چین ماهواره‌ی دیگری را برای توسعه‌ی اینترنت اشیا در مدار قرار داد

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱ دقیقه
پرتاب ماهواره‌های چوانگ‌ژین-5 و ماهواره‌ی تیانکی-6 با موشک لانگ مارچ 2-سی

چین امشب گروه دیگری شامل ماهواره‌های سه‌گانه از مجموعه ماهواره‌های «چوانگ‌ژین-۵» (Chuangxin-5) را به همراه یک ماهواره‌ی تازه از مجموعه ماهواره‌های «آخرالزمان» برای توسعه‌ی اینترنت اشیا در مدار قرار داد.

این سه ماهواره تحت نام «یائوگان وی‌ژینگ-۳۰ گروه ۷» (Yaogan Weixing-30 Group-7) و توسط موشک «لانگ مارچ ۲-سی» (Long March-2C) از مرکز پرتاب LC-3 چین پرتاب شدند. پرتاب امشب در ساعت ۱۵:۱۹ منطقه‌ی زمانی شرقی (۱۸:۴۹ به وقت تهران) انجام شد.

همانند مأموریت‌های گذشته از جمله برنامه‌ی گائوفن، این مجموعه هم شامل ماهواره‌های سنجش از دور جدید چین است که برای انجام کاوش‌های الکترومغناطیسی و آزمایش‌های دیگر استفاده می‌شود. هرچند به عقیده‌ی تحلیل‌گران این ماهواره‌ها برای اهداف نظامی هم استفاده می‌شود.

ماهواره‌های «چوانگ‌ژین-۵» توسط مرکز ماهواره‌ای کوچک آکادمی علوم چین ساخته شده است و تمامی مأموریت‌های آن توسط موشک‌های لانگ مارچ و از مرکز پرتاب‌های فضایی در «شیچانگ» (Xichang) انجام می‌شود.

اما در این پرواز علاوه بر ماهواره‌های معمول «یائوگان»، ماهواره‌ی دیگری هم حضور داشت که قرار است کاربردی برای آینده داشته باشد. ماهواره‌ی «تیانکی-۶» (Tianqi-6) که یک ماهواره‌ی ارتباطی مدار پایین است برای توسعه‌ی ارتباطات سراسری اینترنت اشیا (IoT) توسط Guodian Gaoke اداره می‌شود و یک دوربین را هم برای اهداف آموزشی با خود حمل می‌کند.

این ماهواره بخشی از «صورت فلکی ماهواره‌ای آخرالزمان» (Apocalypse Constellation) است که خدمات جمع‌آوری و انتقال داده‌های لازم کاربران برای مناطق کور تحت پوشش شبکه‌ی زمینی انجام می‌دهد که به طور گسترده در مناطق دریایی، حفاظت از محیط زیست، هواشناسی، جنگلداری، زمین‌شناسی، اورژانس، امداد و نجات و توسعه‌ی شهرهای هوشمند استفاده می‌شود و پوشش سراسری شبکه‌ی داده‌ی چین و قابلیت‌های کاربردی آن را که از اهمیت استراتژیک برخوردار است، گسترش می‌دهد.

این مجموعه ماهواره‌های جدید چین که در ابتدا برای آشکارسازی ماده‌ی تاریک طراحی شده بودند، اکنون گامی بلندتر برداشته تا هوا، فضا و زمین را برای زیست‌بوم اینترنت اشیا در ترکیب با یکدیگر شناسایی کند. پروژه‌ی صورت فلکی آخرالزمان با استفاده از این ماهواره‌های جدید دارای پوشش سراسری خواهد بود و با مصرف پایین انرژی برای ارتباطات آنی استفاده می‌شود.

عکس کاور: پرتاب ماهواره‌های چوانگ‌ژین-۵ و ماهواره‌ی تیانکی-۶ با موشک لانگ مارچ ۲-سی

Credit: Guo Wenbin/Global Times

منابع: NASA Space Flight, Tech Genyz



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X