با این ۸ اپلیکیشن اندرویدی ویدیوهای تایم لپس بگیرید
صنعت فیلمبرداری و عکاسی با پیشرفت تکنولوژی، تغییرات و قابلیتهای بسیار جالب زیادی به کاربران این حوزه ارائه کرده که یکی از آنها فناوری تایم لپس است. این تکنیک که مورد استقبال کاربران زیادی قرار گرفته، در واقع روشی است که در آن فرکانس ضبط فریمها در یک سکانس، کمتر از فرکانس مشاهده آنها در همان سکانس است. هنگامی که ویدیوی نهایی با سرعت عادی پخش میشود، به نظر میرسد که زمان با سرعت بیشتری میگذرد. شاید شما فکر کنید برای گرفتن ویدیوهای تایم لپس، حتما باید از یک گوشی هوشمند با دوربین پیشرفته و یا دوربینهای عکاسی گرانقیمت بهره ببرید، اما به لطف تکنولوژی با هر گوشی هوشمندی که دارید میتوانید از پس این کار بر بیاید. در این مقاله قصد داریم ۸ اپلیکیشن اندرویدی برای گرفتن ویدیوهای تایم لپس را به شما معرفی کنیم. بنابراین اگر از کاربران اندرویدی علاقمند به این تکنیک فیلمبرداری هستید، با دیجی کالا مگ در این مقاله همراه شوید.
۱. اپلیکیشن Lapse It
Lapse It، یک اپ دوربین قوی و در عین حال ساده برای پروژههای تایم لپس است و میتوانید با استفاده از آن ویدیوهای بسیار جذابی را ثبت کنید. پس از وارد شدن به محیط کاربری این اپلیکیشن، گزینههایی تحت عنوان Settings و Gallery و New Capture برای انتخاب یا ضبط ویدیوی مد نظرتان به شما ارائه میشود که میتوانید هر کدام را که دوست دارید، انتخاب کنید. همچنین هر یک از گزینههای ارائه شده، قابلیتها و ابزارهای اضافی در اختیار شما قرار میدهند که کیفیت ویدیوهای شما را بالاتر خواهند برد.
زمانی که آمادهی ضبط یک ویدیوی جدید هستید، میتوانید تنظیماتی نظیر فاصلهی فریم، وضوح، جلوههای رنگی، تعادل رنگ سفید، حالت و یک سری از تنظیمات دیگر را در ویدیوی مد نظر خود اعمال نمایید. پس از ضبط ویدیو، امکان ویرایش آن از طریق بخش گالری نیز برای شما در دسترس قرار دارد. در نسخهی رایگان این اپلیکیشن میتوان تایم لپسهایی با کیفیت حداکثر 480p ساخت، اما برای ضبط ویدیوهای با رزولوشنهای بالاتر (720p و 1080p) نیاز است تا نسخهی پرو این اپ را خریداری کنید.
علاوه بر یک سری تنظیمات و قابلیتهای اولیه جهت ویرایش ویدیوهای ثبت شده مانند برش دادن، اضافه کردن افکتهای مختلف و همچنین timestamping، شما قادر خواهید بود که یک قطعه موسیقی هم به ویدیوی تایم لپس مورد نظر خود اضافه کنید تا حس القایی آن به کاربران دو چندان شود. این اپلیکیشن همچنین شبکهی اجتماعی خود را نیز دارد که در آن میتوانید ویدیوهای خود را به اشتراک بگذارید و همچنین زیر ویدیوهای به اشتراک گذاشته شدهی سایر کاربران به تعامل بپردازید.
از دیگر قابلیتهای این اپ بسیار حرفهای میتوان به دارا بودن موتور رندر سریع و منحصربهفرد، امکان تعیین و تنظیم میزان فریم به صورت دستی توسط کاربر و عدم داشتن هیچ گونه محدودیتی برای زمان ویدیو اشاره کرد.
۲. اپلیکیشن Time Lapse Camera
یکی دیگر از اپهای بسیار کاربردی جهت گرفتن ویدیوهای تایم لپس، اپلیکیشن Time Lapse Camera است. اولین قابلیت جالب این اپ این است که شما را قادر میسازد به دو روش مختلف از این برنامه استفاده کنید:
- حالت Photo lapse: این قابلیت به شما اجازه میدهد به عنوان نمونه، روزی یک عکس بگیرید و نهایت یک سکانس متوالی از تصاویری که در این مدت گرفتهاید، به دست بیاورید.
حالت Video lapse: در این حالت شما میتوانید فریمهای ضبط شده را فشردهسازی کنید تا تبدیل به یک ویدیوی تایم لپس شوند.
در حالی که هر دو حالت ارائه شده توسط این اپلیکیشن قابلیت شخصیسازی دارند، اما حالت Video Lapse دارای قابلیتها و تنظیمات متعددی است که طبیعتاً، دست کاربران را بیشتر باز میگذارند. برخی از این قابلیتها شامل تایمر، قابلیتی برای به حداکثر رساندن زمان، فیلترهای بیشتر، حالت دید در شب و یک سری از قابلیتهای عادی و رایج دیگر از قبیل تنظیم رزولوشن و یا فریم ریت تصاویر میشوند. شما میتوانید با استفاده از این اپ بسیار کاربردی به ویدیوی خود صدا یا موسیقی اضافه کنید، رزولوشن را تغییر دهید (حداکثر 1080p) و مدت زمانی بین ۱ دقیقه تا ۱۲ ساعت را برای ویدیوهای خود در نظر بگیرید.
همچنین قابلیت تعامل با سایر کاربران نیز از طریق شبکهی اجتماعی این اپلیکیشن در دسترس قرار دارد. در مجموع میتوان گفت که Time Lapse Camera، برای کاربرانی که قصد ندارد هزینههای بسیار زیاد خرید تجهیزات فیلمبرداری تایم لپس را بپردازند بسیار مناسب و به صرفه خواهد بود.
۳. اپلیکیشن PicPac
طبیعتاً بهترین اپلیکیشنهای موجود برای فیلمبرداری تایم لپس، چیزی بیشتر از یک اپلیکیشن دوربین را در اختیار کاربران قرار میدهند. اپ PicPac، جزو همین دسته از اپلیکیشنهاست که قابلیتها و ابزارهای بسیار زیادی دارد و میتواند هر آنچه که شما از یک اپ دوربین انتظار دارید را به شما ارائه دهد. ممکن است که از لحاظ ظاهری، این اپلیکیشن رابط کاربری چندان جذابی نداشته باشد، اما قطعاً قابلیتهای آن شما را راضی نگه میدارد.
برای شروع، شما میتوانید ویدیوهای مورد علاقهی خود را از گالری یا حافظهی گوشی هوشمند خود انتخاب کرده و آنها را به ویدیوهای تایم لپس تبدیل کنید. هنگامی که صحبت از تبدیل ویدیوهای معمولی به ویدیوهای تایم لپس به میان آورده میشود، اپ PicPac این کار به سادهترین شکل ممکن برایتان انجام میدهد. اما گذشته از این، شما میتوانید تصاویر مد نظر خود را با استفاده از این اپلیکیشن به ویدیوهای تایم لپس نیز تبدیل کنید.
اگر ویدیویی برای تبدیل کردن به تایم لپس ندارید، تنها کافی است که دوربین این اپ را باز کرده و تنظیمات آن را به دلخواه خود شخصیسازی کنید. در میان سایر ویژگیهایی که این اپلیکیشن در اختیارتان قرار میدهد، میتوانید صدا را ضبط کنید، فوکوس را به صورت دستی یا خودکار تنظیم کنید و برای صرفهجویی در مصرف باتری، حالت کم نور آن را فعال کنید. پس از اینکه ویدیوی مد نظر خود را ضبط کردید، این اپ مستقیم شما را به بخش ادیتور منتقل میکند تا قبل از به اشتراک گذاری آن، تغییرات مد نظر خود را در آن اعمال کرده و یک پیشنمایش از تغییرات اعمال شده نیز به دست بیاورید.
اگر تمایل دارید، میتوانید نسخهی پریمیوم این اپلیکیشن را خریداری کنید که قابلیتهای اضافی نظیر نقاشی کشیدن روی تصاویر و یا ضبط ویدیوهایی با رزولوشن بالاتر از ۳۶۰ پیکسل را در اختیارتان قرار میدهد.
۴. اپلیکیشن Superlapse – Time Lapse Camera
اگر برای گرفتن ویدیوهای تایم لپس به دنبال اپلیکیشنی هستید که رابط کاربری سادهای داشته باشد و ابزارهای رایگانی را به شما ارائه دهد، اپ Superlapse – Time Lapse Camera انتخاب بسیار خوبی برای شما خواهد بود. هنگامی که وارد این اپلیکیشن میشوید، به صورت خودکار دوربین گوشیتان را باز میکند و تصویر را هم به حالت افقی درمیآورد. در این حالت، میتوانید به ضبط ویدیوی تایم لپس دلخواه خود بپردازید و یا تنظیماتی که در این قسمت به شما ارائه میشود نظیر رزولوشن، مدت زمان فیلمبرداری و یا روشنایی را شخصیسازی کنید.
به محض اینکه ضبط ویدیوهای مد نظر شما به پایان رسید، اپ Superlapse یک سری گزینهها در اختیار شما قرار میدهد تا ویدیویی که ضبط کردهاید را در شبکههای اجتماعی با سایر کاربران به اشتراک بگذارید یا در گوشی هوشمند خود ذخیره کنید. همچنین امکان ارسال ویدیوها به ایمیل و Google Drive نیز برای شما در دسترس قرار دارد. تنها نکتهی منفی که در این اپلیکیشن دیده میشود، این است که هیچ گزینهای برای ویرایش ویدیوهای ضبط شده وجود ندارید و شما باید از اپهای جانبی برای ویرایش ویدیوها استفاده کنید.
۵. اپلیکیشن Microsoft Hyperlapse Mobile
از دیگر اپهای ساده و در عین حال کاربردی برای گرفتن ویدیوهای تایم لپس میتوان به Microsoft Hyperlapse Mobile اشاره کرد که همانطور که از نامش مشخص است، توسط شرکت مایکروسافت طراحی شده است. هنگامی که وارد این اپلیکیشن میشوید، دو گزینه پیشرویتان قرار میگیرد. این دو گزینه، عبارت هستند از: آپلود یک ویدیوی از قبل ضبط شده و ضبط یک ویدیوی جدید. اگر گزینهی ضبط ویدیوی جدید را انتخاب کنید، دوربین گوشیتان فعال میشود و به شما اجازه میدهد فیلمبرداری کنید. همچنین شما قادر خواهید بود تا یک سری تنظیمات اولیه مثل روشن و خاموش کردن فلش یا موارد دیگری از این قبیل را بر اساس شرایط محیط اطراف خود انجام دهید.
پس از ضبط ویدیوی مد نظرتان، میتوانید فواصل فریمها را تنظیم کنید تا سرعت فیلمبرداری افزایش یابد. هنگامی که تغییرات مد نظر خود را روی ویدیو اعمال کردید و نتیجهی نهایی حاصل شد، این امکان برای شما فراهم است تا ویدیوی تایم لپسی که ضبط کردهاید را با بقیه به اشتراک بگذارید، مجددا سرعت آن را تغییر دهید یا یک ویدیوی جدید ضبط کنید. در مجموع میتوان گفت که اپلیکیشن Microsoft Hyperlapse Mobile، میتواند همراه خوبی برای شما، جهت گرفتن ویدیوهای تایم لپس باشد.
۶. اپلیکیشن Framelapse
Framelapse نیز به دلیل طراحی ساده اما کارآمد آن، یکی از بهترین اپلیکیشنهای ضبط ویدیوی تایم لپس به شمار میآید. بهترین حالت استفاده از این اپ، در حالت افقی است که به شما اجازه میدهد راحتتر به شخصیسازی تنظیمات ارائه شده بپردازید. همچنین، آزادی عمل بیشتری نیز به شما میدهد تا تجربهی کاربری بهتری از کار با این اپ داشته باشید. به عنوان مثال، زمانی که در حال تنظیم نور سفید یا حالت فوکوس هستید، طیف وسیعی از افکتهای مختلف در اختیارتان قرار داده میشود تا آنچه که مد نظر دارید را از میان آنها انتخاب کنید. در همین زمینه شما قادر خواهید بود از وضوح 2160p یا همان 4K استفاده کنید، یک شبکه اضافه کرده و یا حتی حالت بهینهسازی ویدیو را فعال کنید.
در این اپلیکیشن همانند Superlapse، امکان ویرایش ویدیو قبل از به اشتراک گذاری آن وجود ندارد و شما باید از اپهای جانبی برای ویرایش ویدیوها استفاده کنید. از دیگر قابلیتهای این اپلیکیشن میتوان به پشتیبانی از دوربینهای جلو و عقب، سیستم فوقالعاده ضبط فیلم با نمایشگر خاموش و حالت خودکار تنظیم فاصلهی بین فریمها اشاره کرد.
۷. اپلیکیشن Facelapse
روشهای خلاقانه زیادی برای استفاده از تکنیک تایم لپس وجود دارد، مانند لایو استریم کارهای روزانه با استفاده از دوربینهای پوشیدنی. اپلیکیشن Facelapse، یک راهحل سادهتر اما بسیار جالب و منحصربهفرد را ارائه میدهد. در حقیقت این اپلیکیشن قادر است ویدیوهای تایم لپس رایگانی تولید کند که انسانها در آنها حضور دارند؛ حال این افراد ممکن است شما باشید یا دوستانتان. اگرچه میتوانید با تصاویر مختلفی از این اپ جالب استفاده کنید، اما اگر Facelapse نتواند صورت کاربران را تشخیص دهد، ممکن است برخی از ویژگیهای آن در دسترس نباشد.
نکتهی دیگری که در مورد این اپلیکیشن باید در نظر داشته باشید این است که این اپ، قابلیت اجرا کردن اپ دوربین گوشی شما را ندارد. با این تفاسیر شما باید با دوربین گوشی هوشمند خود عکس بگیرید و آنها را در Facelapse آپلود کنید. در نهایت این اپلیکیشن، کار را به بهترین شکل ممکن انجام میدهد و تصاویر شما را به ویدیوهای تایم لپس زیبا تبدیل خواهد کرد.
در مورد قابلیتهای این اپلیکیشن باید اشاره کرد که شما میتوانید به شخصیسازی تنظیماتی نظیر سرعت ویدیو، اندازه چهره و ترتیب تصاویر بپردازید. همچنین امکان به اشتراک گذاری ویدیوها نیز پس از ذخیرهسازی آن برای شما در دسترس قرار دارد.
۸. اپلیکیشن Time Lapse Camera & Videos
آخرین اپلیکیشنی که در این مقاله قصد معرفی آن را داریم در واقع یکی از سادهترین اپهای اندرویدی برای ساخت ویدیوهای تایم لپس است. اپلیکیشن Time Lapse Camera & Videos، ابتداییترین و سادهترین ابزارها را برای تنظیم و ضبط ویدیوهای تایم لپس به شما ارائه میدهد. شما با استفاده از این اپلیکیشن قادر خواهید بود مدت زمان ویدیو، فاصلهی بین فریمها و کیفیت ویدیو را به دلخواه خود تنظیم کنید. پس از اینکه ضبط ویدیوی شما به اتمام رسید، میتوانید آن را در گالری گوشیتان ذخیره کرده و آن را در شبکههای اجتماعی به اشتراک بگذارید.
از نکات منفی این اپلیکیشن میتوان به تبلیغات بسیار زیاد آن اشاره کرد، که البته خیلی هم برای یک اپلیکیشن رایگان و ساده مانند Time Lapse Camera & Videos دور از ذهن نیست.
سخن آخر
اگر ویدیویی با سرعت کمتر ضبط شده باشد به عنوان مثال ۱۰ یا ۱۵ فریم در ثانیه، سپس شما با سرعت ۲۴ فریم در ثانیه آن را مشاهده کنید، تایم لپس رخ اتفاق میافتد. یعنی به شما اینطور القا خواهد شد که سرعت ویدیو زیاد است. در حقیقت این فاصلهی بین فریمهای یک ویدیو است که زیاد شده، اما با سرعت عادی برای شما به نمایش در میآید.
اگر چه دوربین اکثر گوشیهای امروزی امکان ضبط کردن ویدیوهای تایم لپس را دارند، اما این امکان برای کاربران گوشی هوشمندی قدیمی فراهم نیست. آنها در عوض میتوانند سوژههای مد نظر خود مانند طول یک روز را از طلوع تا غروب آفتاب را، با استفاده از اپلیکیشنهای ضبط ویدیوهای تایم لپس به راحتترین شکل ممکن ثبت کنند و آن را با دیگران به اشتراک بگذارند. در این مقاله به معرفی ۸ اپلیکیشن برتر اندرویدی جهت ضبط و ایجاد ویدیوهای تایم لپس پرداختیم و امیدواریم با استفاده از آنها، لحظات زیبا و بیاد ماندنی را برای خود و دوستانتان بسازید.
منبع: Makeuseof
تجربهی استفاده از اپ شماره ۷ رو دارم، خیلی خوبه… بقیه اپها هم عالین… مرسی از مقاله کاربردیتون👍