«مینیون‌ها: ظهور گرو» در گیشه آتش به پا کرد (باکس آفیس هفته)

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۰ دقیقه
مینیون‌ها: ظهور گرو

«مینیون‌ها: ظهور گرو» (Minions: The Rise of Gru) با فروش داخلی ۱۰۸.۵ میلیون دلار در نخستین هفته‌ی اکران، رکورد بیش‌ترین فروش افتتاحیه در روز استقلال را شکست و بالاخره از «تبدیل شوندگان: نیمه‌ی تاریک ماه» (Transformers: Dark of the Moon) محصول پارامونت (با فروش افتتاحیه‌ی ۱۱۵.۹ میلیون دلار در سطح جهان) پیشی گرفت.

فروش بالای «مینیون‌ها: ظهور گرو» به عنوان پنجمین فیلم فرانچایز محبوب یونیورسال و ایلومینیشن یعنی «من نفرت‌انگیز» (Despicable Me)، نشانه‌ی آرامش بخشی است که از بازگشت تدریجی خانواده‌ها به سالن‌های سینما پس از همه‌گیری کرونا حکایت دارد. پس از این که «لایت‌یر» (Lightyear) دیزنی انتظارات را برآورده نکرد و با استقبال سرد مخاطبان مواجه شد، هالیوود با اکران «مینیون‌ها: ظهور گرو» به دنبال آزمایش قابلیت انیمیشن‌ها در جذب مخاطب بود. اهمیت فروش انیمیشن‌ها به این دلیل است که خانواده‌ها تا کمی قبل تمایلی نداشتند با خردسالان که جمعیت حیاتی برای فروش فیلم‌ها در گیشه هستند به سینماها بیایند؛ بنابراین فروش بالای این انیمیشن می‌تواند به‌مثابه روزنه‌ی امیدی برای بازگشت سینما به حالت پیش از همه‌گیری کرونا تلقی شود. فروش افتتاحیه‌ی «مینیون‌ها: ظهور گرو» تقریبا با قسمت اول یعنی «مینیون‌ها» (Minions) محصول سال ۲۰۱۵ مطابقت دارد؛ این فیلم در سه روز اول اکران حدود ۱۱۵ میلیون دلار فروش داخلی داشت.

«مینیون‌ها: ظهور گرو» توسط کایل بالدا کارگردانی شده است و شاهد بازگشت استیو کارل در نقش گرو در پنجمین فیلم فرانچایز محبوب «من نفرت‌انگیز» هستیم. از دیگر صداپیشگان فیلم می‌توان به پی‌یر کافین، تراجی پی. هنسون، میشل یئو، رزا، ژان-کلود ون دام، لوسی لاولس و دولف لاندگرن اشاره کرد. ماجراهای این فیلم در ادامه‌ی قسمت قبلی یعنی «مینیون‌ها» است و گرو را دنبال می‌کند که برای پیوستن به یک گروه شرور تازه وارد مصاحبه‌ای شود اما این گفتگو اصلا خوب پیش نمی‌رود و ناگهان گرو به دشمن درجه یک این گروه شیطانی تبدیل می‌شود. تا لحظه‌ی نوشتن این گزارش امتیاز راتن تومیتوز ۶۴ از ۱۰۰ و متاکریتیک ۵۶ از ۱۰۰ برای انیمیشن تازه‌ی ایلومینیشن به ثبت رسیده که از اقبال نسبی آن میان منتقدان حکایت دارد.

از آن جایی که مینیون‌ها میان کودکان سراسر دنیا محبوبیت زیادی دارند، فروش بین‌المللی این فیلم می‌تواند تاثیر شگفت‌انگیزی در مجموع درآمدش داشته باشد. قسمت تازه‌ی مینیون‌ها تا این جای کار ۹۳.۷ میلیون دلار فروش بین‌المللی داشته که فروش کلش را به ۲۰۲.۲۱ میلیون دلار رسانده است.

به طور کلی چهارم ژوئن که به عنوان تعطیلی روز استقلال هم شناخته می‌شود در باکس آفیس اهمیت ویژه‌ای دارد و یکی از روزهایی است که می‌تواند درآمد زیادی را برای بسیاری از فیلم‌ها به ارمغان بیاورد. فروش بالای بلیت در این روز نشانه‌ی بسیار دلگرم‌کننده‌ای از بازگشت نسبی سینما به روند عادی است. درآمد کلی روز استقلال در سال ۲۰۲۱ حدود ۶۹ میلیون دلار بود که به دلیل قوانین ناشی از قرنطینه‌ی کرونا و تعطیلی ۲۰ درصد از سالن‌های سینما بود. پیش‌بینی می‌شود امسال این رقم به مرز ۲۵۰ میلیون دلار برسد که رشد فوق‌العاده‌ای به حساب می‌آید.

با نگاهی کلی به جدول باکس آفیس چند هفته‌ی گذشته می‌توان به واقعیت امیدبخش دیگری هم پی برد؛ در حال حاضر فقط یک فیلم حاکم بلامنازع گیشه نیست و چندین فیلم هستند که خوب می‌فروشند و همراه یکدیگر گردش مالی خوبی را ایجاد کردند. این در حالی است که در دوران همه‌گیری کرونا فیلم‌هایی مثل «مرد عنکبوتی: راهی به خانه نیست» (Spider-Man: No Way Home)، «سریع و خشمگین ۹» (F9: The Fast Saga) و «زمانی برای مردن نیست» (No Time to Die) فروش فوق‌العاده‌ای داشتند اما بر همه‌ی فیلم‌هایی که هم‌زمان با آن‌ها اکران شده بودند سایه انداختند و فروش این آثار را به طرز قابل‌توجهی کاهش دادند اما با بازگشت تقریبا همه‌ی گروه‌های سنی به سالن‌های سینما در چند هفته‌ی گذشته، فیلم‌هایی مثل «تاپ گان: ماوریک» (Top Gun: Maverick) و «دنیای ژوراسیک: قلمرو» (Jurassic World Dominion) هم توانستند کنار «مینیون‌ها: ظهور گرو» فروش بالایی را تجربه کنند.

به گزارش Comscore درآمد حاصل از فروش فیلم‌ها در ژوئن امسال از ۹۸۵ میلیون دلار عبور کرده و این در حالی است که درآمد حاصل در ژوئن ۲۰۲۱ و اوج کرونا ۴۰۹ میلیون دلار بود. البته هنوز هم برای بازگشت به دوران پیش از همه‌گیری که فروش باکس آفیس در ماه ژوئن از یک میلیارد دلار هم فراتر می‌رفت، راه زیادی در پیش است.

تاپ گان: ماوریک

جایگاه دوم جدول باکس آفیس را «تاپ گان: ماوریک» به خودش اختصاص داده که علیرغم افت ۱۳.۷ درصدی در هفته‌ی ششم اکران همچنان خوب می‌فروشد. فیلم اکشن تازه تام کروز ۲۵.۵۴ میلیون دلار فروش داخلی داشت که با احتساب فروش بین‌المللی ۵۴۴.۵ میلیون دلاری تا این جای کار ۱.۱ میلیارد دلار فروخته است. فیلم میهن‌پرستانه‌ی پارامونت فعلا به عنوان پرفروش‌ترین فیلم سال ۲۰۲۲ در آمریکای شمالی شناخته می‌شود و به عنوان دومین فیلم پرفروش دوران همه‌گیری کرونا پشت سر «مرد عنکبوتی: راهی به خانه نیست» با فروش کل ۱.۹ میلیارد دلار ایستاده و کمی بعید است که حداقل در این یک مورد خاص بتواند مچ مارول را بخواباند. ذکر این نکته ضروری است که بخش اعظمی از فروش فیلم از اکران با فرمت‌های پیشرفته‌ی آی‌مکس و سه بعدی به دست آمده که تماشای قسمت دوم «تاپ گان» را مهیج‌تر هم می‌کند.

«تاپ گان: ماوریک» توسط  جوزف کوشینسکی کارگردانی شده و علاوه بر تام کروز بازیگران دیگری مثل مایلز تلر، جنیفر کانلی، جان هم، گلن پاول، لوئیس پولمن، اد هریس، مونیکا باربارو و وال کیلمر در آن نقش‌آفرینی می‌کنند. ماجراهای قسمت دوم ۳۶ پس از فیلم اصلی اتفاق می‌افتد و کاپیتان ماوریک (تام کروز) را دنبال می‌کند که برای آموزش گروهی از خلبان‌های جوان و یاغی بازگشته است.

«الویس» (Elvis) قهرمان هفته‌ی گذشته ی باکس آفیس، این هفته با دو پله سقوط جایگاه سوم جدول را اشغال کرده است. این بیوگرافی در دومین هفته اکران ۱۹ میلیون دلار فروش داخلی داشت. با احتساب فروش بین‌المللی ۴۶.۲ میلیون دلاری، «الویس» تا این جای کار در مجموع ۱۱۳.۵۲ میلیون دلار فروخته است.

«الویس» به کارگردانی باز لورمن برداشت متفاوتی از زندگی الویس پریسلی هنرمند مشهور و یکی از نمادهای قرن بیستم است. آستین باتلر ایفای نقش الویس را بر عهده دارد و تام هنکس افسانه‌ای هم ایفاگر نقش کلنل تام پارکر مدیر فرصت‌طلب الویس است و تمام داستان اوج و سقوط این ستاره، از زاویه‌ی نگاه او روایت می‌شود. از بازیگران دیگر این فیلم می‌توان به هلن تامسون، ریچارد راکسبرا، اولیویا دی جونگ، لوک بریسی، ناتاشا باست، دیوید ونهام و کلوین هریسون جونیور اشاره کرد. این فیلم بیوگرافی برای نخستین بار در جشنواره‌ی کن ۲۰۲۲ اکران و با استقبال خوب منتقدان روبه‌رو شد. فروش بالای فیلم در دومین هفته‌ی اکران عمومی نشان می‌دهد مخاطبان هم فیلم را دوست داشتند و الویس پریسلی به عنوان یکی از اساطیر موسیقی هنوز هم میان نسل‌های مختلف طرفداران پر و پا قرصی دارد. «الویس» تا این جای کار امتیاز راتن تومیتوز ۷۸ از ۱۰۰ و متاکریتیک ۶۴ از ۱۰۰ را کسب کرده است.

«دنیای ژوراسیک: قلمرو» این هفته با یک پله سقوط در جایگاه چهارم جدول باکس آفیس قرار گرفت. آخرین قسمت سه‌گانه‌ی «دنیای ژوراسیک» در چهارمین هفته‌ی اکران ۱۵.۶۵ میلیون دلار فروش داخلی داشت که با احتساب فروش بین‌المللی ۴۹۲.۶۹ میلیون دلاری، تا این جای کار ۸۲۴.۵۱ میلیون دلار در سراسر جهان فروش داشته. بخش بزرگی از درآمد این فیلم هم مثل «تاپ گان: ماوریک» از اکران با فرمت‌های پیشرفته‌ای مثل آی‌مکس و سه بعدی به دست آمده است.

کالین ترورو که کارگردانی قسمت اول سه‌گانه‌ی «دنیای ژوراسیک» را بر عهده داشت در «دنیای ژوراسیک: قلمرو» و با حضور بازیگرانی مثل کریس پرت، برایس دالاس هاوارد، لورا درن، جف گلدبلوم، سم نیل، بی‌دی ونگ، عمر سی و ایزابلا سرمون روایتگر حماسه‌ی تازه‌ای در جهان دایناسورها است. ماجراهای این قسمت چهار سال پس از نابودی ایسلا نابور اتفاق می‌افتد؛ دایناسورها کاملا آزادانه کنار انسان‌ها زندگی می‌کنند و به شکار می‌پردازند اما این هم‌زیستی ظاهرا مسالمت‌آمیز آینده‌ی دنیا را تهدید می‌کند.

«تلفن سیاه» (The Black Phone) هم که مثل «الویس» دومین هفته‌ی اکرانش را پشت سر می‌گذارد با یک پله سقوط در جایگاه پنجم جدول باکس آفیس قرار گرفت. این فیلم ترسناک و جنایی در ۳۱۵۶ سینمای آمریکای شمالی ۱۲.۳ میلیون دلار فروش داخلی داشت. که با احتساب فروش بین‌المللی ۲۶.۹۵ میلیون دلاری در مجموع ۷۴.۴۱ میلیون دلار فروش جهانی داشته است. اسکات دریکسون «تلفن سیاه» را کارگردانی کرده و بازیگرانی مثل ایتن هاک، میسن تامس، مادلین مک‌گراو و جیمز رانسون در آن نقش‌آفرینی می‌کنند. فیلم روایتگر زندگی یک قاتل نقاب‌دار (ایتن هاک) است که پسر ۱۳ ساله را می‌رباید و او را شکنجه می‌دهد. این فیلم با درجه‌ی R اکران شده و تماشای آن برای افراد زیر ۱۸ سال توصیه نمی‌شود. فیلم تا این جای کار امتیاز راتن تومیتوز ۸۳ از ۱۰۰ و متاکریتیک ۶۵ از ۱۰۰ را کسب کرده است.

لایت‌یر

اما در جایگاه ششم جدول باکس آفیس «لایت‌یر» پیکسار قرار دارد که در سومین هفته‌ی اکران همچنان بد می‌فروشد و با افت ۶۳.۸ درصدی این هفته هم یک پله سقوط را تجربه کرد. انیمیشن تازه‌ی پیکسار با در دست داشتن ۳۸۰۰ سینمای آمریکای شمالی ۶.۵۷ میلیون دلار فروش داخلی داشت. این انیمیشن با احتساب فروش بین‌المللی ۸۲.۲ میلیون دلاری فعلا ۱۸۷.۵۶ میلیون دلار در سراسر جهان فروخته است که از فروش «مینیون‌ها: ظهور گرو» در هفته‌ی اول خیلی کم‌تر است. البته ذکر این نکته ضروری است که اکران اسپین آف تازه‌ی «داستان اسباب بازی» به دلیل صحنه‌های جنسی نامتعارف که اصولا برای گروه سنی کودک و نوجوان مناسب نیست، در بسیاری از کشورهای عربی ممنوع شده است. این مورد بازخوردهای زیادی را در آمریکا به همراه داشت و بسیاری از والدین صراحتا اعلام کردند تمایلی ندارند فرزندانشان در یک فیلم انیمیشنی شاهد این صحنه‌ها باشند. شاید یکی از دلایل فروش پایین «لایت‌یر» و سقوط بیش‌تر در هفته‌ی دوم اکران در کنار عملکرد ضعیف کمپین‌های تبلیغاتی و عدم حضور بسیاری از محبوب‌ترین شخصیت‌های «داستان اسباب بازی»، همین مورد باشد.

انگوس مک‌لین اسپین آف تازه‌ی «داستان اسباب بازی» را کارگردانی کرده و چهره‌های شاخصی مثل کریس ایوانز، کیکه پالمر، دیل سولز، تایکا وایتیتی، پیتر سون و اوزو آدوبا صداپیشگی شخصیت‌های مختلف را بر عهده دارند. این فیلم اکشن و علمی- تخیلی ماجرای تکاور فضایی به نام باز لایت‌یر (کریس ایوانز)  را دنبال می‌کند که بعدها الهام‌بخش عروسکی به همین نام در فرانچایز «داستان اسباب بازی» می‌شود. باز و همکارانش در سیاره‌ای که ۴ میلیون سال نوری با زمین فاصله دارد گیر افتادند و باید با اجرای نقشه‌های محیرالعقول به خانه بازگردند.

لیست آقای مالکوم

«لیست آقای مالکوم» (Mr. Malcolm’s List) فیلم دیگری بود که نخستین هفته‌ی اکرانش را تجربه کرد. این درام تاریخی به کارگردانی اما هالی جونز و حضور بازیگرانی مثل تئو جیمز، فریدا پینتو، زوی اشتن و سوپ دیریسو در قرن نوزدهم میلادی می گذرد و ماجرای دختر جوانی را دنبال می‌کند که با خواستگاری مرموز و ثروتمند مواجه می‌شود. این فیلم در نخستین هفته‌ی اکران ۸۵۱.۸۵ هزار دلار فروش داخلی داشت و در جایگاه هفتم جدول باکس آفیس قرار گرفت.

فیلم اکشن و علمی- تخیلی «همه چیز همه جا ناگهان» (Everything Everywhere All at Once) به کارگردانی دانیل کوان و دانیل شاینرت در هفته‌ی پانزدهم اکران هم با فروش داخلی ۵۵۱.۹۷ هزار دلاری مثل هفته‌ی گذشته در جایگاه هشتم جدول باکس آفیس قرار گرفت. فیلم ماجرای یک مهاجر چینی را روایت می‌کند که توانایی سفر میان جهان‌های مختلف و ملاقات با نسخه‌های متفاوت خودش را پیدا می‌کند.

رتبه‌ی نهم جدول باکس آفیس در اختیار جادوگر مارول با «دکتر استرنج در چند جهانی دیوانگی» قرار دارد که با فروش داخلی ۳۹۰ هزار دلاری نسبت به هفته‌ی گذشته سه پله سقوط کرده است که البته این افت محسوس با وجود انتشار در سرویس استریم دیزنی پلاس منطقی به نظر می‌رسد. سم ریمی مغز متفکر سه‌گانه‌ی اصلی مرد عنکبوتی، کارگرانی «دکتر استرنج در چند جهانی دیوانگی» را هم بر عهده دارد. ماجرا درباره‌ی جراح مغز و اعصابی به نام استیون استرنج (بندیکت کامبربچ) است که پس از انجام یک طلسم خطرناک، به جهان‌های چندگانه سفر می‌کند تا با یک دشمن تازه‌ی مرموز و نسخه‌های دیگر خودش روبه‌رو شود. به جز کامبربچ بازیگران دیگری مثل چیویتل اجیوفور در نقش کارل موردو، الیزابت اولسن در نقش واندا ماکسیموف یا اسکارلت ویچ و خوچیتل گومز در نقش آمریکا چاوز (نوجوانی که توانایی سفر در جهان‌های چندگانه را دارد) هم حضور دارند.

در رتبه‌ی دهم جدول باکس آفیس هم یک فیلم هندی به نام Jug Jugg Jeeyo قرار دارد. این فیلم کمدی رمانتیک به کارگردانی راج مهتا و حضور بازیگرانی مثل وارون داوان، کیارا ادوانی، انیل کاپور و نیتو کاپور روایتگر ماجرای دو زوج از نسل‌های مختلف است که هر کدام با چالش‌های زیادی در زندگی زناشویی روبه‌رو می‌شوند. Jug Jugg Jeeyo در دومین هفته‌ی اکران با داشتن ۳۱۸ سالن سینما در آمریکای شمالی، ۳۰۸ هزار دلار فروخت.

نام فیلم هفته اکران فروش آخر هفته فروش کلی
مینیون‌ها: ظهور گرو
Minions: The Rise of Gru
۱ ۱۰۸.۵۱ ۱۰۸.۵۱
تاپ گان: ماوریک
Top Gun: Maverick
۶ ۲۵.۵۴ ۵۶۴.۰۲
الویس
Elvis
۲ ۱۹ ۶۷.۳۲
دنیای ژوراسیک: قلمرو
Jurassic World Dominion
۴ ۱۵.۶۵ ۳۳۱.۸۱
تلفن سیاه
The Black Phone
۲ ۱۲.۳۰ ۴۷.۴۶
لایت‌یر
Lightyear
۳ ۶.۵۷ ۱۰۵.۳۶
لیست آقای مالکوم
Mr. Malcolm’s List
۱ ۰.۸۵۱ ۰.۸۵۱
همه چیز همه جا ناگهان
Everything Everywhere All at Once
۱۵ ۰.۵۵۱ ۶۷.۰۱
دکتر استرنج در چند جهانی دیوانگی
Doctor Strange in the Multiverse of Madness
۹ ۰.۳۹۰ ۴۱۰.۵۴
Jug Jugg Jeeyo ۲ ۰.۳۰۸ ۱.۰۳

* رقم فروش بر اساس میلیون دلار است.

منبع: boxofficemojo



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۲ دیدگاه
  1. سورن

    چطور ۱۰۸ میلیون دلار فروش از ۱۱۵ میلیون دلار پیشی گرفته؟

    1. سلام دوست عزیز ممنون از نظرتون
      فکر می کنم این بخش به توضیح بیش تری نیاز داره:
      115 میلیون دلار فروش کله که شامل فروش داخلی (آمریکای شمالی) و فروش بین المللیه اما ۱۰۸ میلیون دلار فقط فروش داخلی رو شامل میشه. در ادامه‌ی مطلب
      اشاره کردم فروش کل مینیون‌ها ۲۰۲ میلیون دلاره که قاعدتا از فروش کل تبدیل شوندگان در هفته‌ی اول بیش تره.
      مورد بعدی هم دربار‌ه‌ی جدول انتهای مطلب که ممکنه پرسش برانگیز باشه: ارقام جدول فقط فروش داخلی فیلم‌ها رو شامل میشه.
      امیدوارم ابهام به وجود اومده رو برطرف کرده باشم

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X