۶ ویژگی که شما را به یک قهرمان تبدیل می‌کند

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۵ دقیقه
قهرمان پروری

ویژگی‌های یک قهرمان چیست؟ چه ویژگی‌هایی یک فرد را به قهرمان تبدیل می‌کند؟ آیا قهرمان بودن ژن خاصی دارد که به طور طبیعی ویژگی‌های قهرمانی را به کسی انتقال بدهد؟ در ادامه، درباره ویژگی‌های یک قهرمان بیشتر توضیح می‌دهیم.

تعریف قهرمانی

ویژگی قهرمان بودن افراد یکی از موضوعات نسبتا جدید در مطالعات روان‌شناسی است. محققان از اینکه دقیقا چه چیزی یک فرد را به قهرمان تبدیل می‌کند تعاریف متفاوتی دارند. بااین‌حال، بیشتر آن‌ها معتقدند که قهرمانی شامل اقدامات اجتماعی و نوع‌دوستانه است که عنصری از خطرپذیری یا فداکاری را دارند.

برخی از پژوهش‌گران نیز معتقدند که قهرمانی ویژگی‌هایی بیشتر از این دارد. از نظر آن‌ها قهرمان کسی است که:

  • داوطلبانه به نیازمندان خواه یک فرد باشد یا یک گروه یا جامعه کمک می‌کند.
  • اقداماتی را بدون انتظار پاداش یا سود مالی انجام می‌دهد.
  • خطر احتمالی ناشی از اقدامات قهرمانانه را تشخیص می‌دهد و می‌پذیرد.

ویژگی‌های یک قهرمان

محققان علم روان‌شناسی درباره همه‌ی ویژگی‌های یک قهرمان اتفاق نظر ندارند اما برخی از خصوصیات را همه به عنوان قهرمان می‌شناسند. این خصوصیات عبارت‌اند از:

  • شجاعت
  • ایمان به هدف برتر
  • دلاوری
  • عزم راسخ
  • مفید بودن
  • صداقت
  • الهام‌بخشی
  • اخلاق خوب
  • محافظت از دیگران
  • از خود گذشتگی
  • قدرت

علم روان‌شناسی قهرمانی هنوز به‌خوبی توسعه نیافته اما بسیاری از کارشناسان معتقدند که این علم به مردم کمک می‌کند تا قهرمانی را یاد بگیرند. بر همین اساس، قهرمانان ویژگی‌های مهم دیگری نیز دارند.

۱. نگران حال دیگران بودن

به گفته محققان، هم‌دلی و دل‌سوزی برای دیگران ویژگی‌های مهمی هستند که به رفتار قهرمانانه می‌انجامند. افرادی که در مواجهه با خطر و ناملایمات به کمک دیگران می‌شتابد به ایمنی و رفاه مردم بسیار اهمیت می‌دهد. نتایج پژوهش‌های دانشمندان در سال ۲۰۰۹ میلادی نشان داد که افرادی که تمایلات قهرمانانه دارند، به درجات بسیار بالاتری از هم‌دلی رسیده‌اند.

کسانی که به اعمال قهرمانانه دست می‌زنند، نگران اطرافیان خود هستند و به آن‌ها توجه دارند. این افراد احساس نیازمندان به کمک را درک می‌کنند.

۲. درک چشم‌انداز دیگران

محققان معتقدند که قهرمانان تنها دل‌سوز و هم‌دل دیگران نیستند. آن‌ها می‌توانند هر چیزی را از چشم‌انداز دیگران ببینند و درک کنند. قهرمانان می‌توانند خود را به جای دیگران بگذارند و شرایط آن‌ها را متوجه شوند. اگر کسی را ببینند که به کمک نیاز دارد، می‌توانند بلافاصله خود را در همان موقعیت تصور کنند و به بهترین راه چاره فکر کنند.

۳. قهرمانان نقاط قوت و مهارت‌های مفیدی دارند

قهرمان سازی

شکی نیست که داشتن دانش یا توانایی فیزیکی لازم برای مقابله با بحران می‌تواند در قهرمان شدن یا نشدن یک فرد نقش مهمی داشته باشد. در شرایطی که امدادگران احتمالی دانش فنی یا قدرت فیزیکی لازم برای ایجاد تفاوت را ندارند، افراد عادی کمک چندانی نمی‌کنند یا راه‌حل‌های کاربردی کمتر پیشنهاد می‌دهند. در بسیاری از مواقع نیز بهترین روش همین است.

به‌هرحال، اگر افراد عادی به سمت موقعیت‌های خطرناک بروند، ممکن است برای امدادگران مشکلات بیشتری ایجاد کنند. قهرمانانی که آموزش‌دیده و توانا هستند مانند افرادی که کمک‌های اولیه می‌دانند و تجربه این کار را دارند، در موقعیت‌های بحرانی آمادگی بیشتری خواهند داشت. این افراد می‌توانند در مواقعی که به مهارت‌هایشان نیاز است، وارد عمل شوند.

۴. قهرمانان بینش اخلاقی قوی دارند

به گفته محققان، قهرمانان ۲ ویژگی اساسی دارند که آن‌ها را از افراد عادی متمایز می‌کند:

  • بر اساس ارزش‌های خود زندگی می‌کنند.
  • برای محافظت از ارزش‌های خود حاضرند مخاطرات احتمالی را تحمل کنند.

ارزش‌ها و باورهای شخصی قهرمانان به آن‌ها شجاعت و عزم راسخ می‌دهد تا احتمال خطر و حتی خطر را بپذیرند. به‌هرحال، آن‌ها معتقدند که باید به اصول شخصی خود پای‌بند باشند.

۵. قهرمانان توانمند و با اعتماد به نفس هستند

برای قدم گذاشتن در جایی که دیگران از ورود به آن می‌ترسند، هم مهارت و هم اعتماد به نفس لازم است. به نظر محققان، افرادی که اعمال قهرمانانه انجام می‌دهند، به خود و توانایی‌های خود اعتماد دارند. آن‌ها هنگام مواجهه با بحران، عمیقا باور دارند که بدون استفاده از شانس نیز می‌توانند مشکل را حل کنند و به موفقیت برسند. بخشی از این اعتماد به نفس از مهارت‌ها و توانایی‌های بالاتر از حد متوسط آن‌ها برای کنترل استرس ناشی می‌شود.

۶. قهرمانان از رویارویی با خطر یا مشکلات نمی‌ترسند

کسی که با عجله به داخل ساختمانی در حال سوختن می‌رود تا دیگری را نجات دهد، نه‌تنها بسیار شجاع است، بلکه توانایی غلبه بر ترس را هم دارد. به نظر محققان قهرمانان افرادی هستند که ذاتا مثبت‌اندیش‌اند.

این مثبت‌اندیشی به افزایش توانایی آن‌ها در بررسی خطر فوری یک موقعیت و تصور نتیجه خوش‌بینانه از آن می‌انجامد. در بسیاری از موارد، قهرمانان نسبت به دیگران، تحمل خطرپذیری بالاتری دارند. بسیاری از افراد دل‌سوز و مهربان ممکن است هنگام رویارویی با خطر از آن فرار کنند. کسانی که در این مواقع وارد عمل می‌شوند، معمولا در زندگی خود با خطرات بیشتری مقابله می‌کنند.

افرادی که به عنوان قهرمان شناخته می‌شوند، معمولا حتی پس از شکست‌های متعدد نیز همچنان به اهداف خود پای‌بند هستند. پایداری در مسیر رسیدن به اهداف یکی از ویژگی‌های مهم چنین افرادی است. نتایج پژوهشی که در سال ۲۰۱۰ میلادی انجام شد، نشان می‌دهد که افرادی که به عنوان قهرمان شناخته می‌شوند، در بیشتر مواقع بر رویدادهای منفی تأثیر مثبت می‌گذارند. این افراد هنگام مواجه شدن با بیماری کشنده، بر نکات مثبت ناشی از این موقعیت مانند قدر زندگی را دانستن یا افزایش صمیمیت با عزیزان تمرکز می‌کنند.

شما بگویید

محققان دریافته‌اند که قهرمانان در بسیاری از جهات با مردم عادی تفاوتی ندارند. بااین‌حال، برخی از مهارت‌ها این افراد را از مردم عادی متمایز می‌کند. با یادگیری این مهارت‌ها یا پرورش آن‌ها می‌توانید ویژگی‌های قهرمانی را در خود تقویت کنید.

ایجاد هم‌دلی، قوی و ماهر شدن و داشتن پشتکار در مواجهه با موانع و مشکلات زندگی همگی توانایی‌های مهمی هستند که می‌توانید آن‌ها را در طول زمان به دست آورید. با این کار، بیش از پیش توانایی کمک به دیگران و حضور مؤثر در لحظات بحرانی را خواهید داشت.

آیا شما خود را یک قهرمان می‌دانید؟ آیا فکر می‌کنید ویژگی‌هایی که به آن اشاره کردیم را دارید؟ به نظر شما قهرمانان چه ویژگی‌های دیگری دارند؟ آیا قهرمانی را در زندگی خود سراغ دارید؟ این افراد چه خصوصیاتی دارند؟

این مطلب فقط جنبه‌ی آموزش و اطلاع‌رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه‌های این مطلب حتما با یک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه‌ی رفع مسؤولیت دیجی‌کالا مگ را بخوانید.

منبع: verywellmind



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما