چین می‌خواهد تلسکوپی فضایی شبیه هابل در مدار زمین قرار دهد

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه
طرحی گرافیکی از تلسکوپ فضایی آینده‌ی چین

چین آماده است تا به‌زودی نخستین ماژول از ایستگاه فضایی خود را پرتاب کند و قصد دارد در سال‌های آینده هم یک تلسکوپ فضایی را برای پیوستن به آن در مدار زمین مستقر کند.

طبق اعلام خبرگزاری شین‌هوا تلسکوپ فضایی چین (CSST) که قرار است در سال ۲۰۲۴ پرتاب شود به‌عنوان یک رصدخانه‌ی فضایی نوری برای دانشمندان چینی فعالیت می‌کند و به آن‌ها در انجام کاوش‌های آسمان کمک خواهد کرد.

این تلسکوپ که با نام «زون‌تیان» (Xuntian) به معنای «بررسی آسمان‌ها» هم شناخته می‌شود، دارای یک عدسی بزرگ ۲ متری خواهد بود که آن را قابل مقایسه با ابعاد تلسکوپ فضایی هابل می‌کند. تلسکوپ فضایی چین با وجود توان تفکیک پایین‌تر، میدان دیدی ۳۰۰ برابر بزرگتر از تلسکوپ ۳۱ ساله‌ی هابل دارد.

میدان دید گسترده به این تلسکوپ امکان می‌دهد تا طی ۱۰ سال ۴۰ درصد آسمان را با استفاده از یک دوربین عظیم ۲٫۵ میلیارد پیکسلی مشاهده کند. مشخصا این تلسکوپ به همراه ایستگاه فضایی چین در مدار قرار می‌گیرد و قادر خواهد بود به شکل پیوسته به پایگاه سرنشین‌دار مداری چین متصل شود.

«ژو جیان‌پینگ» (Zhou Jianping) طراح ارشد برنامه‌ی پروازهای سرنشین‌دار چین در ماه‌های گذشته به تلویزیون مرکزی این کشور گفت: «این تلسکوپ در یک ماژول اپتیکی راه‌اندازی می‌شود که می‌تواند برای بازدهی بیشتر به‌طور مستقل در مدار زمین پرواز کند.»

او افزود: «در عین حال، می‌توانیم آن را در مداری تقریبا مشترک با ایستگاه فضایی آینده پرواز دهیم. این کار کمک می‌کند تا سوخت تلسکوپ را مجدد تأمین کنیم و به‌روزرسانی‌های مداری را روی آن انجام دهیم تا کیفیت آن را همیشه در سطحی بین‌المللی حفظ کنیم.»

این می‌تواند یک مزیت بزرگ برای تلسکوپ فضایی چین باشد. زیرا هابل به تعدادی مأموریت جداگانه برای تعمیر، به‌روزرسانی و جایگزینی انواع اجزا و سیستم‌های خود نیاز داشت. از جمله «مگان مک‌آرتور» (Megan McArthur) که در روزهای آینده با مأموریت کرو-۲ اسپیس‌ایکس راهی ایستگاه می‌شود، در سال ۲۰۰۹ با شاتل فضایی آتلانتیس به مدار تلسکوپ فضایی هابل رفته بود.

در همین حال شین‌هوا گزارش داده است که برای کار با داده‌های این تلسکوپ فضایی آینده، چهار مرکز تحقیقات نجوم در سراسر چین در حال ساخت است.

تلسکوپ فضایی چین (CSST) در نور نزدیک فرابنفش و مرئی فعالیت خواهد داشت. طبق مقاله‌ی سال ۲۰۱۹ اعضای «رصدخانه‌های نجومی ملی» (NAOC) به‌عنوان زیرمجموعه‌ی آکادمی علوم چین، اهداف مهم کیهانی و نجومی درنظر گرفته شده برای رصد توسط آن شامل بررسی ویژگی‌های ماده و انرژی تاریک، ساختارهای بزرگ‌مقیاس کیهان و تشکیل و تکامل کهکشان‌هاست. همچنین انتظار می‌رود که CSST در کشف و بررسی اجرام فرانپتونی (TNOs) و سیارک‌های نزدیک به زمین مؤثر باشد.

علاوه بر این، به‌منظور آماده‌سازی برای ایستگاه فضایی جدید این کشور، فضانوردان چینی مشغول آموزش‌های شدید برای نخستین مأموریت سرنشین‌دار در زمینه‌ی ساخت ایستگاه آینده هستند.

چین برای سال ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ تعداد ۱۱ پرتاب فضایی را برنامه‌ریزی کرده است که ۴ مأموریت آن شامل پرتاب‌های سرنشین‌دار برای ساخت ایستگاه فضایی چین است. پیش‌بینی می‌شود که ماژول اصلی این ایستگاه با نام «تیان‌هه» (Tianhe) به معنای «هماهنگی آسمان‌ها» به‌زودی سوار بر موشک «لانگ مارچ ۵» (Long March 5) از «ونچانگ» (Wenchang) راهی فضا شود. این موشک پیش از این کاوشگر تیان‌ون-۱ چین را هم که اکنون در مدار مریخ قرار دارد، به فضا فرستاده بود.

عکس کاور: طرحی گرافیکی از تلسکوپ فضایی آینده‌ی چین

Credit: CSNA

منبع: Space



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X