۱۵ بازی استراتژی برتر اندروید که ذهنتان را به چالش میکشند
سبک استراتژی (Strategy) را میتواند از قدیمیترین سبکها در دنیای گیمینگ دانست. این سبک طرفداران بسیار زیادی در دنیای گیمینگ داشته و عناوین بسیار خوبی در آن وجود دارد. نکته اصلی اینجاست که برخلاف تصور عناوین استراتژی هرگز از دور خارج نشده و همواره با استقبال بسیار خوبی روبرو میشوند.
از طرفی پلتفرم موبایل نیز در حال گسترش بوده و میتوان آن را پرطرفدارترین پلتفرم گیمینگ دانست. دلیل این محبوبیت هم دسترسی همگانی به گوشیهای موبایل است. پس منطقی است که شرکتهای مختلف تلاش کنند تا بازار موبایل را بدست گرفته و حتی شرکتهای بزرگ گیمینگ نیز وارد رقابت در عرصه موبایل شوند.
حال اگر سبک پرطرفدار استراتژی و پلتفرم موبایل را با هم ترکیب کنید با تعدادی از موفقترین عناوین تاریخ دنیای گیمینگ روبرو خواهید شد. بازیهایی که باعث شدند پلتفرم موبایل به عنوان یک پلتفرم رسمی گیمینگ شناخته شده و نادیده گرفته نشود. عناوینی مثل کلش آو کلنز (Clash of Clans) و موارد دیگر همگی عناوین به شدت با کیفیتی بوده که از فرصت استفاده کرده و بهترین استفاده را از پلتفرم موبایل کردند.
اندروید یکی از محبوبترین سیستم عاملهای موبایل است. این سیستم عامل برای سازندگان بازی نیز بسیار محبوب است. به دلیل اینکه محدودیتهای اپل را نداشته و برای عرضه بازی لزومی ندارد که از یک فروشگاه تمامی تراکنشها انجام شود. از طرفی محبوبیت اپل نیز روز به روز در حال افزایش بوده و با توجه به بازه قیمتی گستردهای که دارد، دسترسی کاربران به آن بیشتر است.
با گذشت زمان شرکتهای بیشتری وارد بازار رقابت در موبایل شدند و همین باعث شد ما شاهد بازیهای استراتژی زیادی در این پلتفرم باشیم. نکته اصلی اینجاست که بازیهای استراتژی معمولاً عناوین طولانیای هستند. به همین دلیل شما باید وقت زیادی برای آنها صرف کنید. حال اگر شما دنبال یک بازی استراتژی جدید هستید که در اوقات فراغت خود تجربه کنید، این متن مخصوص شما است. ما در این متن قصد داریم تا بهترین عناوین سبک استراتژی روی اندروید را به شما معرفی کنیم.
جنگ پلی توپیا (The Battle of Polytopia)
شرکت سازنده: Midijawn AB
سال عرضه: 2016
قیمت: رایگان
بازی جنگ پلی توپیا یک عنوان استراتژی و نوبتی (Turned Based) است. از طرفی این بازی بیشتر روی تمدن و ساختن شهر تمرکز دارد. شما یک نقشه را کنترل کرده، با دشمنان مبارزه کرده و مکانهای مختلف را پیدا میکنید. از طرفی شما باید دائم به فکر ارتقاء باشید تا بتوانید از شهر خود در مقابل دشمنان دفاع کنید.
نکته مثبت جنگ پلی توپیا این است که به دو حالت تک نفره و چند نفره وجود دارد. سیستم انتخاب رقیب این بازی نیز بسیار خوب بوده و شرکت سازنده توانسته بسیار بهینه آن را طراحی کند. از امکانات دیگر این بازی میتوان به بخش چند نفره لوکال (Local) اشاره کرد. گیمپلی این بازی نیز به شدت روان و لذت بخش بوده که آموختن آن را بسیار راحت میکند. البته برخلاف ظاهر آن، این بازی یک عنوان بسیار رقابتی است.
بلونز تیدی ۶ (Bloons TD 6)
شرکت سازنده: Ninja Kiwi
سال عرضه: 2018
قیمت: 4.۹۹ دلار
مجموعه بلونز تیدی سابقه بسیار زیادی در دنیای گیمینگ روی موبایل دارد. شماره ۶ نیز آخرین عنوان این مجموعه بوده که اکثر عناصر موجود در بازیهای قبلی این مجموعه را با خود دارد. شما در نقش چندین میمون بازی میکنید که باید از مقر خود در برابر دشمنان مراقبت کنند. بازی بلونز تیدی ۶ دارای ۱۹ برج مختلف است. سه راه ارتقاء متفاوت نیز برای هر برج وجود داشته و شما میتوانید تجربه خود را تا حد زیادی اختصاصی سازی کنید.
یکی از نکات مهم این بازی توانایی تجربه آن به صورت آفلاین است. به همین دلیل شما نیازی ندارید تا به طور دائم به اینترنت متصل بوده و میتوانید در وقت آزاد خود به راحتی بلونز تیدی را تجربه کنید. به طور کلی محتوای زیادی در این بازی وجود داشته که باعث میشود تجربه بلونز تیدی به شدت لذتبخش باشد. به همین دلیل به راحتی میتواند گفت که این بازی یکی از بهترین عناوین استراتژی ساخته شده برای پلتفرم موبایل است.
دزد کارتها (Card Thief)
شرکت سازنده: Arnold Rauers
سال عرضه: 2019
قیمت: رایگان
بازی دزد کارتها یکی از عناوین بسیار خاص استراتژی است. این بازی یک ترکیب بین سبک استراتژی و بازی کارتی است. هدف اصلی شما این است که نباید شناخته شوید. به همین دلیل استراتژی شما هم باید بر این پایه باشد. در بازی ابزار مختلفی وجود دارد که به شما در زمینه بیسر و صدا بودن کمک خواهد کرد. در بازی نیز گاردهای مختلف وجود دارد که شما باید از آنها دوری کنید تا به انتهای مرحله برسید.
به طور کلی هر دور از این بازی ۲ تا ۳ دقیقه طول میکشد. به همین دلیل بازی دزد کارتها برای افرادی که گیمر حرفهای نیستند یک مورد بسیار مناسب است. نکته اصلی در مورد دزد کارتها این است که یک بازی رایگان است. با این حال نسخه رایگان نسخه کامل بازی نبوده و برای تجربه کامل آن شما باید نزدیک به ۲ دلار هزینه کنید.
شطرنج توسط کارخانه هوش مصنوعی محدود (Chess by AI Factory Limited)
شرکت سازنده: AI Factory
سال عرضه: 2015
قیمت: رایگان
شطرنج یکی از قدیمیترین بازیهای استراتژی است. از طرفی بازی شطرنج طرفداران بسیار زیادی روی پلتفرم اندروید دارد. در اصل این بازی را میتوان بهترین عنوان شطرنج در پلتفرم گوشی موبایل دانست. بازی به طور کلی گرافیک خاصی ندارد ولی شما شطرنج را برای گرافیک را نرخ فریم بالا تجربه نمیکنید. شما با ۱۲ سطح سختی متفاوت روبرو هستید. این بازی قسمت آموزشی هم دارد که به شما یاد میدهد چگونه شطرنج را تجربه کنید.
این بازی در کنار آموزش و مواردی از این دسته حالتهای مختلفی هم دارد. همینطور اینکه چندین ویدئوی مختلف در آن وجود داشته تا روشهای مختلف بازی کردن را به شما آموزش دهد. بازی شطرنج را میتوان کاملترین تجربه این بازی روی موبایل دانست. از طرفی شرکت سازنده چندین عنوان دیگر مانند شطرنج دارد ولی هیچکدام به این اندازه موفق نبودند.
جنگاوری سیاهچال ۲ (Dungeon Warfare 2)
شرکت سازنده: Valsar
سال عرضه: 2018
قیمت: 4.۹۹ دلار
جنگاوری سیاهچال ۲ یک عنوان محافظت از برج و استراتژی است. همینطور اینکه این بازی یک عنوان بسیار سطح بالا است. به این شکل که در آن سیستم بازی رایگان یا خرید درون برنامهای وجود ندارد. پس تجربه شما خراب نخواهد شد. این بازی دارای ۳۳ تله مختلف بوده که شما میتوانید از آنها استفاده کنید. هر تله نیز قابلیت ارتقاء داشته که باعث میشود بازی بسیار گسترده شود.
در کنار این موارد این بازی حدود ۳۰ دشمن و ۵۰ مرحله مختلف دارد. همینطور اینکه شما میتوانید تواناییهای مختلف را خریداری کرده تا بازی را برای خود کمی راحتتر کنید. نکته اصلی بازی جنگاوری سیاهچال این است که شما باید خودتان نهایت خلاقیت را به کار ببرید تا بازی جذاب شود. مگرنه امکان دارد پس از مدتی از آن خسته شوید.
بازیهای شرکت کایروسافت (Kairosoft Games)
شرکت سازنده: Kairosoft
سال عرضه: متنوع
قیمت: رایگان
شرکت کایروسافت یکی از سازندگان بازی روی پلتفرم گوگل پلی است. مشکل اینجاست که به این شرکت به طرز عجیبی بیتوجهی شده و همین باعث شده عناوین آن نادیده گرفته شود. این شرکت عناوین بسیار خوبی مثل داستان بازی سازی (Game Dev Story)، پاکت هاروست (Pocket Harvest) و موارد دیگر دارد که کیفیت بسیار بالایی دارند.
اکثر عناوین این شرکت سبک شبیهسازی را با استراتژی مخلوط کرده که همین باعث شده بسیار جالب باشند. اگر به خواهیم به صورت دانه دانه بررسی کنیم کل این لیست از آن این شرکت میشد ولی به طور کلی شرکت کایروسافت عناوین بسیار با کیفیتی تولید میکند. نکته جالب هم اینجاست که اکثر عناوین این شرکت رایگان بوده که باعث میشود کایروسافت یک شرکت دوست داشتنی باشد.
افسانه رونترا (Legends of Runeterra)
شرکت سازنده: Riot Games
سال عرضه: 2020
قیمت: رایگان
بازی افسانه رونترا یک عنوان در سبک کارتی و دوئل کردن است. از طرفی شرکت سازنده در آن عناصر استراتژی را نیز قرار داده تا هیجان بازی چندین برابر شود. شرکت سازنده میگوید که برد شما در این بازی بیشتر به توانایی و مهارت شما بستگی دارد. پس شانس در این بازی نقش کمی داشته و شما باید با فکر به مبارزه بپردازید.
در طول بازی، بازیکنان کارتهای مختلفی را باز کرده که از آنها در مبارزات استفاده خواهند کرد. شما باید تلاش کنید تا در مبارزات پیروز شده و سطح خود را بالا ببرید. برخلاف عناوین دیگر این سبک باز کردن کارتها چندان طول نخواهد کشید و شما با چیدن آنها کنار هم میتوانید یک دست برنده داشته باشید. بازی افسانه رونترا دارای حالتهای متنوعی است که باعث میشود بازیکنان از آن خسته نشوند. از طرفی در صورت نیاز شما میتوانید با هوش مصنوعی بازی تمرین کنید.
موتور اسپرت منیجر ریسینگ (Motorsport Manager Racing)
شرکت سازنده: Playsport Games
سال عرضه: 2015
قیمت: رایگان
بازی موتور اسپرت منیجر ریسینگ یک عنوان استراتژی، شبیهسازی، و آنلاین است. شما در آن نقش ساخت یک تیم ریسینگ را داشته و حتی میتوانید ماشین تیم را نیز طراحی کنید هدف شما رقابت با افراد دیگر بوده و باید تلاش کنید در مسابقات پیروز شوید. یکی از نکات جالب این بازی حضور متنوع رانندگان است که برخی از آنها نیز افراد حقیقی هستند.
در بازی جدول وجود داشته تا با آن شما بتوانید خود را در کنار دیگران ببینید. این بازی رایگان است با این حال، حالت آفلاین ندارد. به همین دلیل شما باید همواره به اینترنت متصل باشید و اگر از دیتای گوشی خود استفاده کنید امکان دارد به پردازنده فشار زیادی وارد شود. با وجود این مشکلات بازی موتور اسپرت منیجر ریسینگ یکی از بهترین عناوین استراتژی موجود برای موبایل است.
نورثگارد (Northgard)
شرکت سازنده: Shiro Games
سال عرضه: 2017
قیمت: 9 دلار
بازی نورثگارد از عناوین جدید این لیست است. به دلیل اینکه این بازی در اصل در سال ۲۰۱۷ برای پلتفرم کامپیوتر عرضه شد. سپس بعد از استقبال خوبی که از آن شد، شرکت سازنده تصمیم گرفت تا نورثگارد را برای پلتفرم موبایل نیز عرضه کند. نسخه موبایل تقریباً با نسخه کامپیوتر یکی است و تنها در کنترلهای لمسی تفاوت دارد.
بازی نورثگارد سبک دوام آوری (Survival) را با استراتژی ترکیب کرده تا یک تجربه بسیار خاص را به کاربران ارائه دهد. در کنار این موارد شما باید یک سرزمین را خودتان بسازید که این مورد بازی را چندین برابر جذاب میکند. شما باید منابع خود را مدیریت کرده و حتی یک ارتش بسازید. با این کار در برابر دشمنان از مقر خود دفاع کرده و در صورت بروز یک زمستان سخت میتوانید دوام بیاورید. در نورثگارد قبیلههای مختلف وجود دارد که هرکدام ویژگی خاص خود را دارند. شما باید با توجه به سبک بازی خود یک قبیله را انتخاب کرده و وارد بازی بشوید.
کارخانه یاغی و کارخانه طاعون (Rebel Inc and Plague Inc)
شرکت سازنده: Ndemic Creations
سال عرضه: 2012 و ۲۰۱۸
قیمت: رایگان
هر دو بازی کارخانه یاغی و کارخانه طاعون عناوین بسیار با کیفیتی در سبک استراتژی هستند. در کارخانه یاغی بازیکنان ویروسهای مختلف ساخته و در تلاش هستند تا کل دنیا را آلوده کنند. این بازی به طرز عجیبی دقیق بوده و کیفیت بسیار بالایی دارد. از طرفی در بازی کارخانه یاغی، شما در تلاش هستید تا افراد یک جامعه نسبت به وضعیت خود اعتراض کنند و به نوعی یاغی شوند.
تصمیمهای شما تأثیر بسیار زیادی روی روند هر دوبازی داشته و همین موضوع آنها را به شدت جذاب میکند. هر دو بازی از بهترین عناوین استراتژی روی پلتفرم موبایل بوده که سبک بسیار خاصی دارند. یکی از نکات مهم هر دو بازی این است که کارخانه یاغی و کارخانه طاعون هر دو عناوین بسیار دشواری بوده که برای اتمام نیاز به وقت و تمرکز زیادی دارند.
جنگاوری پوسیده (Rusted Warfare)
شرکت سازنده: Corroding Games
سال عرضه: 2017
قیمت: 2 دلار
بازی جنگاوری پوسیده یک عنوان استراتژی همزمان و رترو است. این بازی یک تجربه بسیار خاص استراتژی همزمان را به کاربر ارائه داده و هیچ مورد مزاحمی ندارد. به این شکل که در این بازی هیچ سیستم خرید درون برنامه یا تبلیغی وجود ندارد. شما در بازی جنگاوری پوسیده میتوانید نزدیک به ۴۰ سبک ارتش متفاوت، انواع مکانیسمهای دفاعی، بخش آنلاین و آفلاین را تجربه کنید. همینطور اینکه این بازی از ماوس و کیبورد هم پشتیبانی میکند.
بازی جنگاوری پوسیده از لحاظ گرافیکی چندان پیشرفته نیست. نکته اصلی اینجاست که شما این بازی را برای گرافیکش تجربه نمیکنید. بلکه گیمپلی آن است که اهمیت دارد و شرکت سازنده نیز در این زمینه سنگ تمام گذاشته است. اگر شما به عناوین رترو علاقه دارید، جنگاوری پوسیده یکی از بهترین انتخابها برای شما خواهد بود.
سیج آپ آرتیاس (Siege Up RTS)
شرکت سازنده: ABUKSIGUN
سال عرضه: 2017
قیمت: رایگان
سیج آپ آرتیاس یکی از عناوین به شدت با کیفیت در سبک استراتژی در پلتفرم موبایل است. به طور کلی این بازی محتوای زیادی داشته و در آن میتوان کارهای بسیاری انجام داد. بازی اصلی دارای ۲۶ مأموریت مختلف بوده و بخش آنلاین هم دارد. بخش آنلاین بازی دارای امکانات بسیار زیادی است و به همین دلیل تجربه بسیار خوبی را به کاربر ارائه میدهد.
یکی از امکانات جالب بخش چند نفره بازی سیج آپ امکان دیدن مبارزات افراد دیگر است. با این کار شما میتوانید از افراد دیگر نیز طریقه بازی را بیاموزید. بازی سیج آپ آرتیاس یک عنوان بسیار کامل بوده که میتواند به راحتی با عناوین استراتژی کامپیوتر رقابت کند. از لحاظ گیمپلی این بازی بسیار ساده است. شما باید یک ارتش ساخته و به مبارزه با دشمنان بپردازید. جامعه بازی سیج آپ آرتیاس نیز به شدت گسترده است. این افراد لولهای خود را طراحی کردند که باعث شده سیج آپ از گذشته هم گستردهتر شود.
بازیهای سوپرسل (Supercell) شامل کلش آو کلنز، کلش رویال، براول استارز و بوم بیچ
شرکت سازنده: سوپرسل
سال عرضه: متغیر
قیمت: رایگان
سوپرسل سازنده ۴ عدد از موفقترین عناوین استراتژی تاریخ در پلتفرم موبایل است. این بازیها؛ کلش آو کلنز (Clash of Clans)، کلش رویال (Clash Royale)، براول استارز (Brawl Stars) و بوم بیچ (Boom Beach) هستند. کلش آو کلنز و بوم بیچ عناوین استراتژی اصلی این شرکت هستند. به این شکل که شما باید یک مقر طراحی کرده و از آن دفاع کنید.
کلش رویال مثل یک بازی کارتی بوده و شباهت زیادی به عناوینی مثل هارت استون (Hearthstone) دارد. در کنار همه این موارد بازی براول استارز یک عنوان اکشن و بزن بزن است که عناصر استراتژی نیز با خود دارد. هر بازی طرفداران به شدت زیادی در دنیای گیمینگ روی موبایل داشته و یک بازی بسیار با کیفیت است.
بازیهای سری توتال وار (Total War Series)
شرکت سازنده: Creative Assembly
سال عرضه: متغیر
قیمت: از ۵ دلار تا ۱۵ دلار
مجموعه توتال وار را میتوان یکی از مشهورترین مجموعههای استراتژی تاریخ دانست. حال شرکت Feral Interactive تصمیم گرفته تا آن را وارد دنیای موبایل بکند. به طور کلی ۴ عدد بازی از مجموعه توتال وار روی موبایل وجود دارد. قیمت آنها نیز از ۵ تا ۱۵ دلار متغیر بوده و شرکت سازنده نیز نهایت تلاش خود را کرده تا آنها را برای موبایل بهینه کند.
هر ۴ بازی از لحاظ هسته گیمپلی بسیار به هم نزدیک هستند. با این حال فضای آنها با هم متفاوت بوده و همین مورد عناوین توتال وار را بسیار جذاب میکنند. نکته اصلی اینجاست که عناوین توتال وار دارای هر دو سبک استراتژی، یعنی نوبتی و همزمان، است. همین باعث شده تا طرفداران سبک استراتژی به شدت برای این عناوین احترام قائل باشند.
آنسیو (Unciv)
شرکت سازنده: Yair Morgenstern
سال عرضه: 2022
قیمت: رایگان
آنسیو در اصل نسخه منبع آزاد (Open Source) بازی تمدن ۵ (Civilization 5) است. این بازی یک عنوان به شدت دوست داشتنی است. آنسیو به شدت سریع بوده و به راحتی روی دستگاههای ضعیف هم اجرا میشود. از طرفی فضای بسیار کمی را روی دستگاه شما اشغال کرده و همین باعث شده یک عنوان به شدت پرطرفدار باشد. حتی شما میتوانید این بازی را با ماد (Mod) تغییر دهید.
بازی آنسیو هم حالت آنلاین دارد و هم حالت آفلاین. به همین دلیل شما لزومی به اتصال به اینترنت برای تجربه این بازی نخواهید داشت. هدف اصلی شما نیز این است که کل دنیا را تصرف کرده و امپراطوری خود را گسترش دهید. اگر دقت کنید این بازی از لحاظ ظاهری زیاد شبیه به تمدن ۵ نیست. با این حال از لحاظ گیمپلی و هسته به شدت به این بازی نزدیک است.
مجموعه ایکسکام ۲ (XCOM 2 Collection)
شرکت سازنده: Feral Interactive
سال عرضه: 2018
قیمت: 20 دلار
عناوین ایکسکام سابقه بسیار زیادی در دنیای گیمینگ داشته و منطقی است که در این لیست حضور داشته باشند. ایکسکام یک بازی نوبتی و استراتژی بوده که شما باید تلاش کنید دشمنان خود را از بین ببرید. از طرفی این بازی دارای سیستم ارتقاء، شخصیسازی و موارد دیگر است که باعث میشود تجربه شما تا حدی انحصاری باشد.
یکی از نکات جالب این بازی رشد در طی زمان تجربه آن است. به همین دلیل اگر شما بخواهید دوباره ایکسکام ۲ را تجربه کنید، مانند قبل نخواهد بود. این بسته ایکسکام دارای ۴ بسته الحاقی است که پس از عرضه به این بازی اضافه شدند. یکی از نکات منفی ایکسکام ۲ عدم توانایی تجربه آن روی سیستمهای ضعیف و قدیمی است. با این حال اگر گوشی شما توانایی اجرای آن را دارد، از تجربه آن دریغ نکنید.
منبع: Androidauthority