۱۲ فیلم وایکینگی برتر تمام دوران از بدترین تا بهترین
در این مقاله با ۱۲ فیلم تماشایی و هیجانانگیز دربارهی وایکینگها و دلاوریها و جنگاوریهایشان آشنا میشوید که برای عاشقان اساطیر اسکاندیناوی بهترین گزینه هستند.
در هر کدام از ژانرهای سینما مدلهایی از فیلمها وجود دارند که در مقعطی بهخصوص کلی هوادار و تماشاگر برای خودشان دستوپا میکنند و مدتی سازندهها و تهیهکنندههای گوناگون سراغشان میروند و فیلمهای زیادی با سبکوسیاق مشابهاشان ساخته میشوند. ولی بعد دورهاشان میگذرد و به جایی میرسند که دیگر محبوبیت سابق را ندارند.
دههی ۳۰ و ۴۰ میلادی فیلمهای گانگستری روی بورس بودند و وقتی به دههی ۵۰ رسیدیم، ژانر وسترن به جایگاه رفیعی رسید و برای سه دهه بر سینما پادشاهی کرد. بعد از آن توجهات سمت تریلرهای جاسوسی و فیلمهای اکشن دهههای ۷۰ و ۸۰ میلادی جلب شد.
یکی از زیرژانرها و مدلهای فیلمها که به اندازهی کافی توجه و اعتبار کسب نکرده، آثاری است که به وایکینگها میپردازد. جنگجویان اهل اسکاندیناوی که خدایان اساطیری متعددی داشتند و در دریاها سفر میکردند و به سرزمینها و قلمروهای دستنیافتنی یورش میبردند. این اواخر و به لطف سریالهای جذاب و پرطرفداری مثل «وایکینگها» (Vikings) و «آخرین پادشاهی» (The Last Kingdom) دوباره توجه مردم به این مردان سرسخت جلب شده. اما تعداد زیادی فیلم خوب دربارهی وایکینگها ساخته شده است که حیفمان میآید فراموش شوند.
۱۲. اریک فاتح (Erik the Conqueror)
- محصول: ۱۹۶۱
- کارگردان: ماریو باوا
- بازیگران: کامرون میچل، جرج اردیسون، آلیس کسلر
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۶٫۲ از ۱۰
اریک فاتح یک فیلم وایکینگی حماسی محصول فرانسه و ایتالیا است که با نگاهی به یکی از معروفترین فیلمهای وایکینگی تاریخ سینما ساخته شده، فیلم «وایکینگها» (The Vikings) که سال ۱۹۵۸ اکران شد. این داستان حماسی ماجرای دو برادر را روایت میکند که در زمان تولد از هم جدا میشدند، یکی را در انگلستان بزرگ میکنند و دیگری را در اسکاندیناوی.
این دو برادر وقتی جنگی بین انگلستان و وایکینگها در میگیرد دوباره به هم میرسند. با اینکه فیلم به اندازهی منبع اقتباسش محبوب و جذاب نیست، ولی همچنان یک قصهی وایکینگی حماسی و درجهیک دارد که برای هواداران این دست فیلمها لذتبخش خواهد بود.
۱۱. اریک وایکینگ (Erik the Viking)
- محصول: ۱۹۸۹
- کارگردان: تری جونز
- بازیگران: تیم رابینز، تری جونز، جان کلیز، گری کیدی، ارتا کیت
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۶٫۲ از ۱۰
این فیلم کمدی و اکشن و ماجراجویانه اثر تری جونز است که او را به خاطر سبک خاص کمدیهایش در فیلمهای «مانتی پایتون» (Monty Python) میشناسیم. او حالا این بار سراغ اساطیر اسکاندیناوی رفته و با نگاهی کمدی داستانهایشان را روایت کرده. داستان دربارهی وایکینگی به نام اریک (تیم رابینز) است که دیگر دلش نمیخواهد روستاها را غارت کند و تصمیم میگیرد به آزگارد برود تا قلمرو خدایان را از چنگال گرگی اساطیری نجات دهد.
در فیلم اریک و همراهان و متحدانش را میبینیم که برای رسیدن به آزگارد اتفاقات و ماجراجوییهای دیوانهواری را از سر میگذرانند. یک کمدی بریتانیایی بامزه که تماشایش تجربهی لذتبخشی برای هواداران مانتی پایتون یا فیلمهای وایکینگی است.
۱۰. آخرین پادشاه (The Last King)
- محصول: ۲۰۱۶
- کارگردان: نیلز گاپ
- بازیگران: کریستوفر هیویو، یاکوب اوفتبرو، تئا سوفی
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۶٫۱ از ۱۰
آخرین پادشاهی داستان دو وایکینگ را روایت میکند که باید از بچهای مراقبت کنند که آخرین نوادهی دودمان پادشاهی در نروژ است. جنگی داخلی در جریان است و این سه نفر برای موفق شدن در مأموریتشان با حوادث مرگبار زیادی دستوپنجه نرم میکنند و باید در مناطقی کوهستانی و برفی دوام بیاورند.
فیلم بر اساس ماجراهایی واقعی در تاریخ وایکینگهای نروژ ساخته شده و تماشایش برای هر کسی که طرفدار داستانهای وایکینگی است تجربهای لذتبخش خواهد بود.
۹. غریبه (Outlander)
- محصول: ۲۰۰۸
- کارگردان: هاوارد مککین
- بازیگران: جیم کویزل، سوفیا مایلز، ران پرلمن
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۶٫۲ از ۱۰
غریبه تلفیقی است از علمی تخیلی و تاریخی با رگههایی از وایکینگها. کاینان مردی است از دنیایی دیگر که در نروژ و عصر وایکینگها فرود میآید. اما کاینان تنها نیست و موجودی شکارچی و غارتگر به نام موروِن را هم با خودش آورده. او که قسم خورده دشمنش را نابود کند، تسلیحات و تکنولوژی پیشرفتهی خودش را با سلاح وایکینگها تلفیق میکند و با کمک آنها مقابل مورون میایستد.
ایدهی غریبه مشابه فیلمهایی چون «کابویها و آدمفضاییها» (Cowboys & Aliens) است. نوعی تلفیق ژاهر عجیب که شاید همیشه جواب ندهد ولی وقتی درست ساخته شود نتیجهی دلچسبی خواهد داشت. صحنههای نبرد این فیلم تماشایی ساخته شدهاند و نگاهی تازه به زندگی وایکینگها میاندازد.
۸. کشتیهای بلند (The Long Ships)
- محصول: ۱۹۶۴
- کارگردان: جک کاردیف
- بازیگران: ریچارد ویدمارک، روزانا شیافینو، سیدنی پوآتیه
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۶٫۱ از ۱۰
این فیلم حماسی وایکینگی که سالهای میانی دههی ۶۰ میلادی ساخته شده ماجرای یک ناقوس ارزشمند و ساخته شده از طلا را روایت میکند که اسمش را گذاشتهاند «مادر تمام صداها». این گنجینهی اسطورهای که اندازهاش از یک کامیون هم بیشتر است توجه دو مرد قدرتمند و بزرگ را به خودش جلب کرده و هر دو قصد دارند که آن را به اختیار خودشان در آورند. یکی حاکم مسلمانان اسپانیا ال منسو است و دیگری رهبر وایکینگها رولف.
رولف و افرادش از اسکاندیناوی به سمت آفریقا حرکت میکند تا این ناقوس را به دست آورد. در همین حین و در میانههای سفر مجبور میشود ال منسو و یارانش را هم با خودش ببرد. این دو مرد بزرگ تمام انرژی و تمرکزشان را روی چیزی گذاشتهاند که ممکن است خواب و خیالی بیش نباشد. آنها قدم در مسیری گذاشتهاند که استقامت و توان و روحیهاشان را در بوتهی آزمایش میگذارد و انتهایش هم مشخص نیست.
این فیلم با طراحی صحنه و لباس چشمگیر و صحنههای تأثیرگذار و عظیم تجربهای خوشایند برای تماشاگرانش رقم میزند. اگرچه تنها نیمی از فیلم مربوط به وایکینگهاست.
۷. چگونه اژدهای خود را تربیت کنیم (How To Train Your Dragon)
- محصول: ۲۰۱۰
- کارگردان: کریس سندرز، دین دبلوا
- بازیگران: جی باروشل، جرارد باتلر، کریگ فرگوسن
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۸٫۱ از ۱۰
این انیمیشن محبوب و پرطرفدار استودیو دریم ورکز هم بهخوبی ماجراجوییها و سبک زندگی وایکینگها را به تصویر کشیده و هم نگاهی جذاب و دلنشین انداخته به اسطورهها و قصههای خیالی و فانتزی آنها. داستان دربارهی پسرک وایکینگی است به نام هیکاپ که طی ماجراهایی موفق میشود اژدهایی از نژاد خشم شب را رام کند و با او رفیق شود.
دو دنبالهی موفق و پرفروش برای این فیلم ساختند که به شهرت و محبوبیت این فرنچایز اضافه کرد.
۶. چگونه اژدهای خود را تربیت کنیم ۲ (How To Train Your Dragon2)
- محصول: ۲۰۱۴
- کارگردان: دین دبلوا
- بازیگران: جی باروشل، جرارد باتلر، کیت هرینگتون
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۷٫۸ از ۱۰
در قسمت دوم ماجراهای هیکاپ و اژدهای دوستداشتنی او یعنی بیدندان را دنبال میکنیم. وایکینگها و اژدهایان حالا در صلح و صفا در کنار هم زندگی میکنند و به نظر میرسد مشکل خاصی نیست. تا اینکه حین گشتوگذارهایشان برای کشف مکانهای ناشناخته، هیکاپ به غاری مرموز میرسد که پر از اژدهایان وحشی و رامنشده است و در همین حین با کسی مواجه میشود که اصلا انتظارش را نداشته.
دومین فیلم این مجموعهی پرطرفدار درست مثل اولی تماشایی و لذتبخش است و هر کسی که طرفدار دنیای وایکینگهاست از دیدنش حسابی هیجانزده خواهد شد. طراحی بصری فیلم و توجه سازندگانش به جزئیات فوقالعاده است و اساطیر اسکاندیناوی و فرهنگ مردمانش با هنرمندی تمام در کنار یک داستان هیجانانگیز گنجانده شده.
۵. سیزدهمین سلحشور (The 13th Warrior)
- محصول: ۱۹۹۹
- کارگردان: جان مکتیرنان
- بازیگران: آنتونیو باندراس، عمر شریف، دایان وانورا
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۶٫۶ از ۱۰
یکی دیگر از فیلمهایی که به همجوشی و تعامل فرهنگهای متضاد پرداخته. داستان دربارهی یک سفیر عرب و مسلمان است که تبعید شده و حالا طی ماجراهایی با وایکینگها آشنا میشود و در کنارشان میماند. این مرد مسلمان در ابتدا از رفتار و عقاید وایکینگها حیرت میکند و حسابی از سبک زندگی آنها جا میخورد. ولی هر چه بیشتر با هم وقت میگذرانند و دشمنان را با کمک هم دفق میکنند، کم کم با آنها احساس نزدیکی و قدرت و استقامت مثالزدنیاشان را تحسین میکند.
خبری به گوش آنها میرسد که نیرویی پلید و باستانی قدرت گرفته که زندگی همه را تهدید میکند، و مرد مسلمان با وایکینگها همراه میشود تا با خطر مبارزه کند. در همین مسیر است که او متوجه نیروهای درونی خودش میشود و جنگجوی درونش را کشف میکند.
۴. بئوولف (Beowulf)
- محصول: ۲۰۰۷
- کارگردان: رابرت زمهکیس
- بازیگران: ری وینستون، آنتونی هاپکینز، آنجلینا جولی
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۶٫۲ از ۱۰
بئوولف در زمان اکرانش با واکنشهای مثبتی رو به رو نشد و اکثر تماشاگران مدل انیمیشنسازی آن را پس زدند. ولی به هر حال این فیلم پروژهی جاهطلبانهای بود که نگاهی تازه به افسانهای کهن و قدیمی میانداخت و ترکیب بازیگران کنجکاویبرانگیزی داشت.
جنگجویی دلاور و قدرتمند به نام بئوولف را نزد پادشاه فرا میخوانند تا از مردم در مقابل موجودی پلید و وحشتناک به نام گرندل محافظت کند. بئوولف بدون مشکل زیادی از پس گرندل بر میآید و او را شکست میدهد، ولی مشکلات تازه آغاز میشود. مرگ گرندل خشم و نفرت مادر او را در پی دارد. مادر او موجودی شرور و بدذات و بهشدت خطرناک است که زندگی همه را تهدید میکند. موجودی که هم حقهباز و پر از مکر و نیرنگ است و هم مبارزه با او حتی قدرتمندترین جنگجوها را به چالش میکشد.
۳. ثور (Thor)
- محصول: ۲۰۱۱
- کارگردان: کنت برانا
- بازیگران: کریس همسورث، ناتالی پورتمن، آنتونی هاپکینز
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۷ از ۱۰
ثور، خداوندگار نیرومند تندر درست در روزی که قرار است تخت پادشاهی آزگارد را از پدرش اودین به ارث ببرد تبعید میشود. ثور از سرزمین پدریش به بیرون رانده میشود چون به خودش جرأت داد تا مقابل غولهای منجمد بایستد. اما غولهای منجمد معاهدهای کهن را زیر پا گذاشته و در روز تاجگذاری ثور وارد آزگارد شده بودند.
ثور به زمین تبعید میشود و در آنجا گروهی از دانشمندان پیدایش میکنند. ثور با کمک آنها با زمین و آدمها آشنا و عاشق دختری از تیم دانشمندان (ناتالی پورتمن) میشود. در همین حین لوکی، خدای نیرنگ، دسیسه میچیند تا حالا و در غیبت ثور، تخت پادشاهی را از اودین بگیرد.
۲. خیزش والهالا (Valhalla Rising)
- محصول: ۲۰۰۹
- کارگردان: نیکلاس ویندینگ رفن
- بازیگران: مدس میکلسن، گری لوئیس، یوان استوارت
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۶٫۱ از ۱۰
مدس میکلسن در این فیلم حماسی وایکینگی نقش بردهای مرموز به نام تک چشم را بازی میکند که تمام بدنش از خالکوبی پر شده. تصمیم میگیرد علیه مردانی که او را به بردگی کشیدند برخیزد و خودش را آزاد میکند. او سپس با مردی به نام ایریک و تعدادی مبلغ مذهبی متعصب همراه میشود که سعی دارند کلام خدا را به گوش همه برسانند.
تک چشم خودش را از دست زندانبانهایش خلاص میکند، ولی اوضاع برایش سختتر و پیچیدهتر میشود. وقتی به همراه ایریک و دیگران سمت اورشلیم و سرزمین مقدس میرود، با معضلات و مشکلاتی مثل گرسنگی، دعوای درونی و حملاتی از بیرون مواجه میشوند. انگار فقط سختی و مشقت و رنج انتظار این قهرمان تک چشم را میکشد. فیلم ریتم کند و آرامی دارد ولی اتمسفرش جوری است که بیننده را جذب خودش میکند.
۱. وایکینگها (The Vikings)
- محصول: ۱۹۵۸
- کارگردان: ریچارد فلایشر
- بازیگران: کرک داگلاس، تونی کرتیس، جنت لی
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۷٫۱ از ۱۰
همانطور که از اسمش پیداست، این فیلم کلا دربارهی وایکینگها ساخته شده. کرک داگلاس نقش شاهزادهی وایکینگی به نام آینار را بازی میکند و تونی کرتیس هم در نقش بردهای به نام اریک ظاهر شده. این دو مرد هیچجوره با هم کنار نمیآیند و همیشه درگیر نزاع و دعوا هستند. نزاعی که با یک حرکت اریک بدتر هم میشود. اریک شاهدخت مورگانا را (که پیش از این با شاه اِلا نامزد کرد بود) میرباید و شرایط را برای همه پیچیده میکند.
تمام بازیگران این فیلم از ستارههای مطرح دوران خودشان بودند و در فیلمهای سبک تاریخی خوش میدرخشیدند. از جمله جنت لی که نقش مورگانا را بازی میکرد، و ارنست بورگنین که بازیگر نقش شاه رگنار، پدر آینار بود.
نقشآفرینیهای فیلم تا حدودی خشک است ولی قدرتمند و تأثیرگذار به نمایش در آمده. صحنههای مبارزه هم با توجه به زمان ساختش واقعا تحسینبرانگیز است و در مقابل انبوه صحنههایی که این روزها با کمک جلوههای کامپیوتری میسازند، اثرگذاریش بیشتر مشخص میشود.
منبع: Screen Rant
ببین عزیزم ثور درواقع تو اساطیر اسکاندیناوی بوده و خدای رعد بوده براشون و پدرش اودین یجورایی خدای وایکینگ ها بوده
مثلا وایکینگ ها اعتقاد داشتن که وقتی میمیرن میرن والهالا پیش اودین
اگه هم فیلمای ثور رو دیده باشی چند جا اشاره هم شده
نگفته وایکینگ هست حتما حالت وایکینگی داره لباس و طرح فیلمش
ثور؟ پسر اودین؟ خدای رعد؟ پادشاه ازگارد؟
چجوری آخه میتونه وایکینگ باشه؟ اصلا یارو از یه سیاره دیگه اومده، بعد بهش میگن وایکینگ؟
آفرین اصلاً این یارو شخصیت تخیلی و فیلم ساختگی است. وایکینگ نیست که
شوخیتون گرفته😐رگنارو نمیشناسید؟بیرون؟لاگارتا؟چگونه اژده های خود را تربیت کنیم؟؟؟؟؟؟
این ها فیلم هست سریال ها جداست
عه!پس مرحوم رگنار اصلاتوی لیست نبود،چرا؟؟؟
آره راگنار از همهههههههه بهتر بود ولی تو لیستشون نبود😡
فک کنم چون یه فیلم دیگه هم بود که اسمش وایکینگ ها بود بخاطر همین راگنار رو نزاشتن چون نمیشه دوتا فیلم با یه اسم
شما فرق فیلم و سریال رو نمی دونید؟
ولش کن اگه میدونستن نظر نمی دادن و مقایسه نمکردن