فضانوردان چینی راهپیمایی فضایی دوم خود را در ایستگاه فضایی جدید کامل کردند
همچنان که ساکنان زمین گرمای تابستان را سپری میکنند، فضانوردان چین دومین راهپیمایی فضایی خود را در بیرون از ایستگاه فضایی جدید این کشور انجام دادند و مجموعهای از تجهیزات شامل یک واحد تهویه مطبوع پشتیبان را نصب کردند.
به گفتهی آژانس فضایی برنامههای سرنشیندار چین، «لیو بومینگ» (Liu Boming) و «نی هایشنگ» (Nie Haisheng) روز جمعه ۲۰ آگوست (۲۹ مرداد) ساعت ۱۰:۱۲ به وقت پکن (۰۶:۴۲ به وقت تهران) از ماژول اصلی ایستگاه فضایی «تیانهه» (Tianhe) خارج شدند و «تانگ هونگبو» (Tang Hongbo) دیگر خدمهی مأموریت «شنژو ۱۲» (Shenzhou 12)، برای پشتیبانی از مأموریت درون ایستگاه ماند.
در طول چهار ساعت راهپیمایی فضایی لیو و نی مجموعهای از دستگاهها را در خارج از ایستگاه فضایی چین نصب کردند. آنها در ابتدا یک مهار پا و سکویی را به بازوی رباتیک ایستگاه متصل کردند که به آنها کمک کرد تجهیزات مورد نیاز را در اطراف ایستگاه حمل کنند.
در این راهپیمایی فضایی، فضانوردان یک مجموعه پمپاژ کنترل حرارتی را که بخش مهمی از سیستم تهویه مطبوع ایستگاه است، نصب کردند. این دستگاه بهعنوان پشتیبان پمپ گردشی درون ماژول ایستگاه عمل میکند. علاوه بر این یک گیرهی مخصوص هم به دوربین سراسرنمای نزدیک دریچه نصب کردند که به باعث بهبود دید دوربین نسبت به مجموعهی ایستگاه میشود.
لیو بومینگ پس از پایان مأموریت گفت: «از همهی کسانی که در این مأموریت کمک کردند و از همهی مردم کشور برای بیم و امیدشان تشکر میکنم.» او پیش از این هم عضو تیمی بود که ۴ جولای (۱۳ تیر) و حدود دو هفته پس از ورود خدمه به ایستگاه فضایی جدید چین، نخستین فعالیت برونایستگاهی را در خارج از آن انجام داد.
در آن زمان تانگ او را همراهی میکرد و نی بهعنوان پشتیبان داخل ایستگاه حضور داشت. در حالی که فضانوردان با فعالیت خود به تکمیل ایستگاه فضایی چین کمک میکنند، انتظار میرود که سه ماه در مدار زمین باقی بمانند و نیمهی سپتامبر (اواخر شهریور) به زمین بازگردند تا طولانیترین مأموریت فضایی سرنشیندار فعلی چین را رقم بزنند.
ماژول مرکزی ایستگاه فضایی «تیانهه» (هماهنگی آسمانها) چین در ۲۸ آوریل (۹ اردیبهشت) پرتاب شد و علاوه بر خودش، سقوط کنترل نشدهی موشک پرتابگر آن به زمین هم خبرساز شد. با ۱۶٫۶ متر طول، ۴.۲ متر عرض در پهنترین بخش و با ۲۲٫۵ تن جرم، تیانهه بزرگترین فضاپیمای ساخته شده توسط چین است.
دو ماژول دیگر به نامهای «ونتیان» (Wentian) و «منگتیان» (Mengtian) سال آینده به ماژول اصلی ملحق میشوند تا یک ایستگاه فضایی نهایی به شکل T تشکیل دهند و بتوانند حضور طولانیمدت انسان در مدار زمین را تضمین کنند.
ایستگاه فضایی بخشی از تلاش بلندپروازانهی چین برای افزایش حضور خود در فضاست و طبق برنامهریزی یک تلسکوپ مداری مشابه هابل هم با توانایی اتصال به ایستگاه در مدار قرار خواهد گرفت. این کشور همچنین در ماههای گذشته مریخنورد ژورونگ را با موفقیت روی مریخ به حرکت درآورد و قصد دارد به همراه روسیه یک پایگاه اکتشافی در ماه ایجاد کند.
عکس کاور: دومین راهپیمایی فضایی چین در ایستگاه فضایی تیانهه
Credit: CNSA/Getty Images
منبع: Space