سلفی و عکسهایی که موفقیت مأموریت چین بر سطح مریخ را تأیید میکنند
در حالی که مریخنوردهای ناسا هنگام فعالیت روی سیارهی سرخ از خود سلفی میگیرند، به نظر میرسد چین هم بیعلاقه به سلفی فضایی نیست و بهتازگی مریخنورد ژورونگ این کشور، یک عکس دیدنی از خودش فرستاده است.
این عکس که در تاریخ ۱۱ ژوئن (۲۱ خرداد) منتشر شده مریخنورد «ژورونگ» (Zhurong) چین را به همراه سطحنشین مریخ مأموریت تیانون-۱ نشان میدهد. در این سلفی چهرهی جذاب مریخنورد که به طراحیهای کارتونی چین هم شباهت دارد، بهخوبی مشخص است. ژورونگ که نام خود را از خدای باستانی آتش چین میگیرد در هفتههای گذشته پس از فرود بر سطح مریخ، با موفقیت از فرودگر پایین آمده بود.
ژورونگ چین علاوه بر سلفی یک عکس هم از سطحنشین گرفته است که آن را بهتنهایی در هامونهی اتوپیا (یوتوپیا پلانیتیا) نشان میدهد و حتی مسیر طی شدهی مریخنورد روی سطح سیارهی سرخ هم مشخص است.
در چشمانداز زیبای تصاویر منتشر شده توسط ژورونگ، وسعت دشت اتوپیا (Utopia Planitia) بهخوبی دیده میشود. علاوه بر این آرایههای خورشیدی و عرشهی مریخنورد چین به همراه دو سطح شیبداری که از آنها پایین آمده، جلوهی بیشتری به عکس دادهاند.
این عکسها بهویژه از این جهت اهمیت دارند که برای نخستین بار کاوشگری به جز رباتهای سطحنشین و سطحنورد ناسا، سطح مریخ را به تصویر کشیده است.
مأموریت تیانون-۱ چین از ابتدا هم با سلفی گرفتن پیوند خورده بود. این کاوشگر در مسیر رسیدن به مریخ، در حرکتی نوآورانه، یک دوربین مخصوص را به اعماق فضا پرتاب کرد تا یک سلفی تماشایی را ثبت کند.
این فقط مریخنورد چین نیست که عکسهایی را از خود به زمین فرستاده است. مدارگردهای مریخ چین و ناسا هم هر دو عکسهایی را از این ربات سطحنورد ثبت کردهاند که جلوهی زیبایی را به نمایش میگذارند.
تصویری که تیم کاوشگر «مدارگرد شناسایی مریخ» (Mars Reconnaissance Orbiter) منتشر کرده است، ژورونگ را به فاصلهی کمی از سطحنشین تیانون-۱ نشان میدهد و این علاوه بر یک منظرهی تماشایی، نخستین تأیید مستقل از موفقیت مأموریت مریخی چین است.
مدارگرد تیانون-۱ هم که پیش از این سطحنشین و مریخنورد از آن جدا شده بودند، در ۲ ژوئن (۱۲ خرداد) از بالا به دو همراه خود در این سفر نگاه کرده است. در عکس این مدارگرد که در طیف سیاه و سفید گرفته شده هر دو کاوشگر به صورت مجزا دیده میشوند.
مریخنورد ۲۴۰ کیلوگرمی ژورونگ چین که برای حداقل ۹۰ روز مریخی (۹۳ روز زمینی) برنامهریزی شده است، از یک دکل بلند برای عکسبرداری و ناوبری استفاده میکند و با پنج ابزار علمی به کانیشناسی سنگهای و ساختار کلی هامونهی اتوپیا و بررسی آبوهوای مریخ میپردازد.
عکس کاور: سلفی مریخنورد ژورونگ چین به همراه سطحنشین تیانون-۱
Credit: CNSA
اصلا گیریم که چین تونست تجهیزات رو فرود بیاره ولی قسمت جالبش اینه که به هر حال جنس چینی بنجله و بعد از یه مدت خراب میشه
باید دید آخرش چی نیشه
و حالا ما(ایرانی ها) حق نداریم یک موشک بسازیم … و از خود دفاع کنیم؟؟؟؟!!!!
عکس اولی رو نگاه کنید سنگ اول که جلوتره دارای دوتا چشم و گوش باور ندارین برین نگا کنین خودم کشف کردم
ازمنظر علمی ؛شک دارم چین توانسته باشد درمریخ سفینه فرود بیاورد. بیشتر شبیه سازی است تا واقعیت!!
چینیها بر خلاف برخی از ماها به خودشون باور دارن و سالهاست برای پیشرو بودن در لبه های های تک تلاش میکنن
چجوری این سلفی رو از خودش گرفته وقتی بازویی جهت عکاسی ازش بیرون نیومده!
برای گرفتن این سلفی هم، مثل سلفی در مسیر مریخ، از یک دوربین جداگانه استفاده شده. مریخنورد ژورونگ دوربین متصل به بدنه را روی سطح مریخ و حدود ۱۰ متری محل فرود انداخته و بعد به نزدیکی سطحنشین رفته.