خدای آتش چین برای مبارزه با زمستان مریخ آماده می‌شود

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱ دقیقه
طرحی گرافیکی از کاوشگر ژورونگ

در حالی که زمستان مریخ کم‌کم از راه می‌رسد، مریخ‌نورد ژورنگ چین هم خود را برای سپری کردن این دوره‌ی سرد آماده می‌کند.

«ژورونگ» (Zhurong) که نام خود را از خدای آتش باستانی چین گرفته است، در حال سازگاری با اولین زمستان خود در سیاره‌ی سرخ است. هم‌زمان مدارگرد همراهش، «تیان‌ون-۱» (Tianwen-1) به نقشه‌برداری از همسایه‌ی زمین از بالا ادامه می‌دهد.

مریخ‌نورد رباتیک چین تاکنون حدود ۳۵۰ روز مریخی یا «سُل» (Sol) در منطقه‌ی گسترده‌ی «هامونه‌ی اتوپیا» (Utopia Planitia) فعالیت داشته است و بر اساس اعلام برنامه‌ی کاوش ماه چین، تا ۶ می (۱۶ اردیبهشت) ۱۹۲۱ متر را در سطح سیاره پیموده است.

عکس مداری از دره مارینر مریخ

عکس مداری از دره مارینر مریخ
Credit: CNSA/PEC

از این پس اما این کاوشگر چینی، انرژی کمتری از خورشید دریافت خواهد کرد، چون زمستان به‌زودی در نیمکره‌ی شمالی مریخ فرا می‌رسد. برای جبران این کمبود نیرو، تیم مهندسی ژورونگ زاویه‌ی پنل‌های خورشیدی آن را برای بیشترین قرارگیری در معرض نور خورشید تنظیم کرده و همچنین ساعات کار فضاپیما را برای کنترل مصرف انرژی آن کاهش داده است.

دهانه‌ی مریخی تریولت

دهانه‌ی تریولت مریخ
Credit: CNSA/PEC

مریخ‌نورد خوش‌چهره‌ی چین یک حالت خواب خودکار هم دارد که اگر سطح انرژی کمتر از یک نقطه‌ی معین شود، آغاز به کار می‌کند و تا زمانی که شرایط محیطی بهبود یابد، به خواب زمستانی ادامه می‌دهد. انتظار می‌رود که سردترین دوره برای ژورونگ در ماه جولای (اواخیر تیر و اوایل مرداد) رخ دهد.

در حال حاضر، کار علمی این مریخ‌نورد همچنان ادامه دارد. یک تصویر جدید از دوربین ناوبری و تشخیص عوارض سطحی ژرونگ، صخره‌هایی را نشان می‌دهد که در اثر برخورد شهاب‌سنگ دستخوش تغییر شده‌اند.

سطح مریخ در نزدیکی دهانه‌ی برخوردی

سطح مریخ در نزدیکی یک دهانه‌ی برخوردی
Credit: CNSA/PEC

در همین حال که مریخ‌نورد روی سطح را می‌کاود، در مدار مریخ، فضاپیمای تیان‌ون-۱ که ژرونگ را در سفر هفت ماهه از زمین به مریخ حمل می‌کرد، از بالا به کار خود ادامه می‌دهد. یکی از مأموریت‌های این مدارگرد ثبت تصاویر چشم‌نواز از سیاره‌ی سرخ است. برای نمونه دوربین وضوح متوسط کاوشگر، در ۱ آوریل (۱۲ فروردین) از منطقه‌ی معروف «دره مارینر» (Valles Marineris) گرفت و دوربین وضوح بالای آن، در ۱۷ آوریل (۲۸ فروردین) عکسی از «دهانه‌ی تریولت» (Triolet Crater) تصویر کرد.

تیان‌ون ۱ همچنین در ابتدا مأموریت داشت به‌عنوان یک ماهواره‌ی رله برای عملیات سطح‌نورد ژورونگ عمل کند، اما پس از آن، فقط بر اهداف علمی خود تمرکز کرده است.

عکس کاور: طرحی گرافیکی از کاوشگر ژورونگ
Credit: CNSA

منبع: Space



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X