در آستانهی ۱۵ سالگی آیفون؛ مروری بر تمام گوشیهای اپل
۱۵ سال پیش، استیو جابز از اولین آیفون رونمایی کرد. او در مراسم رونمایی، از نسل اول آیفون بهعنوان ۳ دستگاه در یک دستگاه یاد کرد: «یک آیپاد با نمایشگر بزرگ و کنترلهای لمسی، یک تلفن همراه انقلابی و یک دستگاه پیشرو برای ارتباطات اینترنتی».
از زمان معرفی اولین آیفون، این خانواده نسل به نسل پیشرفتهتر شده و به سمبلی در دنیای فناوری تبدیل شده است و حتی اپل را هم به بزرگترین شرکت دنیا از نظر سهم بازار تبدیل کرد. در سال ۲۰۱۵، آیفون بهعنوان سودآورترین محصول تا به آن زمان شناخته شد و به اول کمک کرد به شرکتی با ارزش یک تریلیون دلار و پس از مدتی ۲ تریلیون و حتی نزدیک به ۳ تریلیون دلار هم برسد.
یکی از دلایل موفقیت آیفون، گامهای استوار اپل برای نگه داشتن آیفون در صدر است. این گامها با معرفی یک دستگاه کامپکت شروع شد که بر رابط کاربری و نرم افزار متمرکز بود. سپس اپل سرعت شبکه و مشخصات سخت افزاری را بهبود بخشید. پس از آن به سمت استفاده از دوربینهای بهتر و پیروی از بازار در بهکارگیری نمایشگرهای بزرگ پیش رفت و تا به امروز همچنان به معرفی ویژگیهای نرم افزاری، سخت افزاری و امنیتی جدید ادامه میدهد.
پس از گذشت یک و نیم دهه از زمان معرفی اولین نسل، آیفون همچنان در صدر اخبار قرار میگیرد و این روزها هم بازار اخبار آیفون ۱۴ داغ است. حالا که آیفون در آستانهی ۱۵ سالگی است، نگاهی میاندازیم به تمامی تغییرات این خانواده از اولین نسل تا به امروز:
آیفون (سال ۲۰۰۷)
نسل اول آیفون که اولین بار در سال ۲۰۰۷ معرفی شد ظاهری شبیه به تصویر بالا داشت و در واقع سنگ بنای گوشیهای هوشمند امروزی به شمار میآید. آیفون اولیه چینش کلاسیک آیکنها، دکمهی هوم، حذف صفحه کلید فیزیکی (که در آن زمان استانداردی در بین گوشیهای هوشمند بود) و نمایشگر لمسی مولتیتاچ (چند لمسی) را معرفی کرد. این گوشی امکان استفاده از اینترنت روی گوشی را به شکلی کاربردیتر ارائه کرد، اما هنوز کمبودهایی داشت، از جمله پشتیبانی از شبکه ۳G و اپ استور.
آیفون ۳G (سال ۲۰۰۸)
یک سال پس از معرفی نسل اول آیفون، مدل بعدی معرفی شد تا کمبودهای موجود را جبران کند. اپ استور که به همراه این نسل معرفی شد، به توسعه دهندهها اجازه داد اپلیکیشنهای خود را بسازند و با افزایش اپها و بازیهای گوناگون، ارزش آیفون را هم افزایش داد.
همچنین، این نسل به پشتیبانی از شبکهی ۳G، قابلیت پوش ایمیل و مسیریابی با GPS مجهز شد.
آیفون ۳GS (سال ۲۰۰۹)
آیفون ۳GS اولین نسل از آیفون بود که پسوند S را در کنار نام خود داشت. این مدل بهجای ارائهی ویژگیهای بزرگ و پرسروصدا، سعی کرد امکانات موجود را بهبود دهد، سنتی که تقریبا در تمامی مدلهای بعدی با پسوند S هم ادامه یافت.
اپل آیفون ۳GS را بهعنوان محصولی با سرعت ۲ برابر نسبت به نسل قبل معرفی کرد و اعلام کرد که پسوند S از کلمهی Speed (به معنی سرعت) گرفته شده. اما بر خلاف بهبود سرعت پردازشی، مشخصات ظاهری این مدل با نسل قبلی تفاوت چندانی نداشت: ابعاد مشابه، نمایشگر ۳.۵ اینچی و رزولوشن ۳۲۰ × ۴۸۰. البته این مدل برای اولین بار امکان کپی و پیست کردن را هم به دنیای آیفون آورد.
آیفون ۴ (سال ۲۰۱۰)
در سال ۲۰۱۰ آیفون اولین تغییر اساسی را در ظاهر خود تجربه کرد. اپل در تولید آیفون ۴ از استیل ضدزنگ و شیشه بهره گرفت و ظاهری مکعبی با لبههای گرد را بهعنوا زبان طراحی جدیدش معرفی کرد. این گوشی بهعنوان باریکترین گوشی هوشمند دنیا معرفی شد و اولین محصول اپل بود که از صفحه نمایش رتینا بهره میبرد. همچنین، آیفون ۴ اولین آیفونی بود که از دوربین سلفی بهرهمند بود و میتوانستید با آن تماس تصویری برقرار کنید. این گوشی با iOS4 عرضه شد که قابلیت مولتی تسکینگ را به دنیای آیفونها معرفی کرد.
آیفون ۴S (سال ۲۰۱۱)
پنجمین نسل از آیفون که از نظر ظاهری شباهت بسیار زیادی به نسل قبلی خود داشت، با چند ویژگی انقلابی به میدان آمد. اپل در زمان معرفی آیفون ۴S از دستیار صوتی اختصاصی خود با نام Siri رونمایی کرد که ایدهای بسیار بلند پروازانه بود و چندین سال از زمان خود جلوتر بود.
این گوشی به یک دوربین ۸ مگاپیکسلی جدید در قاب پشتی مجهز شد و اپل سعی کرد در این نسل با بازطراحی آنتنهای دستگاه، مشکل آنتندهی آیفون ۴ را حل کند. آیفون ۴S در ۴ اکتبر ۲۰۱۱ معرفی شد و یک روز پس از آن، استیو جابز، مدیر عامل افسانهای اپل درگذشت.
آیفون ۵ (سال ۲۰۱۲)
دومین تغییر عمده در ظاهر آیفونها پس از درگذشت استیو جابز اتفاق افتاد؛ حالا دیگر اپل میتوانست از ترند بازار پیروی کند و ابعاد صفحه نمایش آیفون را افزایش دهد. اما اپل باز هم تلاش کرد محصولی را معرفی کند که بتوان با یک دست بهآسانی با آن کار کرد.
آیفون ۵ به یک بدنهی آلومینیومی مجهز بود که ضمن مقاومت خوبی که داشت، وزن دستگاه را هم کاهش میداد. همچنین، این گوشی برای اولین بار درگاه لایتنینگ را به خانوادهی محصولات اپل معرفی کرد. تا پیش از سال ۲۰۱۲، همهی آیفونها از درگاه قدیمی ۳۰ پین استفاده میکردند.
آیفون ۵S (سال ۲۰۱۳)
اگرچه آیفون ۵S از همان طراحی نسل قبل استفاده کرد، اما تغییر بزرگی که تمام توجهات را به این مدل جلب کرد، جایگزین کردن دکمهی هوم همیشگی با نسخهای جدید بود که اسکنر اثر انگشت را هم در خود جای داده بود. امروزه تقریبا تمامی گوشیهای بازار به اسکنر اثر انگشت مجهز هستند، اما در زمان معرفی آیفون ۵S این ویژگی سروصدای زیادی برپا کرد و به یک مانور تبلیفاتی مناسب برای بازاریابی این محصول تبدیل شد.
اپل در آیفون ۵S برای اولین بار از پردازندهی ۶۴ بیتی به نام A7 استفاده کرد، اتفاقی که برای اولین بار دنیای گوشیهای هوشمند رخ داد. این گوشی با سیستم عامل iOS 7 راهی بازار شد که تغییرات چشمگیری نسبت به نسخههای قبلی داشت و ظاهر زیباتر و سادهتری را ارائه میکرد.
آیفون ۵C (سال ۲۰۱۳)
اپل برای اولین بار در سال ۲۰۱۳ در یک سال دو مدل مختلف از آیفون را رونمایی کرد. علاوه بر آیفون ۵S، در این سال کوپرتینوییها آیفون ۵C را هم معرفی کردند که نسخهای ارزانتر با بدنهی پلیکربنات و تنوع رنگی بیشتر بود. مشخصات سخت افزاری این گوشی با آیفون ۵ (عرضه شده در سال ۲۰۱۲) تفاوتی نداشت و تنها تفاوت در بدنهی پلیکربنات طراحی شده توسط جانی آیو بود که از آن با عنوان «پلاستیک» یاد میشد.
این گوشی با قیمت ۵۴۹ دلاریاش قرار بود بازار گوشیهای ارزان قیمت اندرویدی را هدف بگیرد، اما قیمت نسبتا بالای آن این نگرانی را بهوجود آورد که ممکن است از آن استقبال چندانی نشود. همین اتفاق افتاد و آیفون ۵C در مقابل آیفون ۵S یک شکست محسوب شد و اپل دیگر به تولید خانوادهی C برای آیفونها ادامه نداد.
آیفون ۶ و ۶ پلاس (سال ۲۰۱۴)
در سال ۲۰۱۴، اپل سرانجام به سمت آیفونهای بزرگتر رفت و از دو گوشی با ابعاد ۴.۷ اینچ و ۵.۵ اینچ رونمایی کرد که نسخهی کوچکتر آیفون ۶ و نسخهی بزرگتر آیفون ۶ پلاس نام گرفت. هر دو گوشی با طراحی جدیدی وارد بازار شدند که شامل بدنهی فلزی لبههای گرد و دوربین پشتی بیرون زده از قاب بود.
خانوادهی آیفون ۶ با تمرکز بر دوربین بهبود یافته و سیستم پرداخت موبایلی متکی به NFC وارد بازار شدند. اما ابعاد بزرگ و بدنهی باریک آنها باعث شد تا چندان هم مقاوم نباشند و داستان معروف خم شدن و شکستن آیفونهای ۶ و ۶ پلاس پیش بیاید که رسوایی بزرگی برای اپل بود.
آیفون ۶S و ۶S پلاس (سال ۲۰۱۵)
پسوند S در کنار نام این نسل به این معنی بود که باز هم با یک ظاهر تکراری روبرو هستیم. اما این بار شیشهی محافظ مقاومتر شده بود و بدنهی آلومینیومی نسبت به خم شدن آسیبپذیری کمتری داشت. از جمله تغییرات اندک دیگر استفاده از نمایشگر حساس به فشار بود که از آن با عنوان ۳D Touch یاد میشد و به کاربر اجازه میداد با لمس و نگه داشتن نمایشگر، پس از دریافت بازخورد لرزشی از موتور هپتیک، به منوی جدیدی دسترسی پیدا کند که شامل گزینهها و پیشنمایش محتوا بود. این ویژگی اگرچه کاربردی بهنظر میرسید، اما بهدلیل مشکلاتی که در یادگیری داشت، چند سال بعد بهصورت کامل کنار گذاشته شد.
آیفون SE (سال ۲۰۱۶)
آغاز سال ۲۰۱۶ با یک سورپرایز برای طرفداران اپل همراه بود: آیفون SE ارزان قیمت با ظاهر کاملا تکراری
بسیاری به شوخی میگفتند اپل قصد داشت از ته ماندههای انبارهایش خلاص شود، برای همین آنها را سرهم کرد و آیفون SE را به بازار فرستاد تا از این طریق هم پولی کسب کند.
اما آیفون SE در اصل یک گوشی با ظاهر قدیمی اما با مشخصات بهروز بود. این گوشی ۳۹۹ دلاری شباهت بسیار زیادی به آیفون ۵S داشت که ۲ سال و نیم پیش از آن معرفی شده بود، اما در اکثر مشخصات سخت افزاری با مدلهای روز آن زمان برابری میکرد. در واقع، این گوشی اولین تلاش موفق اپل برای معرفی یک آیفون ارزان قیمت بود که شکست آیفون ۵C را جبران کرد.
آیفون SE با نمایشگر ۴ اینچی برای کاربرانی که به استفاده از گوشیهای بزرگ یا به اصطلاح آن زمان، فبلتها، تمایلی نداشتند؛ یک انتخاب بسیار مناسب بود و همچنین توانست نظر کاربرانی وفادار اپل را که به ظاهر آیفونها جدید انتقاد داشتند بهخود جلب کند.
آیفون ۷ و ۷ پلاس (سال ۲۰۱۶)
آیفون ۷ و ۷ پلاس در واقع نسخههای بهبود یافتهی پرچمداران سال قبل بودند که با اضافه شدن دوربینهای بهتر و مقاومت در برابر آب سعی کردند ظاهر تکراری خود را جبران کنند. البته مدل پلاس برای اولین بار در خانوادهی آیفون از ۲ دوربین در قاب پشتی بهره میگرفت که ویژگیهای جذابی مانند زوم ۲ برابری و حالت پرتره را ارائه میکرد که میتوانست عمق میدان سوژهها را تشخیص دهد.
هر دو عضو خانوادهی آیفون ۷ دکمهی هوم مکانیکی را کنار گذاشتند و به سراغ نمونهی دیجیتالی آن رفتند. اما شوک مهم این خانواده به بازار گوشیهای هوشمند که به یک ترند تبدیل شد، حذف جک ۳.۵ میلیمتری هدفون بود. اپل در مقابل انبوه انتقادها به این حرکت، آن را شجاعت توصیف کرد، اما بسیاری از آن بهعنوان غرور و یکدندگی یاد میکردند. اما دلیل اصلی این بود که اپل تلاش میکرد بازار را برای معرفی ایرپادهایش آماده کند.
آیفون ۸ و ۸ پلاس (سال ۲۰۱۷)
نسل بعدی با وجود ظاهر تکراری که تقریبا از زمان آیفون ۶ معرفی شده بود و برای چهارمین بار مورد استفاده قرار میگرفت، با نام جدیدی به بازار معرفی شد و پسوند S را از خانوادهی آیفونهای اپل حذف کرد.
آیفون ۸ و ۸ پلاس که در دهمین سالگرد تولد آیفون معرفی شدند، چیزی برای شگفتزده کردن ما نداشتند. هر دو گوشی نسخههای بهبود یافتهی نسل قبل بودند که تفاوتشان با خانوادهی آیفون ۷ تنها به پردازندههای جدیدتر و دوربین بهبود یافته خلاصه میشد. البته اپل این بار پوشش شیشهای را هم که از زمان معرفی آیفون ۶ حذف شده بود، به خانوادهی آیفون ۸ برگرداند. همچنین، آیفون ۸ و ۸ پلاس اولین گوشیهای این برند بودند که از شارژ بیسیم پشتیبانی میکردند که این امکان بهلطف قاب پشتی شیشهای فراهم شد. شاید اگر اپل در این سال فقط از همین دو گوشی رونمایی میکرد، میتوانست با مانور روی ویژگیهای جدید آنها را به برندههای بازار تبدیل کند، اما فروش استقبال از آیفون ۸ و ۸ پلاس زیر سایهی نسخهی ویژهی دهمین سال تولد برند آیفون قرار گرفت.
آیفون X (سال ۲۰۱۷)
آیفون ۱۰ که اپل در معرفی آن ازعدد رومی X (۱۰) بهره گرفت، هنوز هم توسط بسیاری به اشتباه با نام آیفون ایکس شناخته میشود. این نسخه که بهطور ویژه برای جلب توجه به مناسبت دهمین سالگرد معرفی آیفون تولید شده بود، انقلاب دیگری در دنیای گوشیهای هوشمند برپا کرد.
اپل این بار با حذف کلید هوم، ترند بازار را پذیرفت و یک آیفون تقریبا تمام صفحه و بدون حاشیه معرفی کرد که از نمایشگر با کیفیت OLED بهره میبرد. همچنین، بهجای استفاده از اسکنر اثر انگشت، آیفون X به سیستم تشخیص چهرهی سهبعدی اختصاصی اپل به نام Face ID بهره میگرفت که علاوه بر تشخیص چهره و احراز هویت کاربر، برای ساخت ایموجیهای متحرک یا Animoji هم کاربرد داشت.
انیموجیها در واقع همان ایموجیهای متحرکی هستند که یا حرکات سر و صورت کاربر حرکت میکنند و میتوان از آنها در چتهای خود با دیگران استفاده کرد. با توجه به حذف حاشیههای نمایشگر، کوپرتینوییها مجبور شدند برای قرار دادن سنسورهای مرتبط با Face ID و دوربین سلفی در بالای نمایشگر یک بریدگی (ناچ) ایجاد کنند که همچنان در آیفونهای امروزی هم دیده میشود.
اما تمامی این تحولات جذاب فقط برای جلب رضایت کاربران و جشن گرفتن ۱۰ سالگی تولد آیفون نبود. آیفون X اولین گوشی هوشمند جریان اصلی بازار بود که با برچسب قیمتی ۹۹۹ دلاری وارد بازار شد و راه را برای ورود سایر برندها هم هموار کرد و در نتیجهی آن، اکنون وجود پرچمداران ۱۰۰۰ دلاری و بیشتر در بازار به امر عادی تبدیل شده است.
آیفون XS و XS MAX (سال ۲۰۱۸)
آیفون XS (10S) از طراحی مشابه آیفون X استفاده میکرد که تغییرات بسیار کمی داشتند که البته با بازگشت پسوند S به نام آن قابل پیشبینی بود. اما اپل در این سال از نسخهی بزرگتر این مدل با نام آیفون XS MAX هم رونمایی کرد که یک آیفون ۶.۵ اینچی بود. اپل که سالها پیش و در دوران استیو جابز گوشیهای بزرگ مانند گلکسی نوتهای سامسونگ را به سخره میگرفت و معتقد بود کاربران از آنها استقبال نمیکنند، بالاخره پس از سالها دست به عصا راه رفتن، دل به دریا زد و از یک گوشی غول پیکر رونمایی کرد. حالا دیگر گوشیهایی با ابعاد بالاتر از ۶ اینچ به ترند اصلی بازار بودند و کاربران تمایل زیادی به آنها نشان میدادند. در واقع میتوان آیفون XS MAX را نیای نسخههای پرو مکس فعلی به شمار آورد.
آیفون XR (سال ۲۰۱۸)
با توجه به این که آیفون X در کنار آیفون ۸ معرفی شده بود، بعضی انتظار داشتند آیفون XS هم همراهی به نام آیفون ۹ داشته باشد. اما اپل بهجای این مدل، از آیفون XR رونمایی کرد که به یکی از محبوبترین نسخههای آیفون تبدیل شد. این گوشی که مشخصاتی پایینتر از پرچمداران سری XS داشت، از بدنهی آلومینیومی با کیفیت مشابه XS استفاده میکرد که البته رنگهای متنوعتری داشتند. همچنین، نمایشگر این نسخه هم مانند آیفون X و XS بیحاشیه و مجهز به ناچ بود، اما بهجای نمایشگرهای با کیفیت OLED با یک صفحه نمایش LCD روبرو بودیم که با توجه به قیمت پایینتر دستگاه منطقی بهنظر میرسد.
البته در آیفون XR از دوربین تلهفوتو و ۳D Touch هم خبری نبود، اما Face ID، پردازندهی بهروز و عمر باتری طولانی از ویژگیهای جذاب این آیفون ۷۴۹ دلاری بودند.
آیفون ۱۱ (سال ۲۰۱۹)
اپل آیفون ۱۱ را با همان طراحی آیفون XR تولید کرد، اما این بار آیفون ارزان قیمت علاوه بر ظاهر قابل قبول و تنوع رنگی قاب پشتی، نسبت به آیفون XR از دو مزیت مهم برخوردار بود: دوربین فوق عریض که به شما اجازه میداد بخش بیشتری از محیط را در عکسهای خود جای دهید و قیمت ۶۹۹ دلاری که نسبت به XR ارزانتر بود. البته همچنان حافظهی داخلی ۶۴ گیگابایتی برای نسخهی پایه مورد انتقاد بود.
آیفون ۱۱ پرو و ۱۱ پرو مکس (سال ۲۰۱۹)
در سال ۲۰۱۹ پسوند پرو به نام آیفونهای پرچمدار اضافه شد تا برتری آنها را نسبت به سایر مدلها نشان دهد. اپل در این سال علاوه بر آیفون ۱۱ از آیفون ۱۱ پرو و ۱۱ پرو مکس رونمایی کرد که جانشینهای XS و XS MAX بودند.
آیفون ۱۱ پرو و ۱۱ پرو مکس به ۳ دوربین (دوربین سوم فوق عریض)، شارژ سریع ۱۸ واتی و کابل USB-C به لایتنینگ در جعبهی خود مجهز بودند. قاب پشتی این دو مدل با شیشهی مقاوم پوشیده شده بود که مات بود و رنگ جذاب سبز نیمه شب به همراه این سری معرفی شد.
آیفون SE (سال ۲۰۲۰)
اگر شما هم نسل دوم آیفون SE را با آیفون ۸ اشتباه بگیرید، اصلا جای تعجب ندارد. این دو مدل از لحاظ ظاهر و اندازه کاملا مشابه یکدیگرند، اما آیفون SE 2020 به سخت افزار بهروزتری مجهز بود که عملکرد بهتری را برایش به ارمغان آورد. همچنین، دوربین بهبود یافتهی آن از حالت پرتره پشتیبانی میکرد.
نسل اول آیفون SE ابعاد بسیار کوچکی نسبت به گوشیهای امروزی داشت، اما آیفون SE 2020 با نمایشگر ۴.۷ اینچی خود به ترند بازار نزدیکتر بود. این مدل هم با قیمت ۳۹۹ دلار به بازار عرضه شد.
آیفون ۱۲ و ۱۲ مینی (سال ۲۰۲۰)
در سال ۲۰۲۰، آیفون ۱۲ با تغییرات اساسی در همهی بخشها وارد میدان شد. کمپانی آمریکایی در این سال از ۴ نسخهی مختلف از آیفون ۱۲ رونمایی کرد که ابعاد و ویژگیهای مختلفی داشتند. مهمترین و شاید محبوبترین تغییر خانوادهی آیفون ۱۲ این بود که بهجای لبههای گرد، به استفاده از لبههای صاف فلزی با قاب پشتی شیشهای بازگشته بود که از زمان آیفون ۴ در سال ۲۰۱۰ کنار گذاشته شد.
آیفون ۱۲ استاندارد مانند آیفون ۱۱ دو دوربین عریض و فوق عریض داشت، اما بهجای نمایشگر LCD به نمایشگر OLED مجهز شد. همچنین، اپل نسخهی کوچکتری را هم برای طرفداران گوشیهای کامپکت معرفی کرد که ۱۲ مینی نام گرفت.
خانوادهی آیفون ۱۲ اولین نسل از آیفون بود که به پشتیبانی از شبکهی ۵G مجهز شد. همچنین، این نسل به ویژگی مگسیف (MagSafe) مجهز شد که امکان شارژ بیسیم سریعتر نسبت به شارژرهای بیسیم استاندارد را فراهم میکند و به شما اجازه میدهد تا بهصورت مغناطیسی لوازم جانبی مختلفی را به آیفون خود متصل کنید.
آیفون ۱۲ پرو و ۱۲ پرو مکس (سال ۲۰۲۰)
آیفون ۱۲ پرو ویژگیهای اضافهتری نسبت به آیفون ۱۲ ارائه کرد تا خود را بهعنوان پرچمدار اصلی اپل معرفی کند. فریم استیل، قاب پشتی شیشهای مات، دوربین سهگانه با لنز تلهفوتو و پشتیبانی از ۵G از مهمترین ویژگیهای این مدل بودند. همچنین، آیفون ۱۲ پرو به اسکنر LiDAR مجهز شد که امکان نقشهبرداری سهبعدی از محیط را برای دوربین در حالت پرتره فراهم میکند و به اپلیکیشنهای مختلف اجازه میدهد از این ویژگی برای خلق یک محیط سهبعدی واقعی استفاده کنند.
به علاوه، دوربین آیفون ۱۲ پرو میتوانست عکسهای ProRes (با کیفیت) با فرمت RAW بگیرد. در کنار این مدل، اپل نسخهی بزرگتری را به نام آیفون ۱۲ پرو مکس رونمایی کرد که تنها تفاوت آن برخورداری از نمایشگر بزرگ ۶.۷ اینچی بود.
آیفون ۱۳ و ۱۳ مینی (سال ۲۰۲۱)
آیفون ۱۳ واقعا شایستگی این را دارد که آن را ۱۲S بنامیم. این خانواده که شباهت بیشماری به سری آیفون ۱۲ دارد، تنها با تغییر چینش دوربینهای بهبود یافته، عمر باتری بهتر و حافظهی داخلی بیشتر سعی کرد خود را از نسل قبل متفاوت کند.
اپل در هر دو مدل آیفون ۱۳ مینی و آیفون ۱۳، عمر باتری را بهطرز چشمگیری نسبت به نسل قبل افزایش داد و سرانجام بهجای نسخهی پایهی ۶۴ گیگابایتی، ظرفیت نسخهی پایه را ۱۲۸ گیگابایت ارتقا داد.
آیفون ۱۳ پرو و ۱۳ پرو مکس (سال ۲۰۲۱)
در نگاه اول، آیفون ۱۳ پرو و بردار بزرگترش بسیار به مدلهای پرو آیفون ۱۲ شباهت دارند، اما اگر آنها را کنار هم بگذارید متوجه لنزهای بزرگتر نسل جدید خواهید شد که از بهبود دوربین خبر میدهند. دوربین پرچمداران ۲۰۲۱ اپل به زوم ۳ برابری اپتیکال، پشتیبانی از عکاسی ماکرو و عملکرد بهتر دوربینهای عریض و فوق عریض در محیطهای کمنور مجهز شدند.
اما غول آمریکایی از بخش ویدیو هم غافل نماند و تحولی اساسی در این بخش ایجاد کرد. آیفون ۱۳ پرو و ۱۳ پرو مکس به امکان ثبت ویدیوهای ProRes و حالت Cinematic مجهز هستند که امکان ثبت عمق میدان بین دو سوژه در حین فیلمبرداری را فراهم میکند. این قابلیت بهحدی برای مانور تبلیغاتی اپل مهم بود که در مراسم رونمایی از سری آیفون ۱۳ از ویدیوی ساخته شده توسط کاترین بیگلو، کارگردان مشهور هالیوود و برندهی اسکار، استفاده کرد.
همچنین، اپل سرانجام نمایشگرهای با نرخ رفرش بالا را که به استانداردی در بین گوشیهای اندرویدی پرچمدار و حتی میانرده تبدیل شده بودند به آیفونها اضافه کرد، اما اعطای نام اختصاصی ProMotion به این نوع نمایشگرها یعنی باز هم اپل بهترین و کاملترین نسخهی موجود از این فناوری را در اختیار کاربران قرار داده است.
آیفون SE 2022 (سال ۲۰۲۲)
سومین نسل از آیفون SE تقریبا یک کپی تمام عیار از نسخهی ۲۰۲۰ آن است، اما به آخرین نسل از پردازندههای اپل و پشتیبانی از شبکهی ۵G مجهز شده است. البته این بهروز رسانیها باعث شدند تا قیمت این نسل از ۳۹۹ دلار به ۴۲۹ دلار افزایش یابد. علاوه بر ظاهر تکراری این نسل و دوربین اصلی تک لنز آن، حافظهی داخلی نسخهی پایه هم همان ۶۴ گیگابایت است که با انتقاد کاربران همراه شد.
آیفون بعدی چگونه خواهد بود؟
اپل در روز چهارشنبه ۱۶ شهریور از نسل بعدی پرچمداران خود که با نام آیفون ۱۴ شناخته میشوند معرفی خواهد کرد که طبق شایعات قرار است در نسخههای آیفون ۱۴، ۱۴ مکس، ۱۴ پرو و ۱۴ پرو مکس رونمایی شوند. شما میتوانید پوشش زندهی دیجیکالا مگ از مراسم رونمایی آیفون ۱۴ را از این لینک مشاهده کنید.
همچنین، گفته میشود مدلهای غیر پرو آیفون ۱۴ قرار است از چیپ A15 Bionic که چیپ پرچمدار سال گذشتهی اپل بود استفاده کنند و تنها مدلهای پرو به چیپ A16 Bionic مجهز خواهند شد. از جمله تغییرات دیگر این نسل، کوچکتر شدن ناچ یا جایگزینی آن با حفرههای کوچکی برای دوربین سلفی و سیستم Face ID خواهد بود. اگر طرفدار نسخههای مینی دو نسل گذشتهی آیفون بودید، متاسفانه باید بدانید که در آیفون ۱۴ خبری از نسخهی مینی نخواهد بود.
منبع: The Verge
عاااالی
هم مقاله عالی هم شرکت اپل عاااااالی تر
فوق العاده ست
به عنوان کسی که تمام محصولات رو استفاده کردم چه سامسونگ و چه برندهای دیگه ای از سیستم عامل هنگروید
ایفون ۱۰۰ میل هم باشه به کوری چشم یسریا من میخرم چون میدونم کیفیت چیه ، سیستم عامل چیه و برند چیه.
سپاس از نویسنده
از نظر من که هیچ کدومش هم به درد نمیخوره! 😂
چون تا حالا استفاده نکردی