بزرگترین اطلاعات درز شدهی تاریخ بازیهای ویدیویی؛ طرفداران تشنه و هزار دردسر
درز شدن اطلاعات چیزی است که به صورت معمول در دنیای گیمینگ وجود دارد. این موضوع تنها به این بخش منتهی نشده و اطلاعات مختلفی از دستگاههای دیگر مثل آیفونها صدق میکند. درز شدن اطلاعات میتواند چندین دلیل مختلف داشته باشد. برای مثال اینکه شرکت هک شود یا اینکه یکی از کارکنان نافرمانی کند. حتی امکان دارد فردی به طور اشتباه اطلاعات را به یک شخص دیگری ایمیل کند و اطلاعات به بیرون درز کند. پس از موضوع همواره در دنیای گیمینگ وجود دارد.
درز شدن اطلاعات هم منحصر به ویدئو از یک بازی نمیشود. بلکه ما شاهد موارد مختلفی مثل تصاویر، کد و حتی یک نسخه قابل بازی از عنوان مورد نظر هم بودیم. بحث اینجاست که واکنش طرفداران هم به این موضوع بسیار متفاوت است. برخی از اطلاعات جدید از بازی مورد علاقه خود خوشحال میشوند. با این حال برخی نیز از این موضوع ناراحت میشوند که بازی برایشان اسپویل (Spoil) شده است. یکی از موارد جالب داستان بازی آخرین ما ۲ (The Last of Us part 2) بود که با درز شدن داستان آن واکنشهای بسیار تندی از طرفداران دریافت کرد.
برای سازندگان درز شدن اطلاعات بسیار اهمیت دارد. نه تنها این موضوع به ضعف ایمنی شرکت اشاره میکند بلکه واکنش طرفداران را هم نشان میدهد. اگر این واکنش مثبت نباشد میتواند یک زنگ خطر برای شرکت سازنده باشد که شاید بازی پس از عرضه نتواند موفقیت چندانی کسب کند. حال در این متن ما قصد داریم به تعدادی از بزرگترین اطلاعات درز شده از بازیها نگاهی بیاندازیم.
جیتیای ۶ (GTA 6)
این لیست را با جدیدترین مورد از درز شدن اطلاعات آغاز میکنیم. در ماه گذشته راکستار با یک مشکل در شبکه روبرو شد. این باعث شد که نزدیک به ۹۰ ویدئوی مختلف از بازی در حال ساخت این شرکت به نام جیتیای ۶ عرضه شود. شرکت راکستار نیز به طور رسمی تأیید کرد که این ویدئوها حقیقت دارد. این موضوع از این نظر اهمیت داشت که تعدادی از شایعات مربوط به جیتیای ۶ را تأیید کرد. برای مثال اینکه یکی از کاراکترهای اصلی این بازی زن است.
ویدئوهای منتشر شده بیشتر این بازی را در حال رفع مشکلات نشان دادند. البته در آن محتواهای بیشتری مثل گفت و گو، مبارزه و موارد دیگر هم وجود داشت. در میان اطلاعات درز شده مورد بسیار مهمی وجود نداشت. برای مثال داستان اصلی بازی یا گیمپلی و مأموریتها لو نرفتند. با این حال این موضوع یکی از بزرگترین اختلال و هک در دنیای گیمینگ است. به دلیل اینکه راکستار یکی از بزرگترین شرکتهای گیمینگ بوده و از طرفی جیتیای ۶ هم یکی از مورد انتظارترین عناوین تاریخ است. به همین دلیل دسترسی یک فرد یا یک گروه هکر به این اطلاعات کمی عجیب به نظر میرسد.
تقریباً تمام اساسینز کریدهای ساخته شده
یوبیسافت سابقه زیادی در درز اطلاعات مهم از عناوین خود دارد. این مورد درباره مجموعه اساسینز کرید (Assassin’s Creed) به شدت مشهود است. اخیراً نیز اطلاعات زیادی از عناوین بعدی اساسینز کرید منتشر شد. همه این اطلاعات قبل از رویداد چندی پیش یوبیسافت بود و به همین دلیل اکثر طرفداران در جریان عناوین معرفی شده در این رویداد بودند. برای مثال بازی اساسینز کرید اینفینیتی (Infinity) از مواردی بود که مدت زیادی است اطلاعات مختلف از آن به بیرون درز شده است.
عرضه اطلاعات این مدت بر عهده یک یوتیوبر معروف است. این یوتیوبر یک قرارداد با یوبیسافت امضا کرد تا دست از این کار بکشد با این حال در اکانت دیگر خود اطلاعات مهم را نشر داد. دلیل این کار او مشخص نیست با این حال یوبیسافت به شدت شاکی شده و از او شکایت کرد.
با این حال این اولین بار نیست که این اتفاق برای مجموعه اساسینز کرید میافتد. عناوین دیگر این مجموعه نیز از این موضوع رنج میبردند. برای مثال بازی اساسینز کرید سیندیکت (Syndicate) قبل از معرفی رسمی اطلاعات زیادی از آن منتشر شد. حتی ویدئوی گیمپلی این بازی نیز در دسترس افراد مختلف قرار گرفت.
عرضه اطلاعات مختلف از بازیهای یوبیسافت چیز جدیدی نیست. دلیل اصلی آن هم تعداد زیادی کارکنان این شرکت است. قطعاً کنترل همه این افراد کار دشواری بوده و اگر حتی یکی از آنها به اطلاعات مهمی از بازی دسترسی داشته باشد امکان یافتن او بسیار دشوار است.
کرایسیس ۲ (Crysis 2)
در سال ۲۰۱۱ تنها یک ماه قبل از عرضه کرایسیس ۲، تقریباً یک نسخه کامل از این بازی به بیرون لو رفت. به این معنا که حتی بخش آنلاین و کلیدهای تأییدیه این بخش هم به طور کامل در دسترس سایتهای مختلف قرار گرفت. این نسخه از بازی باگهای زیادی داشت و از طرفی تعدادی از موارد داخل بازی هم کامل نبودند. با این حال یک عنوان کامل و قابل تجربه بود.
این موضوع باعث شد که کرایسیس ۲ یک بازی با بیشتری دانلود غیرقانونی باشد. نکته جالب اینجاست که فرد مقصر هم هرگز پیدا نشد. افراد زیادی مضنون این ماجرا بودند و حتی شرکت الکترونیک آرتز (EA) هم زیر سؤال بود. با این حال همچنان نتوانستند مسئول اصلی این ماجرا را پیدا کنند. این موضوع باعث ناامیدی افراد زیادی از جمله سازندگان بازی شد.
ویچر ۳ (The Witcher 3)
افراد زیادی منتظر بازی ویچر ۳ بودند. همین باعث شد تا اشتیاق زیادی برای اطلاعات بیشتر از این بازی قبل از عرضه وجود داشته باشد. همین موضوع باعث شد تا فایل گوگل درایو یکی از کارکنان به طور کامل به بیرون درز کند. به حدی که اطلاعات بسیار مهمی از داستان، دشمنان، مأموریتها و حتی چندین انتهای مختلف بازی به بیرون عرضه شود. با توجه به افراد زیادی که منتظر این بازی بودند، ویچر ۳ با مشکل بزرگی قبل از عرضه روبرو شد.
طرفداران این بازی به شدت منتظر این ماجرا بودند. البته شرکت از این موضوع خوشحال نبود. نکته جالب اینجاست که این اولین بار نبود که این اتفاق برای مجموعه ویچر افتاد. از بازی ویچر ۲ هم اطلاعات بسیار زیادی مثل ویدئو کامل از گیمپلی این بازی به بیرون درز کرد.
مس افکت ۳ (Mass Effect 3)
بعد از اینکه یک نسخه ابتدایی از بازی مس افکت ۳ وارد ایکسباکس لایو (Xbox Live) شد، بسیاری از افراد تلاش کردند تا اطلاعات بیشتری از آن بدست بیاورند. همین موضوع باعث شد تا داستان و محتوای بازی به بیرون درز کند. هرچند ناقص، این اطلاعات باعث شدند تا بسیاری از این طرفداران خشمگین شوند.
قسمت جالب ماجرا اینجاست که بایوور (Bioware) از این موضوع استقبال کرد. به این معنا که با وجود اینکه طرفداران نباید این اطلاعات را میخواندند، بایوور از نظرات طرفداران استفاده کرد. به همین دلیل داستان اصلی مس افکت ۳ با چیزی که لو رفت تفاوت زیادی داشت. اکثر آن هم نظرات طرفدارانی بود که نسخه لو رفته را کامل خوانده بودند.
دوم ۳ (Doom 3)
تقریباً یک سال قبل از عرضه رسمی بازی دوم ۳ یک نسخه بسیار مهم از این بازی به بیرون درز کرد. در سال ۲۰۰۲ در مراسم E3 یک نسخه دمو از بازی دوم ۳ به طرفداران نشان داده شد. این نسخه از بازی پس از مدتی به بیرون عرضه شده و بسیاری از افراد توانستند آن را دانلود و تجربه کنند. نسخه دموی بازی دارای قسمتهای مختلف آن از جمله مراحل ابتدایی و چند مرحله از بازی اصلی بود.
پس از مدتی یک بیانیه رسمی هم به بیرون درز کرد. در این بیانیه اعلام شد که منبع درز شدن این اطلاعات یک کارمند در شرکت ATI بوده است. این کارمند نیز پس از مدتی اخراج شد. اینکه عرضه نسخه دموی دوم ۳ سهوی بوده یا نه هنوز مشخص نیست. با این حال افراد زیادی توانستند آن را قبل از عرضه اصلی بازی تجربه کنند.
هلف لایف ۲ و کانتر استرایک: منبع (Half Life 2 and Counter Strike: Source)
مانند مورد قبلی، هلف لایف دو هم تنها یک سال قبل از عرضه اطلاعات زیادی از آن فاش شد. در اصل شرکت ولو (Valve) هک شده و سورس کدها، نقشه، مدلها و حتی نسخههای قابل بازی از دو عنوان هلف لایف دو و کانتر استرایک منبع به بیرون درز کرد. این اتفاق ضرر زیادی را به این شرکت وارد کرد.
ماجرای دستگیری افراد متهم بسیار جالب بود. گیب نیوول (Gabe Newell) اعلام کرد که قصد دارد یکی از هکرها را استخدام کند. به همین دلیل توانست اطلاعات مهمی را از او بدست بیاورد. سپس این اطلاعات را به پلیس آلمان داده و توانستند هکر را دستگیر کنند. همینطور اینکه عرضه بازی هلف لایف ۲ را با تأخیر مواجه کرد تا تغییراتی در آن ایجاد کند.
استارکرفت ۲: قلب ازدحام (StarCraft 2: Heart of the Swarm)
بسته الحاقی بازی استارکرفت ۲ در سال ۲۰۱۳ عرضه شد. با این حال قبل از عرضه این بسته، ویدئوی انتهایی بخش داستانی آن به بیرون درز کرد. این ویدئو دارای نقصهای بسیار زیادی بود با این حال داستان بازی را به طور کامل اسپویل کرد. همین موضوع باعث شد تا بلیزارد به فکر تقویت سیستم خود باشد.
وکلای بلیزارد به سرعت دنبال فرد خاطی بودند. با این حال یافتن این فرد کار بسیار دشواری بود و سایتهایی که این ویدئو را منتشر کردند به شدت در دردسر افتادند. همین تلاش وکلا باعث شد تا افراد بیشتری پی ببرند که این عرضه واقعی بوده و یک ویدئوی دروغین نیست.
ندای وظیفه: جنگاوری مدرن ۳ (Call of Duty: Modern Warfare 3)
در سال ۲۰۱۱ سایت کوتاکو (Kotaku) اطلاعات بسیار زیادی از بازی جنگاوری مدرن ۳ دریافت کرد. این اتفاق تنها ۶ ماه قبل از معرفی رسمی بازی اتفاق افتاد. اطلاعات منتشر شده شامل جزئیات کامل از داستان، اسکرین شات از خود بازی، سلاحها، مراحل و حالتهای مختلف بازی بود. نکته جالب هم اینجا بود که این اطلاعات توسط چندین منبع مختلف تأمین شد.
پاسخ شرکت سازنده به این ماجرا عرضه چندین تریلر مختلف از بازی بود. همینطور اینکه به طور کامل برنامه عرضه بازی را تغییر داده و تلاش کردند تا این اطلاعات را در تریلرهای بازی هم قرار دهند.
دیسآنرد ۲ (Dishonored 2)
ماجرای انتشار اطلاعات دیسآنرد ۲ بسیار جالب است. شرکت سازنده این بازی تصمیم گرفت تا رویداد معرفی این بازی را روی پلتفرم توییچ (Twitch) اجرا کند. این موضوع کاملاً به ضرر آرکین (Arkane) تمام شد. به دلیل اینکه زمانی که در حال تمرین و آماده سازی این رویداد بودند به طور ناگهانی و زنده مکالمه دو عدد از کارمندان این شرکت روی توییچ قرار گرفت.
چندین دقیقه طول کشید تا افراد متوجه شوند مکالمهی آنها در حال پخش است. با این حال دیگر دیر شده و افراد زیادی گفت و گو را شنیده و از معرفی بازی دیسآنرد ۲ آگاه شدند. باز هم این موضوع نسبت به اتفاقات قبلی چیز خاصی نبود!
دنیای وارکرفت: کاتاکلیسم (World of Warcraft: Cataclysm)
برای امتحان نسخه آلفای محدود عناوین مختلف، کاربران باید یک تعهد را تأیید کنند که اطلاعاتی از عنوان مورد نظر را منتشر نکنند. چیزی که دشوار است این است که کاربران به این تعهد پایبند باشند. یکی از موارد عدم پایبندی بازی کاتاکلیسم بود. یکی از کاربران منتخب به طور ناگهانی تصمیم گرفت که اطلاعات بسیار زیادی را از این بازی منتشر کند. حتی ویدئو و اسکرین شات هم از آن منتشر کرد!
تمامی این اطلاعات به طور کامل توسط بلیزارد حذف شد. پس از آن هم بلیزارد تلاش کرد تا فرد خاطی را پیدا کند. همینطور اینکه یک قرارداد جدید نوشت و تلاش کرد تا نسخههای آلفای خود را با محتوای کمتری در دسترس قرار دهد.
استاکر: سایهی چرنوبیل (Stalker: Shadow of Chernobyl)
در سال ۲۰۰۳ یک نسخه قبل از حالت آلفا (Pre Alpha) از بازی استاکر منتشر شد. برای تجربه این نسخه شما باید تنظیمات زیادی را تغییر میدادید و تعدادی از موارد مثل دشمنان و حیوانات هم در بازی وجود نداشتند. با این حال همچنان قابل تجربه بود. به همین دلیل برای شرکت سازنده عرضه آن اهمیت داشت.
این نسخه باعث شد تا کارمندان سریعتر روی بازی خود کار کنند. حتی عرضه مادهای مختلف برای این نسخه باعث شد تا شرکت سازنده تلاش کند با آن مقابله کند. نکته جالب اینجاست که سازندگان ماد که قصد داشتند با این شرکت همکاری کرده و بسته الحاقی برای این بازی طراحی کنند، مجبور شدند کار خود را سریعتر کرده و فرصت را از دست دادند.
منبع: PCgamer.com