ماهواره‌ی زمین‌شناسی گائوفن ۱۳ چین با موفقیت پرتاب شد

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱ دقیقه
پرتاب ماهواره‌ی گائوفن 13 چین

ماهواره‌ی رصد زمین گائوفن ۱۳ چین پس از پرتاب توسط موشک لانگ مارچ ۳بی در راه حرکت به مدار زمین ثابت است.

این پرتاب در ساعت ۱۲:۵۷ زمان شرقی (۲۰:۲۷ به وقت تهران) از شیچانگ در جنوب غربی چین انجام شد. مرکز علوم فضایی و فناوری چین (CASC) بیش از یک ساعت پس از پرتاب موفقیت مأموریت را اعلام کرد.

از ۹ جولای (۱۹ تیر)، این نخستین پرتاب از یکی از چهار سایت پرتاب شلوغ چین است. این سایت برای افزایش قابلیت اطمینان، ایمنی و قدرت حرکت، تحت بازسازی و به‌روزرسانی‌های برج پرتاب، سوخت‌گیری مجدد، منبع تغذیه و ارتباطات قرار گرفته بود. هدف از این نوسازی‌ها افزایش ظرفیت پرتاب سالانه از ۱۷ به ۳۰ است.

ماهواره‌ی گائوفن ۱۳ همانند ماهواره‌ی گائوفن ۰۲-۱۱ که ماه گذشته پرتاب شد، به طور کلی بخشی از سیستم رصد زمین چین (CHEOS) است که برای نقشه‌برداری، برنامه‌ریزی شهری، طراحی شبکه‌ی راه‌ها، کشاورزی و امدادرسانی هنگام بلایای طبیعی کاربرد خواهد داشت.

این مجموعه طیف وسیعی از ماهواره‌های راداری دیافراگم نوری و ترکیبی در مدار پایین زمین (LEO) است. گائوفن-۴ قبلا تنها شامل ماهواره‌ها در مدار زمین ثابت بود. طبق اطلاعات اندک منتشر شده از گائوفن-۱۳ این ماهواره‌ها بزرگ هستند و با قطر بیش از ۱٫۵ متر از دیافراگم نوری بهره می‌برند.

مجموعه‌ی CHEOS در سال ۲۰۱۰ با هدف فراهم کردن پوشش آب‌وهوایی در سراسر شبانه‌روز آغاز به کار کرد. این مجموعه به جز ماهواره، می‌تواند شامل سیستم‌های معلق در هوا و نزدیک به فضا مانند بالن‌های استراتوسفری هم باشد.

این پرتاب سی‌امین پرتاب چین در سال ۲۰۲۰ محسوب می‌شود که شامل پرتاب‌های بزرگ فضاپیماهای بین سیاره‌ای مانند تیان‌ون-۱ و پرتاب‌های مربوط به ایستگاه فضایی بین‌المللی می‌شود.

CASC در اوایل سال اعلام کرده بود که قصد دارد امسال ۴۰ پرتاب انجام دهد. در این راستا انتظار می‌رود که موشک لانگ مارچ ۶ برای پرتاب ۹ ماهواره‌ی شرکت Satellogic روز ۱۴ اکتبر (۲۳ مهر) راهی فضا شود. همچنین برنامه‌ی نمونه‌برداری از ماه هم در حال توسعه است و احتمالا در اواخر ماه نوامبر (اوایل آذر) توسط یک موشک لانگ مارچ ۵ پراب خواهد شد. یک پرتاب افتتاحیه هم برای لانگ مارچ ۸ در تاریخ ۲۰ دسامبر برنامه‌ریزی شده است.

عکس کاور: پرتاب ماهواره‌ی گائوفن ۱۳ چین

Credit: LC-123

منبع: Space News



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما