۱۴ ویژگی شخصیتی که برای موفقیت در نویسندگی لازم است

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۷ دقیقه
نویسندگی

تشخیص این مسئله که آیا نویسنده خوبی هستید یا نه، کار دشواری است، به خصوص اگر تابه‌حال ناشری آثار شما را رد نکرده باشد یا اینکه هیچ مخاطبی به آثار شما بازخورد نداده باشد. با این حال یکی از ساده‌ترین روش‌ها برای شناختن یک نویسنده بزرگ، ویژگی‌هایی شخصیتی و رفتاری‌ای است که او آن‌ها را به طور روزمره از خود بروز می‌دهد. داشتن این ویژگی‌ها برای موفقیت در حرفه‌ی نویسندگی تقریباً ضروری است، زیرا آن‌ها قدرت بینش و توانایی‌های زبانی فرد را شکل می‌دهند، که هر دو برای موفقیت در این عرصه ضروری هستند.

نویسندگان موفق ویژگی‌های خاصی دارند که فارغ از حوزه‌ی کاری و سبک نگارششان در بین همه‌ی آن‌ها مشترک است. در حقیقت همین ویژگی‌های رفتاری و شخصیتی است که از آن‌ها یک نویسنده‌ی برجسته و موفق می‌سازد.

یک نویسنده‌ی خوب فرایند خواندن مطالب را برای مخاطب آسان می‌کند. او با تکیه بر زبانی ساده و رسا، خواننده را با فضای روایی اثر خود درگیر می‌کند و ضمن سرگرم کردن او درک مطلب را برایش شیرین و بی‌دردسر می‌کند. مهارت‌های نوشتاری خوب در واقع بخشی از هنر برقراری ارتباط مؤثر است.

در ادامه‌ی این مقاله از دیجی‌کالا مگ، ما به بررسی ویژگی‌های شخصیتی مشترکی که بین همه‌ی نویسندگان موفق وجود دارد می‌پردازیم و آن‌ها را با هم مرور و بررسی می‌کنیم. با ما همراه باشید.

۱- توجه به جزئیات

کارگاه نویسندگی

نویسندگان بزرگ نگاه تیزبین و دقیقی دارند. حتی جزئی‌ترین تغییرات از نگاه ریزبین آن‌ها مخفی نمی‌ماند و در ذهنشان مدام مشغول یادداشت‌برداری از پدیده‌های مختلف اطرافشان هستند. این توجه به جزئیات نه تنها آن‌ها را به ویرایشگران خارق‌العاده‌ای تبدیل می‌کند که می‌توانند کوچک‌ترین خطاهای زبانی را در حین خواندن مشاهده کنند، بلکه بار عاطفی خاص و واقع‌گرایانه‌ای به آثار نوشتاری آن‌ها می‌بخشد.

یک نویسنده می‌تواند هر ایده‌ای را هرچند پیچیده، برای مخاطب به سادگی و با وضوح توضیح دهد زیرا او به تمام جزئیات لازم توجه کافی را دارد.

۲- نظم و انضباط

ویراستاری

نویسندگان برجسته همگی می‌دانند که خلق یک اثر برجسته نتیجه‌ی بارها بازنویسی، ویرایش و بازبینی اثر است که همگی با حفظ رویکردی منظم در نوشتن به دست می‌آیند. نویسندگان بزرگ صرف‌نظر از اینکه اثرشان چقدر کوچک یا بزرگ باشد، دائماً زمانی را به ارزیابی مجدد آن اختصاص می‌دهند. آن‌ها روی حرفه‌ی خود تمرکز دارند و دائماً در تلاش هستند تا با نظم و انضباط کیفیت کار خودشان را بهبود ببخشند.

۳- ساده‌نویسی و شفافیت بیان

مهارتهای نویسندگی

یک نویسنده حرفه‌ای می‌تواند افکار و ایده‌های پیچیده‌ی خود را به زبان ساده و واضح برای دیگران بیان کند، طوری که آثارش برای هر نوع مخاطبی قابل درک باشد و افراد از هر سطحی بتوانند با شیوه‌ی بیان او ارتباط برقرار کنند. این ویژگی ارزشمند به آن‌ها کمک می‌کند تا حتی پیچیده‌ترین سوژه‌ها را به ساده‌ترین شیوه‌ی ممکن برای مخاطب بیان کنند.

در یک اثر نوشتاری خوب، معنای همه چیز مشخص است و خواننده ضمن مطالعه‌ی آن هیچ‌گاه در بین معانی گم نمی‌شود یا مجبور نمی‌شوند که هر قسمت را دوباره بخواند تا آن را بفهمد.

۴- دامنه‌ی لغات گسترده

بیان عقاید شخصی

هیچ‌کس دوست ندارد در یک متن یک کلمه را بارها و بارها بخواند، بنابراین یک دایره لغات گسترده برای هر نویسنده‌ی حرفه‌ای یک دارایی باارزش محسوب می‌شود. این ویژگی به نویسنده کمک می‌کند تا با گنجاندن کلمات جذاب و غیرعادی در اثر نوشتاری خود، ارتباط مستحکم و سرگرم‌کننده‌ای با مخاطب خود برقرار کند و برای توصیف جزییات مرتبط با هر موقعیتی، از دقیق‌ترین واژه‌ی ممکن استفاده کند.

۵- انتقادپذیری

نگرش رفتاری

پذیرا بودن نسبت به انتقادات و نظرات دیگران برای نویسنده یک امتیاز کلیدی و مهم محسوب می‌شود، زیرا آن‌ها را قادر می‌سازد تا نوشته‌های خود را بهبود ببخشند، حتی اگر در این بین احساسات آن‌ها خدشه‌دار شود. نگرش باز و پذیرا به آن‌ها این امکان را می‌دهد که کار خود را از منظر دیگران ببینند و نقاط ضعف آثار خود را بهبود ببخشند.

۶- اشتیاق برای مطالعه

زندگی‌نامه نویسی

خوانندگان مشتاق اغلب به نویسندگان بزرگی تبدیل می‌شوند، زیرا غوطه‌ور شدن در دنیای خیال و کلمات به فرد کمک می‌کند تا نکات و تکنیک‌های نوشتاری (مانند نحو، لحن، سبک بیان و غیره) را بهتر درک کند.

۷- علاقه به یادگیری

آموزش نویسندگی

اگر همیشه به دنبال یادگیری چیزهای جدید و متنوع هستید، این مسئله برای یک نویسنده مزیتی بزرگ محسوب می‌شود. از یادگیری شیوه‌ی استفاده از توییتر گرفته تا نحوه‌ی جستجو و تحقیق درباره‌ی موضوعات عجیب و غریب در اینترنت، علاقه‌ی شما به یادگیری در حرفه‌ی نویسندگی به شما کمک زیادی خواهد کرد.

۸- اعتماد به نفس درونی

نویسنده بازی‌های ویدیویی

احساس شما مبنی بر اینکه مهارت نویسندگی شما دارای ارزش و اهمیت است نباید به تعریف و تمجید ویراستار یا هویت کارفرمای صاحب‌نام شما بستگی داشته باشد. این حس باید از درون شما نشأت بگیرد و تحت تأثیر عوامل و متغیرهای بیرونی قرار نگیرد.

۹- ثبات و پایداری

نویسندگی

شما باید فارغ از احساساتتان به انجام وظایف حرفه‌ای خود تحت هر شرایطی پایبند باشید، در غیر این صورت به احتمال خیلی زیاد به عنوان یک نویسنده شکست خواهید خورد و مجبور خواهید شد به سراغ یک شغل روتین و ثابت بروید.

۱۰- کنجکاوی

نویسندگی برای شبکه‌های اجتماعی

کنجکاوی به شما کمک می‌کند تا ایده‌های داستانی زیادی خلق کنید، و شما را وادار می‌کند تا تمام سؤالاتی را که برای تدوین و نگارش یک پیش‌نویس درخشان به آن‌ها نیاز دارید، از مشتریان احتمالی خود بپرسید.

۱۱- اشتیاق به پیشرفت حرفه‌ای

سردبیر

نویسندگان حرفه‌ای با تلاش برای بهبود مستمر مهارت‌ها و حرفه‌ی نویسندگی خود، هم جایگاه شغلی خود را ارتقا می‌دهند هم درآمد بیشتری را کسب می‌کنند. این‌گونه نویسندگان همیشه از ویراستاران خود می‌پرسید چه چیزی را می‌توانند تغییر دهند تا در آینده یک پیش‌نویس تمیزتر و بهتر ارائه دهند؟ در واقع این بهترین روشی است که نویسندگان خوب به نویسندگان بزرگ و برجسته تبدیل می‌شوند.

۱۲- تفکر خارج از چارچوب‌های متداول

نویسندگی متون تبلیغاتی

به نویسنده‌ای مانند جی کی رولینگ فکر کنید با رمان شگفت انگیزش هری پاتر. در واقع بسیاری از منتقدان معتقدند که توانایی خلق یک روایت شگفت‌انگیز است که نویسندگان بزرگ را از نویسندگان متوسط متمایز می‌کند.

دلیل اینکه رمان هری پاتر به موفقیت بزرگی دست یافت این بود که نویسنده‌ی آن تفکری غیرعادی و ساختارشکن داشت و مرزهای خیال و واقعیت را برای مخاطب جابجا کرد. در واقع او با تخیل خود یک جهان را خلق کرد و این چیزی است که داستان او را از دیگران متمایز و جدا می‌کند.

۱۳- صبر

ویرایش

به عنوان یک نویسنده، باید صبر زیادی داشته باشید. یک نویسنده قبل از انتشار اولین اثرش ممکن است برای مدتی طولانی و بارها از سوی ناشرین مختلف طرد شود و جواب نه بشنود.

جی.کی. رولینگ در زمان انتشار رمان هری پاتر بارها و بارها از سوی ناشرین مختلف رد شد. اما او امید خود را از دست نداد. چون او صبور بود و به کارش ایمان کامل داشت.

جدای از آن، برخی اوقات زمانی فرا رسید که شما مطلقاً هیچ ایده‌ای برای نگارش ادامه‌ی اثر خود ندارید. یا روزهایی که متوجه می‌شوید تا پایان نگارش اثر شما هنوز زمان زیادی باقی مانده است. در چنین موقعیت‌هایی تنها صبر و حوصله است که به یک نویسنده کمک می‌کند و این‌گونه است که یک نویسنده در فضای رقابتی این حرفه زنده می‌ماند.

۱۴- مهارت‌های چندگانه

پلاتر

داشتن مهارت‌های چندگانه رایج‌ترین ویژگی یک نویسنده است، زیرا آن‌ها معمولاً مجبورند در سایر فعالیت‌های مربوط به حوزه‌ی نویسندگی مثل بازاریابی و فروش آثار، ویراستاری کتاب و حضور در مراسم رونمایی کتاب نیز حضوری پررنگ و فعال داشته باشند.

یک نویسنده موفق معمولاً دانش گسترده‌ای در حوزه‌ی تبلیغات و بازاریابی کتاب و همچنین بازاریابی در رسانه‌های اجتماعی دارد.

نکته‌ی پایانی

این موارد برخی از ویژگی‌های شخصیتی و رفتاری نویسندگان برجسته و موفق بود که هر نویسنده برخی از این ویژگی‌ها را دارد. در واقع برای اینکه شما هم یک نویسنده موفق محسوب شوید نیازی نیست که حتماً تمام این ویژگی‌ها را در خودتان داشته باشید.

اما وجود برخی از ویژگی‌ها برای یک نویسنده خوب قطعاً الزامی است، مانند تخیل، صبر، توجه به جزئیات و مواردی از این دست، زیرا این ویژگی‌ها مبنای شخصیتی یک نویسنده و حرفه‌ی نویسندگی را شکل می‌دهند.

اما خبر خوب این است که شما می‌توانید تمام این ویژگی‌ها را در خودتان پرورش دهید و در کوتاه‌ترین زمان ممکن، مهارت‌های نوشتاری شما هم از مزایای این ویژگی‌های برجسته، بهره‌مند خواهند شد.

راهنمای خرید کتاب


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X