مخاطبان به «نه» جردن پیل بله گفتند (باکس آفیس هفته)
مخاطبان با یک بلهی قاطعانه به «نه» (Nope) فیلم ترسناک و علمی- تخیلی جردن پیل پاسخ دادند و این فیلم با فروش ۴۴ میلیون دلاری از ۳۷۸۵ سالن سینمای آمریکای شمالی، در صدر جدول باکس آفیس قرار گرفت. فروش بلیت این فیلم کمی کمتر از پیشبینیهای ۵۰ میلیون دلاری بود و از نظر عملکردِ افتتاحیه بین دو فیلم قبلی پیل یعنی «برو بیرون» (Get Out) با ۳۳ میلیون دلار و «ما» (Us) با ۷۱ میلیون دلار قرار گرفت. شاید «نه» در باکس آفیس رکورد تازهای را برای جردن پیل ثبت نکرده باشد اما محبوبیت این کارگردان را میان مخاطبان تائید میکند و شروع قوی برای یک فیلم ترسناک اوریجینال با ردهبندی سنی R است.
«نه» پس از «ما» پرفروشترین افتتاحیهی یک فیلم سینمایی اوریجینال را به نام خودش ثبت کرد. برای این که متوجه اهمیت این رکورد شوید کافی است بدانید اثری مثل «روزی روزگاری در هالیوود» (Once Upon a Time in Hollywood) کوئنتین تارانتینو با افتتاحیهی ۴۱ میلیون دلاری نسبت به فیلم تازهی جردن پیل رتبهی پایینتری دارد.
شایان ذکر است که عوامل زیادی در موفقیت «ما» محصول سال ۲۰۱۹ تاثیر داشت که از جملهی آنها میتوان به دستمایه قرار دادن موضوع جذاب همزادها اشاره کرد و صد البته اکران آن پس از فیلم برندهی اسکار «برو بیرون» که مخاطبان را تشنهی تماشای اثر بعدی جردن پیل به عنوان یکی از کارگردانهای مستعد ژانر ترسناک، نگه داشته بود. با این همه پیل هنوز هم اقبال نسبی مخاطبان را دارد و پیشی گرفتن «نه» از تازهترین فیلم دنیای سینمایی مارول این موضوع را کاملا تایید میکند.
بودجهی ساخت «نه» ۶۸ میلیون دلار برآورد شده که خیلی بیشتر از دو فیلم قبلی جردن پیل است («برو بیرون» با ۴.۵ میلیون دلار و «ما» با ۲۰ میلیون دلار)؛ بنابراین این فیلم ترسناک و علمی- تخیلی برای سوددهی باید در گیشه موفقتر از آثار پیشین پیل عمل کند. از سوی دیگر «ما» و «برو بیرون» در اکران بینالمللی بسیار موفق بودند و هر کدام ۲۵۵ میلیون دلار فروختند، این در حالی است که «نه» تا اواسط ماه آگوست به صورت جهانی اکران نمیشود.
دنیل کالویا ستارهی «برو بیرون» در «نه» هم حضور دارد و بازیگران دیگری مثل کیکه پالمر، استیون ین، براندون پریا و مایکل وینکات هم او را در این فیلم ترسناک همراهی میکنند. ماجرا دربارهی خواهر و برادری است که در شهری کوچک و منزوی در کالیفرنیا زندگی و تلاش میکنند شواهد ویدیویی لازم برای وجود نوعی شی عجیب که تصور میکنند بشقاب پرنده است را جمعآوری کنند. اثر تازهی جردن پیل تا لحظهی نوشتن این گزارش امتیاز راتن تومیتوز ۸۳ از ۱۰۰ و متاکریتیک ۷۶ از ۱۰۰ را کسب کرده که نشان میدهد منتقدان هم سو با مخاطبان، این فیلم ترسناک و علمی- تخیلی را دوست داشتند.
همان طور که پیشتر هم اشاره کردیم «نه» فعلا فقط در آمریکای شمالی اکران شده اما باز هم با نگاهی به ملیت تماشاگران فیلم میتوان به این نتیجه رسید که در جذب مخاطبانی از خاستگاهها و فرهنگهای مختلف خوب عمل کرده؛ با نگاهی به آمار فروش بلیت در هفتهی نخست اکران ۳۵ درصد از مخاطبان هندی و اروپایی، ۲۰ درصد لاتین تبار، ۳۳ درصد آمریکایی- آفریقایی و ۸ درصد آسیایی بودند.
اما از جادوی تازهی جردن پیل که بگذریم به «ثور: عشق و تندر» (Thor: Love and Thunder) مارول میرسیم که بالاخره پس از دو هفته به ردهی دوم جدول باکس آفیس سقوط کرد. این فیلم با ۵۲.۶ درصد افت ۲۲.۱ میلیون دلار از اکران در ۴۳۷۰ سالن سینمای آمریکای شمالی به دست آورد که با احتساب فروش بینالمللی ۳۲۲ میلیون دلاری، تا هفتهی سوم در مجموع ۵۹۸.۲۲ میلیون دلار در سراسر جهان فروخته است و در آیندهی نزدیک از مرز ۶۰۰ میلیون دلار عبور خواهد کرد.
با این اوصاف تا همین جا هم میتوان ادعا کرد که قسمت چهارم «ثور» از قسمتهای قبلی فرانچایز یعنی «ثور» (Thor) محصول سال ۲۰۱۱ با فروش کل ۴۴۹ میلیون دلار و «ثور: دنیای تاریک» (Thor: The Dark World) محصول سال ۲۰۱۳ با فروش کل ۶۴۴ میلیون دلار عبور خواهد کرد. البته این فیلم هنوز راه زیادی دارد تا بتواند از «ثور: رگناروک» (Thor: Ragnarok) محصول سال ۲۰۱۷ و با فروش کل ۸۵۳ میلیون دلار پیشی بگیرد.
تایکا وایتیتی سازندهی «ثور: رگناروک» که به با استقبال فوقالعادهای هم مواجه شد، برای کارگردانی «ثور: عشق و تندر» بازگشته است. ستارههای محبوبی مثل کریس همسورث، کریستین بیل، تسا تامپسون، جیمی الکساندر، وایتیتی، راسل کرو و ناتالی پورتمن هم در این فیلم حضور دارند. خدای اسکاندیناوی ثور (کریس همسورث) این بار بازگشته تا به کمک معشوقهی سابقش جین فاستر (ناتالی پورتمن) که چکش معروف او میولنیر را هم در دست دارد، جلوی ابرشروری به نام گور (کریستین بیل) که به قصاب خدایان معروف است را بگیرد تا نتواند نقشهاش مبنی بر پاکسازی دنیا از همهی خدایان را عملی کند.
تا لحظهی نوشتن این گزارش برای «ثور: عشق و تندر» امتیاز راتن تومیتوز ۶۷ از ۱۰۰ و متاکریتیک ۵۷ از ۱۰۰ به ثبت رسیده است.
رتبهی سوم جدول باکس آفیس در اختیار «مینیونها: ظهور گرو» (Minions: The Rise of Gru) که در هفتهی چهارم اکران با ۳۴ درصد افت، در آمریکای شمالی ۱۷.۷۱ میلیون دلار فروخت. انیمیشن تازهی ایلومینیشن و یونیورسال و تا این جای کار با احتساب فروش بینالمللی ۳۴۲.۴ میلیون دلاری، در سراسر جهان ۶۴۰.۲ میلیون دلار فروخته است.
در «مینیونها: ظهور گرو» شاهد بازگشت استیو کارل در نقش گرو در پنجمین فیلم فرانچایز محبوب «من نفرتانگیز» (Despicable Me) هستیم. از دیگر صداپیشگان فیلم میتوان به پییر کافین، تراجی پی. هنسون، میشل یئو، رزا، ژان- کلود ون دام، لوسی لاولس و دولف لاندگرن اشاره کرد. ماجراهای این فیلم در ادامهی قسمت قبلی یعنی «مینیونها» است و گرو را دنبال میکند که برای پیوستن به یک گروه شرور تازه وارد مصاحبهای شود اما این گفتگو اصلا خوب پیش نمیرود و ناگهان گرو به دشمن درجه یک این گروه شیطانی تبدیل میشود.
«جایی که خرچنگها آواز میخوانند» (Where the Crawdads Sing) تازهترین اقتباس ادبی سونی از رمانی به همین نام نوشتهی دیلیا اونز در هفتهی دوم اکران با فروش داخلی ۱۰.۳۳ میلیون دلاری و یک پله سقوط به جایگاه چهارم جدول باکس آفیس رسید. این فیلم درام تا این جای کار ۴.۱ میلیون دلار فروش بینالمللی داشته که فروش کل آن را به ۴۲.۴ میلیون دلار رسانده است.
«جایی که خرچنگها آواز میخوانند» توسط اولیویا نیومن کارگردانی شده و بازیگرانی مثل دیزی ادگار-جونز، تیلور جان اسمیت، هریس دیکینسون، مایکل هایت و استرلینگ میسر جونیور هم در آن نقشآفرینی میکنند. فیلم ماجرای دختری به نام کیا (دیزی ادگار- جونز) را دنبال میکند که پس از رها شدن توسط والدینش، به تنهایی در مردابی واقع در کارولینای شمالی رشد میکند. کیا سالها بعد متهم به قتل مردی میشود که پیشتر با او در ارتباط بوده و در حالی که همهی شواهد علیه او است باید بیگناهیاش را ثابت کند.
در مجموع این فیلم واکنشهای انتقادی متفاوتی را دریافت کرده است. تا لحظهی نوشتن این گزارش برای «جایی که خرچنگها آواز میخوانند» امتیاز راتن تومیتوز ۳۴ از ۱۰۰ و متاکریتیک ۴۲ از ۱۰۰ به ثبت رسیده است که نشان میدهد منتقدان این فیلم درام را دوست نداشتند. در عوض امتیاز A- را از تماشاگران CinemaScore به دست آورده که نشان میدهد عمدهی مخاطبان فیلم را پسندیدند.
«تاپ گان: ماوریک» (Top Gun: Maverick) تام کروز در نهمین هفتهی اکران همچنان وضعیت مناسبی در جدول باکس آفیس دارد و با یک پله سقوط نسبت به هفتهی گذشته، جایگاه پنجم را اشغال کرده است. قسمت دوم «تاپ گان» ۱۰ میلیون دلار فروش داخلی داشته که تا این جای کار با احتساب فروش بینالمللی ۶۴۷.۱ میلیون دلاری در سراسر جهان ۱.۲۸ میلیارد دلار فروخته و به عنوان پرفروشترین فیلم سال ۲۰۲۲ شناخته میشود.
«تاپ گان: ماوریک» توسط جوزف کوشینسکی کارگردانی شده و علاوه بر تام کروز بازیگران دیگری مثل مایلز تلر، جنیفر کانلی، جان هم، گلن پاول، لوئیس پولمن، اد هریس، مونیکا باربارو و وال کیلمر در آن نقشآفرینی میکنند. ماجراهای قسمت دوم ۳۶ پس از فیلم اصلی اتفاق میافتد و کاپیتان ماوریک (تام کروز) را دنبال میکند که برای آموزش گروهی از خلبانهای جوان و یاغی بازگشته است.
مثل چند هفتهی گذشته جایگاه پس از «تاپ گان: ماوریک» را «الویس» (Elvis) به خودش اختصاص داده که در پنجمین هفتهی اکران ۶.۲ میلیون دلار فروش داخلی داشته است. با احتساب فروش بینالمللی ۹۱.۸میلیون دلاری، فیلم تا این جای کار ۲۱۰.۱ میلیون دلار در سراسر جهان فروخته است.
«الویس» به کارگردانی باز لورمن برداشت متفاوتی از زندگی الویس پریسلی هنرمند مشهور و یکی از نمادهای قرن بیستم است. آستین باتلر ایفای نقش الویس را بر عهده دارد و تام هنکس افسانهای هم ایفاگر نقش کلنل تام پارکر مدیر فرصتطلب الویس است و تمام داستان اوج و سقوط این ستاره، از زاویهی نگاه او روایت میشود. از بازیگران دیگر این فیلم میتوان به هلن تامسون، ریچارد راکسبرا، اولیویا دی جونگ، لوک بریسی، ناتاشا باست، دیوید ونهام و کلوین هریسون جونیور اشاره کرد.
«پنجههای خشم: افسانهی هنک» (Paws of Fury: The Legend of Hank) در هفتهی دوم اکران با فروش داخلی ۳.۸ میلیون دلاری در ردهی هفتم جدول باکس آفیس قرار گرفت. با احتساب فروش بینالمللی ۷۹.۷ هزار دلاری، فیلم در مجموع ۱۳.۸ میلیون دلار در سراسر جهان فروخته است. این انیمیشن از کمدی- وسترن «زینهای شعلهور» (Blazing Saddles) به کارگردانی مل بروکس محصول سال ۱۹۷۴ الهام گرفته شده است. فیلم اصلی ماجرای سامورایی سیاهپوستی را دنبال میکرد که باید از روستایی در شرق آسیا محافظت کند. پارامونت در این انیمیشن تصمیم گرفته برای برطرف کردن شبهههای نژادی، شخصیتهای حیوانی را جایگزین انسانها کند؛ بنابراین «پنجههای خشم: افسانهی هنک» به کارگردانی راب مینکاف و صداپیشگی ستارههایی مثل مایکل سرا و ساموئل ال. جکسون داستان سگی به نام هنک را دنبال میکند که آرزو دارد روزی سامورایی بزرگی شود اما متاسفانه هیچ مربی حاضر نمیشود به او آموزش دهد تا این که به شهر کوچکی که همهی ساکنانش گربه هستند میرود تا نزد گربهی بدخلقی آموزش ببیند اما دست بر قضا مجبور میشود به کمک شهروندانی که اصلا از سگها دلخوشی ندارند از شهر محافظت کند.
در جایگاه هشتم جدول باکس آفیس این هفته «تلفن سیاه» (The Black Phone) قرار دارد. این فیلم ترسناک و جنایی در پنجمین هفتهی اکران ۳.۴ میلیون دلار فروش داخلی داشت که با احتساب فروش بینالمللی ۵۱.۵ میلیون دلاری در مجموع ۱۳۰میلیون دلار فروش جهانی داشته است. اسکات دریکسون «تلفن سیاه» را کارگردانی کرده و بازیگرانی مثل ایتن هاک، میسن تامس، مادلین مکگراو و جیمز رانسون در آن نقشآفرینی میکنند. فیلم روایتگر زندگی یک قاتل نقابدار (ایتن هاک) است که پسر ۱۳ ساله را میرباید و او را شکنجه میدهد. این فیلم با درجهی R اکران شده و تماشای آن برای افراد زیر ۱۸ سال توصیه نمیشود.
«دنیای ژوراسیک: قلمرو» (Jurassic World Dominion) در هفتهی هفتم اکران در جایگاه نهم جدول باکس آفیس قرار گرفت. آخرین قسمت سهگانهی «دنیای ژوراسیک» ۲.۹ میلیون دلار فروش داخلی داشت که با احتساب فروش بینالمللی ۵۵۵ میلیون دلاری، تا این جای کار ۹۲۰.۵ میلیون دلار در سراسر جهان فروش داشته. کالین ترورو که کارگردانی قسمت اول سهگانهی «دنیای ژوراسیک» را بر عهده داشت در «دنیای ژوراسیک: قلمرو» و با حضور بازیگرانی مثل کریس پرت، برایس دالاس هاوارد، لورا درن، جف گلدبلوم، سم نیل، بیدی ونگ، عمر سی و ایزابلا سرمون روایتگر حماسهی تازهای در جهان دایناسورها است. ماجراهای این قسمت چهار سال پس از نابودی ایسلا نابور اتفاق میافتد؛ دایناسورها کاملا آزادانه کنار انسانها زندگی میکنند و به شکار میپردازند اما این همزیستی ظاهرا مسالمتآمیز آیندهی دنیا را تهدید میکند.
در نهایت «خانم هریس به پاریس میرود» (Mrs Harris Goes to Paris) در هفتهی دوم اکران در آمریکای شمالی ۱.۳ میلیون دلار فروخت و در جایگاه دهم جدول باکس آفیس قرار گرفت. این درام تاریخی به کارگرانی آنتونی فابیان و حضور بازیگرانی مثل جیسون آیزاکس، آلبا باپتیستا، لسلی منویل و ایزابل هاپرت ماجرای زن نظافتچی در دههی ۵۰ میلادی را روایت میکند که یک دل نه صد دل عاشق یکی از لباسهای برند دیور میشود و تصمیم میگیرد با سخت کار کردن هر طور که شده آن را به دست آورد؛ فارغ از این که تصمیم او علاوه بر آیندهی خودش، سرنوشت خانهی مد دیور را هم عوض میکند.
نام فیلم | هفته اکران | فروش آخر هفته | فروش کلی |
نه Nope |
۱ | ۴۴ | ۴۴ |
ثور: عشق و تندر Thor: Love and Thunder |
۳ | ۲۲.۱۰ | ۲۷۶.۲۲ |
مینیونها: ظهور گرو Minions: The Rise of Gru |
۴ | ۱۷.۷۱ | ۲۹۷.۸۵ |
جایی که خرچنگها آواز میخوانند Where the Crawdads Sing |
۲ | ۱۰.۳۳ | ۳۸.۳۳ |
تاپ گان: ماوریک Top Gun: Maverick |
۹ | ۱۰ | ۶۳۵.۵۶ |
الویس Elvis |
۵ | ۶.۲۹ | ۱۱۸.۳۷ |
پنجههای خشم: افسانهی هنک Paws of Fury: The Legend of Hank |
۲ | ۳.۸۷ | ۱۳.۷۵ |
تلفن سیاه The Black Phone |
۵ | ۳.۴۵ | ۷۸.۵۵ |
دنیای ژوراسیک: قلمرو Jurassic World Dominion |
۷ | ۲.۹۶ | ۳۶۵.۵۱ |
خانم هریس به پاریس میرود Mrs. Harris Goes to Paris |
۲ | ۱.۳۵ | ۴.۶۵ |
* رقم فروش بر اساس میلیون دلار است و فروش داخلی فیلمها در آمریکای شمالی را شامل میشود.
منبع: boxofficemojo