مریخ‌نورد چینی ژورونگ نخستین عکس‌های خود را به زمین فرستاد

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه
نخستین عکس رنگی مریخ‌نورد ژورونگ چین بر سطح مریخ

چین نخستین عکس‌های گرفته شده توسط مریخ‌نورد ژورونگ خود را که در روزهای گذشته بر سطح مریخ فرود آمد، منتشر کرد.

سازمان ملی فضایی چین (CNSA) که این مأموریت را اداره می‌کند، دو عکس از مریخ منتشر کرده که یکی در طیف سیاه و سفید و یکی به صورت رنگی توسط مریخ‌نورد «ژورونگ» (Zhurong) گرفته شده است. هر دو تصویر بخش‌هایی از مریخ و کاوشگر را در «هامونه‌ی اتوپیا» (Utopia Planitia) در نیمکره‌ی شمالی مریخ نشان می‌دهند.

عکس رنگی نمایی از بخش عقب ژورونگ را از یک دوربین ناوبری در بالای عرشه‌ی اصلی مریخ‌نورد نشان می‌دهد. آرایه‌های خورشیدی مریخ‌نورد و برخی از سنگ‌ها و عوارض سطحی مریخ هم در این تصویر دیده می‌شود.

نخستین عکس رنگی مریخ‌نورد ژورونگ چین بر سطح مریخ

نخستین عکس رنگی مریخ‌نورد ژورونگ چین بر سطح مریخ
Credit: CNSA

عکس سیاه و سفید توسط دوربین پیشگیری از موانع مریخ‌نورد که در جلوی آن قرار دارد، گرفته شده است که با یک لنز واید افق دوردست مریخ را به همراه دو ابزار رادار زیرسطحی خود ژورونگ به تصویر می‌کشد.

علاوه بر عکاسی از سطح، سازمان ملی فضایی چین دو فیلم کوتاه هم از جدا شدن کپسول فرود منتشر کرده است که هر دو توسط دوربین‌های مدارگرد گرفته شده و کپسول را هنگام دور شدن نشان می‌دهد.

نخستین عکس سیاه و سفید مریخ‌نورد ژورونگ چین بر سطح مریخ

نخستین عکس سیاه و سفید مریخ‌نورد ژورونگ چین بر سطح مریخ
سطح شیب‌دار برای پایین رفتن مریخ‌نورد آماده است.
Credit: CNSA

فرود موفق مریخ‌نورد چین در روز ۱۵ می (۲۵ اردیبهشت)، این کشور را به دومین کشوری تبدیل کرد که یک کاوشگر را با موفقیت روی سطح مریخ فرود آورده است. اتحاد جماهیر شوروی و آژانس فضایی اروپا هم تاکنون مأموریت‌هایی به سطح سیاره‌ی سرخ داشته‌اند اما موفقیت‌آمیز نبوده است.

با توجه به فعالیت مریخ‌نوردهای «کنجکاوی» (Curiosity) و «پشتکار» (Perseverance) ناسا در مریخ، با رسیدن ژورونگ به سطح این سیاره، تعداد مریخ‌نوردهای فعال بر روی آن به ۳ فروند رسید.

این فرود به‌عنوان بخشی از مأموریت «تیان‌ون-۱» (Tianwen-1) چین انجام شده است که این کشور را برای نخستین بار با موفقیت به مدار مریخ رساند و باعث شد نام چین به‌عنوان ششمین کشوری که به سیاره‌ی سرخ دست می‌یابد، زمینه ثبت شود. نام «تیان‌ون-۱» به معنای «کاوش آسمان» است و نام «ژورونگ» از خدای آتش باستانی چین برگرفته شده است.

جدایی مریخ‌نورد ژورونگ چین از مدارگرد تیان‌ون-1
جدایی مریخ‌نورد ژورونگ چین از مدارگرد تیان‌ون-1

مریخ‌نورد شش چرخ ۲۴۰ کیلوگرمی ژورونگ دارای ۶ ابزار علمی است که از آن‌ها برای مطالعه‌ی خاک و آب‌وهوای مریخ در منطقه‌ی هامونه‌ی اتوپیا استفاده می‌کند. طبق برنامه‌ریزی این سطح‌نورد حدود ۳ ماه روی مریخ فعالیت خواهد داشت.

انتظار می‌رود که نقطه عطف بعدی مأموریت ژورونگ، در روز جمعه ۲۱ یا شنبه ۲۲ می (۳۱ اردیبهشت یا ۱ خرداد) روی دهد و این مریخ‌نورد از روی فرودگر توسط یک جفت سطح شیب‌دار باز شده، که در عکس منتشر شده هم مشخص است، بر روی سطح مریخ گام بگذارد.

عکس کاور: نخستین عکس رنگی مریخ‌نورد ژورونگ چین بر سطح مریخ

Credit: China National Space Administration

منبع: Space



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X