معرفی پرفروشهای فیدیبو؛ سایهی کنکور بر کاهش رونق کتابخوانی در این هفته
این شنبه هم طبق روال سایر شنبههای گذشته، نگاهی به لیست فروش کتابهای صوتی و چاپی «فیدیبو» انداختهایم. برخلاف هفتهی گذشته که آمار فروش، از تنوع بالایی برخوردار بود این هفته با کاهش تعداد عنوانها روبهرو هستیم. نگاهی به لیست فروش کتابها نشان میدهد که تقریبا به جز دو الی سه مورد، عنوان جدیدی به سبد خرید اضافه نشده است. اما همچنان کتابهای انگیزشی و موفقیت در صدر جدول فروش قرار دارند.
از آنجا که بیشتر قشر کتابخوان را محصلین شکل میدهند، به نظر میرسد تب و تاب و استرس برگزاری یا عدم برگزاری کنکور سراسری امسال و دل مشغولی پشت کنکوریها، علت عمدهی این کاهش کتابخوانی باشد. کنکور سراسری امسال در نهایت با وجود کش و قوسهای فراوان برگزار شد. کنکوری که حتی بدون بحران کرونا، خودش به تنهایی استرسآور و ترسناک است.
با آرزوی موفقیت برای همهی شرکتکنندگان کنکور سراسری امیدواریم در هفتههای بعدی شاهد رونق کتابخوانی نیز باشیم.
پرفروشهای این هفتهی فیدیبو به شرح زیر است.
هنر شفاف اندیشیدن نوشتهی رولف دوبلی
کیمیاگر، نوشتهی پائولو کوئیلو
کار عمیق، اثر کال نیوپرت
سینوهه، اثر میکا والتاری
بیشعوری، اثر خاویر کرمنتپاکسازی ذهن، اثر استیو اسکات
همهچیز به فنا رفته، اثر مارک منسون
اثر مرکب، نوشتهی دارن هاردی
۱۹۸۴، اثر جرج اورول
جزء از کل، اثر استیو تولتز
کیمیاگر
رمان کیمیاگر (The Alchemist) اثر پائولو کوئیلو، نویسندهی مشهور برزیلی، از رمانهای بسیار پرفروش دههی پایانی قرن بیستم جهان است. این کتاب در بیش از ۱۵۰ کشور دنیا انتشار و به بیش از ۵۲ زبان ترجمه شده است. این رمان جزء پرفروشهای صوتی این هفتهی فیدیبو معرفی شده است.
از کوئیلو تاکنون ۳۰ عنوان کتاب منتشر شده است که سه عنوان از آنها (خاطرات یک مغ، ندیمههای اودین و الف) مربوط به شرح حال خود او هستند؛ در حالی که بقیه آنها، کتابهای تخیلی هستند که ریشه در تجربیات زندگی او دارند.
پائولو کوئلیو، متولد ۲۴ اوت ۱۹۴۷ نویسندهی معاصر برزیلی است. رمانهای او بین مردم عامه در کشورهای مختلف دنیا پرطرفدار است. او از سال ۲۰۰۷ سفیر صلح سازمان ملل در موضوع فقر و گفتگوی فرهنگی بین تمدنها است.
رمان کیمیاگر دربارهی چوپانی اسپانیایی به نام «سانتیاگو» است که در رویای خود، محل گنجی مدفون را در حوالی اهرام مصر مشاهده میکند و به قصد تحقق بخشیدن به این رویا، وطنش، آندلس را رها میکند و رهسپار صحرای آفریقا میشود.
در نقدها و بررسیها، این احتمال مطرح شده که رمان کیمیاگر تحت تأثیر یا با اقتباس از داستانی در دفتر ششم مثنوی معنوی، اثر مولوی نوشته شده باشد.
در بخشی از کتاب کیمیاگر میخوانیم:
تپههای شنی با وزش باد جابهجا میشوند، ولی، صحرا همیشه صحرا باقی میماند. این است افسانهی عشق.
۱۹۸۴
۱۹۸۴ نام کتاب مشهوری از «جورج اورول» است که در سال ۱۹۴۹ منتشر شده است. این کتاب یکی از شاهکارهای ادبیات جهان است.
اریک آرتور بل، با نام مستعار جورج اورول» متولد ۲۵ ژوئن ۱۹۰۳ و در گذشتهی ۲۱ ژانویه ۱۹۵۰ است. او داستاننویس، روزنامهنگار، منتقد ادبی و شاعر انگلیسی بود. وی را بیشتر برای دو رمان معروفاش «مزرعهی حیوانات» و ۱۹۸۴ میشناسند.
داستان کتاب از این قرار است که دولت مرکزی «اوشینیا» یک دولت تمامیتخواه است که همهچیز را کنترل میکند و به شما میگوید که چه کاری انجام دهید، کجا حضور داشته باشید، با چه کسانی صحبت کنید و یا حتی اوقات فراغت خود را چگونه سپری کنید، به چه چیزی فکر کنید، به چه چیزی باور داشتید باشید و خلاصه به معنای واقعی کلمه همه چیز را کنترل میکند و تحت نظر دارد. تمام شهر به وسیلهی تلویزیونهای تلهاسکرین کنترل میشود. اگر در این جامعه از شما خلافی سر بزند، (این خلاف شامل هرکاری و هرچیزی است که به نفع حزب نباشد.) یعنی شما حتی اگر در ذهن خود از حزب تنفر داشته باشید و چهره شما این موضوع را نشان دهد، شما دچار جنایت فکر و جنایت چهره شدهاید پس شما ناپدید خواهید شد؛ یا به اصطلاحی که در کتاب آمده است بخار میشوید. دیگر هیچ مدرکی از وجود شما در هیچ جایی وجود نخواهد داشت و حتی خاطرات شما از ذهن دیگران پاک خواهد شد.
در بخشی از کتاب از زبان شخصیت اصلی میخوانیم:
هیچچیز، جز چند سانتی متر مکعبی که درون جمجمه بود، به شما تعلق نداشت.
بیشعوری
«اگر بیشعورها عاشق میشوند فقط به یک دلیل است؛ میخواهند در هیچچیز کم نیاورند، از جمله عشق.»
این جمله یکی از جملههای کتاب بیشعوری اثر خاویر کرمنت (Xavier Crement) است. بیشعوری کتابی با درون مایهی طنز است که به «تجاوز حماقتآمیز اما آگاهانه به حقوق دیگران» در عصر معاصر اشاره دارد.
خاویر کرمنت نویسنده و روانشناس آمریکایی است. او با نگارش کتاب بیشعوری که در ایران با استقبال کمنظیری روبهرو شد، توجه بسیاری را جلب کرد.
نویسنده در ابتدای کتاب، مقدمهای از زندگی خود و اینکه چطور متوجه شده است که آدم بیشعوری است ارائه میکند و توضیح میدهد که چگونه رفتار خود را اصلاح کرده است و حالا تلاش میکند به دیگر بیشعورها کمک کند تا آنها نیز خودشان را اصلاح کنند. خاویر کرمنت اعتقاد دارد که شاید نتوان تعریف دقیقی از بیشعوری ارائه کرد اما میتوان بهراحتی آن را تشخیص داد.
نویسنده در این کتاب مدعی میشود که بیشعوری یک بیماری و اعتیاد است، نه بداخلاقی و سوءرفتار و به معرفی بیشعوری از زوایای مختلف میپردازد. این کتاب در ۵ بخش اصلی و ۲۴ فصل نوشته شده است.
در بخشی از کتاب بیشعوری میخوانیم:
چه بیشعور باشید و چه درگیر با بیشعورها، با انتخاب این کتاب دستکم راهنمای خوبی انتخاب کردهاید و راه را عوضی نرفتهاید. هر آدمی، چه پولدار و چه بیپول، چه زن و چه مرد، چه پیر و چه جوان ممکن است به بیشعوری مبتلا شود. نه باهوش بودن و نه کودن بودن، هیچکدام مانع از ابتلا به این عارضه نمیشوند. به عبارت دیگر، بیشعوری مرضی است که میتواند هر کسی را در هر زمانی، بدون هیچ هشداری، آلوده کند.