شرکتهای چینی توان شکست دادن اپل در بازار گوشیهای پرچمدار را ندارند
بعد از اینکه دولت آمریکا شرکت هواوی را تحریم کرد، آمار فروش گوشیهای هواوی به طور قابل توجهی کاهش داشته و حالا این شرکت دیگر حضور چندانی در بازار موبایل ندارد. در این میان شرکتهای چینی توانستهاند تا حد زیادی این جای خالی ایجاد شده را پر کنند. بر اساس گزارشهای منتشر شده، توجه بیشتر شرکتهای چینی به بازار گوشیهای پرچمدار و ردهبالا منجر به افزایش میانگین قیمت گوشیهای موبایل در بازار چین شده است.
با این حال در سال ۲۰۲۱ این شرکتها در زمینهی گوشیهای اندرویدی با قیمت بالاتر از ۶۰۰ دلار فقط توانستهاند ۳۶.۵ درصد از بازار چین را از آن خود کنند و این در حالی است که سهم بازار آنها در سال ۲۰۲۰ حدود ۴۵ درصد بوده است. با وجود استراتژیهایی که این شرکتها برای افزایش فروش گوشیهای پرچمدار اتخاذ کردهاند، به نظر میرسد همچنان در رقابت با اپل در حال تقلا هستند. مهمترین استراتژی شرکتهای چینی این است که چندین مدل پرچمدار را در اختیار کاربران قرار دهند تا در این زمینه حق انتخاب بیشتری داشته باشند. به عنوان مثال میتوانیم به سری شیائومی ۱۲ اشاره کنیم که از گوشیهای ۱۲ پرو، ۱۲ و ۱۲x تشکیل شده و بهزودی هم مدل ۱۲ اولترا از راه میرسد.
ممکن است امسال این شرکتها بتوانند بخشی از سهم بازار گوشیهای پرچمدار را از اپل پس بگیرند اما چنین کاری قطعا آسان نخواهد بود. در گزارش شرکت Counterpoint آمده که شرکتهای چینی علاوه بر بهبود زنجیرهی تأمین، باید بر ویژگیهای اساسی مانند نمایشگر، عکاسی و تجربهی گیمینگ بیش از پیش توجه نشان بدهند. بهعنوان مثال بهتازگی نمایشگرهای LTPO توجه گستردهای جلب کردهاند. این فناوری به گوشیها اجازه میدهد که رفرش ریت متغیر را به ارمغان بیاورند و در نتیجه عمر باتری هم افزایش پیدا میکند. بهعنوان مثال آیفون ۱۳ پرو مکس به لطف همین مشخصه و البته دیگر عوامل، از نظر عمر باتری حرف زیادی برای گفتن دارد و فقط شمار محدودی از گوشیهای اندرویدی توانستهاند در این زمینه آیفون موردنظر را شکست دهند.
عکاسی هم روزبهروز اهمیت بیشتری برای کاربران پیدا میکند. اگرچه شرکتها بودجهی هنگفتی را برای بهبود پردازش تصاویر اختصاص دادهاند، اما از طرف دیگر نباید اهمیت سختافزار دوربین دست کم گرفته شود. بهعنوان مثال ریلمی GT2 پرو از دو دوربین ۵۰ مگاپیکسلی باکیفیت بهره میبرد و در این زمینه حرف زیادی برای گفتن دارد. همچنین این روزها میلیونها کاربر در سرتاسر جهان زمان زیادی را صرف اجرای بازیهای مختلف با گوشی خود میکنند. برای این دسته از کاربران این موضوع که گوشی موردنظر بتواند برای زمان طولانی عملکرد مناسبی را ارائه کند و داغ هم نشود، اهمیت بسیار زیادی دارد.
اگرچه در این گزارش مشخصا به بازار چین اشاره شده، ولی در کل گوشیهای چینی در بازارهای جهانی هم هنوز نتوانستهاند در بین گوشیهای پرچمدار موفقیت گستردهای به دست بیاورند. یکی از مهمترین مزیتهای اپل نسبت به رقبا این است که اکوسیستم بسیار جذابی را ارائه میدهد. اگرچه شرکتهایی مانند سامسونگ و شیائومی در این زمینه تلاشهای زیادی انجام دادهاند، اما هنوز هم نتوانستهاند به پای اپل برسند.
منبع: GizmoChina