یک گاو عروسکی از ایستگاه فضایی چین مراقبت می‌کند!

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱ دقیقه
گاو عروسکی فرستاده شده به ایستگاه فضایی چین

فضاپیمای باری چین که در روزهای گذشته به ایستگاه فضایی این کشور متصل شد، یک گاو عروسکی را همراه خود به این ایستگاه برده است که تا حضور فضانوردان بعدی، تنها سرنشین این ایستگاه خواهد بود!

نخستین فضانوردان ایستگاه فضایی «تیان‌گونگ» (Tiangong) چین هفته‌های گذشته به زمین بازگشتند و هم‌اکنون هیچ فضانوردی در ایستگاه فضایی چین حضور ندارد اما این آزمایشگاه مداری مسافری دارد که در تازه‌ترین مأموریت باری به آن رسیده است.

دوربین‌های فضاپیمای باری «تیان‌ژو ۳» (Tianzhou 3) چین نشان می‌دهند که در کنار ۶ تن وسایل و تجهیزات، یک گاو اسباب‌بازی قرمز هم خودش را به ایستگاه تیان‌هه رسانده است. تیان‌ژو ۳ روز ۲۰ سپتامبر (۲۹ شهریور) به ماژول «تیان‌هه» (Tianhe) که هسته‌ی مرکزی ایستگاه فضایی تیان‌گونگ محسوب می‌شود، متصل شد. این فضاپیما با ارسال تجهیزات ضروری، ایستگاه را برای خدمه‌ی مأموریت «شنژو ۱۳» (Shenzhou 13) که ۱۶ اکتبر (۲۴ مهر) عازم می‌شوند، آماده کرد.

احتمالا عروسک گاو به این دلیل انتخاب شده است که در دنباله‌ی ۱۲ ساله‌ی حیوانات طبق گاه‌شماری چینی هم، امسال سال گاو است. برخلاف آنچه در مأموریت‌های فضایی آمریکا، مانند مأموریت اینسپیریشن ۴ دیده می‌شود که عروسک‌های پولیشی، یک نشانگر برای گرانش صفر هستند و در ریزگرانش شناور می‌شوند، این گاو عروسکی چین به دیواره‌ی فضاپیما بسته شده است. هرچند شاید پس از رسیدن خدمه‌ی تازه، شاهد حرکت آن هم باشیم.

بسته شدن گاو عروسکی به دسته‌ی روی دیواره‌ی فضاپیما

بسته شدن گاو عروسکی به دسته‌ی روی دیواره‌ی فضاپیما
Credit: CCTV

البته این نخستین بار نیست که یک عروسک در ایستگاه فضایی چین حضور می‌یابد. «لیو بومینگ» (Liu Boming) فضانورد مأموریت «شنژو ۱۲» (Shenzhou 12) هم یک گاو عروسکی کوچک با خود به ایستگاه برده بود که ۱۷ سپتامبر (۲۶ شهریور) همراه فضانوردان به زمین بازگشت.

در این سفر همچنین پرچم ملی پاکستان که به فضا برده شده بود، به زمین رسید و طی مراسم ویژه‌ای به سفارت پاکستان در پکن تحویل داده شد. طبق گزارش‌ها سفر فضایی این پرچم به دلیل هفتادمین سالگرد ایجاد روابط دیپلماتیک دو کشور انجام شده است. در این مراسم همچنین بر گسترش همکاری‌های فضایی دو کشور در آینده تأکید شد.

مأموریت سرنشین‌دار دیگر چین هم با نام «شنژو ۱۴» در حدود می ۲۰۲۲ پرتاب خواهد شد که سال ببر خواهد بود. بنابراین باید انتظار حضور یک عروسک ببر راه‌راه در این مأموریت را داشته باشیم. ایستگاه فضایی چین هم‌اکنون مراحل توسعه را می‌گذراند و انتظار می‌رود که تا پایان سال آینده‌ی میلادی ساخت آن به پایان برسد.

عکس کاور: گاو عروسکی فرستاده شده به ایستگاه فضایی چین
Credit: CCTV

منابع: Space, Tech Juice



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X