک یک برس زبر و دسته بلند آلودگی‌ها را جدا کنید. با کمک یک قلم‌مو گوشه‌هایی که ممکن است جرم جمع شده باشد یا حشرات در آنجا لانه کرده باشند را تمیز کنید. حالا تمام پره‌های فن را همه تمیز کنید تا به راحتی بچرخد.

۸. فیلتر ماشین ظرفشویی

تمیزکاری - فیلتر ماشین ظرفشویی

اغلب ماشین‌های ظرفشویی فیلتری دارند که ذرات غذا را می‌گیرد و از دفع اجسام کوچک جلوگیری می‌کند. اگر این فیلتر را به صورت ماهانه تمیز کنید ظرف‌هایی تمیزتر و بدون بو خواهید داشت. فیلتر معمولا در کف ماشین ظرفشویی قرار دارد اما بهتر است برای پیدا کردن آن به دفترچه‌ی راهنما مراجعه کنید.

تمام ماشین ظرفشویی را خالی کنید و قفسه‌ی پایینی را هم خارج کنید. با استفاده از یک دستمال نرم و مرطوب قسمت داخلی را تمیز کنید. اگر فیلتر ماشین ظرفشویی شما ثابت است فقط می‌توانید آن را کمی بلند کنید پس بهتر است درپوش آن را حسابی تمیز کنید. اگر فیلتر جدا می‌شد آن را باز کنید و در محلول آب گرم و مایع ظرفشویی قرار دهید. بعد از چند دقیقه آن را با یک پارچه‌ی نرم پاک کنید تا بقایای آلودگی‌ها جدا شود.

۲ فنجان سرکه را در کف و قسمت راه‌آب ماشین ظرفشویی ریخته، اجازه دهید یک شب باقی بماند. روز بعد قفسه‌ها را تمیز کنید و در ماشین قرار دهید، فیلتر را در جای خود بگذارید و ماشین را روشن کنید تا بدون ظرف کار شست‌وشو را انجام داده و حسابی تمیز شود.

۹. زباله خرد کن

تمیزکاری - زباله خردکن

اگر از زباله خرد کن استفاده می‌کنید ممکن است فکر کنید با یک جریان آب ساده تمام قسمت‌های داخلی تمیز می‌شود. اما آب فقط می‌تواند قطعات زباله را خارج کند و مجراها تمیز نمی‌شوند. زباله خرد کن را روشن کنید و آب سرد را باز کنید تا در تمام قسمت‌های داخلی آن جربان پیدا کند. بعد از ده ثانیه آب را ببندید، اگر بوی بدی احساس کردید مقداری پوست مرکبات خرد شده را همراه با چند قطعه یخ و جوش شیرین در زباله خردکن بریزید و دوباره آن را روشن کرده و آب سرد را باز کنید.

فراموش نکنید هرگز نباید با برس یا دست مجراها را تمیز کنید، این کار خطرناک است؛ فقط در زمانی می‌توانید این کار را بکنید که جریان برق به شکل کامل قطع شده باشد. در این زمان می‌توانید با کمک برس و جوش شیرین فضای داخلی را تمیز کنید، سپس برق را وصل کنید و با کمک جریان آب سرد مجراها را تمیز کنید.

۱۰. پوشش‌های تهویه‌ی هوا

تمیزکاری - پوشش تهویه هوا

اگر از سیستم تهویه هوا استفاده می‌کنید می‌دانید که پوشش دریچه‌های آن، مخصوصا بعد از استفاده در فصل سرما، پر از آلودگی و غبار است. روکش دریچه‌ها را جدا کنید و با شلنگ روی آن‌ها آب بگیرید. اگر امکان شست‌وشوی آن‌ها در فضای باز را ندارید در سینک ظرفشویی قرار داده و با محلول آب گرم و مایع ظرفشویی بشویید. اگر برای تمیز کردن هود آشپزخانه روکش‌ها را جدا کرد‌ه‌اید،‌ بهتر است آن‌ها را مدتی در محلول آب گرم و شوینده قرار دهید تا ذرات چربی خیس بخورند. سپس با کمک یک فرچه تمام قسمت‌ها را بشویید. تمیز کردن روکش‌ها به صورت منظم به طولانی‌تر شدن عمر سیستم تهویه کمک کرده، از خرابی‌های پی‌درپی جلوگیری می‌کند. همچنین با این کار جریان هوای تمیزتری در خانه یا محل کار خود خواهید داشت.

۱۱. کیبورد کامپیوتر و لپ‌تاپ

تمیزکاری - کیبورد

قبل از استفاده از کیبورد کمی فکر کنید که چه چیزهایی با آن تماس دارند و چه چیزهای بین کلیدها ریخته است. حتما شما هم در زمان کار غذا یا تنقلات می‌خورید، تصور کنید چه چیزهایی ممکن است مابین کلیدها باشد! برای تمیز کردن کیبورد، آن را از کامپیوتر جدا کنید. اگر از لپ‌تاپ استفاده می‌کنید قبل از تمیز کردن آن را خاموش کنید. حالا کیبورد یا لپ‌تاپ را برعکس کنید و به آرامی پشت آن ضربه بزنید تا آشغال‌ها بیرون بریزند.

سپس سشوار سرد را با زاویه‌ی ۷۵ درجه روی کیبورد بگیرید تا گردوغبارها هم از بین کلیدها خارج شوند. حالا یک پنبه‌ی الکلی را روی کلیدها بکشید. اگر پنبه کثیف شد آن را عوض کنید و کار را ادامه دهید. با این کار هم خاک و جرم از روی کیبورد پاک می‌شود هم از شر میکروب‌ها خلاص می‌شوید.

بهتر است هفته‌ای یک بار کیبورد را تمیز کنید اما اگر سرما خورده‌اید یا به بیماری ویروسی دچار شده‌اید لازم است پس از هربار استفاده آن را ضدعفونی کنید. در کنار تمیز کردن کیبورد می‌توانید موس، موبایل و دیگر وسایل الکترونیکی را هم با همین روش تمیز کنید.

سخن آخر

قسمت‌هایی از خانه و محل کار زیاد در دسترس نیستند یا تصور نمی‌کنیم که آلودگی دارند، پس در برنامه‌ی تمیزکاری دوره‌ای به سراغ آن‌ها نمی‌رویم. اما باید بدانید که این مکان‌ها بهترین جا برای جمع شدن غبار و رشد میکروب‌های بیماری‌زا هستند. همچنین غبار جمع شده در این قسمت‌ها باعث ایجاد آلرژی می‌شود پس بهتر است با یک برنامه‌ی منظم،‌ تمام آن مکان‌ها را تمیز کنید.

منبع: thespruce

خرید اقساطی لوازم خانگی دیجی‌کالا


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X