مکعب رازآلود سطح ماه در واقع یه سنگ بامزه شبیه خرگوش است
کاوشگر چین که در ماه گذشته یک مکعب عجیب را روی سطح ماه تشخیص داده بود اکنون با نزدیک شدن، چهرهی واقعی آن را تشخیص داده است.
ماه گذشته، سطحنورد «یوتو ۲» (Yutu 2) چین یک ساختار مکعب-شکل مرموز را هنگام حرکت در دهانهی «فون کارمن» (Von Karman) ماه مشاهده کرد. خیلی زودّ مشاهدهی این جرم سروصدای زیادی به راه انداخت اما حالا این ماهنورد نگاه نزدیکتری به آن داشته است.
این جرم عجیب نخستین بار بار در ماه دسامبر (آذر) و طی مأموریت مریخنورد یوتو ۲ دیده شد. جرم مشاهده شده تقریبا ۸۰ متر دورتر و در افق شمالی قرار داشت. این کشف در وبلاگ روزانهی Our Space که به زبان چینی و توسط ادارهی ملی فضایی چین (CNSA) بهروز میشود، گزارش شده است.
پس از کشف این مکعب عجیب و درحالی که در حالت عادی رسیدن به آن دو تا سه ماه (دو تا سه روز قمری) زمان نیاز بود، آژانس فضایی چین اعلام کرد که برای تشخیص بهتر، با سرعت زیاد ۲۰۰ متر در ساعت، به سمت این جرم حرکت خواهد کرد. ماهنورد پس از یک پیمایش یک ماهه از نخستین نگاه به این کلبهی کوچک روی ماه موفق شد عکسهای نزدیکتری از آن ثبت کند و به زمین بفرستد.
سرانجام عکسهای نزدیکتر نشان داد که این جرم، خیلی هم هیجانانگیز نیست و یک سنگ ساده است. این سنگ بسیار کوچکتر از چیزی است که از دور بهنظر میرسد و همچنین بسیار گردتر و زیباتر است و در واقع بسیار شبیه به یک خرگوش خمیده است که کنار چند هویج (البته سنگهای کوچکتر) نشسته است.
«پل برن» (Paul Byrne) استاد علوم زمین و سیارهشناس دانشگاه واشنگتن گفت: «این ساختار، طبق تعریف، یک تخته سنگ است. چیزی به نام مقیاس اودن-ونتورت (Udden–Wentworth) بهعنوان تعریفی از تخته سنگ وجود دارد که بیان میکند تخته سنگ، قطعهای از سنگ با قطر بیش از ۲۵۶ میلیمتر است. بنابراین فکر میکنم که این جرم روی ماه هم در همین محدوده قرار میگیرد.»
تیم یوتو ۲ اکنون با توجه به شباهت موجود، نام این سنگ «خرگوش یشمی» (Jade Rabbit) یا همان «خرگوش ماه» گذاشتهاند. این نام مستعار از جهت دیگری هم مناسب است، زیرا یوتو هم به خرگوش یشمی ترجمه میشود.
خرگوش ماه به یک فولکلور آسیایی اشاره دارد که لکههای روی ماه را بهصورت خرگوشی تصور کردهاند که روی ماه زندگی میکند و مشغول آماده کردن اکسیر حیات است. این فولکلور در برخی فرهنگهای بومی قارهی آمریکا هم دیده شده است.
ماهنورد یوتو ۲ نخستین کاوشگر ماه است که سمت دور ماه را کاوش میکند. این سمت از ماه ناهموارتر و سختگذرتر از سمت نزدیک ماه است و دهانههای بیشتری نسبت به سمت رو به زمین ماه دارد. با فهرستبندی این خرگوش سنگی، یوتو ۲ اکنون به کاوش در دهانهی فون کارمن به عرض ۱۸۶ کیلومتر ادامه خواهد داد.
این کاوشگر از زمانی که فضاپیمای «چانگای ۴» (Chang’e 4) در ژانویهی ۲۰۱۹ آن را در سطح ماه قرار داد، مشغول کاوش منطقه است. ماهنورد یوتو خاک متخلخلی را که حداقل تا عمق ۴۰ متری از سطح ماه را تشکیل میدهد، کاوش کرده و مادهی ژل مانند به رنگ عجیبی را که در یکی از دهانهها یافت شده بود، بررسی کرده است. یک مطالعه در سال ۲۰۲۰ نشان داد که این سنگ ذوب شده مدتها پیش بر اثر برخورد شهابسنگ ایجاد شده است.
عکس کاور: نمای نزدیک از تخته سنگ خرگوش-شکل کشف شده توسط کاوشگر یوتو ۲ چین
Credit: CNSA
منابع: Interesting Engineering, Live Science
اینکه در میان میلیاردها کهکشان و که هرکدام میلیاردها سیاره دارن فکر کنیم فقط در زمین حیات باشه بسیار ساده لوحانه ست ، قطعا در هر کهکشان چند هزار سیاره شبیه زمین و دارای حیات هستن
اگه به خدااعتقاددارید پس دراین فضای بیکران بااین وسعت بی پایان واون همه سیاره وستاره که غیراز خالقش که تعداد ومیداند اگه دریاها مرکب شودتمام درختان مدادنمیتوان شمارش کردو نوشت پس بدون شک درغیراززمین حیاط وجود دارد
من به شخصه به فضایی ها اعتقاد دارم چون اگه وسعت کهکشان رو ببینید هنگ می کنید و مسلما باید موجوداتی داخل یکی از اون سیاره ها باشند ولی حرفت خیلی چرت بود.
سلام آقای یا خانمی که اسمشون رو هه زده بودن باید بگم هر چیزی امکان داره شاید یک جرم مثل طلا یا آهن یه چیز دیگه باشه یا هم یک موجود باشد که استستار کرده باشه شما هم درست رفتار کن هر چیزی که هست شما باید احترام نگه داری
این سنگ فضایی که شبیه خرگوش است خیلی مشکوک است . چرا فقط همین یک تکه سنگ در آن نقطه وجود داره ؟ همان سنگ ها امکان داره بیگانگان باشند .شاید حرکت کنند و خطرناک باشند و شاید آنها شبیه سنگ باشند .همه چی امکان داره
کمتر. چرت و پرت بگو عزیزم
وات دا فاز چی میگی تو
قبلش ی کم فکر کن
ی خورده چرت و پرت نگو شاید دنیا دنیای بهتری شد