۱۴ بازی توتال وار از بدترین تا بهترین

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۳ دقیقه
توتال وار

همان‌طور که از نام آن پیداست، در مجموعه بازی‌های توتال وار (Total War) اثر استودیوی انگلیسی کریتیو اسمبلی شما به رهبری یک جنگ تمام عیار در طول پرده‌ی لایزال تاریخ تمدن دعوت می‌شوید. چه صحبت از فضای فئودال ژاپن در واپسین سال‌های قرون وسطی باشد یا دوره مستعمراتی دنیای جدید آمریکا که با درگیری دائمی میان سرخ‌پوستان و مهاجران همراه بود و در نهایت به جنگ انقلابی منتهی شد، این سری نه تنها به شما اجازه حکومت بر یک ملت یا قوم عظیم را می‌دهد بلکه مخاطبان را در جایگاه یک فرمانده نظامی می‌گذارد که در نبردهای بزرگ باید از هر ترفند و جهشی برای پیروزی در برابر نیروی مغلوب‌کننده دشمنان خود استفاده کند.

تا به امروز ۱۴ عنوان از مجموعه بازی توتال وار روانه بازار شده است، اما از میان آن‌ها تنها چند اثر توانسته‌اند با گذر زمان ارزش خود را در لیست برترین آثار استراتژیک تاریخ حفظ کنند و با خلق روایت‌های تاریخی ناب در صنعت بازی‌های ویدیویی جاودانه شوند. در این مقاله ضمن رتبه‌بندی بازی‌های منتشر شده در این سری به مرور تاریخچه آن می‌پردازیم.

بازی total war

۱۴. Total War Saga: Thrones of Britannia (عرضه‌ی سال ۲۰۱۸)

بعد از گذر سال‌ها، استودیوی کریتیو اسمبلی بالاخره دست به ساخت اثری در سری بازی توتال وار با محوریت جنگ میان وایکینگ‌ها و ساکسون‌های بریتانیایی زد. Thrones of Britannia شما را به قرن نهم می‌برد، زمانی که آلفرد، پادشاه وسکس، در صدد متحد کردن انگلستان در برابر دشمن مشترک یعنی کفار دنمارکی بود. شما می‌توانید به عنوان حکمفرمای قلمروهای آن زمان، اعم از وسکس، مرسیا، انگلیا، ولز و حتی اربابان وایکینگی در سرزمین‌های گوتروم به نبرد برای دستیابی به تاج و تخت بریتانیا بپردازید.

البته بازی به هنگام عرضه از مشکلات فنی متعدد رنج می‌برد و از طرفی مکانیک‌های آن پر از عیب و نقص بودند، آن هم عیب‌هایی که سال‌ها پیش در نسخه‌های قبلی مجموعه برطرف شدند. همه این‌ها باعث می‌شود که امروز از Thrones of Britannia به عنوان یکی از بدترین عرضه‌های تاریخ بازی‌های total war یاد کنیم.

بازی توتال وار روما 2 ROME 2 Total War

۱۳. Total War: Rome II (عرضه‌ی سال ۲۰۱۳)

حتی آن دسته از گیمرهای کامپیوتر که لزوما طرفدار مجموعه بازی توتال وار هم نیستند بازی روم توتال وار (Rome: Total War) را تجربه کرده‌اند. هم‌اکنون این نسخه بخصوص از مجموعه که در سال ۲۰۰۴ عرضه شد به عنوان یکی از برترین بازی‌های استراتژی تاریخ شناخته می‌شود، پس می‌توانید حدس بزنید که طرفداران و در کل بسیاری دیگر از بازیکنان که با بازی اول خاطره داشتند چقدر برای دنباله‌ی آن یعنی Total War: Rome II هیجان داشتند.

اما متاسفانه توتال وار روم ۲ نتوانست از پس انتظارات بر بیاید و بخاطر مشکلات فنی بسیار زیادی که در زمان عرضه داشت به یکی از فراموش‌‌شدنی‌ترین آثار مجموعه تبدیل شد. علاوه بر روایت نه چندان قدرتمند و المان‌هایی که در گیم‌پلی آزادی عمل خاصی به بازیکنان نمی‌دادند، بازی به هیچ‌وجه بهینه نبود و بسیاری از مخاطبان را با مشکلات عملکرد حتی برروی سیستم‌های قدرتمند و حرفه‌ای گیمینگ مواجه کرد. در نهایت باید گفت که اگر مایل به تجربه‌ی مدیریت قلمروی امپراتوری روم هستید، بهتر است به سراغ همان نسخه اول بروید.

بازی توتال وار مکمل Troy Total War

۱۲. Total War: Troy (عرضه‌ی سال ۲۰۲۰)

جدیدترین بازی در مجموعه توتال وار شما را به جهان اساطیری شاهکار هومر یعنی «ایلیاد» می‌برد. در نقش هرکدام از قهرمان‌های یونان کهن مثل آشیل، هکتور، پاریس و حتی پادشاهان بزرگی چون آگاممنون و پریام بر سر تروی، که گوهر قلمروهای آن زمان است، بجنگید و حتی در قالب قهرمان‌های ارتش‌تان از خدایان کمک بگیرید.

Total War: Troy با استفاده از سیستم معرفی شده در مجموعه‌ی Warhammer و Three Kingdoms به شما قابلیت بازی با شخصیت‌های قهرمان را می‌دهد که هرکدام قدرت‌های منحصربه‌فرد خود را دارند؛ ویژگی‌هایی که در میدان جنگ‌های چندهزارنفره می‌تواند تفاوت میان پیروزی و شکست مطلق باشد. البته علیرغم برهه تاریخی جذابی که کریتیو اسمبلی انتخاب کرده، Troy به هیچ‌وجه نمی‌تواند از خود هویت قابل‌توجهی نشان دهد یا مانند شخصیت‌های افسانه‌ای خود نامش را در میان بزرگان این مجموعه جاودانه کند. بااین‌حال، اگر حال و هوای حماسه هومر برای شما جذاب است، شاید بتوانید از نقص‌ها و کم‌وکاستی‌های متعدد گیم‌پلی چشم‌پوشی کنید و از این نسخه لذت ببرید.

سری بازی های توتال وار Shogun Total War

۱۱. Shogun: Total War (عرضه‌ی سال ۲۰۰۰)

همه‌چیز از بازی Shogun: Total War آغاز شد. سازنده‌ی تازه‌کار این مجموعه یعنی کریتیو اسمبلی که زیر نظر شرکت الکترونیک آرتز به فعالیت خود ادامه می‌داد تصمیم به توسعه یک اثر استراتژیک سه بعدی گرفت که در آن زمان از جاه‌طلبانه‌ترین پروژه‌های پلتفرم کامپیوتر بود. اما تکنولوژی آن زمان برای شبیه‌سازی جنگ‌های تاریخی حتی به واقع‌گرایانه بودن نزدیک هم نبود.

علیرغم این موضوع، سازندگان با بهره‌گیری از موتور TW 1 که برای توسعه بازی‌های سه بعدی طراحی شده بود، چیدن بلوک‌های مجموعه بازی توتال وار را آغاز کردند. باید توجه کرد که کارت گرافیک‌هایی هم که توانایی پردازش و رندر تصاویر سه بعدی را داشتند تنها از سال ۱۹۹۹ برای مصرف عمومی به بازار وارد شدند که کریتیو اسمبلی را به یکی از اولین سازندگانی تبدیل می‌کند که در راستای جلو بردن صنعت بازی‌های کامپیوتری در این راه قدم گذاشت.

همچنین برای نبردهای بی‌درنگ (Real-time) بازی و طراحی هوش مصنوعی دشمنان – که در میان بازی‌های استراتژی هنوز هم زبان‌زد است – از کتاب معروف و تاریخی «هنر جنگ» اثر ژنرال سان زو استفاده شد. این نقطه آغاز سری بازی‌های توتال وار است که البته با در نظر گرفتن محدودیت‌های آن زمان به عنوان یک بازی مستقل هم هنوز می‌تواند برای بسیاری از طرفداران مهیج باشد.

بازی Total War Napoleon

۱۰. Napoleon: Total War (عرضه‌ی سال ۲۰۱۰)

همان‌طور که از نام آن مشخص است، این نسخه از بازی حول شخصیت ناپلئون بناپارت ساخته شده است. البته اگر کمی فراتر از داستان آن قدم برداریم، Napoleon در اصل نسخه تکامل‌یافته‌ی Empire بود که نتوانست ظرافت‌های آن بازی را در سیستم استراتژیک خود پیاده کند.

مسلما Napoleon با پیشرفت‌های گرافیکی قابل‌توجه همراه بود، اما طراحی مراحل و نقشه‌ی کمپین آن هرگز جذابیت توسعه‌ی آمریکای مستعمراتی را مانند نسخه قبلی زنده نمی‌کرد. از حیث تکامل هم متاسفانه جز بهینه‌سازی برخی سیستم‌های تازه معرفی شده در Empire دیگر شاهد هیچ‌گونه نوآوری در گیم‌پلی نبودیم و مشکلات هوش مصنوعی بازی قبلی هم مدام تجربه بازیکنان را دچار اختلال می‌کردند. برای همین در نهایت نمی‌توان به بازی این امپراتور بزرگ فرانسوی در تاریخ مجموعه توتال وار بهای زیادی داد.

بازی توتال وار اتیلا Total War Atilla

۹. Total War: Attila (عرضه‌ی سال ۲۰۱۵)

درست مانند ناپلئون که در مورد این شخصیت تاریخی بود، Attila هم به فتوحات آتیلای هون می‌پردازد. توتال وار اتیلا در برهه باستان متاخر به وقوع می‌پیوندد و تمدن‌های انسانی را در آستانه‌ی ورود به عصری جدید در قالب قرون وسطی به تصویر می‌کشد.

شما در نقش آتیلا یا هر فرمانروایی در سراسر نقشه اروپا و آسیا – که حتی ایران و حکومت ساسانیان را شامل می‌شود – باید به فکر گسترش قلمرو خود و دفاع در برابر هجوم قوم هون‌ها باشید. به جرأت می‌توان ادعا کرد که توتال وار اتیلا از بازی‌های بهینه مجموعه بازی توتال وار به حساب می‌آید که تا ساعت‌ها و روزها شما را به خود مشغول می‌کند، اما با توجه به دستاوردهای بزرگ دیگر نسخه‌های این سری شاید ظرافت‌هایش آنقدرها هم به چشم نیایند.

بازی توتال وار سه پادشاهی Three Kingdoms Total War

۸. Total War: Three Kingdoms (عرضه‌ی سال ۲۰۱۹)

اگر از طرفداران «عاشقانه سه پادشاهی» نوشته‌ی لو گوان ژانگ هستید، پس نباید توتال وار سه پادشاهی را از دست بدهید. Three Kingdoms شما را به سرزمین‌های چین در قرن دوم می‌برد، در برهه متلاطمی که فرماندهان جنگی بزرگ چون کائوکائو و لیوبی بر سر حکمفرمایی بر قلمروی وسیع چانگوا مینزو با هم می‌جنگیدند.

با بهره‌گیری از سیستم قهرمانان فانتزی معرفی شده در نسخه Warhammer، بازی توتال وار سه پادشاهی به شما اجازه می‌دهد کنترل قهرمانان افسانه‌‌ی سه پادشاهی را بدست بگیرید و با قابلیت‌های منحصربه‌فرد و قدرت خارق‌العاده آن‌ها در صحنه‌های خونین و مرگبار نبرد چند هزار نفری ورق را به سمت خود و متحدانتان برگردانید. بازی از دو حالت «حماسی»‌ و «تاریخی» برخوردار است. در اولین مورد، شما در تعبیری واقع‌گرایانه نسبت به تاریخ چین به نبرد برای حکمرانی بر آن می‌پردازید و در مورد دوم اتفاقات رمان فانتزی «عاشقانه سه پادشاهی» و همه المان‌های ماوراءالطبیعی آن برای شما تداعی می‌شود.

بازی total war Mediveal Total War

۷. Medieval: Total War (عرضه‌ی سال ۲۰۰۲)

دومین نسخه در مجموعه بازی توتال وار که بعد از شوگون ژاپن شما را به قرون وسطای اروپا می‌برد مهم‌ترین قدم کریتیو اسمبلی در تبیین فرمول ژانر استراتژی جدید خود بود. شما با در نظر گرفتن مسائل سیاسی و مذهبی آن دوران به عنوان یکی از رهبران ملت‌های مختلف در اروپای مرکزی باید برای گسترش قلمرو خود و همچنین تثبیت قدرت آن به جنگ با همسایگانتان بپردازید.

وقتی Medieval در سال ۲۰۰۲ عرضه شد، پیشرفت‌های آن انکارناپذیر بودند. اما هنوز هم تکنولوژی زمانه برای سازندگان در راستای خلق نبردهای بی‌درنگ واقع‌گرایانه محدودیت‌های بسیاری ایجاد می‌کرد. اما به هرحال، برای عاشقان قرون وسطی که به هر نحوی به دنبال زنده کردن آن‌ سال‌ها هستند، Medieval یک اثر بسیار بدیع بود که به جزییات تاریخی هم اهمیت زیادی می‌داد.

بازی SHogun 2 Total War

۶. Total War: Shogun 2 (عرضه‌ی سال ۲۰۱۱)

پس از عرضه چند بازی موفق که اکثراً در اروپا به وقوع پیوستند، کریتیو اسمبلی به سراغ ریشه‌های مجموعه توتال وار رفت و با ساخت Shogun 2 باری دیگر تحسین بسیاری از منتقدان را برانگیخت. برعکس Empire و Napoleon که تقریبا نقشه‌های آن‌ها تمام جهان را در بر می‌گرفت، دنباله‌ی شوگان باری دیگر شما را به جزایر ژاپن می‌برد و المان‌های گیم‌پلی را هم برای تازه واردها ساده‌تر می‌کند.

همچنین علیرغم بازی‌های قبلی که بینشی نامتغیر نسبت به صحنه جنگ‌های سه بعدی بازی داشتند، در Shogun 2 نبرد هر سرباز با سرباز دشمن یک دوئل جذاب و پویا در میانه‌ی چشم‌اندازهای طبیعی ژاپن است. این ظرافت در طراحی نبردها و درگیری نیروهای بازی یکی از مهم‌ترین دلایل موفقیت این نسخه از توتال وار است، البته از طرفی نباید هیجان و جذابیت جاودان ماجراجویی در دنیای سامورایی‌ها را نادیده گرفت.

بازی های توتال وار Total War Empire

۵. Empire: Total War (عرضه‌ی سال ۲۰۰۹)

شاید برایتان سوال شده باشد که چطور Empire در لیست ما انقدر از Napoleon که نسخه تکامل‌یافته‌ی آن بود جلوتر است. تا قبل از سال ۲۰۰۹ تقریبا همه توتال وارها در یک فضای وسطایی قرار داشت و حتی نبرد‌های آن متشکل از تقابل پیاده‌نظام‌ها و سواره‌هایی بود که با تیغه و نیزه به جان یکدیگر می‌افتادند. دقیقا در زمانی که این فرمول داشت به سمت تکراری شدن می‌رفت، کریتیو اسمبلی با بازی Empire به بازار بازگشت و نشان داد که سری توتال وار هنوز هم پتانسیل‌های نهان بسیاری دارد.

این نسخه از سری بازیکنان را به قرن هجدهم می‌برد، زمانی که مهاجران اروپایی با سفر به «دنیای جدید» با سرخ پوستان جنگیدند و در زمین‌های دست نخورده آمریکای شمالی سکونت گزیدند. به رغم تغییر برهه تاریخی، اکشن بازی هم دستخوش تغییرهای بسیاری می‌شود، به طوری که اکثر نیروهای در اختیار شما با تپانچه و تفنگ‌های قدیمی می‌جنگند و قوانین شرافتمندانه «نبرد با سلاح گرم» را که متولد همان دوره بود زنده نگه می‌دارند. با در نظر گرفتن ابعاد وسیع بازی و نقشه بزرگ آن که تقریبا همه دنیا را شامل می‌شود و همچنین نوآوری‌های بسیاری که در فرمول توتال وار ایجاد کرد، Empire بی‌شک از بهترین و انقلابی‌ترین بازی‌های این مجموعه است.

بازی توتال وار وارهمر Total War Warhammer

۴. Total War: Warhammer (عرضه‌ی سال ۲۰۱۶)

از همان سال‌های ابتدایی که مجموعه توتال وار توانست موفقیت‌های متعددی در بازار بازیکنان کامپیوتر بدست آورد، بسیاری از طرفداران سبک گمانه‌زن فانتزی از آثاری چون «ارباب حلقه‌ها» و حتی «سیاه‌چال‌ها و اژدهایان»‌ (D&D) به دنبال اثری استراتژیک بودند که با حفظ المان‌های این مجموعه آن‌ها را به دنیاهای محبوب خود ببرد.

در نهایت کریتیو اسمبلی با اقتباس از دنیای وارهمر اولین اثر فانتزی خود را در مجموعه توتال وار ساخت. در توتال وار وارهمر همه معادلات گیم‌پلی بازی‌های قبلی بهم می‌ریزد و انواع موجودات افسانه‌ای مانند اژدهایان، غول‌ها، ارک‌ها، گابلین‌ها و الف‌ها به صحنه نبردهای استراتژیک این سری می‌پیوندند. همچنین پیشرفت‌های حیرت‌انگیز گرافیکی به نسبت نسخه‌های قبل باعث شد تا این پروژه نسبت به دیگر آثار استراتژیک تاج و تخت نبردهای واقع‌گرایانه سه بعدی را از آن خود کند. در Warhammer تقریبا همه سیستم‌های گیم‌پلی سری بازی‌های توتال وار در بهینه‌ترین حالت خود قرار دارند و نقص‌های آن تا حد زیادی برطرف شده است. همه این‌ها باعث شد تا توتال وار وارهمر بخصوص به یکی از بهترین بازی‌های این سری در تاریخ بلند و بالایش تبدیل شود.

بازی روم توتال وار 3 ROME Total War

۳. Rome: Total War (عرضه‌ی سال ۲۰۰۴)

شاید بازی روم توتال وار بهترین نسخه در سری توتال وار نباشد، اما بی‌شک محبوب‌ترین است. این بازی که به عنوان سومین اثر در این مجموعه در سال ۲۰۰۴ به بازار آمد قابلیت‌های بسیار زیادی به ساخته‌ی کریتیو اسمبلی اضافه کرد و ویژگی‌های ساده و دردسترس گیم‌پلی آن Rome را به یکی از اعتیادآورترین بازی‌های استراتژیک تاریخ تبدیل می‌کند. بسیاری از طرفداران این مجموعه تاکنون هزاران ساعت برای متحد کردن قلمروی تجزیه‌شده روم جنگیده‌ و با لژیونرهای بی‌شمار خود به عنوان رهبر سه خانواده قابل‌بازی به تصاحب دنیا و بدست آوردن تاج و تخت بزرگ‌ترین امپراتوری روی زمین پرداخته‌اند.

یکی از بهترین خبرها برای گیمرهای کامپیوتر ساخت نسخه ریمستر شده بازی و عرضه آن در آوریل ۲۰۲۱ بود. هم‌اکنون می‌توانید این اثر نوستالژیک و خارق‌العاده را با گرافیک بهینه‌شده و بافت‌های ۴K برروی سیستم‌های خود تجربه کنید که البته احتمال ساخت نسخه سوم مجموعه را (اثری تحت عنوان Rome III) بیشتر می‌کند.

بازی Medieval II Total War

۲. Medieval II: Total War (عرضه‌ی سال ۲۰۰۶)

اگر همیشه در آرزوی اثر استراتژیکی بوده‌اید که برای شما لذت مرور تاریخ قرون وسطی و جنگ‌های صلیبی میان مسلمانان و ملت‌های مسیحی را زنده کند، دومین نسخه از سری فرعی Medieval در مجموعه توتال وار به راحتی از پس این چالش برمی‌آید و با شبیه‌سازی دقیق تاریخ آن زمان هیجان نبردهای تاریخی قرن ۱۲ را برای مخاطبان خود زنده می‌کند. روایت بازی با پیروزی ویلیام فاتح بر هارولد ساکسون و نیروهای بریتانیایی او آغاز می‌شود. پس از قدرت یافتن خاندان نرماندی، حالا پادشاهان و شاهزادگان این سلسله باید به دنبال تقویت قدرت خود در انگلستان، چیره شدن بر حکومت اسکاتلند یا آلبا و همچنین گسترش مرزهای خود در اروپای مرکزی باشند.

البته اگر پیروی از روایت‌های از پیش تعیین شده بازی برای شما اهمیتی ندارد، می‌توانید میدان جنگ را به آسیای غربی و به طور دقیق‌تر سرزمین مقدس تغییر دهید؛ جایی که صلیبیون دائما با نیروهای ایوبی درگیر می‌شوند و برای پادشاهی اورشلیم به جنگ می‌پردازند. Medieval II به قدری محبوب است که طرفداران توتال وار سال‌هاست منتظر ساخت دنباله آن هستند. البته تا این لحظه، به نظر می‌رسد که کریتیو اسمبلی قصد ادامه دادن این پروژه را ندارد.

دانلود بازی توتال وار Total War Warhammer II

۱. Total War: Warhammer II (عرضه‌ی سال ۲۰۱۷)

و در نهایت به Warhammer II می‌رسیم که بی‌شک بهترین و حساب‌شده‌ترین بازی توتال وار در تاریخ این مجموعه استراتژیک محبوب است. قطعا نسخه دوم از مجموعه وارهمر شناخته‌شده‌ترین اثر کریتیو اسمبلی نیست و شاید حتی نتواند با محبوبیت دو بازی قبلی رقابت کند، اما اگر از حیث انتقادی به تاریخ این مجموعه نگاه کنیم، هیچ اثری کار خود را به خوبی Warhammer II انجام نمی‌دهد.

اول از همه، نکته‌ای که این نسخه را از سایرین متمایز می‌کند یک روایت غنی و عمیق است. متاسفانه علیرغم تلاش‌های سازندگان، هیچ کدام از توتال وارها تاکنون نتوانسته بودند یکی از برزگ‌ترین مشکلات این مجموعه را حل کنند؛ و این مسئله هدف یا غایتی است که ورای یک گیم‌پلی جذاب به بازیکن انگیزه بازگشتن به بازی را بدهد. تقریبا تمام توتال وارها مبنی بر فتح نقاط مختلف جهان و رشد دادن کشور هستند. خوشبختانه در Warhammer II ما برای اولین بار روایتی داریم که به ما اشتیاق کافی برای به پایان رساندن ماجرا می‌دهد. در دنیای فانتزی وارهمر، پدیده‌ای به نام Vortex قرار است دنیا را در آشوب غرق کند و تنها شما، شاهزاده تیریون از آلتوان و وارث آنریون هستید که با کمک الف‌های والای وفادار خود می‌توانید در برابر این دشمن افسارگسیخته و ماورایی بجنگید و دنیا را از نابودی نجات دهید.

کمپین اصلی Warhammer II را می‌توان به یک مسابقه میان ملت‌های مختلف برای کنترل Vortex و استفاده از قدرت بی‌نهایت آن تشبیه کرد. در نهایت همه این تلاش‌ها در نبردی عظیم به سرانجام می‌رسد، نبردی که سرنوشت همه دنیا و ساکنان آن را رقم می‌زند.

Total War Warhammer III

آینده سری توتال وار

هم‌اکنون طرفداران مجموعه توتال وار منتظر عرضه‌ی نسخه بعدی بازی یعنی Warhammer III هستند. متاسفانه هنوز اطلاعات زیادی از بازی پیش رو در اختیار نداریم، اما سازندگان گفته‌اند که نقشه آن سرزمین‌های آشوب و محل تولد جادوی دنیای وارهمر خواهد بود. همچنین با در نظر گرفتن نقشه بازی اول و دوم – که به واسطه یک بسته الحاقی به بازی سوم اضافه می‌شود – می‌توان انتظار داشت که Warhammer III به بزرگ‌ترین بازی تاریخ کریتیو تبدیل شود.

با توجه به اینکه سه بازی اخیر (سه پادشاهی، تروی و وارهمر ۳) همه در یک فضای فانتزی ساخته شدند، شاید اثر بعدی باز هم به سراغ ریشه‌های تاریخی مجموعه بازگردد که احتمال ادامه دادن سری فرعی Medieval را دوچندان می‌کند.

نظر شما در مورد مجموعه توتال وار چیست؟‌ و بهترین تجربه‌تان با کدام بازی از لیست بالا بوده است؟‌ با ما در میان بگذارید.

صفحه اصلی بازی - اخبار بازی - تریلر بازی - نقد و پیش نمایش | دیجی‌کالامگ



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۱۸ دیدگاه
  1. Kiangh707

    از نظر من بازی Total war : Rome باید در رطبه ی اول قرار می گرفت چون سری توتال وار با این سری مشهور شد و در نظر نگرفتن قدمت این بازی مسخره است.

  2. سلیمان

    البته بعضی این بازی ها بعد از یک ساعت پلی حال بهم زن می‌شود

    1. Kiangh707

      این به این خاطر است که شما علاقه مند به این نوع بازی ها نیستید و صبر و تحمل زیادی که بازی های استراتژیک می خواهند را ندارید .

  • 1
  • 2
loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X