دومین بخش ایستگاه فضایی چین با موفقیت در مدار زمین مستقر شد
چین با موفقیت دومین ماژول فضایی ایستگاه فضایی این کشور را با موفقیت به مدار زمین رساند و در محل تعیین شده مستقر کرد.
ماژول فضایی «ونتیان» (Wentian) روز گذشته در ساعت ۱۴:۲۲ به وقت محلی (۱۰:۵۲ به وقت تهران) سوار بر موشک «لانگ مارچ ۵بی» (Long March 5B) از سایت پرتاب فضایی «ونچانگ» (Wenchang) در هاینان چین به پرواز درآمد و حدود ۱۳ ساعت بعد در ساعت ۳:۱۳ بامداد به وقت محلی (۲۳:۴۳ به وقت تهران) در ایستگاه فضایی «تیانگونگ» (Tiangong) پهلو گرفت.
این ماژول همچنین شامل تجهیزاتی است که به فضانوردان چینی، که بهعنوان تایکوناتها هم شناخته میشوند، امکان میدهد آزمایشهای علمی مختلفی را در طول مدت اقامت خود در ایستگاه پیش ببرند. به گفتهی نیویورک تایمز، ماژول ونتیان همچنین سه فضای اضافی برای خواب و یک قفل هوای دیگر را فراهم میکند که خدمه میتوانند از آن برای پیادهروی فضایی استفاده کنند.
در ماه ژوئن (خرداد) چین مأموریت سرنشیندار «شنژو ۱۴» (Shenzhou 14) را با سه فضانورد به تیانگونگ فرستاد تا ایستگاه را برای ورود ماژول ونتیان آماده کنند. «مِنگتیان» (Mengtian) سومین و آخرین ماژول آزمایشگاهی ایستگاه چین هم قرار است در ماه اکتبر (مهر) در Long March 5B راه اندازی شود. رسیدن این بخش، کار ساخت ایستگاه فضایی تیانگونگ را تکمیل میکند تا سرانجام ساختار نهایی T-شکل خود را بگیرد.
هرچند عملیات اتصال ماژول جدید ونتیان با موفقیت انجام شده است اما با این حال، اکنون نگرانیهایی دربارهی روند بازگشت موشک عظیم لانگ مارچ ۵بی وجود دارد. در حالی که اکثر موشکها با تغییر مسیر خود را به اقیانوس میاندازند، این نوع موشک کار متفاوتی انجام میدهد و محمولهی خود را با پرتاب تمام بخش بوستر مرحلهی اول به مدار پایین زمین در مدار تزریق میکند و هیچ راهی برای تغییر جهت یا کنترل حرکت هنگام سقوط به زمین ندارد.
در سال ۲۰۲۰، این موشک مقصر بقایای فلزی بود که در ساحل عاج سقوط کرد. همچنین پس از تحویل ماژول مرکزی «تیانهه» (Tianhe) در سال گذشته، یک فرود غیرقابل کنترل در اقیانوس هند داشت.
عکس کاور: پرتاب موشک لانگ مارچ ۵بی برای فرستادن ماژول فضایی ونتیان
Credit: Hou Yu/China News Service via Getty Images
منبع: The Verge