بویینگ ۷۴۷ هنوز از فلاپی‌دیسک برای به‌روزرسانی نرم‌افزار استفاده می‌کند

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه
نمایی از فلاپی درایو بویینگ 747

گزارش یک بررسی تازه انجام شده حاکی از آن است که بویینگ ۷۴۷ هنوز از دیسک فلاپی ۳٫۵ اینچی برای به‌روزرسانی نرم‌افزاری استفاده می‌کند.

به نظر می‌رسد که برخی از بخش‌های صنایع هوایی هنوز به اندازه‌ای که تصور می‌شود به‌روز نیست! بازدیدی که به‌تازگی از یک فروند Boeing 747-400 بازنشسته شده‌ی بریتیش ایرویز (British Airway) انجام شده، نشان می‌دهد که این هواپیما هنوز از فلاپی دیسک‌های ۳٫۵ اینچی برای به‌روز کردن پایگاه داده‌ی سیستم ناوبری خود استفاده می‌کند.

این‌طور که الکس لماس، متخصص هوافضا در این بازدید گفت، این پایگاه داده باید هر ۲۸ روز یک بار به‌روز شود و بنابراین کاری عادی و همیشگی برای یک مهندس است.

اگرچه شاید تعجب‌آور به نظر برسد که دیسک‌های فلاپی ۳٫۵ اینچی هنوز در این هواپیما استفاده می‌شود اما لازم به ذکر است که بسیاری از هواپیماهای بویینگ ۷۳۷ نیز سال‌هاست که از دیسک‌های فلاپی برای بارگذاری نرم‌افزار هواپیما استفاده می‌کنند.

براساس گزارش Aviation Today در سال ۲۰۱۵، پایگاه داده‌های موجود در این دیسک‌های فلاپی به طور فزاینده‌ای بزرگ‌تر می‌شود. بر این اساس، برخی از خطوط هوایی از استفاده از این دیسک‌های قدیمی فاصله گرفته‌اند، اما برخی دیگر ناچارند هر ماه با کمک مهندسان، به‌روزرسانی‌های لازم درباره‌ی فرودگاه‌ها، مسیرهای پرواز، باند فرودگاه‌ها و موارد دیگر را از طریق ۸ دیسک فلاپی انجام دهند.

انواع فلاپی دیسک

انواع دیسک فلاپی، دیسک ۳٫۵ اینچی با کوچک‌ترین اندازه مشخص است

با مطرح شدن موضوع استفاده از فلاپی‌دیسک، مجددا توجه به سمت میزان دسترس‌پذیری سیستم‌های هواپیما جلب شده است. با توجه به اینکه هواپیماهای مدرن از سیستم‌های پیشرفته‌تری استفاده می‌کنند، محققان امنیتی به طور فزاینده‌ای علاقه‌مند هستند تا نسبت به شیوه‌ی جلوگیری هواپیماها از مداخله‌ی مسافران در پرواز اطلاعات بیشتری کسب کنند. این اطلاعات به پیشگیری از آسیب‌های ممکن برای سیستم‌های هواپیما در پی فعالیت‌های گوناگون مسافران در طول پرواز کمک می‌کند.

تمرکز بر روی امنیت در مورد هواپیماهای امروزی از اهمیت بیشتری برخوردار است. هواپیماهای مدرن مانند بویینگ 777X و ۷۸۷ از شبکه‌های فیبر نوری استفاده می‌کنند که در آن همه‌ی قطعات الکترونیکی هواپیما به این شبکه متصل شده و توسط یک جفت رایانه که نرم‌افزار اصلی پرواز را اجرا می‌کنند، کنترل می‌شوند.

از سویی برخی از هواپیماهای جدیدتر به‌روزرسانی نرم‌افزاری را به صورت بی‌سیم دریافت می‌کنند. هرچند حتی نرم‌افزارهایی که در هواپیماهای مدرن استفاده می‌شود هم همیشه به اندازه‌ی کافی قابل اعتماد نیستند. برای نمونه فقط بویینگ ۷۳۷ مکس، با داشتن اشکالات نرم‌افزاری منجر به دو سانحه‌ی شدید شد و بویینگ را ناچار به تجدید نظر در مورد آن کرد.

به جز نیاز به به‌روزآوری سامانه‌های هواپیمایی، عوامل دیگری نیز باعث سرعت گرفتن کنار گذاشتن فناوری‌های قدیمی شده است. به‌تازگی بریتیش ایرویز اعلام کرد که در پی تأثیرات ویرانگر همه‌گیری ویروس کرونا روی صنعت هوایی، ۳۱ فروند هواپیمای Boeing 747-400 این خط هوایی بازنشسته خواهد شد و این هواپیما آخرین پروازهای مسافری برنامه‌ریزی شده‌ی خود را در این خط هوایی انجام می‌دهد.

پس از این خبر و تصمیم‌های مشابه خطوط هوایی دیگر بود که بویینگ نیز از توقف تولید هواپیمای تاریخ‌ساز ۷۴۷ از سال ۲۰۲۲ خبر داد. گفتنی است انجمن بین‌المللی حمل‌ونقل هوایی (IATA) پیش‌بینی کرده که وضعیت صنعت هوایی تا سال ۲۰۲۴ به شرایط سابق بازنمی‌گردد.

عکس کاور: نمایی از فلاپی درایو بویینگ ۷۴۷

Credit: Aerospace Village

منابع: Fox Business, The Verge



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X