۱۶ کتاب جذاب شبیه انیمه که باید بخوانید
انیمه از گستردهترین و متنوعترین شاخههای سرگرمی در دنیاست؛ عالمی از شخصیتها و جهانها و قصه با به این روش به نمایش گذاشته میشود. سالانه بیش از صد انیمهی جدید منتشر میشود و هر کدام به سبک و روش متفاوتی داستانهایی را روایت میکنند. اولین انیمهها در اوایل قرن بیستم ساخته شدند و همواره این صنعت پرقدرتتر و با طرفداران پرشور به کار خودش ادامه میدهد. محبوبیت انیمه تنها محدود به ژاپن نیست، از کشورهای غربی تا خود ایران طرفدارهای زیادی عناوین متنوع انیمه را دنبال میکنند. شاید برای دوستداران کتاب جالب باشد کتابهایی را بخوانند که حسوحال انیمهها را داشته باشد. از آنجایی که هم انیمهها و هم ادبیات گزینههای زیادی در اختیار ما میگذارد شاید محدود کردن این فهرست کار دشواری باشد اما تلاش شده تا فهرستی از کتابهای محبوبی که بهنوعی شبیه انیمهها هستند معرفی شوند. کتاب شبیه انیمه باید شخصیتپردازی مناسب، جهانسازی جذاب و قصههایی داشته باشند که خواننده را دنبال خود بکشانند. از ژانرهای فانتزی و علمیـتخیلی بیشتر مد نظر بوده ولی عناوینی هم برای کسانی که انیمههای درام را بیشتر دوست دارند هم در نظر گرفته شده.
۱- «دوندهی هزارتو: لانهی گریورها» اثر «جیمز دشنر» (The Maze Runner)
- سال انتشار: ۲۰۰۹
- امتیاز گودریدز: ۴ از ۵
- تعداد جلد: ۳
- ژانر: علمیـتخیلی، آخرالزمانی، ماجراجویی
- ردهی سنی: نوجوان، جوان
توماس وقتی در آسانسوری بیدار میشود که سمت بالا حرکت میکند، تنها نامش را به یاد دارد. آسانسور که باز میشود گروهی از پسرها طنابی را برای توماس پایین میاندازند تا او را بیرون بکشند. پسرها در مکانی زندگی میکنند که هزارتویی محاصرهشان کرده. دیوارهای سنگی دورتادور محل زندگیشان را گرفته و از هزارتو جدایشان میکند. پسری به اسم آلبی از همه بیشتر در این مکان زندگی کرده و نقش رهبر گروه را دارد و دستیاری دارد به اسم نیوت. طی دو سال هر ماه پسر جدیدی به جمعشان اضافه میشود.
توماس سوالهای فراوانی دارد اما حواس پسرها متوجه بن است، پسری که یکی از هیولاهای هزارتو نیشش زده. پادزهری به ین میدهند که موجب میشود از روندی به اسم تغییر بگذرد که فرایندی دردناک است و در نهایت قربانی خاطراتی از دوران پیش از هزارتو را به یاد میآورد.
قبل از تاریک شدن هوا، چهار پسر خود را آماده میکنند تا از دروازه وارد هزارتو شوند و سپس درها پشتسرشان بسته میشود. آنها دوندههای هزارتو هستند و توماس هم میخواهد به جمع آنها بپیوندد. کار دوندهها این است که راه خروج از هزارتو را پیدا کنند، هزارتویی که هر شب دیوارهایش جابهجا میشود.
وقتی بخواهیم کتاب شبیه انیمه پیدا کنیم یکی از مهمترین خصوصیاتی که باید دنبالش باشیم، شخصیتهای جذاب است که دوندهی هزارتو چنین گزینهای را دارد. هزارتویی مرموز که هر شب تغییر میکند، پسرهایی که حافظهشان را از دست دادند و البته دختری که با هشداری مهم سر میرسد. به نظر میرسد این کتاب هیجانانگیز مناسب طرفدارهای انیمه باشد.
«اگه نمیترسی، انسان نیستی.»
۲- «لویاتان» اثر «اسکات وسترفلد» (Leviathan)
- سال انتشار: ۲۰۰۹
- امتیاز گودریدز: ۳.۹ از ۵
- تعداد جلد: ۳
- ژانر: تاریخ موازی، علمیـتخیلی، بیوپانک، داستان جنگی
- ردهی سنی: نوجوان
در نقطهی آغازین جنگ جهانی اول داستان شروع میشود اما با این تفاوت که در دنیای استیمپانک جنگ رخ میدهد. اتحاد نیروهای اتریشیمجار و آلمانی مجهز به ماشینهایی پولادین با اسلحه و مهمات در اختیار دارند؛ یکی از ماشینها پرکاربردشان واکر است که کابین کوچکی بر دو پایه است، با تفنگ بزرگی که رویش نصب شده. در طرف دیگر جنگ بریتانیاییها از حیواناتی که دستکاری ژنتیکی روی آنها صورت گرفته، به عنوان وسیلهی حملونقل و سلاح استفاده میکنند. لویاتان کشتی هوایی عظیمی است که از قدرتمندترین موجودات در ناوگان بریتانیا محسوب میشود، لویاتان در واقع نهنگی است که با دستکاری ژنتیکی پرواز میکند و در خودش برای سربازهای بریتانیایی جا دارد. درین شارپ دختری است که خود را به عنوان پسر جا میزند تا وارد ارتش شود. الکساندر فردیناند شاهزادهای است که مجبور به فرار از خانه و کشور خود شده. الکساندر و درین، دو قهرمان داستان، در دو جبههی مقابل هم در جنگ هستند. اما باهم برخورد میکنند و مجبور میشوند همکاری کنند.
این کتاب هر فصل تصویرسازی مربوط به داستان را در خودش دارد که باعث میشود تصور دستگاههای پیچیده و حیوانات جهشیافته برای خواننده راحتتر باشد. همچنین حس خواندن مانگا را میدهد. اگر خوانندهای دنبال کتاب شبیه انیمه میگردد، روایتی تصویری بهترین گزینه است.
«شاید تنها راه دیوانه نشدن در جنگ این باشد که چند کار خوب در میان آشوب انجام بدهی.»
۳- «پسران آنانسی» اثر «نیل گیمن» (Anansi Boys)
- سال انتشار: ۲۰۰۵
- امتیاز گودریدز: ۴ از ۵
- تعداد جلد: ۱
- ژانر: فانتزی
- ردهی سنی: جوان، بزرگسال
پسران آنانسی کتابی فانتزی است و در دنیای کتاب «خدایان آمریکایی» (American Gods)، که معروفترین کتاب نیل گیمن است، روایت میشود. پسران آنانسی اساطیر غرب آفریقا، کهنالگوها و مسائل خانواده در خودش دارد.
چارلی خپله در لندن زندگی میکند، شغل خوب و نامزدی به اسم رزی دارد. اما چارلی ترسو و بهشدت محتاط است. چارلی با پدرش رابطهی خوبی ندارد چون همیشه سربهسر چارلی میگذاشته و حتی لقب خپل را رویش گذاشته، در حالی که چارلی حتی اضافهوزن هم ندارد. در مراسمی، کالیان هیلگر، دوست خانوادگی، به چارلی افشا میکند که پدرش در واقع آنانسی است. آنانسی ایزد عنکبوت آفریقای غربی بوده. همچنین فاش میکند که چارلی برادری دارد که قدرتهای پدرشان را به ارث برده. به چارلی میگوید برای پیدا کردن برادرش باید از عنکبوتی بپرسد. چارلی باور نمیکند اما شبی در حالت مستی با عنکبوت حرف میزند و سراغ برادرش را میگیرد. صبح روز بعد برادرش ظاهر میشود.
انیمهها همیشه خلاقانه و بدون در نظر گرفتن محدودیت داستانها را روایت میکنند. از این جهت شاید آثار نیل گیمن برای طرفداران انیمه جذاب باشد.
نظریهای وجود دارد که براساس آن، در تمامی جهان، در کل فقط پانصد نفر انسان واقعی یا بازیگران اصلی زندگی میکنند و بقیه فقط سیاهیلشکر هستند و مهمتر از آن هم این است که آن پانصد نفر همه همدیگر را میشناسند. این نظریه تا حدی واقعیت دارد. در دنیای واقعی و نه نظری، جهان از هزاران هزار گروه پانصد نفری از این مجموعه افراد تشکیل شده، که در طول زندگیشان، اینجا و آنجا، با هم رودررو میشوند، یا میکوشند از هم دور بمانند یا آنکه ناگهان در چایخانهای در ونکوور با همدیگر برخورد میکنند. این روند اجتنابناپذیری است. پای بخت و تصادفی در میان نیست. دنیا بر این اساس میچرخد و به فردیت موردنظر ما اهمیت نمیدهد.
۴- «ویچر: آخرین آرزو» اثر «آنجی سپکوفسکی» (The Witcher)
- سال انتشار: ۱۹۹۲
- امتیاز گودریدز: ۴.۱ از ۵
- تعداد جلد: ۵
- ژانر: فانتزی حماسی
- ردهی سنی: بزرگسال
ویچر از جمله مجموعههایی است که نامش به گوش هر کسی خورده. از مجموعه کتابهای جذابش که همواره خوانندههای جدید را به خودش جذب میکند، از سری بازیهایش که از بهترین بازیها دنبا محسوب میشود، تا سریال ساخت نتفلیکس که تا به اینجا بینندهها را راضی نگه داشته. ویچر حماسهای بینظیر است که اگر شخصیت گرالت، دنیای محسورکننده و عناصر فانتزی خواندنی آن را در نظر بگیریم، برای طرفداران انیمه تجربهای جذاب خواهد بود.
گرالت ریویایی ویچر است، نوعی ساحر توانا که قاتلی بیرحم و باهوش هم هست. وظیفه و هدفش نابودی هیولاهایی است که مانند بیماری به جان دنیا افتادهاند و همیشه مردم بیدفاع را قربانی میکنند. سرنوشت گرالت با شاهدختی در حال فرار گره میخورد. گرالت باید از شاهدخت محافظت کند و همچنین با هیولاها مبارزه کند.
بهترین ترتیب خواندن کتابهای ویچر نه با شروع کتاب اصلی، بلکه با خواندن مجموعه داستانهای کوتاه است. داستانهای کوتاهی که برای درک وقایع آیندهی مجموعه ضروری است. ترتیب کتابها به این صورت است: «آخرین آرزو»، «شمشیر سرنوشت»، «خون الفها»، «دوران حقارت»، «غسل آتش»، «برج پرستو»، «بانوی دریاچه» و «فصل طوفان».
«شر شر است. کوچکتر، بزرگتر و متوسط… فرقی نداره. خودسرانه مرتبه براش تعریف کردن. تعریف آن شفاف نیست. اگه لازم باشه بین بد و بدتر رو انتخاب کنم… ترجیح میدم اصلاً انتخاب نکنم.»
۵- «آرتمیس فاول و گروگانگیری» اثر «اوئن کالفر» (Artemis Fowl)
- سال انتشار: ۲۰۰۱
- امتیاز گودریدز: ۳.۹ از ۵
- تعداد جلد: ۸
- ژانر: فانتزی
- ردهی سنی: کودک، نوجوان
ماجرا از جایی کلید میخورد که آرتمیس فاول، نابغهی دوازده ساله، با همراهی محافظش باتلر به کتابی دست پیدا میکند که راه را برای یافتن پریها هموار میکند. مادرش بعد از خبر ناپدید شدن پدر به بستر بیماری افتاده و آرتمیس میخواهد یک پری را بدزدد تا دیگر پریها را تهدید کند و ازشان درخواست طلا کند تا ثروت خانوادگی را دوباره برگرداند. پریها سالیان سال مخفیانه زندگی کردند و اگر وجودشان برای دیگر انسانها فاش شود، فاجعهی بزرگی رقم میخورد.
در سوی دیگر داستان کاپیتان هالی شورت را داریم که برای مأمور پلیس پریها است. در مأموریتی جادویش ته میکشد و برای دریافت مجدد جادو سمت درختی میرود تا دانهی بلوطی را بکارد و جادویش را به دست آورد. آرتمیس و باتلر که کمین کردند، هالی را میدزدند و به عمارت فاول میبرند.
وقتی بحث کتاب شبیه انیمه در میان باشد، فانتزی پر از موجودات جادویی، شخصیت اصلی که با طمع میان نیمهی خوب و نیمهی بد وجودش کلنجار میرود و ماجرای گروگانگیری گسترده، گزینهی مناسبی به نظر میآید.
«اگه برنده شوم، اعجوبه هستم. اگه ببازم، دیوانه هستم. تاریخ با همین قاعده نوشته شده.»
۶- «گذرگاه» اثر «جاستین کرونین» (The Passage)
- سال انتشار: ۲۰۱۰
- امتیاز گودریدز: ۴ از ۵
- تعداد جلد: ۳
- ژانر: آخرالزمانی، وحشت، علمیـتخیلی، ماجراجویی
- ردهی سنی: بزرگسال
حماسهای بینظیر از دنیایی که کمکم نابود میشود. در مرکزی تحقیقاتی قصد دارند درمانی برای تمام بیماریهای انسانها پیدا کنند، سربازهایی جهشیافته بسازند و بشریت را جاودانه کنند. اما آزمایشات فاجعهای را رقم میزند، بیماری همهگیر خونآشامها دنیا را به مرز نابودی میکشاند و عمده مردم دنیا از بین میروند. به سرگذشت تکتک شخصیتهای این مجموعه به بهترین نحو پرداخته میشود، از شخصیت منفی گرفته تا قهرمان داستان، دختری کوچک به اسم ایمی، همه نقشی در مبارزهی نهایی ایفا خواهند کرد. داستانی که در طول قرن روایت میشود و سرنوشت بشریت را تعیین میکند.
از بهترین مجموعههای آخرالزمانی و از پرفروشترین کتابهای وحشت، سهگانهی گذرگاه مثل خیلی از انیمههای شاخص تصویری عظیم از فاجعه را ترسیم میکند و شخصیتپردازی دقیقی دارد. با صحنههای اکشن و پیچشهای داستانی نفسگیر کتاب شبیه انیمه تأثیری عمیق بر مخاطبش میگذارد.
سارا به احترامش منتظر ماند، چراکه میدانست هیچکاری برای کم کردن درد زن از دستش برنمیآید. سارا متوجه شده بود غم مکانی است که آدمی تنها به آنجا میرود. مانند اتاقی بدون در میماند، و آنچه در آن اتاق در جریان بود، تمام خشم و دردی که حس میکردی، در همان مکان باقی میماند، و به کسی مربوط نبود جز خودت.
۷- «بلید رانر: آیا اندروئیدها خواب گوسفندهای الکترونیکی میبینند؟» اثر «فیلیپ کی. دیک» (Do Androids Dream of Electric Sheep)
- سال انتشار: ۱۹۶۸
- امتیاز گودریدز: ۴.۱ از ۵
- تعداد جلد: ۱
- ژانر: سایبرپانک، پساآخرالزمانی، علمیـتخیلی، فلسفی
- ردهی سنی: بزرگسال
روایت در دنیای پساآخرالزمانی رخ میدهد که انسانها و اندرویدها در کنار هم زندگی میکنند و همهشان میخواهند زندگی بهتری داشته باشند. شاهد موضوعات مربوط به همدلی انسانی و ارتباط ماشینی هستیم، با آنکه کتاب در سال ۱۹۶۸ چاپ شد اما این موضوعات امروزه حتی بیشتر اهمیت پیدا کردند. دیک با لحنی طنز از ریاکاری انسانها میگوید که در کنار آشوب طبیعی دنیایشان میخواهد زندگی کنند.
پس از جنگ جهانی ویرانگر جو زمین آلود به مواد رادیواکتیو میشود و سازمان ملل را مجبور میکند مردم را تشویق به مهاجرت دستهجمعی به مستعمرات در فضا کند. با خروج از زمین هر کسی اندروید شخصی خودش را خواهد داشت که نقش خدمتگزارانی برای انسانها را ایفا میکنند. از جهت ظاهری اندرویدها تفاوت آنچنانی با انسان ندارند. پس از مدتی اندرویدها شورش میکنند و تعدادی از صاحبان خود را میکشند و به زمین برمیگردند. افرادی برای شکار اندرویدها شروع به کار میکنند.
انیمهها در ژانر علمیـتخیلی درخشان کار کردند. از انیمههای قدیمی تا به امروز همواره شاهد داستانسراییهای شگفتانگیز و صحنههای دیدنی بودیم. وقتی به دنبال کتاب شبیه انیمه باشیم و در ژانر آخرالزمانی بگردیم باید یکی از بهترین کتابهای دنیا را در نظر بگیریم. فیلیپ کی. دیک موفق شده با تکجلدی بلیدرانر سالها خوانندههای جدید را به دنیای خودش دعوت و سوالات اساسی را مطرح کند. داستانی که هر روز بیشتر از دیروز با دغدغههای دنیای ما همخوانی پیدا میکند.
«آیا اندروئیدها خواب میبینند؟ البته؛ به همین دلیل است که گهگاه اربابانشان را میکشند و به اینجا فرار میکنند. زندگیای بهتر، بدون بردگی.»
۸- «پرسی جکسون و دزد آذرخش» اثر «ریک ریوردان» (Percy Jackson and The Lightning Thief)
- سال انتشار: ۲۰۰۵
- امتیاز گودریدز: ۴.۳ از ۵
- تعداد جلد: ۵
- ژانر: فانتزی، اسطورهای
- ردهی سنی: کودک، نوجوان
دزد آذرخش اثری فانتزی دربارهی پسری دوازده ساله است که متوجه میشود پدرش پوسایدن، ایزد دریا در اسطورههای یونان است. اسطورهها جان میگیرند و وارد دنیای پرسی میشوند. پرسی به عنوان نیمهخدا همواره در خطر شکار شدن به دست هیولاهاست زیرا اگر نیمهخدایان اجازه داشته باشند بزرگ شوند، آنقدر قدرتمند میشوند که تهدیدی برای هیولاها خواهند شد.
مادر پرسی او را به کمپ مخفی میبرد که دیگر نیمهخدایان در آن زندگی میکنند تا در طول سال تحصیلی از چنگ هیولاها در امان باشند. به محض اینکه دیگران متوجه میشود پدر پرسی کیست، متهمش میکنند به دزدیدن آذرخش زئوس. جنگی میان زئوس و پوسایدن در حال وقوع است و تنها پرسی میتواند از آن پیشگیری کند. پس سفری را برای پیدا کردن آذرخش آغاز میکند.
راوی داستان خود پرسی است که همیشه با لحن طنز داستان را پیش میبرد. دنیایی مملو از موجودات اساطیری نشان داده میشود، هم برای کسانی که با اسطورهها آشنا هستند و هم کسانی که آشنا نیستند، مجموعهای جذاب خواهد بود. برای کسانی هم که دنبال کتاب شبیه انیمه هستند، گزینهی مناسبی است.
«حتی قدرت گاهی باید در برابر خرد سر تعظیم فرو بیاره.»
۹- «بازیکن شماره یک آماده» اثر «ارنست کلاین» (Ready Player one)
- سال انتشار: ۲۰۱۱
- امتیاز گودریدز: ۴.۲ از ۵
- تعداد جلد: ۲
- ژانر: علمیـتخیلی، ویرانشهر، فانتزی، نقشآفرینی گیم
- ردهی سنی: نوجوان، جوان
در سال ۲۰۲۵ تغییرات شدید آبوهوایی، جنگ و گسترش فقر جوامع انسانی بر روی زمین را ویران کرده. اکثر مردم خودشان را با بازی آنلاین عظیمی سرگرم میکنند. این بازی آنلاین در آرمانشهری مجازی در جریان است، هرچند که شامل هزاران هزار مکان مختلف است، شامل جاهایی بر خرید کردن و حتی تحصیل هم هست. ماجرا از آنجا شروع میشود که جیمز هالیدی، خالق بازی، مسابقهای را ترتیب میدهد که برندهی آن مالک بعدی بازی خواهد بود. از آنجایی که شرکت بازی میلیاردها دلار ارزش دارد، بازیکنان خود را آماده میکنند تا به هر طریقی شده برنده بازی شوند.
وید واتس بازیکن سطح یک میخواهد برندهی بازی شود. او دانشآموز معمولی دبیرستان است که در منطقهی فقیرنشین زندگی میکند و در هر فرصتی که گیرش میآید، مشغول بازی میشود. موفق میشود سرنخی پیدا کند که شاید در نهایت به برنده شدنش ختم شود اما بازیکنان زیادی و همچنین قدرتمندی جلویش را میگیرند.
«انسان بودن در بیشتر مواقع افتضاح است. بازیهای ویدیویی تنها چیزی هستند که زندگی قابلتحمل میکنند.»
۱۰- «لونار: سرگذشت یک پادشاهی» اثر «ماریسا میر» (The Lunar Chronicles: Cinder)
- سال انتشار: ۲۰۱۲
- امتیاز گودریدز: ۴.۱ از ۵
- تعداد جلد: ۴
- ژانر: علمیـتخیلی، عاشقانه،
- ردهی سنی: نوجوان، جوان
این مجموعه چهار شخصیت معروف سیندرلا، شنلقرمزی، راپونزل و سفیدبرفی را برداشته و داستانی جدید را بازگویی کرده. در دنیایی که تکنولوژی پیشرفت چشمگیری داشته، این چهار شخصیت باید دنیا را نجات دهند. هر جلد به یکی از این شخصیتها اختصاص داده شده، هرچند شخصیت کتاب قبلی به کتاب جدید آورده شده تا ماجرایشان را تا انتها بازگو کنند. نتیجه مجموعهای از شخصیتهای جذاب است که همراه هم سفر میکنند. از زمین تا فضا را میپیمایند و پیش میروند. این مجموعه به گفتهی منتقدان تلفیقی میان سیندرلا، ترمیناتور و جنگ ستارگان است.
سیندر دختری شانزده ساله است، او در واقع یک سایبورگ، نیمهانسان نیمهربات، است که با مادرخوانده و دو خواهرخواندهاش زندگی میکند. با اینکه سیندر موفق شده به عنوان بهترین مکانیک در شهر پکن نو در چین معروف شود، اما از آنجایی که سایبورگ است همواره مورد تبعیض دیگران قرار میگیرد و به عنوان شهروند درجهدو با او رفتار میکنند. وقتی در بازار مشغول بود ولیعهد چین، کای، او را پیدا میکند و درخواست دارد تا اندروید شخصیاش را تعمیر کند. بعد از مدتی امپراتور به دلیل مبتلا شدن به طاعونی همهگیر میمیرد؛ طاعونی که سیندر در برابر آن مصون است. کای تحت فشار قرار گرفته تا صلح را میان زمین و کشورهای ماه برقرار کند. کشورهای ماه تحت سلطهی ملکه لوانای ظالم هستند. به کای پیشنهاد میشود تا با لوانا ازدواج کند اما کای میخواهد از این کار سر باز بزند.
«فرض بگیر درمانی در کار باشه، ولی برای پیدا کردنش باید همهچیزت رو فدا کنی. بدون شک زندگیت رو نابود میکنه. چیکار میخوای بکنی؟»
۱۱- «امپراتوری نهایی: مهزاد» اثر «برندون سندرسون» (Mistborn: The Final Empire)
- سال انتشار: ۲۰۰۶
- امتیاز گودریدز: ۴.۵ از ۵
- تعداد جلد: ۳
- ژانر: فانتزی حماسی، ماجراجویی
- ردهی سنی: بزرگسال
هزار سال شده که خاکستر میبارد و گیاهان رشد نمیکنند. در تمام این مدت اسکاها به بردگی گرفته شدند و به سختی زندگی میکنند. لرد فرمانروا قدرت را در دست گرفته و به نظر میرسد تا ابد قرار است به همین منوال باشد. لرد فرمانروا، که موجودی شکستناپذیر به نظر میآید، با سایهی وحشت را حاکم میکند. ناگهان نیمهاسکایی ترسو و دلشکسته امید شکست لرد فرمانروا را در بدترین نقطهی زندان و در حالی که با مرگ فاصلهای ندارد، پیدا میکند. کِلسیر برانگیخته میشود؛ افراد با برانگیخته شدن قدرتهای یک مِهزاد را بدست میآورند. کلسیر دزدی است که توان و ظرفیت رهبری را دارد و هدفی جز شکست لرد فرمانروا در ذهنش نیست.
سیستم جادویی منحصربهفرد این مجموعه، شخصیتهای جذاب، دنیا تاریک و عظیمش و داستان گیرا تنها گوشهای از دلایلی است که این اثر را برای کسانی که دنبال کتاب شبیه انیمه میگردند، مناسب باشد.
گاهی نگران میشوم که شاید آن قهرمانی نباشم که همه میپندارند. فیلسوفان به من اطمینان میدهند این همان زمان موعود است، چراکه نشانهها آشکار شدهاند. اما هنوز از خودم میپرسم که فردی اشتباه را برگزیدهاند یا نه. مردمان بسیاری به من اطمینان کردهاند. میگویند آیندهی تمام جهان را بر بازوانم نگه خواهم داشت.اگر میفهمیدند قهرمانشان، قهرمان دورانها، منجیِ آنها، به خود شک دارد، با خود چه میاندیشیدند؟ شاید هم اصلاً تعجب نمیکردند. بهنوعی، این بیش از همه مرا میترساند. شاید آنها نیز همچو من، درون قلبهایشان دچار تردیدند. وقتی به من مینگرند، آدمی لافزن میبینند؟
۱۲- «چرخهی زاغ: پیشگویی گلنداور» اثر «مگی استیفواتر» (The Raven Cycle)
- سال انتشار: ۲۰۱۲
- امتیاز گودریدز: ۴ از ۵
- تعداد جلد: ۴
- ژانر: فانتزی، رازآمیز، عاشقانه
- ردهی سنی: نوجوان، جوان
بلو سارجنت همیشه میدانسته که روزی قرار است عشق حقیقیاش را به کشتن بدهد. بلو و مادرش در پلاک ۳۰۰، در خانهای در خیابان فاکسوی در شهر هنریتا زندگی میکند. مادرش و زنانی که همراهشان زندگی میکنند توانایی پیشگویی آینده را دارد. هرچند بلو این استعداد مادرش را به ارث نبرده اما به گفتهی پیشگوها حضور بلو وضوح و قدرت پیشگوییها را افزایش میدهد.
شبی بیرون از کلیسا، بلو روح پسر جوانی را میبیند و کشش غیرقابل وصفی سمت او پیدا میکند. ممکن است آن پسر عشق حقیقی بلو باشد و دیدن روح او به این معناست که مرگش نزدیک است. بلو با گروهی از پسرها برخورد میکند و همراه آنها به جستجوی پادشاه افسانهای گمشده میافتد.
داستانی از شهری رازآلود، سوالات بیپاسخ و چهار پسر زاغی که هر کدامشان رازی را از دیگران پنهان میکنند. کتاب شبیه انیمه یعنی شخصیتهایی به جذابیت انیمهها، و این کتاب چنین خصیصهای دارد.
او خوشی غریبی را که از عشق به دیگری، بیآنکه بدانی چرا دوستش داری را میشناخت، همان خوشی عجیبی که چنان عظیم بود، حس غم میداد.
۱۳- «رنگ جادو» اثر «تری پرچت» (The Colour of Magic)
- سال انتشار: ۱۹۸۳
- امتیاز گودریدز: ۴ از ۵
- تعداد جلد: ۸
- ژانر: فانتزی
- ردهی سنی: بزرگسال
اولین کتاب از مجموعهی «جهان صفحه» دنیایی را به تصویر میکشد که دیسک بزرگی سوار بر روی لاکپشتی عظیمی، که در فضا جلو میرود، است. بر پشت این لاکپشت قارهها و اقیانوسها و جنگلها و کوهها و حتی شهرها قرار گرفته.
داستان در بزرگترین شهر در دنیای دیسک در جریان است. شخصیت اصلی، که جادوگری نالایق و بدبین به اسم رینسویند است، به عنوان راهنمای توفلاورِ سادهلوح انتخاب شده. توفلاور کارمند بیمه امپراتوری است که برای بازدید از شهر آمده. رینسویند در ابتدا سعی میکند با پیشپرداختی که دریافت کرده فرار کند اما دستگیر میشود و به اجبار باید از توفلاور محافظت کند. اما توفلاور را گروهی از راهزنها میدزدند.
ماجرای عجیب و غریب در این کتاب زیاد است و سرعت وقایع بالاست. تری پرچت دنیایی شگفتانگیز را خلق کرده و با لحن طنز داستان را پیش میبرد. کتاب شبیه انیمه است، از آنجایی که مملو از خلاقیت و مکانهای عجیب و شخصیتهای جذاب است.
اگر هرجومرج کامل و مطلقْ رعدوبرق بود، در آن صورت او بر فراز تپهای میان طوفان و رعدوبرق، با زره مسی خیسی به تن، میایستاد و فریاد میزد: «همهی خدایان عوضی هستن!»
۱۴- «عمارت گالانت» اثر «وی. ای. شوآب» (Gallant)
- سال انتشار: ۲۰۲۲
- امتیاز گودریدز: ۳.۷ از ۵
- تعداد جلد: ۱
- ژانر: فانتزی، رازآمیز
- ردهی سنی: بزرگسال
این روایت دربارهی خانوادهی پریور است. اولیویا در یتیمخانهای دخترانه زندگی میکند، چراکه پدرش مرده و مادرش ناپدید شده. تمام دارایی خانوادگیاش دفتر خاطرات مادرش است که سرنخی برای پیدا کردن مادرش ندارد. دفتر را نگه داشته تا یادآور مادرش باشد، در حالی که نمیداند حتی از کجا آمده. در این دفتر مادرش هشدار داده که از عمارت گالانت دوری کند. بهعلاوه، اولیویا توانایی دیدن ارواح را دارد و طی زمان یاد گرفته در کنارشان زندگی کند. اولیویا که لال است، با کمک زبان اشاره با دیگران ارتباط برقرار میکند. روزی او را به دفتر مدیر فرا میخواند و در آنجا به او اطلاع میدهند یکی از فامیلهایش نامهای فرستاده و درخواست کرده تا اولیویا به عمارت گالانت برود.
وقتی صحبت کتاب شبیه انیمه در میان باشد، قصهای رازآلود دربارهی دختری که میان دنیای خودش و عالم سایهها گرفتار شده، گزینهی خوبی محسوب میشود.
«اما حقیقت این است که مرگ همهجاست. مرگ برای گل رز و سیب سر میرسد، برای موشها و پرندهها هم میآید. چرا مرگ باید ما رو از زندگی باز داره؟»
۱۵- «پیش از آنکه قهوهات سرد شود» اثر «توشیکازو کاواگوچی» (Before The Coffee Gets Cold)
- سال انتشار: ۲۰۱۵
- امتیاز گودریدز: ۳.۷ از ۵
- تعداد جلد: ۵
- ژانر: رئالیسم جادویی
- ردهی سنی: بزرگسال
در یکی از محلههای توکیو، کافهای جمعوجور این امکان را برای مشتریان خود فراهم میکند که در کنار نوشیدن قهوه، در زمان سفر کنند. اما سفر در زمان هم قوانین خاص خودش را دارد که باید رعایت شوند.
یکی از صندلیها در کافه را روحی اشغال کرده. مشتریها زمانی که روح برای مدتی به دستشویی برود، اجازه دارند روی صندلیاش بنشینند و در زمان سفر کنند. قواعد بدین ترتیب است: باید روی صندلی بنشینید و وقتی در زمان عقب یا جلو رفتید، به هیچ عنوان صندلی را ترک نکنید. اگر بخواهید به گذشته بروید تنها اجازه دارید کسانی را ببینید که در گذشته به کافه مراجعه کردند. هر اتفاقی در گذشته بیفتد، زمان حال را تغییر نخواهد داد. مهمترین قانون هم این است که مشتری را وقتی قهوهاش سرد شود مهلت دارد.
پیش از آنکه قهوه سرد شود با چنان محبوبیت در سرتاسر جهان مواجه شد که نویسنده را ترغیب کرد چهار کتاب دیگر در ادامه بنویسد. هر کدام از این کتابها داستان این کافه را دنبال میکنند اما داستان در هر جلد به پایان میرسد. در واقع کتاب اول هم شامل چهار بخش است و ماجرای چهار نفری را روایت میکند که به دلایل مختلف در زمان سفر میکنند. قصهی فرصتهای ازدسترفته، عاشقانی که بار دیگر میخواهند یکدیگر را ببینند، خواهرهایی که میخواهند بار دیگر صحبت کنند و مادری که فرزند آیندهاش را ملاقات میکند.
در فهرست کتاب شبیه انیمه جای اثری از ادبیات ژاپن خالی بود. ادبیات ژاپن با انیمهها تفاوتهایی دارد اما شاید حسوحال بعضی از انیمهها مثل پیش از آنکه قهوه سرد شود باشد.
آب از سطح بالاتر به سطح پایینتر جاری میشود. این طبیعتِ نیروی جاذبه است؛ ظاهراً احساسات هم مطابق با نیروی جاذبه عمل میکنند. در حضور کسی که ارتباط نزدیکی با او داری و احساساتت را با او درمیان میگذاری، دروغ گفتن و دستبهسر کردنش کاری دشوار است. در واقع حقیقت میخواهد جاری شود. این موضوع بهخصوص زمانی رخ میدهد که سعی داری اندوه یا نگرانیات را پنهان کنی. مخفی کردن غم از غریبهها یا کسی که به آن اعتماد نداری، کاری بهمراتب آسانتر است. هیرایی، کِی را دوست بسیار صمیمی خودش میدانست و میتوانست همهچیزش را با او درمیان بگذارد. نیروی جاذبهی احساسات، قدرتمند بود. کِی توانایی پذیرفتن همهچیز را داشت، بخشنده بود و میگذاشت هیرایی هرچه در دل دارد بیرون بریزد. فقط یک کلمه از سوی کِی میتوانست ریسمانهای نگرانیای را پاره کند که وجودش را در بر گرفته بودند.
۱۶- «مزایای منزوی بودن» اثر «استیون چباسکی» (The Perks of Being a Wallflower)
- سال انتشار: ۱۹۹۹
- امتیاز گودریدز: ۴.۲ از ۵
- تعداد جلد: ۱
- ژانر: درام
- ردهی سنی: نوجوان، جوان
یکی از ژانرهای محبوب در میان انیمهها تکهی زندگی یا Slice of Life است؛ انیمههایی که بدون عناصر تخیلی و با تمرکز بر زندگی روزمره و مشکلات بزرگ و کوچک شخصیتها روایت میشود. گاهی روایتی صمیمانه و گاهی هم جنبههای تاریکتر زندگی در این ژانر نشان داده شده. مزایای منزوی بودن زندگی پسر نوجوانی را که در آستانه ورود به بزرگسالی است را روایت میکند.
چارلی منزوی است و همیشه تنهایی وقت میگذراند. بیشتر از اطرافیانش دقت میکند و در نتیجه بیشتر میفهمد اما هوش بالا و ذکاوتش باعث نشده روابط اجتماعیاش هم خوب باشد. چارلی نامههایی را به خوانندهای ناشناس مینویسد. او باید با خودکشی دوست صمیمیاش کنار بیاید. چارلی دو دوست جدید پیدا میکند که زندگیاش را دگرگون میکنند.
دکترم داستان دو برادری رو تعریف کرد که باباشون بدجور الکلی بود. یکی از برادرها وقتی بزرگ شد، نجار موفقی شد که هیچوقت مشروب نخورد و برادر دیگه آخرِ کار بدتر از باباش الکلی شد. وقتی از برادر اولی پرسیدن چرا مشروب نمیخوره، گفت بعد از اینکه دید چه بلایی سر باباش آورده، هیچوقت نتونسته خودشو راضی کنه بره سمتش. وقتی هم که از برادر دیگه پرسیدن، گفت فکر میکنه تو دامن باباش یاد گرفته چطور مشروب بخوره. پس بهگمونم ما بنا به دلایل زیادی، چیزی هستیم که هستیم و شاید هیچوقت بیشترِ اون دلایل رو ندونیم، ولی حتی اگه ما قدرت انتخاب اینو نداشته باشیم که انتخاب کنیم از کجا بیایم، باز میتونیم انتخاب کنیم که کجا بریم.
منبع: دیجیکالا مگ