با بهترین بازیهای امتیازی تاریخ آشنا شوید؛ بدون انتها و اعتیادآور
اگر به تاریخ گیمینگ نگاه بکنید، یکی از سبکهایی که همیشه وجود داشته ولی نادیده گرفته شده است، بازی های امتیازی (Score Based) یا همان بازی رکوردی است. سبکی که در آن بازی انتها نداشته و کاربران باید تلاش کنند تا بیشترین امتیاز را در آن بدست آورند. دشواری بازیهای امتیازی نیز به تدریج زیاد شده و به همین دلیل است که کاربران را به تجربه بیشتر این بازیها ترغیب میکنند. به دلیل محبوبیت این ژانر، تصمیم گرفتیم تا بهترین بازیهای امتیازی تاریخ را معرفی کنیم.
سابقه بازیهای امتیازی به دوران دستگاههای آرکید (Arcade) و اولین کنسولهای بازی خانگی باز میگردد. دورانی که مراحل یک بازی آنقدر زیاد بودند که یک بازی به یک عنوان امتیازی تبدیل شده یا اینکه واقعاً برخی از بازیها انتها نداشتند. نکته جالب اینجاست که برخلاف اکثر سبکهای قدیمی بازی که در دوران امروزی چندان مورد اهمیت واقع نمیشوند، سبک امتیازی همچنان با قدرت زنده است.
زنده ماندن این سبک نیز به دلیل ظهور موبایلهای هوشمند است. دستگاههایی که پس از عرضه زندگی همه انسانها را متحول کردند و به یکی از محبوبترین پلتفرمهای بازی تبدیل شدند. بازیهای سبک امتیازی از اولین مواردی بودند که به دنیای موبایل وارد شدند و توانستند موفقیت بسیار خوبی کسب کنند. به حدی که این سبک همچنان زنده بوده و برخی از عناوین آن همچنان طرفداران خاص خود را دارد.
با توجه به استقبال بسیار خوبی که از این سبک شد، شرکتهای مختلفی تلاش کردند تا محصولی به این سبک داشته باشند. در نتیجه ما شاهد موارد بسیار زیادی از بازیهای امتیازی هستیم. بازیهای امتیازی اگر کیفیت بالایی داشته باشند میتوانند شما را ساعتها درگیر کنند. در نتیجه بهتر است موارد خوبی را انتخاب کنید تا وقت خود را تلف نکنید. در این متن ما تلاش کردیم تا بهترین بازی های امتیازی را به شما معرفی کنیم. پس با ما همراه باشید.
فهرست بهترین بازی های امتیازی تاریخ
۱۰. فروت نینجا (Fruit Ninja)
سال عرضه: ۲۰۱۰
شرکت سازنده: Halfbrick Studios
کمتر کسی وجود دارد که با بازی فروت نینجا آشنایی نداشته باشد. عنوانی که از زمان عرضه توانست سر و صدای بسیار زیادی به پا کند و با عرضه تبلتها به اوج محبوبیت خود رسید. بازی فروت نینجا به بهترین نحو از صفحه نمایش دستگاههای لمسی استفاده کرده و یک هیجان بسیار خاصی داشت که در هیچ بازی دیگری وجود نداشت.
شرکت سازنده تلاش خود را کرده تا یک بازی بسیار متفاوت را با استفاده از موبایل و دستگاههای هوشمند طراحی کند. نکته اینجا بود که زمانی که این بازی عرضه شد، روی موبایل چندان جالب به نظر نمیرسید تا اینکه نسخه تبلت آن عرضه شد. اینجا بود که فروت نینجا نهایت پتانسیل خود را نشان داد و توانست به یکی از بهترین بازی های امتیازی تاریخ تبدیل شود.
چارچوب بازی بسیار جالب است. در فروت نینجا انگشت شما نقش یک شمشیر را بازی کرده و باید میوههایی که به بالا پرتاب میشود را نصف بکند. روند بازی به این شکل است که در ابتدا تعداد کمی میوه به روی صفحه پرتاب شده و در ادامه تعداد آن افزایش پیدا میکند. در میان این میوهها هم تعدادی بمب وجود داشته که زمان شما کم میکنند. نکته اصلی در مورد فروت نینجا حس بسیار رضایتبخشی بود که به کاربر منتقل میکرد. اینکه شما به راحتی میوههای مختلف را نصف کرده و با یک انیمیشن بسیار مهیج روبرو شوید، چیزی نیست که در هر بازی وجود داشته باشد.
۹. دنس دنس رولوشن (Dance Dance Revolution)
شرکت سازنده: Konami
سال عرضه: ۱۹۹۹
بازی دنس دنس رولوشن را قطعاً در سریالهای مختلف مشاهده کردهاید. این بازی در سال ۱۹۹۸ در کشور ژاپن معرفی شد و در سال ۱۹۹۹ در کل دنیا عرضه شد. این بازی شروع کار عناوینی مثل جاست دنس (Just Dance) بود و توانست محبوبیت خود را تا مدت زیادی حفظ کند. نکته اصلی در مورد بازی عنصر تحرک در آن بود.
در بازی دنس دنس رولوشن شما با دستههای معمول روبهرو نیستید. بلکه در کنار دستگاه، چند دکمه قرار داشته که کنترل شما هستند. شما باید پای خود را روی هر دکمه گذاشته تا در بازی پیش بروید. به این شکل که در بازی دنس دنس رولوشن روی صفحه نمایش فلشهای مورد نظر نشان داده شده و بازیکنان باید در بازه زمانی تعیین شده آن را فشار دهند.
بازی دنس دنس رولوشن در اصل شروع ایده بازیهایی مثل جاست دنس بود و به دنیا نشان داد که گیمینگ فقط نشستن روی صندلی نیست. بلکه این بازی تحرک را به دنیای گیمینگ وارد کرده و به بهترین نحو از آن استفاده کرد. نکته جالب اینجاست که از این بازی همچنان هم در دنیا استقبال شده و در شهربازیهای سراسر دنیا همچنان در حال فعالیت است.
۸. جنگهای هندسی (Geometry Wars)
شرکت سازنده: Bizarre Creations
سال عرضه: ۲۰۰۳
بازی جنگهای هندسی یکی از مهیجترین بازیهای عرضه شده در سبک امتیازی بود که توانست موفقیت بسیار خوبی کسب کند. این بازی به نوعی اشاره به بازیهای قدیمی دوران آرکید داشت و توانست با گرافیک مدرن شده، عناوین قدیمی را دوباره زنده کند. نکته اصلی در مورد بازی جنگهای هندسی سرعت بسیار بالا و طراحی بسیار جالب آن بود.
در بازی جنگهای هندسی همه موارد به اشکال هندسی و منظم هستند. در نتیجه اگر شما یک فرد وسواسی در این زمینه هستید، از بازی جنگهای هندسی لذت خواهید برد. مخصوصاً اینکه بازی جنگهای هندسی هیجان خود را با استفاده از انیمیشنهای بسیار دقیق و صحنههای جالب به کاربر منتقل میکند.
بازی جنگهای هندسی مانند اکثر بازیهای قدیمی دوران آرکید است. به این شکل که شما باید یک شکل را کنترل کرده و تلاش کنید تا دوام بیاورید. در این بازی موارد مختلفی به شما حمله کرده و شما باید تلاش کنید تا آنها را از بین برده یا اینکه از دست این موجودات فرار کنید. طراحی بازی به شکلی است که شما در یک مربع محدود شده و باید تلاش کنید تا دشمنان را از بین ببرید. بازی جنگهای هندسی در نگاه اول بسیار ساده به نظر میرسد ولی با پیشرفت در آن شما با یکی از چالش برانگیزترین عناوین موجود مواجه خواهید شد.
۷. گالاگا (Galaga)
شرکت سازنده: Namco, Sega
سال عرضه: ۱۹۸۱
بازی گالاگا از عناوین قدیمی بسیار محبوب است که شما همچنان میتوانید آن را پیدا کنید. این بازی توانست فرمول موفق بازیهای آرکید قدیمی را برداشته و آن را از هر لحاظ بهتر کند. نتیجه این بود که گالاگا نزدیک به ۴۰ سال است همچنان زنده بوده و طرفداران بسیار زیادی دارد.
نکته اصلی در مورد بازی گالاگا این است که این بازی از زمان خود بسیار جلوتر بود. گیمپلی بازی بسیار دقیق بوده و هوش مصنوعی آن نیز نسبت به رقبا پیشرفت بسیار زیادی داشت. چیزی که گالاگا را از رقبا جدا میکرد موسیقی آن بود. به این شکل که موسیقی بازی در هر قسمت و مرحله متفاوت بوده و هیجان خاصی را به کاربر منتقل میکرد.
روند بازی گالاگا بسیار ساده است. شما باید با دشمنان مختلف مبارزه کرده و تلاش کنید در بازی پیش بروید. گالاگا نسبت به رقبا تنوع دشمنان بیشتری داشت و به همین دلیل توانست توجه افراد زیادی را به خود جلب کند. نکته جالب اینجاست که این بازی برای کنسولهای مختلفی عرضه شده و همچنان هم شرکتهای سازنده از آن سود میبرند.
۶. تمپل ران (Temple Run)
شرکت سازنده: Imangi Studios
سال عرضه: ۲۰۱۱
در سبک امتیازی، یکی از حالتهایی که محبوبیت بسیار زیادی دارد، حالت دویدن بدون انتها است. میتوان گفت که این حالت را بازی تمپل ران به اوج خود رساند و به بهترین نحو این ایده را پیاده کرد. شرکت سازنده از تمام خلاقیت خود در بازی استفاده کرد تا تمپل ران به یکی از عناوین بسیار محبوب و یکی از بهترین بازی های امتیازی تاریخ تبدیل شود. نکته جالب اینجاست که بازیهای مختلفی بر پایه تمپل ران ساخته شدهاند اما هیچ کدام به اندازه این بازی موفق عمل نکرد.
بازی تمپل ران در زمان عرضه محبوبیت بسیار زیادی کسب کرد. به حدی که همه افراد آن را در گوشی موبایل خود داشتند و در گوشه و کنار در حال بازیکردن بودند. نکته اصلی این بازی در دسترس بوده و راحتی استفاده از آن بود. به این شکل که شما نیاز به اجرای یک بازی سنگین و منتظر بودن نبودید و در هرجا و مکانی میتوانستید آن را تجربه کنید.
بازی تمپل ران یک بازی بسیار ساده و در عین حال جذاب است. به این شکل که شخصیت اصلی در حال فرار از دست یک غول است و باید تلاش کند به موانع مختلف برخورد نکند. نکته اصلی اینجاست که موانع بازی بسیار متنوع بوده و کاربر باید با استفاده از کارهای مختلف از آنها فرار کند. بازی تمپل ران از گیرندههای ژیروسکوپی گوشی هم استفاده میکرد که باعث میشد جذابیت آن برای کاربران جدید چندین برابر بشود.
۵. دانکی کانگ (Donkey Kong)
شرکت سازنده: Nintendo
سال عرضه: ۱۹۸۱
بازی دانکی کانگ را میتوان از قدیمیترین عناوین موجود در این لیست دانست. این بازی دنیا را با دو تن از محبوبترین شخصیتهای دنیای بازیهای ویدئویی یعنی ماریو و دانکی کانگ آشنا کرد و به طور کلی تأثیر بسیار زیادی در دنیای گیمینگ داشت. به حدی که از آن به عنوان یکی از بهترین بازیهای ساخته شده در تاریخ یاد میکنند.
بازی دانکی کانگ زمانی که عرضه شد تمامی فروشگاههای آرکید را درگیر خود کرد. به حدی که این بازی به طور دائم توسط افراد مختلف تجربه میشد و به شدت فروشگاههای آرکید را شلوغ کرده بود. بحث اصلی اینجا بود که نینتندو به شکلی این بازی را طراحی کرده بود که کاربران درگیر آن شده و تمام تلاش خود را بکنند تا به بالای آن برسند.
بیشتر بخوانید: ماریو در مقابل دانکی کانگ معماهای مختلف را به سوییچ میآورد؛ تریلر آن را ببینید
بازی دانکی کانگ در زمان خود یک بازی بسیار جالب بود. به این شکل که شما با یک میمون بسیار بزرگ مواجه بودید که به سمت شخصیت اصلی که در آن زمان مرد پرشی (Jumpman) خطاب میشد، بشکه پرتاب میکند. حال هدف شما این است که از این موانع فرار کرده و به بالای مرحله برسید تا پرنسس داستان بازی را نجات دهید. تعداد مراحل این بازی بسیار زیاد بود و در نتیجه رسیدن به انتهای آن کار هرکسی نبود. در نتیجه بازی دانکی کانگ نیز در زمان خودش به یکی از بهترین بازی های امتیازی و بسیار محبوب دنیا تبدیل شد.
مجموعه گیتار هیرو (Guitar Hero)
شرکت سازنده: Red Octane
سال عرضه: ۲۰۰۵
مجموعه گیتار هیرو یکی از عجیبترین و بهترین بازی های امتیازی است. این بازی با چارچوب بسیار خاصی که داشت توانست محبوبیت بسیار زیادی در دنیای گیمینگ پیدا کند و حتی عاشقان موسیقی را نیز به سمت بازی کردن جذب کند. گیتار هیرو از عناصر بسیار زیادی برای موفقیت استفاده کرد و توانست طرفداران بسیار زیادی بدست بیاورد.
بازی گیتار هیرو در سال ۲۰۰۵ با یک شکل خاص معرفی شد. این بازی از عنصر موسیقی به عنوان شاخصه اصلی گیمپلی استفاده کرده و از کاربران میخواست تا با فشردن دکمههای مختلف نتهای متفاوت بخش گیتار یک موسیقی را بنوازند. به نوعی این بازی شما را به یک گیتاریست تبدیل کرده و پس از مدت زیادی که آن را تجربه میکردید، شما هم به یک گیتاریست تبدیل میشدید.
نکته جالب گیتار هیرو کنترلری بود که در کنار آن عرضه میشد. این کنترلر به طور کامل مشابه به یک گیتار الکتریک بوده و کاربر را به شدت درگیر میکرد. تجربه واقعی گیتار هیرو هم استفاده از همین کنترلر بود. به این شکل که شما با استفاده از آن و کسب مهارت میتوانستید آهنگهای مختلفی را بنوازید و ساعتها درگیر شود. در ادامه نیز شرکت سازنده یک بازی موسیقی محور دیگر عرضه کرد که در آن شما میتوانستید یک گروه موسیقی کامل داشته باشید.
تونی هاوک پرو اسکیتر (Tony Hawk Pro Skater)
شرکت سازنده: Neversoft
سال عرضه: ۱۹۹۹
سری تونی هاوک از محبوبیت بسیار زیادی در دنیای گیمینگ برخوردار بودند. شرکت سازنده توانست یکی از جالبترین تفریحات نوجوانان را در قالب یک بازی ویدئویی امتیازی عرضه کند و توجه آنها را جلب کند. نکته جالب دربارهی بازی تونی هاوک روند آن بود. به این شکل که چندین بازی مختلف از این مجموعه وجود دارد ولی هیچکدام موفقیت عناوین اولیه را کسب نکردند.
بازیهای اول تونی هاوک به شدت عملکرد خوبی داشتند. به حدی که برخی از افراد از این مجموعه به عنوان یکی از بهترین مجموعههای دوران نسل پنجم کنسولها یاد میکنند. مشکل اینجاست که شرکت سازنده پس از چند سال دیگر این عناوین را تولید نکرد و بازگشت خوبی نداشت. با این حال اگر شما از عناوین اخیر این مجموعه چشمپوشی کنید، بازیهای قدیمی آن از بهترین بازی های امتیازی تاریخ هستند.
چارچوب بازی تونی هاوک بسیار ساده ولی جذاب است. به این شکل که شما در نقش یک اسکیتر جوان هستید و باید تلاش کنید که چالشهای مختلف را پشت سر بگذارید. دنیای بازی بسیار با جزئیات بوده و هر مرحله محتوای بسیار زیادی دارد. از طرفی با پیشرفت در تونی هاوک شما با مراحل دشوارتری روبرو شده و بازی چالشهای جالبی را روبروی شما قرار میدهد.
پک من (Pac Man)
شرکت سازنده: Namco
سال عرضه: ۱۹۸۱
کمتر کسی در دنیا وجود دارد که با مجموعه پک من آشنایی نداشته باشد. بازی آرکیدی که سابقه بسیار زیادی در دنیای گیمینگ داشته و توانستند در دنیای بازیهای ویدئویی تحولی ایجاد کنند. اولین بازی پک من در سال ۱۹۸۱ توانست محبوبیت بسیار زیادی کسب کند و در فروشگاههای آرکید طرفداران زیادی جذب کند.
بازی پک من یک سیستم مرحلهای داشت و امتیاز در آن اهمیت بسیار زیادی داشت. کاربران باید تلاش میکردند که امتیاز زیادی کسب کرده و در دستگاه آرکید نسبت به افراد دیگر برتری داشته باشند. پک من با توجه به شخصیت بسیار جالب و صدای عجیبی که داشت توانست تا سالها در دنیای گیمینگ باقی بماند و به یکی از بهترین مجموعههای تاریخ تبدیل شود.
چارچوب بازی بسیار ساده و جالب است. شما باید تلاش کنید از دست یک سری موجود فرار کرده و از طرفی تا جایی که میتوانید امتیاز کسب کنید. اتمام مرحله وابسته به این بود که شما تمامی نقاط زرد روی صفحه را برداشته و به دشمنان برخورد نکنید. بازی پک من مراحل بسیار زیادی داشت که رسیدن به انتهای آن را بسیار دشوار میکرد.
تتریس (Tetris)
شرکت سازنده: Sega
سال عرضه: ۱۹۸۴
اولین افرادی که بازی تتریس را طراحی کردند هیچوقت فکر نمیکردند که این بازی به پرفروشترین عنوان تاریخ تبدیل شود. تتریس یکی از بازیهای بسیار موفق در دنیای بازیهای ویدئویی بوده که از زمان عرضه تا الان طرفداران بسیار زیادی دارد. مخصوصاً اینکه این بازی به هیچ عنوان قدیمی نشده و همیشه ارزش تجربه خود را حفظ کرده است.
روند ساخت تتریس هم چندان هموار نبود و پس از عرضه نسخه اصلی چندین بازی دیگر هم بر پایه تتریس طراحی شد که موفقیت چندانی کسب نکردند. نکته اصلی چارچوب بازی بود. به این شکل که این چارچوب همیشه پاسخگو بوده و میتوان گفت که هر عنوانی بر این اساس موفقیت خوبی کسب خواهد کرد.
گیمپلی تتریس بسیار ساده بود. به این شکل که از بالای صفحه یک سری بلوک با اشکال مختلف به سمت پایین پرتاب میشود. شما باید تمام تلاش خود را بکنید تا یک ردیف کامل درست کنید تا از بین برود و این بلوکها به بالای صفحه نمایش نرسند. این سادگی بازی باعث شد که تا ساعتها کاربران را به خود مشغول کرده و هرگز خسته کننده نباشد. تتریس در گذر زمان ثابت کرده که نهتنها یکی از بهترین بازی های امتیازی بلکه یکی از بهترین و مهمترین بازیهای تاریخ است.
منبع: WatchMojo