کاوشگر تیان‌ون-۱ چین در راه مریخ از خود سلفی گرفت

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه
سلفی فضاپیمای تیان‌ون-1 چین در اعماق فضا

فضاپیمای تیان‌ون-۱ (Tianwen-1) چین در مسیر سفر خود به مریخ با روشی جالب یک سلفی از اعماق فضا به زمین ارسال کرده است.

برای گرفتن سلفی فضایی، یک دوربین کوچک با لنز واید در هر دو طرف، از فضاپیما به سمت اعماق فضا پرتاب شد که طی این فرآیند، دوربین در هر ثانیه یک عکس می‌گرفت و داده‌ها را به تیان‌ون-۱ می‌فرستاد.

در عکس‌های ارسالی تیان‌ون-۱ از خود، یک عکس، بدنه‌ی طلایی و شش ضلعی مدارگرد تیان‌ون-۱ را به همراه دو آرایه‌ی خورشیدی و سپر فضایی دربردارنده‌ی مریخ‌نورد نشان می‌دهد که در پس‌زمینه‌ی تاریک اعماق فضا قرار گرفته‌اند. عکس دوم هم نمای دورتری از فضاپیما را به نمایش می‌گذارد. تیان‌ون-۱ همچنین از دوربین سلفی خود در حالی که به بیرون پرتاب شده بود و دور می‌شد، تصویربرداری کرد.

سلفی فضاپیمای تیان‌ون-1 چین در اعماق فضا

سلفی فضاپیمای تیان‌ون-۱ چین در اعماق فضا
Credit: CNSA

سازمان ملی فضایی چین تصاویر جدید را به مناسبت روز ملی چین در روز اول اکتبر (۱۰ مهر) منتشر کرد. تیان‌ون-۱ همچنین در روز جمعه یک مانور فضای عمیق را انجام داد که طی آن موتور اصلی فضاپیما برای تنظیم مدار و مسیر حرکت، به مدت ۴۸۰ ثانیه روشن شد. «چِن لیدان» (Chen Lidan) طراح ارشد تیم کنترل مأموریت مریخ، به CCTV گفت که این مانور تصحیح مداری، شیب فضاپیما را از ۱ به ۱٫۸ درجه تنظیم می‌کند تا با مسیر رسیدن به مریخ مطابقت داشته باشد.

این فضاپیما روز جمعه ۲۹٫۴ میلیون کیلومتر از زمین فاصله داشت و مسافت ۱۸۸ میلیون کیلومتر را طی کرده بود. تیان‌ون-۱ مأموریتی بلندپروازانه است که شامل یک مدارگرد و نخستین مریخ‌نشین و مریخ‌نورد چین است.

تصویر تیان‌ون-1 از دوربین سلفی خود

تصویر دوربین سلفی تیان‌ون-۱ در حال دور شدن از آن
Credit: CNSA

این فضاپیما پیش از این هم دو مانور تصحیح مداری کوچک در سفر خود به مریخ انجام داده بود. سفر دوم در ۲۰ سپتامبر (۳۰ شهریور) انجام شد. مدیران مأموریت همچنین ابزارهای فضاپیما را حین پرواز آزمایش و آن‌ها را سالم ارزیابی کردند.

تیان‌ون-۱ روز ۲۳ جولای (۲ مرداد) توسط موشک لانگ مارچ ۵ به فضا پرتاب شد. این فضاپیما در ماه فوریه (بهمن) به مریخ می‌رسد و وارد مدار سیاره‌ی سرخ خواهد شد. تلاش برای فرود مریخ‌نورد هم در حدود آوریل ۲۰۲۱ (فروردین ۱۴۰۰ خورشیدی) صورت می‌گیرد.

این مریخ‌نورد شش چرخ که با نیروی خورشیدی کار می‌کند، برای ۹۰ روز مریخی (۹۳ روز زمینی) فعالیت روی سطح این سیاره طراحی شده است. مدارگرد شامل هفت ابزار علمی است و انتظار می‌رود که برای یک سال مریخ یا دو سال زمین به انجام تحقیقات خود بپردازد و در عین حال به‌عنوان یک راه ارتباطی بین مریخ‌نورد و زمین فعالیت داشته باشد.

عکس کاور: سلفی فضاپیمای تیان‌ون-۱ از اعماق فضا

Credit: CNSA

منبع: Space



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما