۹ وبسایت برتر برای دانلود رایگان کتاب الکترونیکی
اگر از طرفداران کتاب الکترونیکی هستید یا به کتابهای خارجی علاقه دارید اما نمیتوانید آنها را در بازار پیدا کنید، وبسایتهای بسیاری وجود دارند که بهراحتی میتوانید امکان دانلود کتاب الکترونیکی را برای شما فراهم میکنند.
اگرچه کتاب کاغذی حس و حال نوستالژیکی دارد و بسیاری از افراد حس ورق زدن صفحات کاغذی را با صفحهی کتابخوانهای الکترونیک، تبلت یا گوشی عوض نمیکنند، اما کتاب الکترونیک هم مزیتهای خاص خود را دارد. برای نمونه، کتابهای الکترونیک فضای فیزیکی اشغال نمیکنند، بر خلاف کتاب کاغذی حمل و دسترسی همیشگی به آنها دشوار نیست و میتوان تعداد بسیار زیادی از آنها را در گوشی، تبلت و یا کتابخوان خود نگه داشت.
علاوه بر سرویسهای اشتراکی شرکتهایی مانند آمازون و گوگل، وبسایتهای بسیاری هم وجود دارند که کتابهای مختلفی را بهصورت کاملا رایگان در اختیار شما قرار میدهند که در ادامه ۹ مورد از برترینهای آنها را به شما معرفی خواهیم کرد.
۱. Library Genesis
Library Genesis یک موتور جستجو برای دسترسی رایگان به موارد خواندنی، از جمله کتاب الکترونیک، مقاله، مجله، کامیک بوک و … است. آرشیو این سایت بیش از ۳ میلیون کتاب الکترونیک و ۶۰ میلیون مقاله را در برمیگیرد.
کتابهای Library Genesis در ژانرهای مختلف دسته بندی شدهاند و از آنجا که این سایت یک موتور جستجو است، نمیتوانید در آرشیو موجود گشتوگذار کنید و تنها باید کتابی را که میخواهید از طریق عنوان یا سایر فیلترها پیدا کنید. همچنین، رابط کاربری ساده و قدیمی این سایت یکی از نکات منفی دیگر آن به شمار میآید.
اما نقطه قوت آن، جستجوی آسان عناوین، نویسندهها یا سیناپسهاست. ویژگی جستجوی پیشرفته هم به شما اجازه میدهد نتایج را بر اساس زبان و فایل محدودتر کنید تا بهتر و سریعتر کتاب الکترونیکی مورد نظر خود را پیدا کنید.
اگرچه از سال ۲۰۱۵ بحثهایی دربارهی نقض کپیرایت توسط این وبسایت مطرح میشود، اما همچنان دسترسی به آن ممکن است و کتابها و مقالات مختلف روی آن قرار میگیرد. همچنین، نسخهی قدیمی کتب دانشگاهی هم در این سایت قابل جستجو است که میتواند کمک بزرگی به دانشجویانی باشد که در تهیهی منابع با مشکل روبرو میشوند.
۲. Centsless Books
بر خلاف سایر سایتهایی که در این لیست مشاهده میکنید، Centsless Books یک مرجع برای دسترسی به کتابهای رایگان کیندل است که در آمازون یافت میشوند. هدف این وبسایت این است که دسترسی کاربران به آخرین عناوین از کتابهای الکترونیکی رایگان در آمازون را سادهتر کند.
البته بعضی از این کتابها تنها در صورتی رایگان هستند که شما حساب Kindle Unlimited داشته باشید، اما بدون اشتراک نامحدود کیندل هم میتوانید انبوهی از کتابهای مختلف را دانلود کنید.
۳. Project Gutenberg
یکی دیگر از سایتهای برتر دانلود کتاب الکترونیکی بهصورت رایگان، Project Gutenberg است که با کمکهای داوطلبانه و حمایت مالی مردمی فعالیت میکند و هدفش جمعآوری کتابهای الکترونیکی با کیفیت است. بخش بزرگی از آرشیو این وبسایت شامل عناوین عمومی است، اما عناوین دیگر را هم میتوان در آن پیدا کرد.
در زمان نگارش این مطلب بیش از ۶۰ هزار عنوان کتاب الکترونیکی در پروژهی گوتنبرگ یافت میشود. این کتابها با فرمتهای EPUB و MOBI (یا هر دوی آنها) قابل دانلود هستند و میتوانید آنها را بهصورت آنلاین و در قالب HTML هم مطالعه کنید.
امکان جستجو بر اساس دستهبندی (صدها دستهی مختلف)، محبوبترین عناوین (بر اساس میزان دانلود)، تازهترین (بر اساس تاریخ آپلود روی سایت) یا بهصورت تصادفی وجود دارد.
۴. ManyBooks
این وبسایت که بیش از یک دهه در حال فعالیت است، با هدف فراهم کردن یک کتابخانهی رایگان و تخفیفدار از کتابهای الکترونیکی راهاندازی شد.
بخش زیادی از آرشیو ManyBooks در دههی گذشته و از پروژهی گوتنبرگ تامین شده است. اما از آن زمان، هویت مستقلی پیدا کرده و خودش هزاران عنوان را بهصورت رایگان منتشر کرده است. کتابهای موجود در فرمتهای EPUB و MOBI و البته PDF قابل دانلود هستند و هر کتاب بر اساس سیستم ۵ ستاره امتیاز بندی شده است که مزیت ManyBooks نسبت به پروژهی گوتنبرگ است.
۵. Feedbooks
Feedbooks مجموعهی بزرگی از کتابهای الکترونیکی است که در دستههای مختلف، شامل کتابهای داستانی، غیر داستانی، عناوین عمومی، کپیرایت شده، رایگان و پولی است. بسیاری از کتابهای این وبسایت پولی هستند، اما آرشیو بزرگی از کتابهای رایگان هم وجود دارند که در دستهی عناوین عمومی یافت میشوند.
در دستهبندیهای مختلف این وبسایت میتوانید به کتابهای رایگان اورجینال هم دسترسی داشته باشید. اکثر کتابهای الکترونیکی موجود در این سایت در فرمتهای EPUB ،MOBI و PDF قابل دانلود هستند و حتی تعداد کلمات و زمان مورد نیاز برای مطالعهی آنها هم به شما اطلاع داده میشود.
۶. PDFBooksWorld
از میان سه فرمت اصلی کتاب الکترونیک (EPUB ،MOBI و PDF)، این روزها اکثر افراد PDF را بهدلیل امکان اجرای آن در گجتها و پلتفرمهای مختلف بیشتر ترجیح میدهند. اگر تمایل دارید کتابهای خود را تنها در قالب PDF دانلود کنید، PDFBooksWorld انتخاب مناسبی برای شما خواهد بود.
اگرچه مجموعهی این وبسایت از سایر گزینههای این لیست کوچکتر است و به چند هزار عنوان خلاصه شده، اما تمامی آنها کاملا رایگان هستند و بهخوبی برای فرمت PDF بهینهسازی شدهاند. اغلب کتابهای این وبسایت آثار ادبی کلاسیک هستند، مانند داستان دو شهر، جنایات و مکافات، گتسبی بزرگ و بسیاری عناوین شناختهشدهی دیگر.
همچنین، امکان مطالعهی آنلاین این آثار هم وجود دارد که همین امر میتواند PDFBooksWorld را به یک پلتفرم مرجع برای نقلوقولها تبدیل کند.
۷. Open Library
Open Library یک مرجع برای جستجوی آسان و دانلود کتاب الکترونیکی بهصورت رایگان است که تمام کتابهای رایگان موجود در فضای اینترنت را دربرمیگیرد. این کتابخانه تا بهحال دسترسی به بیش از ۱/۵ میلیون کتاب را برای کاربرانش فراهم کرده است!
در صفجهی اصلی وبسایت، با کتابهای روبرو خواهید شد که محبوبیت زیادی دارند و ممکن است مورد علاقهی شما هم باشند. با توجه به دستهبندیهای مختلف مانند کودکان، عاشقانه، تاریخی، داستانی و … پیدا کردن کتاب الکترونیکی مورد نظر برای شما سادهتر خواهد شد.
این وبسایت منبع باز است و هر فرد میتواند اطلاعات موجود برای هر کتاب را ویرایش کنند.
۸. Free-Ebooks.net
وبسایت Free-Ebooks.net دسترسی به هزاران کتاب الکترونیکی رایگان را در ۶ دستهبندی عمدهی داستانی، غیر داستانی، عاشقانه، علمی-تخیلی، پیشرفت شخصی و کسبوکار برای شما فراهم میکند.
برای دانلود کتابهای این وبسایت، ابتدا باید یک حساب کاربری در آن ایجاد کنید که خوشبختانه کاملا رایگان است. پس از ایجاد حساب، در هر ماه میتوانید ۵ کتاب را رایگان دانلود کنید. این وبسایت علاوه بر زبان انگلیسی، کتابهایی از سایر زبانها را هم در آرشیو خود دارد.
۹. International Children’s Digital Library
اگر به کتابخوانی برای فرزند خود علاقه دارید، میتوانید هزاران کتاب الکترونیکی مناسب را در این کتابخانهی دیجیتالی برای فرزندان خود پیدا کنید. کتابخانهی دیجیتالی بینالمللی کودکان با کتابهای سطحبندی شده از نظر میزان سختی متن و طولانی بودن آن، انتخابهای مختلفی را به شما ارائه خواهد کرد.
همچنین، میتوانید با فیلترهای مختلف مانند عنوان یا رنگ جلد کتاب که میتوانند محرک کودک باشند هم به جستجوی آثار مورد نظر بپردازید. برای دسترسی آسانتر به عنوانها، هر کتاب در یک دستهبندی خاص قرار گرفته است. اغلب آثار این کتابخانهی بینالمللی به زبان انگلیسی هستند، اما آثاری از سایر زبانها هم در آن یافت میشوند.
کتابهای رایگان فیدیبو و طاقچه را فراموش نکنید
علاوه بر منابع بینالمللی که در این مطلب به آنها پرداختیم، شما میتوانید برای دسترسی راحتتر به کتابهای فارسی (و حتی انگلیسی در طاقچه) از دو پلتفرم ایرانی فیدیبو و طاقچه استفاده کنید که علاوه بر امکان خرید کتاب، تهیهی اشتراک و تخفیفهای جذاب در مناسبتهای مختلف، کتابهایی را هم به رایگان در اختیار شما قرار میدهند.
فیدیبو و طاقچه علاوه بر کتابهای الکترونیک، میکرو بوکها، مجلات و نمایشنامهها، کتابهای صوتی و پادکستهای مختلف را هم تولید و میزبانی میکنند که میتوانند بهخوبی میل شما به مطالعه و یادگیری را پاسخگو باشند. همچنین، فیدیبو کتابخوانهای الکترونیک با برند فیدیبوک را به بازار عرضه کرده است که مانند سری کیندل آمازون هستند و با قیمتی بسیار کمتر از آنها، دسترسی به محتوای موجود در آرشیو فیدیبو را فراهم میکنند.
منبع: Make Use Of
دمتون گرم . امیدوارم مردممون بیشتر به سمت کتاب بیان (البته اگر وقت کنن)