سلطه‌ی بیت‌کوین بر بازار رمز ارز به پایین‌ترین حد خود از سال ۲۰۱۸ رسید

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه
بیت‌کوین

بیت‌کوین به‌عنوان اولین و بزرگ‌ترین رمز ارز بازار نیازی به معرفی ندارد، اما مدتی است که سلطه‌ (Dominance) این ارز بر بازار رو به افول است و به‌تازگی به پایین‌ترین حد خود از سال ۲۰۱۸ تاکنون رسیده است که برابر با ۳۷/۲۸ درصد است.

طبق داده‌های منتشر شده از سوی CoinGecko، سلطه‌ی بیت‌کوین بر بازار روز گذشته به میزان ۳۷٫۲۸ درصد رسیده است. آخرین باری که دامیننس این ارز به این میزان پایین آمده بود به سال ۲۰۱۸ بازمی‌گردد که البته در این سال این میزان تا ۳۳ درصد هم افت کرد.

Market dominance یا سلطه‌ی یک رمز ارز بر بازار به معنی سهم آن ارز از بازار کلی رمز ارزهاست. در حال حاضر ارزش کلی این بازار معادل ۲٫۳ تریلیون دلار است که بیت‌کوین معادل ۸۷۱ میلیارد دلار از آن را به‌خود اختصاص داده است. سهم بیت‌کوین از ارزش کلی بازار در ماه نوامبر برابر با ۱٫۲۷ تریلیون دلار بود، بنابراین کاهش سلطه‌ی این ارز بر بازار مشهود است.

دلیل این افت شدید ساده است؛ سرمایه‌گذاران به‌دنبال سرمایه‌گذاری روی بازار بزرگ‌تر آلت‌کوین‌ها (ارزهایی به جز بیت‌کوین) هستند. الکس کروگر که خود تحلیل‌گر و معامله‌گر رمز ارز است در گفت‌وگو با Decrypt از کاهش تقاضا برای بیت‌کوین از جانب سرمایه‌گذاران خرد در حال حاضر سخن گفته است.

او می‌گوید سرمایه‌گذاران خرد علاقه‌ای به خرید بیت‌کوین ندارند، چون سرمایه‌گذاری روی این ارز نمی‌تواند افرادی را که به‌تازگی وارد بازار رمز ارزها می‌شوند به ثروت برساند. اما شرکت‌هایی مانند تسلا، اسکوئر یا مایکرو استراتژی همچنان می‌توانند از حجم انبوه بیت‌کوینی که خریداری کرده‌اند سود کسب کنند، زیرا از آن برای حفظ سرمایه‌ی خود در مقابل تورم در آمریکا استفاده می‌کنند.

در مقابل، در ظاهر آلت‌کوین‌ها سرمایه‌گذاری جذاب‌تری برای افرادی هستند که به‌دنبال کوین‌های بزرگ و سودهای سریع هستند. برای مثال، میم‌کوین Safemoon که برخی از منتقدان از آن با عنوان «ترفند پانزی» یاد می‌کنند، در هفته‌ی گذشته ۶۸٫۳ درصد رشد کرده است.

در واقع، بیت‌کوین از لحاظ عملکرد بهترین رمز ارز سال ۲۰۲۱ بوده است. اما نگاه سرمایه‌گذاران به میم‌کوین‌ها، شوخی‌های اینترنتی و المان‌های فرهنگ عامه‌ی مبتنی بر رمز ارزها بود و این موارد رشد انفجاری داشتند. برای مثال، Shiba Inu که ارزی مشابه دوج‌کوین است، از ژانویه‌ی ۲۰۲۱ تا دسامبر همان سال رشد شگفت‌انگیز ۴۲۳۴۹۹۰۰ درصدی را تجربه کرد. رشد ارزش این کوین‌های می‌تواند به درک بهتر کاهش سهم بیت‌کوین کمک کند.

همچنین، رشد DeFi و بازارهای NFT که هیچ‌یک از آن‌ها مبتنی بر بیت‌کوین نیستند هم می‌توانند به رشد ارزهای رقیب کمک کنند. DeFi به پروژه‌هایی گفته می‌شود که هدفشان خودکار سازی خدمات شبه‌بانکی است. NFT هم در واقع توکن‌های غیر قابل معاوضه هستند که خرید و فروش آثار هنری و دیجیتالی را در بستر بلاک‌چین ساده‌تر می‌کنند و به‌صورت گسترده مورد توجه سلبریتی‌ها و مجموعه‌داران قرار گرفته‌اند.

DeFi و NFT عمدتا بر بستر اتریوم اجرا می‌شوند که دومین رمز ارز بزرگ بازار از لحاظ سهم کلی است و در حال حاضر سلطه‌اش بر بازار ۱۹٫۲۷ درصد است. از سه‌ماهه‌ی چهارم ۲۰۱۹ رشد دامیننس اتریوم بر بازار آغاز شد، همان زمانی که سرمایه‌گذاران به DeFi و NFT علاقه‌مند شدند.

البته رشد این بازارها به رشد رقبای اتریوم مانند سولانا هم کمک کرده است. سولانا بلاک‌چین دیگری است که رمز ارزش با نماد SOL در بازار معامله می‌شود و در سال گذشته رشد ۱۱۰۰۰ درصدی را تجربه کرد و از لحاظ ارزش کلی بازارش به پنچمین ارز بزرگ در میان رمز ارزها تبدیل شد.

هم بیت‌کوین و هم اتریوم سال جدید میلادی را با رکود نسبی آغاز کردند و ارزش کنونی آن‌ها نسبت به بالاترین میزان در سال گذشته به ترتیب ۳۳٫۷ درصد و ۲۳٫۶ درصد کاهش یافته است.

منبع: Decrypt



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

یک دیدگاه
  1. علی

    اگه اواخر سال ۲۰۱۹ به اندازه ۱ میلیون تومن شیبا میخریدم الان تقریبا ۴۲۰ میلیارد تومن پول داشتم 😐

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X