دیدگاه علم درباره‌ی بهترین زمان از روز برای ورزش چیست؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۹ دقیقه
دیدگاه علم درباره‌ی بهترین زمان از روز برای ورزش چیست؟

به دلیل مشغله‌های روزمره بسیاری از مردم حق انتخابی برای زمان ورزش کردن ندارند و مجبورند جلسه‌ی تمرینی خود را با برنامه‌ی روزانه‌شان هماهنگ کنند. خیلی‌های دیگر هم زمان کافی در اختیار دارند و اهمیتی به این موضوع نمی‌دهند، بنابراین برایشان فرقی ندارد و هر زمان که دلشان بخواهد ورزش می‌کنند. این در حالی است که زمان ورزش کردن اهمیت بالایی دارد و انتخاب بهترین زمان از روز برای ورزش می‌تواند تأثیر زیادی روی پیشرفت شما و نتیجه‌ای که می‌گیرید بگذارد.

در حقیقت، علم هم نشان داده اینکه چه زمانی از روز ورزش کنید تأثیر بزرگی روی دستیابی شما به اهداف تناسب اندامتان می‌گذارد. با توجه به پژوهش‌ها، ورزش کردن در صبح، بعدازظهر یا شب دارای خوبی‌هایی هستند که می‌توانند کمک زیادی به حفظ سلامتی و بهبود تناسب اندام شما کنند.

برای نمونه، ورزش کردن در صبح باعث می‌شود چربی بیشتری بسوزانید و وزنتان را کاهش دهید، هنگام ورزش در بعدازظهر انرژی بیشتری دارید و عملکرد بهتری از خودتان به نمایش می‌گذارید، ورزش در غروب یا شب هم با از بین بردن استرس همراه است و سوخت‌وساز بدن را بهبود می‌بخشد.

در این نوشته می‌خواهیم نگاه دقیق‌تری به این موضوع بیندازیم و ببینیم دیدگاه علم درباره‌ی بهترین زمان از روز برای ورزش چیست. در ادامه نگاهی به خوبی و بدی‌های ورزش کردن در صبح، بعدازظهر و شب می‌اندازیم تا ببینید کدام یک انتخاب بهتری برای شما خواهد بود. پس با ما همراه باشید.

خوبی‌های ورزش کردن در صبح

خوبی‌های ورزش کردن در صبح

اگرچه صبح زود بیدار شدن و ورزش کردن آسان نیست و انگیزه‌ی بالایی می‌خواهد، برخی از مردم ترجیح می‌دهند صبح‌ها پیش از هر کار دیگری ورزش کنند. ورزش صبحگاهی می‌تواند فواید زیادی داشته باشد که در ادامه آن‌ها را فهرست کرده‌ایم.

۱. خیالتان را از ورزش راحت می‌کنید!

اگر ابتدای روز ورزش کنید، دیگر لازم نیست در طول روز غصه‌ی کمبود وقت یا درگیر شدن با کارهای گوناگون را بخورید. خیلی‌ها پس از برگشتن از سر کار یا پایان کلاس‌های مدرسه و دانشگاه حوصله‌ی ورزش کردن ندارند و احساس خستگی می‌کنند. اگر شما هم جزو این افراد باشید می‌توانید ابتدای روز پیش از انجام هر کار دیگری ورزش کنید تا خیالتان آسوده شود و در باقی روز به سایر کارهای خود برسید.

۲. به مهار اشتها و پرخوری کمک می‌کند

ورزش کردن در صبح می‌تواند اشتها را مهار کرده و اینگونه به کاهش وزن کمک کند. با توجه به پژوهش‌ها، افرادی که صبح‌ها ورزش می‌کنند معمولا در طول روز کمتر پرخوری می‌کنند و انتخاب‌های غذایی بهتری دارند.

۳. می‌تواند کالری بیشتری بسوزاند

یک پژوهش نشان داده افرادی که صبح‌ها ورزش می‌کنند در مقایسه با کسانی که بعدازظهر یا غروب ورزش می‌کنند کالری بیشتری می‌سوزانند. این افزایش کالری‌سوزی در کنار مهار اشتها کمک زیادی به کاهش وزن می‌کند.

۴. حواس‌پرتی کمتری خواهید داشت

زمانی که حواس‌پرتی کمتری داشته باشید بهتر می‌توانید ورزش کنید. صبح‌ها احتمال اینکه پیامک یا ایمیل دریافت کنید خیلی کم است و معمولا کسی به شما زنگ نمی‌زند. بسیاری از مردم در این ساعات خواب هستند و در نتیجه آرامش و سکوت بیشتری برای ورزش در خانه، باشگاه ورزشی، پارک و غیره خواهید داشت. همه‌ی این‌ها باعث می‌شوند به‌خوبی ورزش کنید و همه‌ی تمرکزتان را روی انجام تمرین‌ها و حفظ سلامتی خود بگذارید.

۵. کمکتان می‌کند در طول روز فعال‌تر باشید

ورزش اول صبح باعث می‌شود در طول روز فعال‌تر باشید. معمولا کسانی که صبح‌ها ورزش می‌کنند حسابی شاداب می‌شوند و با انرژی بیشتری باقی کارهای روزمره را انجام می‌دهند.

۶. ذهنتان را بازتر می‌کند تا بهتر کارهایتان را انجام دهید

یکی دیگر از خوبی‌های ورزش صبحگاهی این است که تمرکز را بهبود می‌بخشد. ورزش کردن پیش از رفتن به مدرسه یا محل کار باعث می‌شود توجه و تمرکز بیشتری داشته باشید و قدرت تصمیم‌گیری و یادگیری خود را تقویت کنید.

۷. منجر به بهبود خواب می‌شود

اگر صبح‌ها ورزش کنید روزی پرانرژی و شاداب خواهید داشت و در پایان روز هم به‌آسانی استراحت خواهید کرد. پژوهش‌ها نشان می‌دهند ورزش صبحگاهی منجر به بهبود کیفیت خواب می‌شود و کمکتان می‌کند شب‌ها آسان‌تر بخوابید.

این برای کسانی که شب‌ها خواب درستی ندارند و تا دیروقت بیدارند بسیار مفید است. خیلی از مردم نمی‌توانند خواب باکیفیتی داشته باشند و همیشه پس از بیدار شدن احساس خستگی و بی‌حالی می‌کنند. اگر شما هم همیشه تا دیروقت بیدارید و در طول روز احساس خواب‌آلودگی و خستگی می‌کنید باید به سراغ ورزش صبحگاهی بروید و با این کار به‌آسانی چرخه‌ی خواب و استراحت خود را تنظیم کنید.

۸. قند خون را تنظیم می‌کند

پژوهش‌های علمی نشان می‌دهند ورزش صبحگاهی می‌تواند توانایی ماهیچه‌ها را برای سوزاندن قند و چربی افزایش دهد و در مقایسه با سایر ساعات روز تأثیر بیشتری روی تنظیم قند خون بگذارد.

بدی‌های ورزش در صبح؛ نمی‌توانید بهترین عملکرد خود را به نمایش بگذارید

با وجود همه‌ی فوایدی که بررسی کردیم، ورزش صبحگاهی ممکن است بدی‌هایی هم داشته باشد. هنگامی که از خواب بیدار می‌شوید خسته هستید و این موضوع می‌تواند روی عملکرد شما تأثیر بگذارد. وقتی انرژی کمی داشته باشید قطعا نمی‌توانید با سرعت و نیروی بالا ورزش کنید و به خودتان فشار بیاورید. این در حالی است که اگر صبحانه‌ی کافی و مقوی نخورید انرژی‌تان بیشتر کاهش پیدا می‌کند و ورزش کردن بسیار دشوارتر می‌شود.

خوبی‌های ورزش کردن در بعدازظهر

بهترین زمان برای ورزش: خوبی‌های ورزش کردن در بعدازظهر

بعدازظهر زمان مناسبی برای ورزش به شمار می‌رود، زیرا نه خیلی زود است و نه خیلی دیر. اگر بتوانید با گرمای هوا و مشغله‌های کاری یا تحصیلی کنار بیایید، ورزش در بعدازظهر برای شما مناسب خواهد بود و مزایای زیر را خواهد داشت.

۱. استرس و اضطراب را از بین می‌برد

ورزش در ساعات ظهر تا بعدازظهر می‌تواند استرس و اضطراب را از بین ببرد. فعالیت بدنی پیش یا پس از ناهار باعث می‌شود انرژی دوباره‌ای به دست بیاورید و پرانرژی به انجام کارهای خود برگردید. خیلی از مردم در این ساعات ممکن است خواب‌آلود شوند، بنابراین فعالیت بدنی می‌تواند راهکار بسیار خوبی برای افزایش انرژی و شادابی در نظر گرفته شود.

اگر کار اداری دارید می‌توانید زمان ناهار خود را برای غذا خوردن و ورزش کردن در نظر بگیرید. لازم نیست فعالیت‌های شدید و طولانی‌مدت انجام دهید؛ همین که بدنتان را فعال نگه دارید برای افزایش انرژی کافی خواهد بود. به طور کلی، ورزش در ساعات ۱ تا ۴ بعدازظهر برای افزایش انرژی و بهبود تمرکز مفید است و می‌تواند بهتر از قهوه و سایر نوشیدنی‌های انرژی‌زا شما را سرحال کند.

۲. بعدازظهر زمان متعادل و مناسبی برای ورزش است

بعدازظهر چیزی بین صبح و غروب است؛ این یعنی زمان متعادل و مناسبی به شمار می‌رود و دیگر خبری از ویژگی‌های منفی ورزش صبحگاهی یا شبانه نیست. بعدازظهرها انرژی کافی دارید و این در مقایسه با صبح بسیار بهتر است. جدا از این، پیش از ورزش ناهار خورده‌اید و اکنون سیر و پرانرژی هستید.

اگر اهل ورزش صبحگاهی نباشید و همچنین فکر کنید غروب برای ورزش دیر است و بهتر است در این ساعات استراحت یا تفریح کنید، باید جلسه‌ی ورزشی خود را برای ساعات ظهر تا بعدازظهر در نظر بگیرید.

بدی‌های ورزش در بعدازظهر؛ خیلی‌ها نمی‌توانند در این زمان ورزش کنند

اگر شغل اداری داشته باشید یا به مدرسه و دانشگاه بروید، به احتمال زیاد نمی‌توانید بعدازظهر ورزش کنید و مجبور هستید درس و کار خود را در اولویت قرار دهید. اگر احساس می‌کنید وقت کافی ندارید و روزهایتان به‌سرعت می‌گذرند و با مشغله‌های گوناگون پر می‌شوند، ورزش کردن در بعدازظهر گزینه‌ی مناسبی برای شما نیست و باید صبح‌ها یا شب‌ها ورزش کنید.

خوبی‌های ورزش کردن در شب

بهترین زمان برای ورزش: خوبی‌های ورزش کردن در شب

اگر آدم سحرخیزی نباشید و همچنین نتوانید جلسه‌ی ورزشی‌تان را برای ساعات بعد از ناهار در نظر بگیرید، باید غروب یا شب ورزش کنید. این زمان بهترین و ایدئال‌ترین زمان از روز برای بسیاری از مردم است تا ورزش کنند.

احتمالا دیده‌اید که در این ساعات باشگاه‌ها حسابی شلوغ هستند و همه‌ی کلاس‌های ورزشی هم معمولا در ساعات غروب تا شب برگزار می‌شوند. این زمان از روز دارای فواید بسیاری است که در ادامه آن‌ها را می‌بینید.

۱. انرژی بالایی دارید و به‌خوبی ورزش می‌کنید

اگر بخواهید حسابی به خودتان فشار بیاورید، وزنه‌های سنگین بزنید یا تمرین‌های شدید انجام دهید باید ساعات غروب تا شب ورزش کنید. در این ساعات بدنتان پرانرژی و آماده است و نیرو، سرعت و استقامت بیشتری خواهید داشت.

۲. فرصت مناسبی برای انجام چند کار به طور همزمان است

خیلی‌ها پس از غروب خورشید تلویزیون نگاه می‌کنند، فیلم می‌بینند، کتاب می‌خوانند و به موسیقی گوش می‌دهند. اگر در خانه دستگاه‌های ورزشی مانند تردمیل و دوچرخه ثابت داشته باشید می‌توانید به طور همزمان ورزش کنید و به تفریحات خود برسید.

۳. به تقویت سوخت‌وساز بدن کمک می‌کند

فواید ورزش تنها به کالری‌سوزی و آب کردن چربی خلاصه نمی‌شوند، با وجود این خیلی از مردم تنها هدفشان از ورزش همین است. اگر شما هم می‌خواهید چربی بیشتری از دست بدهید و وزنتان را کاهش دهید باید شب‌ها ورزش کنید تا سوخت‌وساز بدنتان افزایش پیدا کند.

علم هم این را تأیید کرده و نشان داده میزان سوخت‌وساز بدن پس از ورزش در ساعات غروب تا شب بیشتر افزایش پیدا می‌کند و منجر به بالا رفتن سطح کالری‌سوزی می‌شود.

۴. می‌تواند خستگی روز را به‌کلی از بین ببرد

مشغله‌های کاری و تحصیلی، ترافیک، شلوغی، همه و همه می‌توانند استرس زیادی به شما بدهند و ذهنتان را خسته کنند. تمرین کردن در پایان روز مانند آب سردی روی آتش است که حسابی به شما آرامش می‌دهد و استرس‌ها را از بین می‌برد.

در پایان روز دیگر لازم نیست کاری انجام دهید و خودتان را خسته‌تر کنید. کلاس‌های مدرسه و دانشگاه تمام شده‌اند و ساعات کاری هم به پایان رسیده‌اند. اکنون می‌توانید نفس راحتی بکشید و ورزش کنید تا همه‌ی سختی‌های روز گذشته را از یاد ببرید. شما با کمک ورزش می‌توانید ذهنتان را آرام کنید، استرس و اضطراب را کاهش دهید و خستگی‌تان را هم از بین ببرید تا شب‌ها بهتر بخواهید. البته برای این فایده باید ورزش‌های سبک انجام دهید و زیادی به خودتان فشار نیاورید.

بدی‌های ورزش در شب؛ می‌تواند خوابتان را به هم بریزد

به طور کلی، ورزش یک فعالیت انرژی‌زا است و شما را شاداب می‌کند. بنابراین، اگر ورزش شبانه شما را هوشیار و پرانرژی کند قطعا روی خوابتان تأثیر می‌گذارد و اجازه نمی‌دهد به‌آسانی بخوابید.

البته این موضوع به نوع ورزشی که انجام می‌دهید بستگی دارد. ورزش‌های شدید هوازی و قدرتی منجر به افزایش انرژی می‌شوند، ولی ورزش‌هایی مانند یوگا و حرکات کششی می‌توانند بدن شما را آرام کنند و برای بهبود کیفیت خواب مناسب باشند. ورزش‌های آرامش‌بخش نگرانی، اضطراب و استرس را کاهش می‌دهند و ذهنتان را خالی می‌کنند تا بهتر و سریع‌تر به خواب بروید. بنابراین، برای اجرای این نوع ورزش‌ها پیش از خواب مشکلی نخواهید داشت.

سخن پایانی

با در نظر داشتن همه‌ی این‌ها پی می‌بریم بهترین زمان برای ورزش زمانی است که از آن لذت بیشتری می‌برید و با آن راحت‌تر هستید. شما باید ببینید هدفتان از ورزش چیست و چگونه می‌توانید برنامه‌ی روزانه‌تان را با ورزش هماهنگ کنید.

نکته‌ی کلیدی این است که برنامه‌ی متعادلی داشته باشید و زیادی به خودتان فشار نیاورید. شما باید بتوانید در طول روز هم کار کنید یا درس بخوانید، هم ورزش کنید و هم تفریح و استراحت کافی داشته باشید. در صورتی که این تعادل برقرار نباشد قطعا نمی‌توانید کار خود را با نظم پیش ببرید و این موضوع روی سلامتی‌تان تأثیر منفی زیادی خواهد گذاشت. پس اگر دیدید جلسه‌ی ورزشی‌تان باعث احساس استرس و خستگی می‌شود باید برنامه‌ریزی خود را تغییر دهید و زمان دیگری را برای تمرین در نظر بگیرید.

این مطلب صرفا جنبه‌ی آموزش و اطلاع‌رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه‌های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه‌ی رفع مسؤولیت دیجی‌کالا مگ را بخوانید.

منبع: Byrdie



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما