۱۰ جایگزین عالی برای فایل اکسپلورر ویندوز
فایل اکسپلورر (File Explorer) بهترین ابزار ویندوز برای مدیریت فایلها محسوب نمیشود و در این زمینه میتوانید از گزینههای جایگزین بسیار بهتری استفاده کنید. در ادامه به ۱۰ جایگزین عالی برای این ابزار پیشفرض ویندوز میپردازیم که احتمالا حداقل یکی از آنها میتواند نظر شما را جلب کند.
XYplorer
برنامهی XYplorer یکی از بهترین گزینههای جایگزین برای فایل اکسپلورر محسوب میشود اما چه ویژگیهایی این ابزار را جذاب کرده است؟ اول از همه باید به پرتابل بودن آن اشاره کنیم. یعنی نیازی به نصب شدن ندارد و صرفاً میتوانید آن را در فلش USB خود نگه دارید تا بتوانید در سیستمهای مختلف از این برنامه استفاده کنید.
علاوه بر این نباید ویژگیهای متنوع و مفید این برنامه را از قلم بیندازیم که این ویژگیها هم برای کاربران معمولی و هم برای کاربران حرفهای جذاب هستند. به عنوان مثال، رابط کاربری این برنامه تبمحور است. این یعنی میتوانید مانند مرورگرها چینش این تبها را تغییر دهید و فایلهای مختلف را بین آنها حرکت دهید. همچنین باید به پشتیبانی از اسکریپتهای دستی، امکان تغییر فونت و رنگ و دیگر ویژگیهای جذاب هم اشاره کنیم.
Directory Opus
اگر XYplorer نتوانسته توجه شما را جلب کند، بهتر است به Directory Opus نگاهی بیندازید. اگرچه XYplorer از نظر المانهای رابط کاربری شباهت زیادی به فایل اکسپلورر ویندوز دارد، اما Directory Opus در این زمینه تصمیم گرفته در مسیر دیگری حرکت کند.
به همین خاطر اگر برای یادگیری بخشهای مختلف این برنامه وقت صرف کنید، با ویژگیهای جذابی روبرو میشوید. از بین ویژگیهای آن میتوانیم به پشتیبانی از قابلیت سینک کردن فایلها و پیدا کردن فایلهای تکراری، امکانات مربوط به اسکریپتها، قابلیت تگ کردن فایلها و نوار وضعیت قابل شخصیسازی اشاره کنیم.
Fman
بین برنامههای موجود در این لیست، fman کمترین شباهت را به برنامههای ویندوز دارد. از بین ویژگیهای مفید این برنامه میتوانیم به سازگاری با مک، لینوکس و ویندوز اشاره کنیم و برای هر سه پلتفرم میتوانید از آن بهره ببرید. روی هم رفته اگر کاربر معمولی هستید، این برنامه مناسب شما نیست و بیشتر مناسب توسعهدهندگان نرمافزار و دیگر کاربران حرفهای است.
در رابط کاربری این برنامه همواره شاهد دو دایرکتوری هستیم تا انتقال و کپی کردن فایلها سادهتر شود. همچنین باید به پشتیبانی از تعداد زیادی از افزونهها و میانبرهای متنوع کیبورد هم اشاره کنیم.
Free Commander
برنامهی Free Commander کاملا رایگان است و اگر کاربر حرفهای نیستید و نمیخواهید هیچ پولی برای جایگزین فایل اکسپلورر ویندوز بپردازید، احتمالا این برنامه میتواند نظر شما را جلب کند. این برنامه کاربران را با ارائهی ویژگیهای پرتعداد و نهچندان کاربردی گیج نمیکند و هدف اصلی آن ارائهی ویژگیهای مهمی است که در فایل اکسپلورر وجود ندارند.
روی هم رفته با استفاده از این برنامه میتوانید از قابلیتهایی مانند رابط کاربری تبمحور، پنلهای دوگانه، پشتیبانی داخلی برای فایلهای ZIP، سینک کردن پوشهها و ایجاد میانبر استفاده کنید.
++Explorer
برنامهی Explorer++ هم کاملا رایگان محسوب میشود و به دلیل متنباز بودن، توسعهدهندگان مختلف میتوانند برای بهبود آن مشارکت داشته باشند. روی هم رفته این یکی از سادهترین برنامههای موجود در این لیست محسوب میشود و تفاوت خیلی زیادی نسبت به فایل اکسپلورر ویندوز ندارد.
با این وجود، برخی بهبودهای صورت گرفته میتوانند بهرهوری کاربران را افزایش بدهند. با استفاده از این برنامه قادر به بهرهگیری از ویژگیهایی مانند رابط کاربری تبمحور، امکان ادغام و جداسازی فایلها و پیشنمایش محتوای فایلها و پوشهها خواهید بود.
Altap Salamander
بیشتر برنامههای موجود در این لیست صرفاً بر روی کامپیوتر تمرکز کردهاند اما Altap Salamander از جمله جایگزینهای فایل اکسپلورر ویندوز است که در زمینهی شبکه هم امکانات مناسبی دارد.
این برنامه از پروتکلهای شبکه مانند FTP، FTPS، SCP و SFTP پشتیبانی میکند و به لطف همین مشخصه به راحتی میتوانید انواع فایلها را به سادگی در اینترنت و شبکه منتقل کنید. علاوه بر این باید به پشتیبانی از فرمتهای ZIP، RAR، ۷-Zip، ISO و UDF برای فشردهسازی هم اشاره کنیم.
در کنار موارد عنوان شده، این برنامه از ابزار مدیریت پسورد داخلی هم بهره میبرد. این یعنی میتوانید با استفاده از آن فایلها و پوشهها را رمزگذاری کنید تا کسی به آنها دسترسی نداشته باشد.
TagSpaces
برنامهی TagSpaces هم یکی دیگر از ابزارهای مدیریت فایل متنباز به حساب میآید. ظاهرا این برنامه برای کاربران معمولی و افرادی توسعه پیدا کرده که میخواهند بدون هیچ دردسری فایلهای خود را مرتب کنند. مهمترین ویژگی آن امکان تگ گذاری برای فایلها و پوشهها است تا بتوانید آنها را گروهبندی کنید. این برنامه با پلتفرمهای ویندوز، مک، لینوکس و اندروید سازگار است و حتی از قابلیت کرومکست هم پشتیبانی میکند.
Total Commander
این یکی از مشهورترین ابزارهای مدیریت فایل در ویندوز محسوب میشود و سابقهی آن به بیش از ۲۰ سال قبل برمیگردد. رابط کاربری آن از پنلهای مختلفی تشکیل شده و تا حدی یادآور بخش رجیستری ویندوز است. از بین فرمتهای مورد پشتیبانی میتوانیم به ZIP، ۷ZIP، ARJ، LZH، RAR، UC2، TAR، GZ، CAB و ACE اشاره کنیم. این ابزار حتی دارای محیط داخلی FTP هم هست.
Q-Dir
Q-Dir یکی دیگر از گزینههای جایگزین فایل اکسپلورر ویندوز محسوب میشود که بهتر است به آن نگاهی بیندازید. ویژگی کلیدی آن پنل چهارگانه است که در هرکدام از این پنلها میتوانید از تبهای مختلفی استفاده کنید. اگرچه برای برخی کاربران وجود ۴ پنل اصلی زیادهروی به نظر میرسد، اما همین مشخصه میتواند منجر به صرفهجویی در وقت کاربران شود. در ضمن از آنجایی که این برنامه بسیار سبک است، برای کامپیوترهای قدیمی و ضعیف گزینهی ایدئالی محسوب میشود.
Double Commander
به عنوان گزینهی آخر هم باید برنامهی Double Commander را معرفی کنیم. این برنامه بر مبنای Total Commander توسعه پیدا کرده ولی برخلاف آن کاملا رایگان و متنباز است. درون آن ابزار ویرایش متن تعبیه شده و از انواع و اقسام فرمتهای مربوط به فشردهسازی پشتیبانی میکند. همچنین این برنامه در زمینهی جستجو بین فایلها و پوشهها هم سرعت زیادی دارد و از این مشخصه هم میتوانید بهره ببرید.
منبع: Make Use Of
برای ویندوز ۱۰ میتونین از Files UWP استفاده کنین خیلی عالیه
من هم امتهان کردم عالیه ولی چون پولیه نسخه پرویوش رو ریختم و همون پرویوش عالیه