نیتن دریک بالاتر از پدرخوانده و مرد عنکبوتی ایستاد (باکس آفیس هفته)
فیلم «آنچارتد» به کارگردان روبن فلیشر در یکی از کم رمقترین هفتههای گیشه طی ماههای اخیر بالاتر از «مرد عنکبوتی» و «سگ» در صدر جدول باکس آفیس قرار گرفته است.
طی هفتهی گذشته تقریباً هیچ فیلم مهم و جالب توجهای روی پرده نرفت و شاید اکران دوبارهی «پدرخوانده» به مناسبت ۵۰ سالگی این فیلم مهمترین اتفاق آخر هفتهی منتهی به ۲۷ فوریه (۹ اسفند) بود. پارامونت پیکچرز نسخهی بازسازی شده پدرخوانده را در ۱۵۶ سالن روی پرده برد و با توجه به این اکران محدود به فروش خوبی دست پیدا کرد و با کسب ۷۲۳ هزار دلار در رتبهی سیزدهم جدول پرفروشترین فیلمهای در حال اکران در آمریکا ایستاد. این فیلم در بازارهای بینالمللی نیز روی پرده رفته و طی ۳ روز گذشته ۱.۴ میلیون دلار فروخته است.
فیلم پدرخوانده در سال ۱۹۷۲ بر اساس رمانی به همین نام نوشتهی ماریو پوزو ساخته شد. ماجرایهای فیلم بین سالهای ۱۹۴۵ تا ۱۹۵۵ اتفاق میافتد و داستان آن دربارهی خانوادهی مافیایی کورلئونه است. در این فیلم بازیگرانی همچون مارلون براندو، آل پاچینو، رابرت دووال، دایان کیتن و جیمز کان نقش آفرینی کردهاند. پدرخوانده در چهلوپنجمین دورهی جوایز اسکار نامزد دریافت ۱۱ جایزه شد که در نهایت ۴ جایزهی از جمله اسکار بهترین فیلم را از آن خود کرد. البته شایان ذکر است که بعدها جایزهی اسکار بهترین موسیقی متن اعطاشده به این فیلم پس گرفته و باطل شد.
به واسطهی تفاوتهای ساختار قصهگویی در دنیای بازیهای ویدیویی و سینما اغلب فیلمهای ساخته شده بر اساس بازیها یا برعکس، آثار چندان قابل اعتنایی نیستند؛ فیلمها و بازیهایی کلیشهای که هرگز موفق نمیشوند از زیر سایهی منبع اقتباسشان خارج شوند و در راضی کردن طرفداران خود ناکام میمانند. اما اوضاع برای آنچارتد کمی متفاوت است و اگرچه عدهای از سینمادوستان و علاقهمندان به این سری بازیها را ناامید کرده، اما شروع چشمگیری در جدول فروش داشته و طی هفتهی گذشته در آمریکا و بازارهای بینالمللی به ترتیب ۲۳.۲ و ۵۵ میلیون دلار فروخته است تا مجموع درآمد آن پس از ۱۰ روز به ۲۲۶.۳ میلیون دلار برسد.
فیلم آنچارتد بهسراغ ریشههای دوستی نیتن دریک و ویکتور سالیوان میرود و با پرداختن به گذشتهی آنها چگونگی شکلگیری شخصیت این دزدهای حرفهای را نشان میدهد تا ضمن روایت داستانی مستقل و قابل فهم برای همه نکات جالب توجهای را هم برای بازیکنان و دوستداران قدیمی سری آنچارتد در خود جای داده باشد. سونی پیکچرز بیش از ۱۲۰ میلیون دلار برای ساخت و بازاریابی آنچارتد هزینه کرده و امیدوار است این فیلم همانند «سونیک خارپشت» خوش بدرخشد و حتی با عبور از آن به موفقترین اقتباس سینما از دنیای ویدیو گیم در بحث فروش تبدیل شود.
برای این فیلم در متاکریتیک و راتنتومیتوز بر اساس ۴۱ و ۱۸۶ بررسی امتیاز ۴۷ از ۱۰۰ و ۳۹ از ۱۰۰ به ثبت رسیده که نشان میدهد ماجراجوییهای نیتن دریک در سینما رضایت منتقدان را به دست نیاورده است. برایان تالریکو منتقد سایت راجر ایبرت در بخشی از یادداشت خود برای آنچارتد نوشته: «چگونه فیلمی که بر اساس یک بازی ویدیویی ساخته شده بیروحتر از خود بازی است؟ نقطه ضعف دنیای بازیها که مدتهاست مورد مناقشه بوده فقدان عناصر انسانی است، اما فیلم روبن فلیشر حتی پوچتر و بیروحتر از مجموعه بازیای به نظر میرسد که بر اساس آن ساخته شده است!»
«سگ» (Dog) به کارگردانی چنینگ تیتوم و رید کرلین با بازی چنینگ تیتوم، جین آدامز، کوین نش، کیوریانکا کیلچر و اتان سوپلی همانند هفتهی گذشته در جایگاه دوم جدول قرار گرفته است. سگ طی هفتهی گذشته در آمریکا در ۳۸۲۷ سالن روی پرده رفته و ۱۰.۱ میلیون دلار فروخته است.
سگ از آن فیلمهایی است که بر رابطهی دوستانه میان انسان و حیوان تاکید دارد و در این میان با صحنههای خندهدارش جذابتر از اکثر فیلمهای اینچنینی به نظر میرسد. بریگز، تکاور ارتش ایالات متحده وظیفه دارد تا یک سگ کارگر نظامی شپرد به نام لولو را به موقع از پایگاه شکاری لوئیس-مککرود در واشینگتن به سواحل اقیانوس آرام در نوگالس آریزونا برساند تا در مراسم تشییع جنازه سرپرستش شرکت کند، اما این سفر چندان ساده نخواهد بود. برای سگ تا به این ساعت در راتنتومیتوز و متاکریتیک به ترتیب بر اساس ۸۷ و ۲۸ بررسی امتیاز ۷۶ از ۱۰۰ و ۶۰ از ۱۰۰ به ثبت رسیده است.
«مرد عنکبوتی: راهی به خانه نیست» طی هفتهی گذشته در آمریکا ۵.۷ میلیون دلار فروخته تا مجموع درآمد خود در این کشور را به ۷۷۹ میلیون دلار برساند. باکس آفیس موجو رقم فروش «مرد عنکبوتی: راهی به خانه نیست» در بازارهای بینالمللی را هم پس از ۷۳ روز اکران ۱ میلیارد و ۷۲ میلیون دلار اعلام کرده تا مجموع درآمد آن فراتر از ۱ میلیارد و ۸۵۱ میلیون دلار برود. با این حساب «مرد عنکبوتی: راهی به خانه نیست» با گذر از فیلمهای «شیرشاه» و «دنیای ژوراسیک» به ششمین فیلم پرفروش تاریخ تبدیل شده است؛ این دو فیلم به ترتیب ۱ میلیارد و ۶۵۶ میلیون دلار و ۱ میلیارد و ۶۷۱ میلیون دلار فروختهاند. هماکنون ۵ فیلم «آواتار»، «انتقامجویان: پایان بازی»، «تایتانیک»، «جنگ ستارگان: نیرو برمیخیزد» و «انتقامجویان: جنگ ابدیت» رتبههای اول تا پنجم فهرست پرفروشترین فیلمهای تاریخ را در اختیار دارند.
پس از اینکه رسانهها متوجه میشوند مرد عنکبوتی همان پیتر پارکر است، او تصمیم میگیرد به کمک استیون وینسنت طلسمی را اجرا کند که بهواسطهی آن همه هویت وی را فراموش کنند و این امر ارتباط پیتر با نزدیکانش را تحت تأثیر قرار میدهد. اما این طلسم به درستی اجرا نمیشود و پایداری زمان و مکان برهم میخورد. در ادامه عواقب اجرای طلسم را میبینیم و دکتر استرنج و پارکر درمییابند با انجام این کار بازدیدکنندگان (افراد شرور) از دنیاهای دیگر به دنیای «مرد عنکبوتی: راهی به خانه نیست» راه پیدا کردهاند و این سرآغاز اتفاقات هیجانانگیز فیلم است.
از میان بازیگران فیلم جدید مرد عنکبوتی میتوان به تام هالند، جیمی فاکس، زندیا کلمن، بندیکت کامبربچ، آلفرد مولینا، جیکوب باتالون جی. بی اسموو، تونی ریوولوری و مریسا تومِی اشاره کرد. کریس مککنا و اریک سامرز فیلمنامهی «مرد عنکبوتی: راهی به خانه نیست» را نوشتهاند و مانند دو نسخهی قبلی مرد عنکبوتی، مایکل جاکینو موسیقی متن ماجراجوییهای تازه پیتر پارکر را ساخته است. برای فیلم «مرد عنکبوتی: راهی به خانه نیست» تا به این ساعت در متاکریتیک و راتنتومیتوز بر اساس ۵۸ و ۲۹۹ بررسی امتیاز ۷۱ از ۱۰۰ و ۹۴ از ۱۰۰ به ثبت رسیده است.
کمتر کسی را میتوان پیدا کرد که با آگاتا کریستی، ملکهی جرم و جنایت و داستانهای هرکول پوآرو آشنا نباشد. تا به امروز بیش از ۳۰ فیلم سینمایی بر اساس کتابهای کریستی ساخته شده و آثار او بیشتر از هر نویسندهی دیگری به زبانهای زنده دنیا ترجمه شده است. از میان داستانهای جنایی و سرشناس او «مرگ روی نیل»، «قتل در قطار سریعالسیر شرق»، «قتل راجر آکروید» و «سپس هیچکدام باقی نماندند» از محبوبیت بسیار ویژهای برخوردارند و همواره از آنها بهعنوان بهترین آثار کریستی یاد میشود. در سال ۲۰۱۷ کنت برانا اقتباس جدیدی از قتل در قطار سریعالسیر شرق را روی پرده آورد و حالا این کارگردان ایرلندی به سراغ مرگ روی نیل رفته است. این فیلم سومین برداشت و دومین نسخهی سینمایی از ماجراجوییهای پوآرو بر فراز رود نیل به شمار میرود که در دومین هفتهی نمایشاش در آمریکا توانسته ۴.۵ میلیون دلار بفروشد تا مجموع درآمد آن در سراسر جهان بعد از ۱۷ روز به ۱۰۱.۲ میلیون دلار برسد که کمی پایینتر از پیشبینیهاست.
در این فیلم کاراگاه پوآرو برای گذران تعطیلات سوار بر یک کشتی تفریحی به مصر سفر کرده است، اما این خوشگذرانی تحت تأثیر قتل یک دختر ثروتمند رنگ و بویی تاریک به خود میگیرد و پوآرو باید خیلی سریع با تکیه بر هوش بالا و حافظهی قویاش قاتل را پیدا کند.
تاکنون برای فیلم مرگ روی نیل در راتنتومیتوز و متاکریتیک به ترتیب بر اساس ۱۹۰ و ۵۰ بررسی امتیاز ۶۶ و ۵۲ از ۱۰۰ به ثبت رسیده که نشان میدهد اثر جدید کنت برانا همانند قتل در قطار سریعالسیر شرق عملکری پایینتر از انتظار داشته است. مویرا مکدونالد منتقد سیاتل تایمز در بخشی از یادداشت خود برای این فیلم نوشته است: «فیلمنامه مایکل گرین در بسیاری از صحنهها از همگسیخته بهنظر میرسد و به هنگام تماشای مرگ روی نیل احساس میکنیم برخی از صحنههای اولیه مهم را از دست دادهایم و نمیدانیم که چرا باید به این افراد اهمیت بدهیم! با وجود تمام این حرفها، تماشای مرگ روی نیل سخت نیست و فیلم زیبا و دلپذیر به نظر میرسد و بیننده دو ساعت خوب را سپری خواهد کرد.»
فیلم کلهخر برای همیشه به کارگردانی جف تریمین و با بازی جف تریمین، جانی ناکسویل، بَم مارجرا و ریچل وولفسان در چهارمین هفتهی اکرانش با نمایش در ۲۹۱۳ سالن ۳.۱ میلیون دلار فروخته و دوباره در رتبهی پنجم جدول قرار گرفته است.
۲۲ سال پس از تولد مجموعهی کلهخر پارامونت پیکچرز با کلهخر برای همیشه به این سری سینمایی پایان خواهد داد. مجموعه کلهخر افرادی را نشان میدهد که مشغول انجام اعمال خطرناک، خود آزاری یا شوخیهای زننده، ولی خندهدار هستند. بهطور خلاصه دو ویژگی عجیبوغریب و خندهدار بودن سبب شده طی بیش از دو دهه عموم مردم در سراسر جهان از تماشای کلهخر خسته نشوند. این فیلم علاوه بر آمریکا در بازارهای جهانی هم شروع خوبی داشته و پس از ۳ روز نمایش در استرالیا و اروپا بیش از ۵٫۲ میلیون دلار فروخته تا مجموع در آمد آن به ۲۸٫۷ میلیون دلار برسد.
برای فیلم کلهخر برای همیشه در متاکریتیک و راتنتومیتوز به ترتیب بر اساس ۳۳ و ۱۰۵ بررسی امتیاز ۷۴ از ۱۰۰ و ۸۵ از ۱۰۰ به ثبت رسیده است. دیوید ارلیچ منتقد سرشناس ایندیوایر دلیل موفقیت نسخه جدید کلهخر را بهرهگیری درست این فیلم از لحظات احساسی جذاب در کنار شوخیهای همواره محبوب این قبیل آثار میداند.
فروش خوب انیمیشن «آواز ۲» همچنان ادامه دارد و اثر جدید ایلومینیشن اینترتینمنت و یونیورسال پیکچرز در دهمین هفتهی اکراناش با کسب ۲.۱ میلیون دلار از گیشهی سینماهای آمریکا و یک پله صعود در قیاس با هفتهی گذشته در جایگاه ششم باکس آفیس قرار گرفته است. این انیمیشن طی ۶۸ روز گذشته در آمریکا و بازارهای بینالمللی به ترتیب ۱۵۱.۲ و ۲۰۰.۲ میلیون دلار فروخته تا مجموع درآمد آن به ۳۵۱.۴ میلیون دلار برسد.
انیمیشن آواز ۲ به زندگی و چالشهای پیش پای شخصیتهای انیمیشن آواز کمی پس از پایان فیلم قبلی میپردازد. تمام صداپیشگان و شخصیتهای اصلی انیمیشن نخست در این نسخه هم حضور دارند و یک شخصیت جالب توجه به نام کلی کالووی با صداپیشگی پاول دیوید هیوسن معروف به بونو وکس هم به جمع آنها اضافه شده است. اینطور که پیداست کلی یک ستارهی محبوب موسیقی راک است که پس از مرگ همسرش از دنیای موسیقی کنارهگیری کرده، اما باستر مون و گروه همراهاش تلاش میکنند تا دوباره او را روی سن بیاورند. آواز ۲ قرار است اهمیت تلاش و پشتکار در راه رسیدن به موفقیت را به مخاطباناش یادآوری کند. باستر مون و استعدادهای تحت نظر او رویای اجرا در مرکز سرگرمی جهان، یعنی تئاتر برج کریستال (The Crystal Tower Theater) را در سر دارند، اما رسیدن به این مهم چندان ساده نیست و آنها یاد میگیرند برای دستیابی به هر موفقیتی میبایست سختیهای بسیاری را به جان خرید.
متیو مککانهی، ریس ویترسپون، ست مکفارلن، اسکارلت جوهانسون، نیک کرول، تارون اجرتون و توری کلی صداپیشههای اصلی انیمیشن آواز ۲ هستند و وظیفهی نویسندگی و کارگردانی آن هم برعهدهی گارت جنینگز بوده است که او را بیشتر به خاطر فیلمهای «پلیس خفن» و «راهنمای مسافران مجانی کهکشان» میشناسیم.
فیلم کمدی رمانتیک «با من ازدواج کن» (Marry Me) با بازی جنیفر لوپز و اوون ویلسون شروع خوبی در گیشه نداشت و این هفته نیز ناامید کننده ظاهر شده است؛ زیرا یونیورسال پیکچرز انتظار داشت با اکران این فیلم در ایام ولنتاین به موفقیت قابل توجهای دست پیدا کند، اما با من ازدواج کن که ۲۳ میلیون دلار برای ساخت آن هزینه شده در سومین هفتهی اکراناش در آمریکا فقط ۱.۸ میلیون دلار فروخته تا با احتساب درآمد ۲۳.۶ میلیون دلاری آن از بازارهای بینالمللی طی ۱۷ روز گذشته مجموع مجموع فروش با من ازدواج کن از ۴۳ میلیون دلار فراتر برود.
داستان فیلم دربارهی ستارهی پاپی به نام کاتالینا والدز (با بازی جنیفر لوپز) است که دقایقی پیش از ازدواجاش در میان ازدحام طرفداران خود مطلع میشود شریک هنری و عاطفی او رابطهی نامشروع داشته است. به همین خاطر تصمیم میگیرد بهجای باستین (با بازی مالوما) با غریبهای به نام چارلی گیلبرت (با بازی اوون ویلسون) ازدواج کند که در آن لحظه تابلوی «با من ازدواج کن» را در دست دارد! شایان ذکر است منتقدان چندان با من ازدواج کن را دوست نداشتهاند و برای این فیلم در راتنتومیتوز و متاکریتیک امتیاز ۵۸ از ۱۰۰ و ۴۹ از ۱۰۰ به ثبت رسیده است.
«استودیوی ۶۶۶» به کارگردانی بیجی مکدانل با فیلمنامهای از جف بوهلر و ربکا هیوز یک فیلم کمدی-ترسناک و فراطبیعی بوده که بر اساس داستانی از دیو گرول ساخته شده است. این فیلم در نخستین آخر هفتهی نمایش عمومی خود در آمریکا در ۲۳۰۶ سالن اکران شده و ۱.۵۸ میلیون دلار فروخته است. در خلاصه داستان رسمی اسودیوی ۶۶۶ آمده: «در حالی که فو فایترز در تلاش است تا دهمین آلبوم خود را در عمارت انسینو ضبط کند، دیو گرول، رهبر گروه، مجبور میشود با نیروهای ماوراءطبیعی داخل خانه مبارزه کند.»
دیو گرول موزیسین راک، خواننده و ترانهنویس و نوازندهی چندسازهی آمریکایی در این فیلم در کنار تیلور هاوکینز، نیت مندل، پت اسمیر، کریس شیفلت و رامی جافی هم گروههایش از فو فایترز و ویتنی کامینگز، لسلی گروسمان، ویل فورته، جنا اورتگا و جف گارلین نقشآفرینی کرده است.
«سیرانو» یک فیلم درام-موزیکال به کارگردانی جو رایت است که او را بیشتر به خاطر فیلمهای «غرور و تعصب» و «تاریکترین لحظات» میشناسیم. سیرانو با بازی پیتر دینکلیج، هیلی بنت، بن مندلسون، برایان تایری هنری و کلوین هریسون جونیور طی ۳ روز ابتدایی اکراناش در آمریکا و بازارهای بینالمللی به ترتیب ۱.۴ و ۱.۰۴ میلیون دلار فروخته تا شروع ضعیفی داشته باشد.
این فیلم بر اساس نمایشنامهی «سیرانو دو برژراک» به قلم ادمون روستان ساخته شده است. سیرانو دو برژراک شاعر موفقی بوده که دل در گروی روکسانا دارد، اما دختر علاقهای به او ندارد و عاشق جوانی به نام کریستین دو نویلته است. اگر چه سیرانو میداند که موقعیت اجتماعی و ظاهر فیزیکیاش او را برای همیشه از روکسانا دور نگه میدارد، اما برای ابراز علاقهاش به وی تصمیم عجیبی میگیرد.
سری فیلمهای اسلشر «جیغ» همواره از محبوبیت خوبی در میان سینمادوستان برخوردار بودهاند. فیلم «جیغ ۴» به کارگردانی وس کریون با بودجهی ۴۰ میلیون دلاری توانست ۹۶ میلیون دلار بفروشد و رضایت نسبی منتقدان را هم به دست آورد. اما اینطور که پیداست جدیدترین عضو این مجموعه با استقبال بیشتری از سوی سینمادوستان مواجه شده و پتانسیل این را دارد که نسبت نسخههای قبلی سری «جیغ» فروش بهتری را تجربه کند. جیغ جدید در نخستین آخر هفتهی اکرانش در آمریکا ۳۰ میلیون دلار فروخت و حالا در هفتمین هفتهی نمایشاش در ۱۵۶۶ سالن روی پرده رفته ۱.۳ میلیون دلار فروخته تا مجموع درآمد خود در این کشور را به ۷۹.۲ میلیون دلار برساند. باکس آفیس موجو درآمد فیلم جیغ از بازارهای بینالمللی را هم تا روز دوشنبه ۵۸.۴ میلیون دلار اعلام کرده است.
این فیلم داستان زن جوانی به نمام سیدنی پرسکات را دنبال میکند که به زادگاه خود بازمیگردد و در این تجدید دیدار باری دیگر با قتلهای وحشتناک مرتبط با یک قاتل سریالی مخفی معروف روبهرو شود. تا به این ساعت برای فیلم جیغ به کارگردانی مت بتینلی-اولپین و تایلر ژیلت در متاکریتیک و راتنتومیتوز به ترتیب امتیاز ۶۰ از ۱۰۰ و ۷۶ از ۱۰۰ به ثبت رسیده است.
نام فیلم | هفته اکران | فروش آخر هفته | فروش کلی |
آنچارتد Uncharted |
۲ | ۲۳.۲ | ۸۳.۳ |
سگ Dog |
۲ | ۱۰.۱ | ۳۰.۸ |
مرد عنکبوتی: راهی به خانه نیست Spider-Man: No Way Home |
۱۱ | ۵.۷ | ۷۷۹.۵ |
مرگ روی نیل Death on the Nile |
۳ | ۴.۵ | ۳۲.۷ |
کلهخر Jackass Forever |
۴ | ۳.۱ | ۵۲.۰۶ |
آواز ۲ Sing 2 |
۱۰ | ۲.۱ | ۱۵۱.۲ |
با من ازدواج کن Marry Me |
۳ | ۱.۸ | ۲۰.۲ |
استودیوی ۶۶۶ Studio 666 |
۱ | ۱.۵ | ۱.۵ |
سیرانو Cyrano |
۱ | ۱.۴ | ۱.۴ |
جیغ Scream |
۷ | ۱.۳ | ۷۹.۲ |
* رقم فروش بر اساس میلیون دلار است.
منبع: BoxOfficeMojo
فیلم های ماجراجویی همشون گنگن حالا منتقدین چیز خل بیان نمره کم بدن چیزی عوض نمیشه
فیلم برا سرگرمی بعضیا ی جوری دنبال میکنن فیلمارو یا امتیازاشو انگار ک چی هس حالا بابا فیلمو ببین حال کن مهم نیس ک کی توشه کی نیس