بهترین سیستم گیمینگ برای تجربه بازی‌های روز‌ با کیفیت بالا

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۶ دقیقه
بهترین سیستم گیمینگ

در دنیای توقف‌ناپذیر سخت افزار که هر روز قطعات جدید و قدرتمندتر از راه می‌رسند، انتخاب بهترین سیستم گیمینگ که مناسب باشد و ما را تا مرز ورشکستگی نبرد تقریبا محال است؛ علی‌الخصوص اگر قیمت فضایی بازار کشور خودمان را به این معادله اضافه کنیم.

ورای این جنون نظام سرمایه‌داری برای توسعه و ایجاد فانلی که دائما شرکت‌های بزرگ سخت افزاری را به سود رسانی نزدیک کند، باید این نکته بسیار مهم را در نظر داشت که برای برآمدن از پس بسیاری از نیازها، حتی کارهای سنگینی مثل رندرینگ یا گیمینگ، نیاز به بهترین سیستم گیمینگ ندارید.

این موضوع در فضای بازی‌های ویدیویی خود را بیش از همه نشان می‌دهد. اگر نگاهی به گذشته‌ای نه چندان دور بیندازید و نسل هشتم را مرور کنید، یعنی نسلی که از سال ۲۰۱۳ آغاز شد و تا ۲۰۲۰ ادامه داشت و هنوز هم چند صباحی از عمر مفید آن باقی مانده است، متوجه می‌شوید که برای تجربه همه بازی‌های سال‌های اخیر به هیچ‌وجه نیازی به ولخرجی نیست. چه بسا یکی از مزیت‌های مهم رایانه شخصی این است که به شما قابلیت تجربه همه بازی‌های ویدیویی تاریخ را می‌دهد، حتی بازی‌هایی که در نسل پنجم، ششم و هفتم بین سال‌های ۱۹۹۳ تا ۲۰۱۲ به بازار آمدند.

Gaming PC

به عبارتی، برای بسیاری از کاربرانی که عاشق بازی‌های ویدیویی هستند، فارغ از چند انحصاری از جانب سونی و نینتندو، تقریبا هر بازی که در تاریخ این صنعت عرضه شده با خریدن یک سیستم گیمینگ ارزان و بهینه در دسترس شما خواهد بود. در این بین باید انحصاری‌های ایکس‌باکس را هم در نظر گرفت، اما با توجه به اینکه مایکروسافت در چند سال اخیر تمام بازی‌های انحصاری خود را برای پی‌سی هم عرضه کرده، آرشیو بازی‌های این پلتفرم از همیشه وسوسه‌برانگیزتر شده است.

حال شاید از خود بپرسید که برای خرید بهترین سیستم گیمینگ بهینه و مناسب که بتواند از پس اجرای این بازی‌ها بربیاید، چقدر باید خرج کنید؟ اول از همه باید در نظر گرفت که سیستم پیشنهادی مطلب ما را به هیچ‌وجه نمی‌توان رده‌بالا (High-end) در نظر گرفت. مثلا اگر بخواهید در رزولوشن‌هایی بالاتر از فول اچ‌دی (۱۰۸۰p) مثل ۱۴۴۰p یا حتی الترا اچ‌دی (۴K) به تجربه بازی‌ها بنشینید، مسلما به کارت گرافیک‌های قدرتمند و پردازنده‌هایی که بتوانند پا به پای آن‌ها بیایند نیاز دارید.

مثلا در حال حاضر کاربران برای تجربه بازی‌های روز با رزولوشن ۴K و فریم‌ریت ۶۰ بر ثانیه باید به فکر خریدن یک پردازنده هشت هسته‌ای (مدل‌های Core i7 و معادل آن در بازار رقیب) و کارت گرافیک RTX 3080 باشند. اما اگر به همان ۱۰۸۰p راضی هستید و در دلتان می‌گویید گور پدر هرچه رزولوشن و تنظیمات گرافیکی عجیب‌و‌غریب در بازی‌ها، پس می‌توان به اسمبلی فکر کرد که با کمترین هزینه از پس همه نیازهایتان برآید.

core i3

در اینجا ما برای پردازنده یا قلب تپنده سیستم شما مدل اینتل Core i3 9100f را در نظر گرفته‌ایم که تقریبا ضعیف‌ترین مدل نسل نهم به حساب می‌آید، اما به اقتضای چهارهسته‌ای بودن و معماری جدید Coffee Lake Refresh می‌تواند از پس کارت گرافیک انتخابی ما برآید و همچنین در ادامه قابلیت ارتقا هم دارد. مثلا اگر روزی تصمیم بگیرید RTX 3070 بخرید که هم‌اکنون با قیمت ۴۰ میلیون تومان در بازار داخلی فروخته می‌شود، می‌توانید به همراه آن به فکر خرید Core i5 9400 و حتی Core i7 9700 باشید تا گلوگاه به‌وجود آمده با GPU را به حداقل برساند.

برای حافظه داخلی هم بهتر است به همان ۸ گیگابایت DDR4 قناعت کنیم. در نظر داشته باشید که هنوزم هیچ اثری به بازار نیامده که حداقل سیستم آن از شما رم بالای ۸ گیگابایت بخواهد و اگر روزی هم چنین اتفاقی افتاد، تنها کافیست ۸ گیگابایت دیگر خریداری کنید و در کنار رم اول خود از آن بهره ببرید. همچنین باید خاطر نشان کنیم که مقدار حافظه داخلی یا رم هیچ تأثیری بر عملکرد بازی‌ها ندارد. یعنی چه شما ۸ گیگابایت رم داشته باشید و چه ۳۲ گیگابایت، در نهایت کار اصلی پردازش را کارت گرافیک انجام می‌دهد.

trident z

برای انتخاب مادربورد هم کافیست به سراغ هر مدلی بروید که سوکت LGA1151 را پشتیبانی کند و در نظر داشته باشید که در این رده مادربوردهای مختلف تفاوت قابل‌توجهی با هم ندارند و مزیت‌های آن‌ها هم مینیمال است. این موضوع حتی چندی قبل توسط کانال یوتیوب Linus Tech Tips اثبات شد و بررسی‌های این متخصصان سخت‌افزار نشان داد که تفاوت عملکرد بین مادربردهای پایین‌رده تقریبا ناچیز است و حتی مادربردهای رده بالا هم به شما قابلیت‌های اضافه می‌دهند و نه عملکرد بهتر.

motherboard gaming

با توجه به پردازنده و کارت گرافیک انتخابی ما، شما می‌توانید هر پاوری در رنج قدرت ۴۰۰ تا ۵۰۰ وات پیدا کنید، اما نیاز سیستم شما ۳۵۰ الی ۴۰۰ وات خواهد بود، پس در این زمینه هم نیازی به ولخرجی نیست. بدیهی‌ست که انتخاب کیس مناسب هم کاملا یک مسأله سلیقه‌ای است اما اگر فقط به عملکرد فکر می‌کنید و ظاهر زیبا برای شما اهمیتی ندارد، کیس‌های پایین‌رده شرکت گرین هم می‌توانند از پس نیازهای سیستم بهینه ما بربیایند.

در انتخاب هارد درایو هم به سراغ یک دیسک یک ترابایتی WD و برای سرعت عملکرد هم یک حافظه جامد ۲۵۶ گیگابایتی انتخاب کرده‌ایم. علاوه بر اینکه می‌توانید بیشتر بازی‌ها را روی هارد درایو خود تجربه کنید، وجود یک حافظه جامد (SSD) ساتا در کنار افزایش سرعت ویندوز می‌تواند پشتیبانی بعضی بازی‌های جدیدتر را برای شما فراهم کند.

در نهایت به مهم‌ترین قطعه برای گیمینگ یعنی کارت گرافیک (GPU) می‌رسیم. در حال حاضر به خاطر قیمت سرسام‌‌آور دلار و تحریم‌های وارداتی به علاوه کمبود کلی انبار بازار کارت گرافیک در سطح جهانی و همچنین محبوبیت استخراج رمزارزها که منجر به احتکار کارت‌های گرافیک شده است، پرداخت هزینه‌های گزاف برای کارت گرافیک چندان منطقی به نظر نمی‌رسد. مثلا پرچم‌دار نسل جدید انویدیا یعنی RTX 3080 که باید با قیمت ۸۰۰ دلار (معادل ۲۰ میلیون تومان) به فروش برسد، در بازار داخلی ۶۰ الی ۸۰ میلیون تومان قیمت‌گذاری شده است.

gtx 1650

همان‌طور که گفتیم، شما به سخت‌افزار عجیب و غریب یا لاکچری نیاز ندارید. برای اجرای اکثر بازی‌ها با تنظیمات نهایی (Ultra) و بعضا بالا (High) در رزولوشن ۱۰۸۰p خرید یک کارت گرافیک GTX 1650 با معماری تورینگ کافیست. در ادامه می‌توانید بازدهی این سیستم را (GTX 1650 x Core i3 9100f) در اجرای بازی‌های جدید ببینید.

GTX 1650 Benchmark 2 GTX 1650 Benchmark
  • GTX 1650 Benchmark 2
  • GTX 1650 Benchmark

در این قسمت هم دیگر بنچمارک‌های بازی کارت GTX 1650 توسط وب‌سایت‌های معتبر یوروگیمر و تامزهاردور قابل رویت است:

Battlefield 1 Benchmark Far Cry 5 Benchmark Rise of the Tomb Raider Benchmark Shadow of the Tomb Raider Benchmark The Witcher 3 Benchmark
  • Battlefield 1 Benchmark
  • Far Cry 5 Benchmark
  • Rise of the Tomb Raider Benchmark
  • Shadow of the Tomb Raider Benchmark
  • The Witcher 3 Benchmark

مشخصات سیستم پیشنهادی ما به شرح زیر است:

قطعه قیمت حدودی
پردازنده: Core i3 9100f ۳,۰۰۰,۰۰۰ تومان
کارت گرافیک: Zotac GeForce GTX 1650 OC 4GB ۱۱,۰۰۰,۰۰۰ تومان
حافظه رم: ۸GB Geil Pristine 2400Mhz ۱,۱۰۰,۰۰۰ تومان
هارد درایو: ۱TB WD Blue ۱,۰۰۰,۰۰۰ تومان
حافظه جامد: ۲۴۰GB WD SATA ۹۰۰,۰۰۰ تومان
پاور: Cooler Master Elite V3 400W ۱,۰۰۰,۰۰۰ تومان
مادربرد: Asus H310 M-K ۱,۷۰۰,۰۰۰ تومان
کیس: گرین مدل HIWA ۱,۱۰۰,۰۰۰ تومان
قیمت کل ۲۰,۸۰۰,۰۰۰ تومان

بدون شک لازم به ذکر نیست که قیمت‌ها در مملکت ما فعلا هیچ ثباتی ندارند و آنچه ما برای نگارش این مطلب قیمت گرفته‌ایم، قرار نیست برای مدت زیادی دوام بیاورد. با این حال، قیمت حدودی بهترین سیستم گیمینگ مناسب، همین مقدار خواهد بود.

همان‌طور که می‌بینید، قیمت نهایی کم و بیش هم‌اندازه‌ی یک کنسول ایکس‌باکس سری ایکس یا پلی‌استیشن ۵ است؛ اما سخت‌افزار و قدرتی که آن دو کنسول ارائه می‌دهند، بسیار بالاتر از جمع کردن یک کیس با همین قیمت است. البته که این موضوع در همه جای دنیا صدق می‌کند و اینکه سونی و مایکروسافت روی کنسول‌های خود ضرر می‌دهند، از کسی پنهان نیست. با این حال، برای گیمر ایرانی که دسترسی راحتی به بازی‌ها و فروشگاه‌ها و خریدهای دلاری از پلی‌استیشن استور و فروشگاه مایکروسافت ندارد، خرید یک کامپیوتر ممکن است در نهایت نتیجه‌ی بهتری داشته باشد.

صفحه اصلی بازی - اخبار بازی - تریلر بازی - نقد و پیش نمایش | دیجی‌کالامگ



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۱۸ دیدگاه
  1. سروش

    اول خواستم کامنت نزارم بعد گفتم گناه دارن اونایی که میخوان سیستم خوب بخرن و با مشاوره آدم ناآگاه دچار اشتباه بزرگ نشن.
    اول اول اینکه سراغ AMD نرید همش عدد و ارقام روی کاغذ هست.
    فقط وفقط Intel بخرید اصلا گول تعداد هسته و رشته AMD رو نخورید که بهترین سی پی یو AMD انداره سی پی یو نسل ۴ اینتل بهت جواب نمیده
    گرافیک هم نرید سراغ amd فقط انویدیا والسلام.
    مقایسه اینتل و amd چیزی شبیه مقایسه شورلت آمریکایی و MVM چینی هست.

    1. مصطفی

      چرت ترین چیزی که توی تاریخ سی ساله زندگیم شنیدم رو این دوستمون سروش گفتن.

      1. مهدی

        سی سال عمرت به نادانی گذشته

      2. محمدحسین

        سلام ایشون کاملا درست میگه ولی AMD برای گیم خوبه ولی برای

        کارهای adobe نه اصلا خوب نیست!! ولی شاید در آینده با آپدیت های

        جدید AMD با برنامه های adobe هم بشود خوب کار کرد

        متشکرم

      3. محمدحسین

        سلام سروش کاملا درست میگه ولی AMD برای گیم خوبه ولی برای

        کارهای adobe نه اصلا خوب نیست!! ولی شاید در آینده با آپدیت های

        جدید AMD با برنامه های adobe هم بشود خوب کار کرد

        متشکرم

    2. پویا

      سلام و احترام آقای سروش عزیز!
      تکنولوژی تولید پردازنده AMD با اندازه ۷ نانو متر ترانزیستور
      تکنولوژی تولید پردازنده AMD با اندازه ۱۴ نانو متر ترانزیستور
      مثلا در یک اینچ پردازنده AMD تعداد ۲ میلیون ترانزیستور قرار میگیره ولی در Intel 1 میلیون
      شما حساب کن سرعت کدومش بالاتر میره؟
      جفت شرکتا غول هستن نمیشه گفت این بده اون خوب یا بر عکس!
      انسان باهوش/عالم/منطقی اول نیاز سنجی میکنه بعد به اقتصادیترین شکل ممکن اقدام به خرید میکنه!
      مگر نه هر چی بیشتر پول بدی همون قدر آش میخوری که میدونی زیادم آش بخوری بیشتر تفاله درست میشه و آسیب به بدن/طبیعت!

  2. milad

    سلام اگه کیسو خریداری نکنیم فرقی میکنه؟

  3. سعید شهریار

    مفید بود ممنونم،
    من خودم تا چند وقت پیش اطلاع نداشتم که مثلا عدد دوم بعد از سری cpu و نوع cpu خیلی تاثیر گذاره توی قدرتش، در صورتی که توی benchmark ها حتی i7-3930k قوی تر از i3-9100f و در حد i3-10100f هست.

  4. amir mr

    من ۳۰ میلیون دارم میخام یه کیس خوب ببندم که همه بازی ها رو روی بالاترین کیفیت اجرا کنه شما چه چیزی رو پیشنهاد میدین بعد من میخام که سی پی یو i7 نسل ۸ یا ۷ باشه و رم هم ۱۶ شما گرافیک و چیزای دیگه رو چی پیشنهاد میدین

    1. yasin

      منم میخوام بخرم ولی تاحالا نخریدم و سر در نمیارم ازش میترسم گولم بزننن

  5. حسین

    I5 9400 f
    Rtx 2060 6g
    ۱۶ گیگ ram
    پاور ۵۰۰ وات
    مادر بورد یادم نمیاد ولی ۳ ملیون ۷۰۰ بود

    میتونه بازی های روز رو خوب بیاره؟

    1. Rimoru

      ۳۰۶۰ با ۲۳ تومن تو بازار هست بگیر بنظرم

    2. Behzad

      حرف عجیب میزنی فکر کن خودت جواب خودت بده

    3. AmirMahdi

      عالی.
      ولی سی پی یو شما گلوگاه میشه و به نظرم سراغ amd و نسل سوم یعنی zen2 برید که بازدهی فوق العاده دارن.
      من خودم همین کارو کردم و وارزون را مثل آب خوردن اجرا میکنه

  6. Mohammad

    سیپیو amd ryzen 3 3200g با کارت گرافیکی radion vega 8 در حد همین کیس هست ؟
    کارت گرافیک میتونه مسل GTX 1650 قوی باشه؟

    در کل تجهیزات قوییه یا نه ؟

    1. Raiden J2M

      دقیقا مسل همین کارت میتونه قوی باشه.
      اصلا من خودم چند تا مسال میزنم که ببینی مسل همین کارت رو و با بقیه مسال ها مقایسه کنی.

  7. حسین

    بین اینا من رزیدنت ایویلا رو ندیدم
    آیا رزیدند ایولا رو هم اکی میکشه این کیس ؟

    1. مصطفی

      ببخشید چی؟؟؟؟!!!

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما