چین: قصد مالکیت بر ماه را نداریم

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه

پس از آن که بیل نلسون، مدیر ناسا، نگرانی‌های خود را از برنامه‌ی ماه چین اعلام کرد، سخنگوی دولت چین تأکید کرد که این کشور هیچ برنامه‌ای برای مالکیت بر ماه ندارد.

نلسون که روز با روزنامه‌ی آلمانی بیلد گفت‌وگو می‌کرد گفت که «مسابقه‌ی جدیدی برای فضا» بین ایالات متحده و چین وجود دارد. گفته‌ای که به رقابت فضایی قبلی میان آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی بین سال‌های ۱۹۵۰ و ۱۹۷۰ میلادی اشاره دارد.

در حالی که در پی این رقابت آمریکا به اولین و تنها کشوری تبدیل شد که یک انسان را روی سطح ماه فرود آورده است، اما از زمان مأموریت آپولو ۱۷ در سال ۱۹۷۲ به ماه بازنگشته است. اکنون اما برنامه‌ی بازگشت به ماه «آرتمیس» (Artemis) بار دیگر این هدف را دنبال می‌کند اما ظاهرا باز هم آمریکا تنها کشوری نیست که ماه را در کانون توجه خود دارد.

در آوریل امسال، «اداره‌ی ملی فضایی چین» (CNSA) اعلام کرد که وارد مرحله‌ی تازه‌ای از برنامه‌ی کاوش ماه خود می‌شود که شامل پرتاب سه کاوشگر ماه پیش از سال ۲۰۳۰ و اجرای یک پایگاه تحقیقاتی بین‌المللی روی خود ماه است که می‌تواند در دهه‌ی ۲۰۳۰ میزبان فضانوردان باشد.

نلسون در تازه‌ترین مصاحبه‌ی خود در این زمینه گفت: «ما باید بسیار نگران باشیم که چین روی ماه فرود می‌آید و می‌گوید: اکنون مال ماست و شما بیرون بمانید.»

با این حال «ژائو لیجیان» (Zhao Lijian) سخنگوی وزارت امور خارجه‌ی چین، روز دوشنبه در نشست مطبوعاتی این وزارتخانه به این گفته‌ها پاسخ داد. او تأکید کرد: «این نسختین بار نیست که مدیر ناسا به دلیل نادیده گرفتن حقایق به چین حمله می‌کند. برخی از مقامات آمریکا صحبت‌هایی غیرمسئولانه داشته‌اند تا تلاش‌های فضایی عادی و مشروع چین را نادرست معرفی کنند. چین قاطعانه چنین اظهاراتی را رد می‌کند.»

لیجیان در ادامه آمریکا را به «تعریف فضا به عنوان یک حوزه‌ی جنگی» متهم کرد و گفت که چنین رویکردی «همکاری فضایی را مختل کرده، تحریم‌هایی عمدی را علیه آژانس‌های فضایی کشورهای دیگر اعمال کرده و قوانینی را برای ممنوعیت همه‌ی اشکال همکاری و مبادلات فضایی با چین تصویب کرده است.»

سال گذشته، نلسون به چین به دلیل فرود موفقیت‌آمیز یک مریخ‌نورد بر سطح مریخ تبریک گفت، اما از این دستاورد به‌عنوان هشداری به کنگره هم استفاده و تأکید کرد که چین یک «رقیب تهاجمی» برای ایالات متحده در حوزه‌ی فضاست و این کشور باید «از لاک خود خارج شود» و روی مأموریت‌های سرنشین‌دار کار کند.

در همین حال، توسعه‌ی فضایی چین به‌سرعت ادامه دارد. ماه گذشته این کشور یک مأموریت سرنشین‌دار سه نفره‌ی تازه را به ایستگاه فضایی «تیان‌گونگ» (Tiangong) که در حال توسعه است، پرتاب کرد. قرار است امسال دو ماژول دیگر هم به بخش مرکزی این ایستگاه اضافه شوند تا کار ساخت آن پایان یابد.

عکس کاور: کره‌ی ماه در کنار پرچم چین
Credit: AP

منبع: News WeekNews Week



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X