۸ ویژگی که در دوربین گوشی‌های موبایل سال ۲۰۲۲ باید ببینیم

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۶ دقیقه
دوربین موبایل

حدود ۵۰ روز دیگر سال ۲۰۲۱ به آخر خط می‌رسد که در کل سال جالبی برای دوربین گوشی‌های موبایل بوده است. در این سال تعدادی از گوشی‌های میان‌رده با دوربین اصلی ۱۰۸ مگاپیکسلی از راه رسیدند، پرچم‌داران برای دوربین‌های اولترا واید از سنسورهای بهتری استفاده کردند و همچنین همکاری بین سازندگان گوشی‌ها و برندهای مشهور دنیای عکاسی افزایش پیدا کرد. حتی گوگل هم بعد از سال‌های استفاده از سنسور ۱۲ مگاپیکسلی، برای سری پیکسل ۶ به بهره‌گیری از دوربین‌های بسیار بهتری روی آورد.

با در نظر همهٔ این موارد، چه چیزهایی در انتظار دوربین گوشی‌های موبایل در سال ۲۰۲۲ است؟ در ادامه چند پیش‌بینی در این مورد مطرح می‌کنیم که احتمالا برخی از آن‌ها به واقعیت تبدیل خواهند شد.

۱. افزایش تعداد دوربین‌های زیر نمایشگر

دوربین موبایل

شرکت چینی ZTE در سال ۲۰۲۰ اولین گوشی مجهز به دوربین زیر نمایشگر را راهی بازار کرد ولی در سال ۲۰۲۱ تعداد بیشتری از گوشی‌ها از جمله شیائومی میکس ۴ و گلکسی زد فولد ۳ با این مشخصه راهی بازار شدند. همچنین ZTE برای سری Axon 30 از نسل دوم این فناوری استفاده کرد.

مشکل این دوربین‌ها این است که به غیر از شرایط نوری بسیار مناسب، حرفی برای گفتن ندارند. حتی اگر هم نور محیط کاملا مناسب باشد، تفاوت کیفیت عکس‌های ثبت شده توسط آن‌ها و دوربین‌های سلفی معمولی کاملا محسوس است. همچنین اگر کاربران به بخش فوقانی نمایشگر دقت کنند، می‌توانند ردپای حضور چنین سنسوری را ببینند.

با این حال، ما انتظار داریم دوربین‌های زیر نمایشگر در سال ۲۰۲۲ بهبود قابل توجهی پیدا کنند زیرا در این زمینه شرکت‌های مختلفی مشغول فعالیت هستند و بدون شک با راهکارهای سخت‌افزاری و نرم‌افزاری، بسیار از این مشکلات برطرف خواهند شد. با این حال، احتمالا در سال ۲۰۲۲ هم پرچم‌داران مهم با این مشخصه راهی بازار نخواهند شد.

۲. راه‌یابی فیلمبرداری سینماتیک به اندروید

دوربین موبایل

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های جدید سری آیفون ۱۳ بهره‌گیری آن‌ها از قابلیت فیلم‌برداری سینماتیک است که عملا نسخهٔ پیشرفته‌تر حالت پرتره برای فیلم‌برداری محسوب می‌شود. اگرچه حالت پرتره برای فیلم‌برداری مشخصهٔ جدیدی محسوب نمی‌شود و مثلا برخی از گوشی‌های هواوی و سامسونگ از مدت‌ها قبل چنین قابلیتی را ارائه می‌دهند. اما اپل برای این حالت، قابلیت‌هایی مانند فوکوس خودکار در صورت شناسایی صورت افراد، ردیابی سوژه‌ها و دیگر امکانات این‌چنینی ارائه داده است.

بنابراین بدون شک در سال ۲۰۲۲ دوربین برخی از گوشی‌های موبایل اندرویدی از این مشخصه بهره‌مند خواهند شد. اما آیا تا سال ۲۰۲۳ بیشتر کاربران اکوسیستم اندروید می‌توانند از این قابلیت استفاده کنند؟ جواب چنین سوالی را با قاطعیت نمی‌توانیم بدهیم زیرا مثلا چندین برند از قابلیت لمس سه‌بعدی اپل هم کپی‌برداری کردند که در نهایت این اقدام با موفقیت روبرو نشد.

۳. بازگشت سنسورهای دوربین RGBW

دوربین موبایل

در سال ۲۰۱۵ هواوی اولین بار برای گوشی P8 از سنسور دوربین RGBW استفاده کرد. اوپو هم طی سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۸ برای گوشی‌های خود از چنین سنسورهایی بهره برد. سنسورهای رایج از فیلترهای رنگی حاوی زیرپیکسل‌های قرمز، آبی و سبز رنگ بهره می‌برند ولی سنسورهای RGBW زیرپیکسل سفید هم به این ترکیب اضافه می‌کنند که منجر به بهبود دریافت نور و کاهش نویز تصویر می‌شود.

با توجه به اینکه اخیرا شرکت‌های اوپو و ویوو از نسل جدید سنسورهای RGBW رونمایی کرده‌اند، ظاهرا در سال ۲۰۲۲ شاهد بهره‌گیری از آن‌ها در گوشی‌های این دو شرکت خواهیم بود. همچنین شایعاتی مبنی بر بهره‌گیری سری گلکسی S22 از سنسور ۵۰ مگاپیکسلی RGBW به گوش می‌رسد. حتی اگر شایعهٔ مربوط به S22 محقق نشود، به نظر می‌رسد سنسورهای RGBW نقش مهمی برای دوربین گوشی‌های موبایل ۲۰۲۲ ایفا خواهند کرد.

۴. بهبود لرزشگیر دوربین

دوربین موبایل

سال‌هاست که لرزشگیر اپتکیال تبدیل به یکی از ویژگی‌های مهم دوربین گوشی‌های گران‌قیمت شده است. اما در این میان، طی چند سال گذشته برخی از شرکت‌ها تلاش کرده‌اند راهکارهای بهتری را ارائه دهند. به عنوان مثال می‌توانیم به لرزشگیر میکرو-گیمبال گوشی‌های ویوو و بهره‌گیری از روش تغییر موقعیت سنسور در آیفون‌های جدید اشاره کنیم.

انتظار می‌رود ویوو سال آینده به بهره‌گیری از لرزشگیر مبتنی بر روش میکرو-گیمبال ادامه دهد و از طرف دیگر گزارش‌هایی مبنی بر راه‌یابی قابلیت لرزشگیر اپتیکال به گوشی‌های میان‌ردهٔ سری گلکسی A سامسونگ منتشر شده است. اوپو هم مدتی قبل از لرزشگیر ۵ محورهٔ خود رونمایی کرد که ظاهرا اوایل ۲۰۲۲ اولین گوشی مبتنی بر آن از راه می‌رسد.

۵. افزایش محبوبیت زوم متغیر

popular

سونی در سال ۲۰۲۱ قابلیت زوم متغیر را برای دو گوشی اکسپریا ۱ مارک ۳ و اکسپریا ۵ مارک ۳ ارائه کرد. این یعنی برای بهبود امکانات زوم، دیگر نیازی به استفاده از دو دوربین جداگانه ندارید و فقط یک دوربین می‌تواند زوم متغیر را امکان‌پذیر کند. باید خاطرنشان کنیم دوربین‌های معمولی تله‌فوتو و پریسکوپی ضریب بزرگ‌نمایی ثابتی را ارائه می‌دهند اما دوربین تله‌فوتو این دو گوشی می‌تواند زوم ۲.۹ و ۴.۴ برابری را به ارمغان بیاورد.

البته در این صورت هم برای زوم‌های بین این اعداد همچنان راهکارهای نرم‌افزاری مورد استفاده قرار می‌گیرد اما حداقل بدون نیاز به استفاده از دو دوربین، کاربران دست بازتری در این زمینه خواهند داشت. امیدواریم سونی در سال ۲۰۲۲ به بهبود این فناوری ادامه دهد اما از طرف دیگر اوپو هم می‌خواهد از این مشخصه برای گوشی‌های خود استفاده کند.

اوپو مدتی قبل از یک دوربین تله‌فوتو با قابلیت زوم متغیر رونمایی کرد که به لطف قطعات متحرک، می‌تواند بزرگ‌نمایی بین ۳.۳ تا ۷ برابری را ارائه کند. این یعنی برای زوم‌های بین این دو عدد، دیگر راهکارهای نرم‌افزاری استفاده نمی‌شود و با عکس‌های بهتری روبرو خواهیم شد.

۶. بهبود کیفیت ویدیوهای 8K

دوربین‌ موبایل‌‌

در سال ۲۰۱۹ گوشی گیمینگ Red Magic 3 با قابلیت فیلمبرداری 8K معرفی شد که البته ویدیوهای ثبت شده از طرف این گوشی حرفی برای گفتن نداشتند. خوشبختانه در سال ۲۰۲۰ چیپست اسنپدراگون ۸۶۵ با پشتیبانی از فیلمبرداری 8K با سرعت ۳۰ فریم در ثانیه معرفی شد. در سال ۲۰۲۱ هم تعداد زیادی از پرچم‌داران با پشتیبانی از فیلمبرداری 8K از راه رسیدند.

انتظار می‌رود در سال ۲۰۲۲ هم کیفیت فیلمبرداری 8K بهبود پیدا کند. اگرچه هنوز برای سرعت ۶۰ فریم در ثانیه زود است، اما احتمالا در این سال شاهد ارائهٔ 8K HDR یا 8K با لرزشگیر بهبودیافته خواهیم بود.

۷. چیپ‌های پردازش تصاویر اختصاصی

دوربین‌ موبایل‌‌

گوشی‌های هوشمند برای پردازش تصاویر معمولا از چیپ پردازش تصویر تعبیه شده در چیپست اصلی استفاده می‌کنند. به عنوان مثال چیپست‌های اسنپدراگون مبتنی بر چیپ‌های پردازش تصویر سری Spectra هستند. اما در سال ۲۰۲۱، تعدادی از برندها تصمیم گرفتند در این زمینه دست به کار بشوند و چیپ اختصاصی برای این کار استفاده کنند.

به طور مشخص می‌توانیم به گوشی‌های شیائومی میکس فولد و ویوو X70 پرو پلاس اشاره کنیم که چنین کاری انجام داده‌اند. شیائومی می‌گوید این چیپ منجر به بهبود کیفیت عکس‌های ثبت شده در محیط‌های کم‌نور می‌شود، فوکوس خودکار را بهتر می‌کند و نوردهی بهتری را امکان‌پذیر می‌کند. ویوو هم خاطرنشان کرده با استفاده از چیپ پردازش تصویر اختصاصی موفق به کاهش نویز تصویر شده و همچنین از نظر مصرف انرژی هم فشار کمتری به باتری وارد می‌کند.

البته باید خاطرنشان کنیم گوگل حدود ۴ سال قبل این رویکرد را عملی کرد و حالا هم جدیدترین گوشی‌های این شرکت از چیپست اختصاصی استفاده می‌کنند. در هر صورت احتمالا در سال ۲۰۲۲ شرکت‌های بیشتری برای دوربین گوشی‌های موبایل به بهره‌گیری از چیپ پردازش تصویر اختصاصی روی می‌آورند.

۸. بازگشت قابلیت حذف اشیاء

دوربین‌ موبایل‌‌

یکی از قابلیت‌های مفید سری پیکسل ۶ تحت عنوان Magic Eraser یا پاک‌کن جادویی ارائه شده است. پیش از گوگل هم سامسونگ و هواوی این قابلیت را ارائه داده بودند تا کاربران به راحتی بتوانند اشیاء مختلفی را از عکس‌های ثبت شده حذف کنند. باید خاطرنشان کنیم گوگل در سال ۲۰۱۵ پیش‌نمایشی از این مشخصه را ارائه داد و حالا بعد از گذشت ۶ سال، کاربران گوشی‌های پیکسل می‌توانند از آن بهره ببرند.

با توجه به این اقدام گوگل، شاید در سال ۲۰۲۲ شرکت‌هایی مانند شیائومی، اوپو و وان‌پلاس هم مشخصهٔ مشابهی را برای گوشی‌های خود ارائه کنند. گفتنی است گوگل در سال ۲۰۱۹ قابلیت عکاسی از آسمان شب را ارائه داد و مدتی قبل شرکت‌های ویوو و ریلمی هم چنین کاری انجام دادند. گوشی‌های پیکسل ۶ در زمینهٔ دوربین از ویژگی‌های نرم‌افزاری دیگری هم بهره می‌برند که شاید دیگر شرکت‌ها از آن‌ها هم کپی‌برداری کنند.


در این مطلب بخشی از انتظارات خود را از دوربین گوشی‌های موبایل ۲۰۲۲ مطرح کردیم. به نظر شما جای چه ویژگی‌هایی در این لیست خالی است؟ نظرات خود را در بخش کامنت‌ها با ما و دیگران در میان بگذارید.

منبع: Android Authority



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X