آیا ترید با گوشی موبایل امکانپذیر است؟
این سوال برای بسیاری از افراد به وجود میآید که آیا ترید با گوشی موبایل امکانپذیر است یا خیر. در این مقاله ضمن پاسخ به این سوال، سایر جوانب ترید با گوشی را هم بررسی خواهیم کرد.
ترید با گوشی؛ ممکن یا ناممکن؟
ویژگیهای یک گوشی مناسب برای ترید
صفحه نمایش
باتری
پردازنده مرکزی و رم
مزایای ترید با گوشی
۱. سرعت عمل بالا و دسترسی بیشتر
۲. امنیت بیشتر
۳. اعلانیهها یا نوتیفیکیشنهای کاربردی
معایب ترید با گوشی
۱. بروز خطا
۲. حریص شدن!
گوشی صرفا یک وسیلهست؛ درست آموزش ببینید!
قبل از شروع بحث، ابتدا باید واژهی انگلیسی ترید (Trade) را بهتر تعریف کنیم. ترید به مجموعه معاملات در بازار ارز دیجیتال و بازار فارکس اطلاق میشود که هر حوزه، داستانهای منحصر به خود را دارد که از پرداختن به آنها در این مطلب خودداری میکنیم. با این اوصاف، از آنجایی که بازارهای مالی ارزهای دیجیتال و فارکس رشد فوقالعاده سرسامآور و بیسابقهای تا به امروز داشتهاند، هر روزه افراد بیشتری به این فضا علاقهمند میشود و دلشان میخواهد تا به این دنیای پیچیده پا بگذارند. با این حال، سوالی که در ابتدا برای بسیاری از افراد پیش میآید در این موضوع نهفته که آیا با گوشی موبایل میتوان ترید کرد یا حتما باید یک لپتاپ یا کامپیوتر مناسب ترید را تهیه کرد. اصلا ارزش دارد با موبایل ترید کنیم؟ در ادامه به طور مفصل به این سوالات پاسخ میدهیم.
ترید با گوشی؛ ممکن یا ناممکن؟
به طور کلی هر مدل گوشی هوشمند که قابلیت اتصال به اینترنت از طریق بستر وای-فای یا نت سیمکارت داشته باشد، برای کار ترید میتواند مناسب تلقی شود. تنها کاری که شما باید انجام دهید، افتتاح یک حساب کاربری در صرافی یا کارگزاری آنلاین است که در داخل کشور فعال باشد. اگر صرفا هدفتان از ورود به بازارهای ارز دیجیتال، خرید و نگه داشتن ارزهای مختلف یا به اصطلاح «هولد» (Hold) است، پیشنهاد میکنیم چندان روی نوع گوشی هوشمند خود تمرکز نکنید؛ چرا که هر مدل گوشی موبایل از عهدهی این کار به راحتی بر میآید و نیازی نیست تا گوشی موبایل از یک قابلیت ویژه برخوردار باشد. شما تنها باید نرمافزار رسمی صرافی مورد نظرتان را دانلود و نصب کنید.
در صورتی که قصد انجام ترید یا معامله ارز دیجیتال با گوشی را دارید، باید چند موضوع مهم را به شما گوشزد کنیم.
ویژگیهای یک گوشی مناسب برای ترید
صفحه نمایش
به تبع گوشی موبایل شما باید صفحه نمایش بزرگی داشته باشد تا شما مجبور نباشید به طور مداوم روی چارت ارزهای مد نظرتان زوم کنید. پیشنهاد میکنیم سایز صفحه نمایش حداقل ۶ اینچ باشد. همچنین اگر بتوانید یک گوشی تلفن هوشمند جذابی مثل S23 Ultra را خریداری کنید که قلم مخصوص داشته باشد، خیالتان از بابت رصد چارت و تجزیه و تحلیل آن راحت خواهد شد.
جدا از بحث اندازه صفحه نمایش، رزولوشن صفحه نیز مقولهی بسیار مهمی است؛ به این دلیل که اصولا به منظور ترید با ارز دیجیتال یا بازار فارکس شما مجبور خواهید شد تا به طور روتین حتی چند ساعت به صفحه نمایش زل بزنید. از همین رو، رزولوشن صفحه نمایش گوشی موبایل هر اندازه بیشتر باشد، بهتر خواهد بود. پیشنهاد میکنیم گوشیهای هوشمندی را انتخاب کنید که حداقل از رزولوشن ۲۴۰۰×۱۰۸۰ پیکسل بهره ببرند. این رزولوشن در اکثر گوشیهای میانردهی بازار حتی محصولات برند شیائومی دیده میشود. برای مثال گوشی Redmi Note 11 با این رزولوشن، تراکم پیکسلی ۴۰۹ پیکسل و نرخ به روز رسانی تصویر ۹۰ هرتز به فروش میرسد و از جنبهی سخت افزاری نیز گوشی قابل قبولی محسوب میشود.
باتری
همان طور که توضیح دادیم، ترید با گوشی روندی است که شاید در طول روز مجبور شوید بارها از گوشی خود با صفحه روشن استفاده کنید. بنابراین، مولفهی مهم بعدی که باید هنگام خرید گوشی مناسب ترید به آن دقت کنید، ظرفیت باتری به حساب میآید. در نظر داشته باشید که اکثر گوشیهای هوشمند امروزی در سطح بازار حداقل از یک باتری ۵۰۰۰ میلی آمپر ساعت بهره میبرند. متناسب با نوع صفحه نمایش و سخت افزار گوشی موبایل، دقیقا نمیتوان عدد مشخصی را برای شارژدهی باتری گوشی موبایل محاسبه کرد اما به طور کلی در نظر داشته باشید اگر شما گوشی هوشمندی را خریداری کنید که حداقل ظرفیت باتری ۵۰۰۰ میلی آمپر ساعت باشد، یک شبانهروز را میتوان تقریبا از دستگاه انتظار داشت. در غیر این صورت، با خرید گوشیهای ارزانتری که ظرفیت باتری کمتری دارند، در طول روز به احتمال زیاد باید به دنبال پریز شارژ باشید.
پردازنده مرکزی و رم
پردازندههای مرکزی در واقع قلب تپنده دستگاههای دیجیتالی محسوب میشوند. اگر گوشی موبایلتان از یک تراشهی ضعیف برای پردازشهای مختلف استفاده میکند، شما هنگام بررسی چارتها به احتمال زیاد با کرش، کندی و حتی ریاستارتهای متعدد روبهرو خواهید شد. با این حال، اکثر گوشیهای موبایل میانرده از پردازندههای مرکزی قابل قبولی مثل MediaTek Helio G88 استفاده میکند. همچنین بهتر است مقدار رم گوشی موبایل حداقل چهار گیگابایت باشد تا شما بتوانید با نرمافزارهای مختلف به طور همزمان روی گوشی موبایل خود مشغول به کار شوید.
با تمام این تفاسیر، مزایا و معایب ترید با گوشی چیست؟
مزایای ترید با گوشی
با وجود این موضوع که ترید با گوشی نسبت به لپتاپ یا کامپیوتر ارجحیت ندارد، چند مزیت را میتوان برای ترید با گوشی موبایل بیان کرد.
۱. سرعت عمل بالا و دسترسی بیشتر
اگر خیلی سریع دلتان میخواهد یک پوزیشن را باز کرده یا ببندید، قطع به یقین گوشی موبایل نسبت به لپتاپ کار شما را سریعتر راه میاندازد. قطع به یقین، قدرت مانور بیشتری را میتوان با لپتاپ تجربه کرد، اما اگر موقعیتی اورژانسی برایتان پیش بیاید، گوشی موبایل اولین گزینهای است که به فکر استفاده از آن میافتید. همچنین گوشی موبایل نسبت به لپتاپ بیشتر در دسترس افراد خواهد بود.
۲. امنیت بیشتر
از آنجایی که گوشیهای هوشمند به خصوص آیفونهای شرکت اپل از امنیت بیومتریک مثل شناسایی چهره یا اثر انگشت بهره میبرند، نمیتوان به راحتی به حسابهای معاملاتی از طریق گوشی تریدر وارد شد. هر چند، لپتاپهای امروزی نیز به قابلیتهای امنیت بیومتریک مجهز شدهاند اما قیمت گوشیهای هوشمندی که حداقل حسگر اثر انگشت دارند به مراتب به صرفهتر از لپتاپها با امنیت بیومتریک است. شکستن رمز عبور لپتاپها در حالت عادی برای هکرها و مجرمین اینترنتی کار چندان پیچیده و غیر ممکنی محسوب نمیشود.
۳. اعلانیهها یا نوتیفیکیشنهای کاربردی
شاید بتوان مهمترین ویژگی و قابلیت ترید با گوشی را در بحث نوتیفیکیشنها خلاصه کرد؛ به این دلیل که شما به طور مستمر میتوانید از طریق اعلانیههای مربوط به کارگزاری یا صرافیها از روند انجام معاملات خود آگاه شوید. این موضوع در حالی است که در صورت ترید با لپتاپ یا کامپیوترهای خانگی نمیتوان از سیستم ارسال اعلانیهها شبیه به گوشی موبایل استفاده کرد. در هر صورت شما مجبور خواهید شد برای دسترسی آنی به اطلاعیهها و تغییرات بازار، نرمافزارهایی را روی گوشی موبایل خود نصب کنید.
معایب ترید با گوشی
به طور کلی شاید بتوان دو ایراد منطقپذیر را برای معامله با گوشی مطرح کرد:
۱. بروز خطا
ترید با گوشی بسیار آسان و راحت انجام خواهد شد، اما اگر حواستان نباشد یا به طور سهوی انگشتتان روی گزینههای اشتباه برود، شاید با یک ضرر سنگین مواجه شوید. همچنین گاهی اوقات امکان دارد، نرمافزار گوشی دچار باگهای فنی شود. تصور کنید دقیقا این اتفاق زمانی رخ دهد که در حال باز کردن یا بستن چند پوزیشن معاملاتی هستید.
۲. حریص شدن!
یک تریدر در قدم اول باید از جنبهی روحی و روانی خود را برای انجام معاملات آماده کند. یکی از مراحل آمادهسازی، قطع به یقین برنامهریزی برای انجام معاملات کوتاه مدت به حساب میآید. از آنجایی که اکثر افراد مدام با گوشی موبایل خود در حال کار هستند و در فضای مجازی به گشت و گذار میپردازند، از جنبهی روانی شاید بسیاری از افراد دلشان بخواهد مدام معاملهای را آغاز کنند. از همین رو، احتمال شکست در معاملات بیرویه به طرز چشمگیری افزایش پیدا میکند. بنابراین، اگر قصد ترید با گوشی را دارید حتما قبل از شروع به انجام معامله با گوشی، ابتدا روحیات خود را به شیوهای تربیت کنید تا در طول یک شبانهروز، از انجام معاملات بیش از اندازه و خارج از برنامه خودداری کنید.
گوشی صرفا یک وسیلهست؛ درست آموزش ببینید!
گوشی موبایل برای تریدرهای مبتدی میتواند یک گزینهی قابل قبول تلقی شود
در این مطلب تلاش کردهایم به طور مختصر و مفید به این سوال پاسخ دهیم که آیا میتوان با گوشی ترید کرد یا خیر. با تمام این تفاسیر، حتما به این مسئله دقت کنید که وجود سخت افزارهای مناسب برای ترید صرفا پروسهی یادگیری را برای شما تسریع خواهند کرد. شما در ابتدا باید به درستی آموزش ببینید و باید اعتراف کرد که یادگیری ترید صرفا با یک، دو یا حتی سه ماه کامل نمیشود. شما باید به طور مستمر در حال یادگیری باشید و مدام با سبدهای کوچک سرمایه در حال آزمون و خطا با اندیکاتورهای مختلف باشید. با تمام این تفاسیر، گوشی موبایل برای تریدرهای مبتدی میتواند یک گزینهی قابل قبول تلقی شود. هر چند، در این مقاله تلاش شده پارامترهایی که باید هنگام خرید گوشی مناسب ترید به آنها دقت کنید را مطرح کنیم. در هر صورت، برای تبدیل به یک تریدر حرفهای، دیر یا زود باید به فکر خرید لپتاپ یا یک کامپیوتر خانگی شخصی بیفتید.
در نهایت به شما توصیه میکنیم از نصب هر گونه نرم افزار متفرقه و مشکوک روی گوشی موبایل خودداری کنید؛ به این علت که بسیاری از سودجویان و کلاهبرداران با وعدهی سود تضمینی و کلان سعی میکنند جیب کاربران گوشی موبایل را حسابی خالی کنند. معاملهگری با موبایل شاید ساده به نظر برسد، اما خطرات بسیار زیادی هم به دنبال دارد. با یک اشتباه کوچک نه تنها سودی از معاملات عایدتان نخواهد شد، بلکه خطر هک و به سرقت رفتن اطلاعات شخصی مثل حسابهای بانکیتان نیز وجود دارد.
منبع: دیجیکالا مگ