کاوشگر تیان‌ون-۱ چین از سراسر مریخ توسط تصویربرداری کرد

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه
نگاه دوربین کیفیت متوسط تیان‌ون-1 به دهانه‌های مریخ

با تکمیل تصویربرداری از سراسر مریخ، کاوشگر تیان‌ون-۱ چین همه‌ی وظایف اصلی خود را در سیاره‌ی سرخ با موفقیت انجام داد.

اداره‌ی ملی فضایی چین (CNSA) جدیدترین مجموعه تصاویر مریخ را که توسط کاوشگر «تیان‌ون-۱» (Tianwen-1) این کشور گرفته شده، منتشر و اعلام کرد که این مأموریت از روز چهارشنبه همه‌ی وظایف برنامه‌ریزی خود را برای کاوش سیاره تکمیل کرده و موفق شده است تا داده‌هایی با وضوح متوسط ​​از کل سیاره‌ی سرخ تهیه کند.

پس از دو سال عملیات و کاوش سیاره توسط مدارگرد مریخ تیان‌ون-۱، ۱۳ محموله‌ی علمی نصب شده روی کاوشگر، ۱۰۴۰ گیگابایت داده‌ی علمی اصلی را ثبت کرده‌اند. این داده‌ها پس از پردازش توسط تیم زمینی، نتایج علمی استانداردی را تشکیل داده و ماهانه برای تحلیل و مطالعات بیشتر به تیم‌های تحقیقاتی علمی عرضه می‌شود تا دستاوردهای علمی مرتبط در نشریات معتبر دانشگاهی به چاپ برسد.

به گفته‌ی اداره‌ی ملی فضایی چین داده‌های علمی در زمان مناسب در اختیار دانشمندان سراسر جهان قرار خواهد گرفت و همه‌ی پژوهشگران این امکان را دارند که برای تحقیق روی داده‌ها درخواست ارائه دهند تا سهمی در نتایج کاوش‌های کاوشگر تیان‌ون-۱ داشته باشند.

این کاوشگر از زمان پرتاب موفقیت‌آمیز خود در ۲۳ جولای ۲۰۲۰ (۲ مرداد ۱۳۹۹) در مدت ۲۰۲ روز، ۴۷۵ میلیون کیلومتر را در اعماق فضا طی کرد و سرانجام ۱۰ فوریه ۲۰۲۱ (۲۲ بهمن ۱۳۹۹) وارد مدار مریخ شد.

پس از یک بررسی سه ماهه روی مناطق درنظر گرفته شده برای فرود، سطح‌نشین تیان‌ون-۱ در ۱۵ می ۲۰۲۱ (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۰) بر سطح مریخ نشست و سپس مریخ‌نورد «ژورونگ» (Zhurong) روی خاک مریخ رفت تا مأموریت کاوش خود را در ۲۲ می ۲۰۲۱ (۱ خرداد ۱۴۰۰) آغاز کند.

در ۱۵ آگوست ۲۰۲۱ (۲۴ مرداد ۱۴۰۰) بود که این مریخ‌نورد وظایف اکتشاف علمی برنامه‌ریزی شده‌ی خود را در مدت ۹۰ روز در مریخ کامل کرد. با این وجود ژرونگ همچنان به مأموریت‌های اکتشافی خود ادامه داد و در مجموع ۱۹۲۱.۵ متر روی سطح مریخ پیمود.

این مریخ‌نورد در ۱۸ می (۲۸ اردیبهشت) به دلیل سرمای زیاد و طوفان شدید شن و گردوغبار در منطقه‌ی فرود خود در مواجهه با زمستان سخت مریخ، وارد حالت خاموش شد. اما انتظار می‌رود که در دسامبر سال ۲۰۲۲ و زمانی که فصل بهار به منطقه‌ی فرود ژرونگ برسد، شرایط محیطی بهتر و عملیات کاوشگر دوباره از سر گرفته شود.

مدارگرد تیان‌ون-۱ هم تا کنون بیش از ۱۳۴۴ دور مریخ چرخیده و موفق به پوشش جهانی سیاره‌ی سرخ شده است. این کاوشگر به سنجش از راه دور خود ادامه خواهد داد و فرصت‌هایی را برای انجام آزمایش‌های فنی جدیدتر انتخاب می‌کند که زمینه‌ساز فعالیت‌های مرتبط در آینده هستند.

اداره‌ی ملی فضایی چین در عین حال به همکاری با آژانس‌های فضایی و جوامع علمی سایر کشورها را هم ادامه می‌دهد و ضمن به‌اشتراک‌گذاری داده‌های مدارگرد مریخ، در زمینه‌ی هشدار برخورد شهاب‌سنگ هم با ناسا و آژانس فضایی اروپا (ESA) همکاری می‌کند. همچنین مریخ‌نورد ژورونگ سال گذشته آزمایش رادیویی رله‌ی داده را با مدارگرد مارس اکسپرس آژانس فضایی اروپا پیش برد.

علاوه بر این، اداره‌ی ملی فضایی چین با رصدخانه‌های کشورهایی از جمله روسیه، آلمان، ایتالیا، استرالیا و آفریقای جنوبی برای رصد و تحقیقات علمی در زمینه‌های علمی مختلف مانند باد خورشیدی به کمک مدارگرد تیان‌ون-۱ و مارس اکسپرس همکاری کرده است. به گفته‌ی CNSA، چنین همکاری‌هایی دانش بشری را غنی کرده و نتایج مثبتی برای ساختن جامعه‌ای با آینده‌ی مشترک علمی داشته است.

عکس کاور: نگاه دوربین کیفیت متوسط تیان‌ون-۱ به دهانه‌های مریخ
Credit: CNSA/Sina Weibo

منبع: Global Times



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما