۵ سبک اصلی لوستر و نکاتی که برای خرید آن باید بدانید
خرید لوستر برای اتاق پذیرایی یکی از آن محصولاتی است که حضور آن تغییری اساسی در خانه به وجود میآورد و باعث میشود که فضای اتاق زیباتر و لاکچریتر از گذشته به نظر برسد. از طرفی برخی گزینههای موجود در بازار ظاهری ساده و مینیمال دارند که همین طراحی هم از جنبهای دیگر میتواند بسیار زیبا تلقی شود. اما انتظار شما از میزان نور خروجی لوستر چیست، اندازه و ارتفاع مناسب برای آن چیست، سبک متناسب با خانهی شما چه مدلی است و… . در این راهنمای خرید از سری راهنماهای دیجیکالا مگ این بار به سراغ انواع لوستر و نکات مهم در خرید آن میرویم تا بتوانید با پاسخ به این دست از سوالات به همان چیزی که میخواهید برسید.
آشنایی با انواع مدلهای لوستر
انتخاب لوستر بر اساس عرض و ارتفاع کالا
ویژگیهای لوستر بالای میز ناهارخوری
انتخاب لامپ مناسب برای لوستر
اصول مراقبت و نگهداری از لوسترها
نکات تخصصی در خرید و نصب لوستر
معرفی پرفروشترین لوسترها در بازار ایران
آشنایی با انواع مدلهای لوستر
همانطور که احتمالا در بازار شاهد آن بودهاید، لوسترها دارای سبکها و مدلهای مختلفی هستند تا متناسب با دکوراسیون یا سلیقهی خاص شما باشند. با توجه به همین تنوع هم در ابتدا به معرفی انواع سبکهای لوستر موجود در جهان میپردازیم.
۱. لوسترهای کریستالی (Crystal Chandeliers)
این سبک از نظر تاریخی یکی از رایجترین سبکها ساخت لوستر در جهان است. درواقع محصولات ساخته شده در این سبک بر اساس انواع برشهای انجام شده بر روی کریستالها از جمله برش دستی، صیقل دستی، برش با ماشین یا پرداخت متفاوت هستند. یک سیستم روشنایی به سبک کریستالی را میتوان روی بسیاری از قابها سوار کرد و در اندازههای مختلفی ساخت. در حالت کلی لوسترهای کریستالی بدون توجه به نوع فلز به کار رفته در آن، ساختار یا مدلی که دارند، حالتی خیره کننده به اتاق میدهد.
۲. لوسترهای روستیک (Rustic Chandeliers)
به طور کلی سبک روستیک با ساختارها و عناصر طبیعی فراوان گره خورده است. مواد مورد استفاده در این نوع سبک لوستر از چوب، آهن و حتی شاخ حیوانات، تشکیل شده است. لوسترهای بزرگ و سنگین به سبک روستیک به خوبی به یک اتاق بزرگ با سقفهای طاقدار میآید.
۳. لوسترهای معاصر و مدرن (Contemporary and Modern Chandeliers)
جالب است بدانید که هر سبک جدیدی که پس از سال ۱۹۳۰ تا به امروز ایجاد شده است در دسته مدلهای معاصر قرار میگیرد. به طور کلی این دسته از لوسترها دارای خطوط ساده و پرداختهای تک رنگ، بهویژه کروم یا نیکل هستند و در ساختار آنها اثری از طرحهای پیچیده و تزیینات به چشم نمیآید.
دیودهای ساطع کننده نور (LED) کم مصرفترین و سریعترین فناوریهای روشنایی برای لوسترها هستند. این نوع لامپ بیش از پنج برابر بازده انرژی بیشتری نسبت به سایر لامپها دارند و میتوانند تا ۲۵ برابر بیشتر از لامپهای رشتهای سنتی دوام بیاورد.
۴. لوسترهای سنتی (Traditional Chandeliers)
لوسترهای سنتی بر ظاهر آراسته و طرحهای نئوکلاسیک تمرکز دارند. سازههایی در سبک کلاسیک از دههی ۱۷۵۰ تا اوایل قرن ۱۹ رایج بودهاند و لوسترهای این سبک با منحنیهایی ملایم همراه با خطوط مستقیم به تصویر کشیده میشوند.
۵. لوسترهای چندشاخه (Transitional Chandeliers)
پرداختهایی برنزی رنگ بیشتر در لوسترهای چند شاخه دیده میشوند و عناصر آن از ترکیب سبکهای سنتی و معاصر به وجود میآید. لوسترهایی به سبک چندشاخه ظاهری ساده با خطوط مستقیم دارند و از هر نوع شلوغیای در طراحی به دور هستند.
انتخاب لوستر بر اساس عرض و ارتفاع کالا
طبیعی است که اگر لوستری با اندازهی مناسب را انتخاب و خریداری نکنید، مهم نیست که خود لوستر چقدر زیبا به نظر میرسد در هر صورت با محیط شما متناسب نیست. در حالت کلی قرار دادن یک کالای خیلی کوچک در یک فضای بزرگ، اشتباهی مهلک از نقطه نظر زیبایی شناسی است، چراکه به شدت به چشم میآید. به همین دلیل هم به منظور جلوگیری از انتخابهای خیلی بزرگ یا خیلی کوچک اندازهگیری محیط و کالا میتواند با اهمیت تلقی شود.
بهمنظور تخمین سریعتر اندازهی مناسب لوستر، تنها کافیست قطر اتاق را با قدمهای خود اندازهگیری کنید. به این شکل که اگر قطر اتاق شما ۲۰ قدم شد احتمالا باید به دنبال محصولی با حداقل ۲۰ اینچ عرض باشید.
برای تعیین اندازهی لوستر برای اتاق، تنها چیزی که نیاز دارید طول و عرض اتاق است. به این معنی که اگر اتاق ۱۰×۱۶ فوت (۳ در ۴) است، فقط کافیست که این دو عدد را جمع کنید تا عدد حاصل که ۲۶ فوت است، معیار انتخاب عرض محصول شما شود. تنها کافیست به جای واحد فوت، اینچ را جایگزین کنید و به دنبال لوستری ۲۶ اینچی (حدودا ۶۶ سانتیمتری) باشید. همچنین بهمنظور تخمین سریعتر اندازهی مناسب سیستم، تنها کافیست قطر اتاق را با قدمهای خود اندازهگیری کنید. به این شکل که اگر قطر اتاق شما ۲۰ قدم شد احتمالا باید به دنبال محصولی با حداقل ۲۰ اینچ عرض باشید.
- اگر اندازهی اتاق کوچکتر از ۳ در ۳ متر است، عرض لوستر باید بین ۴۳ الی ۵۰ سانتیمتر باشد.
- اگر اندازهی اتاق حدود ۴ در ۴ متر است، عرض آن باید ۶۰ الی ۷۰ سانتیمتر باشد.
- اگر اندازهی اتاق حدود ۴.۵ در ۴.۵ متر است، عرض لوستر باید بین ۶۵ تا ۸۲ سانتیمتر باشد.
ارتفاع مناسب برای لوستر
قبل از انتخاب لوستر در مورد بلندی یا کوتاهی سقف اتاق خود فکر کنید. توجه به این موضوع باعث میشود که در صورت بلند بودن سقفِ مکان مورد نظر به سراغ لوسترهای بلند بروید. در واقع سقفهای بلند، دست شما را برای انتخاب هر نوع سبکی باز میگذارند؛ در حالی که اگر سقف اتاق کوتاه باشد، چنین لوسترهایی نمای نامناسبی به اتاق میدهند و برای تردد افراد قدبلند هم مشکلساز خواهند بود.
برای تعیین ارتفاع مناسب برای لوستر، باید به یاد داشته باشید که بخش پایینی کالا (اگر می خواهید زیر آن راه بروید) باید حداقل ۷ فوت (۲.۱ متر) بالاتر از سطح زمین باشد. بسته به ارتفاع سقف اتاق خود، ممکن است نیاز به استفاده از فیکسچر فلاش داشته باشید. لازم به ذکر است که اگر سقف بلندی دارید، مطمئناً به کالای بزرگتری هم نیاز دارید.
ویژگیهای لوستر بالای میز ناهارخوری
نصب یک لوستر زیبا با اندازهای مناسب، نه خیلی بزرگ و نه خیلی کوچک میتواند انتخابی نوربخش برای زمان غذا خوردن با خانواده باشد. در همین راستا برای انتخاب لوستر در بالای میز ناهارخوری میتوانید از میز ناهارخوری خود به عنوان راهنما استفاده کنید.
برای اندازهگیری لوستر مناسب برای چنین محیطی کافیست عرض میز را بگیرید و ۱۲ اینچ از آن کم کنید. به عنوان مثال، اگر عرض یک میز ۴۲ اینچ است، ۱۲ اینچ از آن کم کنید و لوستری با عرض ۳۰ اینچ را برای بالای میز خود انتخاب کنید.
بخش پایینی لوستر نباید کمتر از ۳۰-۳۶ اینچ (حدودا ۷۶ الی ۹۲ سانتیمتر) با میز فاصله داشته باشد.
همچنین توجه داشته باشید که بخش پایینی لوستر نباید کمتر از ۳۰-۳۶ اینچ (حدودا ۷۶ الی ۹۲ سانتیمتر) با میز فاصله داشته باشد. چنین ویژگیای به خانواده و مهمانان شما این فرصت را میدهد تا یکدیگر را در پشت میز ببینند بدون اینکه وسیلهای مانع دید آنها شود.
انتخاب لامپ مناسب برای لوستر
دلتان میخواهد خانهی شما غرق نور باشد؟ عاشق نور زیاد هستید و در تاریکی دلتان میگیرد؟ به شما پیشنهاد میکنیم نور کم غیرسقفی همچون آباژور را حتی یک بار هم امتحان کنید تا ببینید نور زیاد آنقدرها هم که فکر میکنید پدیده جذابی نیست! اما اگر علاقهمند به تجربهی نورهای دیگری هستید بهتر است انواع لامپهای موجود برای لوسترها را بررسی کنید.
مانند بسیاری از منابع روشنایی دیگر، لوسترها جزو گزینههایی با بهرهوری انرژی مختلف و تنوع لامپها است. البته لازم به ذکر است که همهی لوسترها با همهی لامپها سازگار نیستند، بنابراین مشخصات سازندهی محصول را قبل از خرید به خوبی بررسی کنید.
در زمان خرید همیشه وزن چلچراغ را در نظر بگیرید، لوسترهایی با وزن بیش از ۵۰ پوند (حدودا ۲۳ کیلوگرم) برای خانههایی با معماری خاص و اصول ایمنی مشخص قابل استفاده هستند.
لامپهای هالوژنی رشتهای
لامپهایی از نوع هالوژنی رشتهای آخرین نسخه از لامپهای رشتهای قدیمی هستند و حدودا ۳۰ درصد بازدهی انرژی بیشتری نسبت به مدلهای قدیمی دارند و میتوانند تا سه برابر بیشتر از لامپ های رشتهای سنتی دوام بیاورند. به طور کلی لامپهای هالوژنی با دیمر (کاهندهی نور) و سایر کنترلهای روشنایی به خوبی سازگار هستند.
لامپهایی از نوع CFL
به طور کلی لامپهای فلورسنت فشرده (CFLs) نسخه کوچکتر و فرفریتر چراغهای فلورسنت از نوع لوله بلند هستند. این نوع لامپ سه تا چهار برابر کارآمدتر از سایر مدلهای رشتهای هستند و میتوانند ۶ تا ۱۰ برابر بیشتر از لامپهای رشتهای معمولی دوام بیاورد.
لامپهایی از نوع LED
دیودهای ساطع کننده نور (LED) کم مصرفترین و سریعترین فناوریهای روشنایی این روزها هستند. این نوع لامپ بیش از پنج برابر بازده انرژی بیشتری نسبت به سایر لامپها دارند و میتوانند تا ۲۵ برابر بیشتر از لامپهای رشتهای سنتی دوام بیاورد.
- بررسی رینگ لایت مدل LJJ-26 RGB؛ کاربردی با پهنای نور مناسب
- ۷ وسیلهی کاربردی برای سریعتر انجام دادن کارهای خانه
- ۵ روش ساده و کارآمد برای پاک کردن لکههای آب از روی چوب
اصول مراقبت و نگهداری از لوسترها
یکی از بهترین چیزهایی که در مورد لوستر وجود دارد این است که با بالا رفتن سن کالا همچون قالی کرمان بهتر به نظر میرسد. البته بسته به نوع فلزی که لوستر شما از آن ساخته شده است، ممکن است به مرور زمان با کدری بدنهی آن مواجه شوید که از قضا از نظر من به زیبایی آن افزوده میشود.
نکته: قبل از شروع به تمیز کردن لوستر، حتماً دستورالعملهای مراقبت از وسایل خاص را بررسی کنید و از مواد شویندهای که ممکن است به بدنهی آن آسیب بزند آگاه شوید.
تمیز کردن لوستر سادهتر از آن چیزی است که در ابتدا فکر می کنید. قبل از شروع کار، به احتمال زیاد به یک نردبان یا پلهی متحرک و یک تکه پارچه نیاز دارید. برای تمیز کردن کریستالهای لوستر، از دستکشهای نخی استفاده کنید تا کریستالها را از باقی ماندن اثر انگشت بر روی آنها محافظت کند. همچنین در صورت امکان بدون کمک شیشه پاک کن، آب، سرکه یا الکل سعی کنید که گرد و غبارها را از روی لوستر پاک کنید.
اگر لکههای سرسختی دارید که چربی ها هم جزو آنهاست، محلولهای تمیزکنندهای که از یک قسمت ایزوپروپیل الکل و چهار قسمت آب مقطر تشکیل شدهاند میتوانند برای پاک کردن لکههای سرسخت بدون آسیب زدن به لوستر (از این مخلوط روی قسمت فلزی لوستر خود استفاده نکنید) کاربردی باشند. سپس بلافاصله آن را با یک پارچهی دیگر خشک کنید. در صورت امکان از تمیز کردن لوستر با مایعات پرهیز کنید، زیرا این کار باعث میشود که اثرات آب بر روی کریستالها باقی بماند. در کنار این موارد توصیه میشود که لوستر خود را هر دو تا سه ماه یکبار با گردگیر پری، گردگیری کنید. همچنین برای لوسترهای فلزی یا درام، از پارچه خشک تمیز یا گردگیر استفاده کنید.
اگر لکههای سرسختی همچون لکههای چربی بر روی کریستالها نشسته است، محلولهای تمیز کنندهای که از یک قسمت ایزوپروپیل الکل و چهار قسمت آب مقطر تشکیل شدهاند میتوانند برای پاک کردن این دسته از لکهها (از این مخلوط روی قسمت فلزی لوستر خود استفاده نکنید) کاربردی باشند.
- چگونه لوستر را بدون پایین آوردن تمیز کنید؟
- ۱۲ اشتباه رایج در تمیز کردن خانه که زمان شما را تلف میکنند
- چطور با لامپ معمولی عکس و فیلم با نورپردازی حرفهای خلق کنیم؟
نکات تخصصی در خرید و نصب لوستر
قبل از هر چیز به شدت توصیه میکنیم که برای نصب لوستر در اتاق خود از یک برقکار متخصص کمک بگیرید. اما قبل از رسیدن متخصص پیشنهاد میکنیم قطعات آن را از هم باز کنید تا در زمان شما بهخوبی صرفهجویی شود، چراکه نصب لوستر با توجه به سبکی که دارد حداقل یک ساعت زمان میبرد. حال با آگاهی از این نکته به سراغ دیگر فاکتورهای مهم در خرید و نصب انواع لوستر میرویم.
- لوستری بزرگتر از عرض میز ناهار خوری خود نخرید، چرا که در چنین حالتی افراد بلند قد ممکن است در هنگام بلند شدن با آن برخورد کنند.
- در زمان خرید همیشه وزن لوستر را در نظر بگیرید، لوسترهایی با وزن بیش از ۵۰ پوند (حدودا ۲۳ کیلوگرم) برای خانههایی با معماری خاص و اصول ایمنی مشخص قابل استفاده هستند.
- برایر سقفهای طاقدار، استفاده از لامپهای LED بسیار توصیه میشود زیرا به دلیل شکل سقف از تعویضهای سالانهی لامپها و دردرسرهای این کار در امان خواهید بود.
- اگر منظرهای عالی در اتاق خود دارید، از یک لوستر با خطوط مستقیم و به دور از زرق و برق استفاده کنید که از نقطه کانونی اتاق شما به حاشیه کشیده نشود.
معرفی پرفروشترین لوسترها در بازار ایران
در این بخش به معرفی انواع لوسترهای پرفروش بازار به استناد سایت دیجیکالا میپردازیم و شما را در خرید آنلاینی بهتر و حرفهایتر یاری میکنیم.
لوستر ام کی ای لایتینگ مدل مدرن کد N6601
لوستر ام کی ای لایتینگ مدل مدرن کد N6601 گزینهای به سبک مدرن با بدنهای از آلومینیوم است که مجهز به ریموت کنترل به بازار عرضه شده است. این نوع لوستر مدرن ابعادی به اندازهی ۳۵ در ۵۰ در ۷۰ دارد و جالب است بدانید که ارتفاع آن به ۲۰ الی ۸۰ سانتیمتر قابل تغییر است. میزان نوردهی این کالا در حالت حداکثری ۲۴۰۰ لومن است و توان آن ۸۰ وات و وزن آن ۳ کیلوگرم است. در حالت کلی لوستر ام کی ای لایتینگ مدل مدرن کد N6601 یکی از گزینههای پرفروش و محبوب دیجیکالاست که با قیمت معقولی به بازار عرضه شده است.
لوستر سقفی مدل الیزه ۴
لوستر سقفی مدل الیزه ۴ یکی محصولات میانرده و اقتصادی با ظاهری جمعوجور و زیباست که از جمله بارزترین مشخصههای آن شامل بدنهی فلزی، دارای سه سرپیچ لامپ، وزن ۱.۸ کیلوگرمی، ارتفاع ۳۰ سانتیمتری و ابعاد ۲۳ در ۲۳ در ۳۰ است. به طور کلی از این محصول میتوان برای روشنایی پذیرایی، اتاق خواب، راهرو و آشپزخانه استفاده کرد و با وجود بدنهی آبکاری شدهای که دارد مقاومت بالایی را به کاربران ارائه میکند.
آویز سقفی لوستر ماد کد ۱K
یکی از گزینههای بسیار ارزانقیمت بازار که البته در دستهی لوستر قرار نمیگیرد، آویز سقفی لوستر ماد کد ۱K است. این مدل لامپ رشتهای ارتفاعی به اندازهی ۱۰۰ سانتیمتر دارد و قابل تعویض بودن لامپ و وزن ۳۰۰ گرمی از جمله مهمترین ویژگیهای آن است. البته لازم به ذکر است که این محصول تنها شامل سرپیچ و سیم است و بدون لامپ به مشتری ارائه میشود.
لوستر سه شعله مدل فنر
یکی از مدلهای مدرن لوستر فلزی با طراحی زیبا و حباب دولایه لوستر سه شعله مدل فنر است که برای فضای داخلی خانهها و راهروها گزینهای جالبتوجه است. این نوع کالای روشنایی تنها ۳ کیلوگرم وزن دارد و ابعاد آن به ۵۰x30x58 سانتیمتر میرسد. وجود سه سری لامپ و حبابهای استوانهای در ساختار کالا از دیگر ویژگیهای این مدل چلچراغ مدرن است.
لوستر سقفی مدل Locse-4
لوستر سقفی مدل Locse-4 f کالایی با بدنهای از جنس استیل ضدزنگ است که وزن آن تنها در حد ۳ کیلوگرم برآورد شده است. این مدل لوستر مدرن دارای شش سرپیچ E14 برای نصب لامپهای LED است و ارتفاع آن به ۳۰ سانتیمتر میرسد. لوستر سقفی مدل Locse-4 جزو نمونه محصولات خوشساخت، دکوراتیو و باکیفیت بازار است با وجود ال ای دیهایی که در بخش انتهایی خود دارد میتواند نقش چراغ خواب را هم در اتاق بازی کند.
لوستر ام کی لایتینگ مدل مدرن کد N6604
لوستر ام کی لایتینگ مدل مدرن کد N6604 محصولی با وزن ۳.۵ کیلوگرم است که ۴ عدد سرپیچ دارد. این نوع کالای روشنایی دارای مشخصههایی همچون بدنهی آلومینیوم، میزان نوردهی تا ۸۰۰۰ لومن، ارتفاع ۸۰ سانتیمتری و ریموت کنترل است. همچنین توان این نوع سیستم روشنایی ۱۴۰ وات است و ابعاد آن به ۹۰x35x80 سانتیمتر میرسد، البته جالب است بدانید که ارتفاع این مدل لوستر از ۲۰ تا ۸۰ سانتیمتر قابل تغییر است و با حلقههای نوری به قطرهای ۳۵، ۵۰، ۷۰ و ۹۰ عرضه شده است.
لوستر سقفی چشمه نور کد A2680/23-G
لوستر سقفی چشمه نور کد A2680/23-G از جمله گزینههای روشنایی سبک کریستالی برای سقفهایی با ارتفاع کم و مساحت ۲ تا ۲/۵ مترمربع است که بدنهای از جنس فلزی با آبکاری کروم دارد. این نوع لوستر سه سرپیچه است و وزن آن به ۱۶۸۰ گرم میرسد، از طرفی ارتفاع این سیستم ۳۶ سانتیمتر است و جزو گزینههای مقرونبهصرفه و کممصرف بازار به شمار میرود. لازم به ذکر است که قیمت این مدل کالا هم بهصرفه است و سرپیچهای آن سایز کوچک (E14) طراحی شده است.
لوستر سه شعله مدل N52
لوستر سه شعله مدل N52 گزینهای همراه با ریموت کنترل است که از مشخصات ویژهی آن میتوان به مواردی همچون تعداد سه سرپیچ در ساختار آن، توان ۲۲۰ ولت سیستم، ارتفاع ۷۵ سانتیمتری، وزن ۳ کیلوگرمی و بدنهای شیشهای اشاره کرد. میزان نوردهی این کالای روشنایی ۲۲۰ لومن است و با وجود کنترل از راه دور تعبیه شده در این محصول، راحتی زیادی در خاموش و روشن کردن برای کاربران فراهم میکند.
لوستر ۱۵شعله مجلل کد۶۱۳۱/۱۵
بدنهی آلومینیومی، ارتفاع ۷۵ سانتیمتری، ۱۵ عدد سرپیچ، قابلیت تنظیم ارتفاع و وزن ۲۵ کیلوگرمی از جمله مهمترین ویژگیهای لوستر ۱۵شعله مجلل کد۶۱۳۱/۱۵ است. این مدل کالا ظرافت بالایی در طراحی دارد و با وجود بدنهی تمام کریستال با تزئیناتی طلایی هم همراه است. به طور کلی لوستر ۱۵شعله مجلل کد ۶۱۳۱/۱۵ یکی از مدلهای زیبای بازار به شمار میرود و ابعاد آن ۷۵ در ۷۵ سانتیمتر است.
لوستر مجلل ۱۰ شعله کد ۱۰/ ۲۲۰۰۳
یکی از مدلهای ۱۰ تایی بازار با بدنهی شیشهای لوستر مجلل ۱۰ شعله کد ۱۰/ ۲۲۰۰۳ است. این نوع محصول وزنی به اندازهی ۱۶ کیلوگرم دارد و ارتفاع آن ۵۵ سانتیمتر است، بنابراین برای سقفهایی با ارتفاع معمول انتخابی مناسب به شمار میرود. این نوع سیستم روشنایی سرپیچهایی از نوع E14 میخورد و بدنهی کریستالی درجهی یک آن خیال شما را از بابت کیفیت کالا راحت میکند.
لوستر سقفی مدل مدرن کد ۶۶۰۱
لوستر سقفی مدل مدرن کد ۶۶۰۱ گزینهای میانرده با ریموت کنترل و بدنهای آلومینیومی است که وزن آن به ۴ کیلوگرم میرسد. این نوع محصول روشنایی در دسته لوسترهای مدرن و معاصر طبقهبندی میشود و ارتفاع آن به ۷۰ سانتیمتر میرسد. جالب است بدانید که این نوع لوستر امکان تنظیم ارتفاع هر شعله را دارد و با قبلیت تعویض لامپهای LED یکی از محصولات محبوب سایت دیجیکالا به حساب میآید.
منبع: BELLACOR