۱۵ کتاب منتخب انتشارات پرتقال که خوب است بخوانید
انتشارات پرتقال را همهی کسانی که فرزند کودک و نوجوان کتابخوان دارند، میشناسند. این نشر یکی از بهترین ناشران کودک و نوجوان است که در چند سال اخیر با انتخابهای دقیق و کیفیت خوب کتابهایش خود را به مخاطبان ثابت کرده است. از مزیتهای انتشارات پرتقال، تنوع بسیار بالای کتاب در این نشر است. کودکان و نوجوانان با توجه به سلیقهی خود میتوانند بهترین و جدیدترین کتابهای جهان در هر ژانری را از این انتشارات تهیه کنند و علاوه بر این والدین میتوانند مطمئن باشند هرکتابی از این انتشارات محتوایی درخور و مناسب فرزندانشان دارد.
یکی دیگر نکات مثبت در کتابهای انتشارات پرتقال این است که پشت هر کتاب، ردهی سنی مخاطبان کتاب مشخص شده. این هم دلیل دیگری است که خرید کتابهای این انتشارات را راحتتر کرده است و مخاطبان در هنگام خرید دچار سردرگمی نخواهند شد. انتشارات پرتقال در دو سال اخیر اقدام به ترجمه و انتشار تعدادی کتاب مصور مخصوص کودکان و نوجوانان هم کرده است که امتیاز مثبت دیگری در کارنامهی این نشر محسوب میشود.
با تمام این تفاسیر ممکن است به دلیل تعداد زیاد کتابهای منتشر شده از این نشر، انتخاب و خرید کتابهای مناسب زمانبر باشد. در نتیجه ما اینجاییم تا تعدادی از بهترین کتابها و مجموعههای این نشر برای سنین مختلف را به شما معرفی کنیم.
۱. مجموعه داس مرگ
مجموعه «داس مرگ» مجموعهاى سه جلدی و علمی-تخیلی است که به موضوعات پیچیده و سنگینی مانند زندگی، مرگ، نوعدوستی و… میپردازد و آیندهی بشریت را به تصویر میکشد. داستان در آیندهای دور که زندگی انسانها بسیار متفاوت از زندگی امروز است اتفاق میافتد. به دلیل کنترل جامعهی انسانها توسط سیستم رایانهای ابر تندر معنی بسیاری از مفاهیم مانند هنر، عشق و … تغییر یافته است ولی مهمترین نکته در این دنیا، از بین رفتن مرگ طبیعی درپی پیشرفتهای گستردهی تکنولوژی است.
البته سازمانی هم وظیفهی کنترل جمعیت را برعهده دارد و تصمیم میگیرد که چه کسی باید بمیرد. از آنجایی که بشریت دیگر مشکلاتی مانند گرسنگی، بیماری، فقر و … ندارد تا منجر به مرگشان شود، تنها گروه داس مرگ است که قادرند به زندگی انسانها خاتمه دهند. نیل شوسترمن در چنین جامعهای زندگی دو کارآموز به نامهای سیترا و روئن را روایت میکند که به تازگی فعالیتهای خود را در سازمان داس مرگ آغاز کردهاند. هیچکدام از این دو نوجوان قلباً خواهان آنچه پیشرو دارند نیستند، اما باید در گرفتن جان دیگران به مهارت کافی دست پیدا کنند و استاد شوند، در غیر اینصورت زندگی خودشان به خطر میافتد.
رمان جذاب «داس مرگ» نخستین کتاب از یک مجموعهی هیجانانگیز است و با به تصویر کشیدن جهانی بینقص برای بشریت بهای زندگی در آن را یادآوری میکند. «ابر تندر» و «پژواک» به ترتیب کتابهای دوم و سوم این مجموعهی برنده جایزهى کتاب ملى آمریکا است.
مجموعهی «داس مرگ» نوشتهی نیل شوسترمن برای نوجوانان بالای ده سال و تمامی علاقهمندان به آثار علمی-تخیلی تجربهای دلچسب خواهد بود.
داس فارادِی گفت: «داسشهر تنها سازمان خودمختار جهانه. بقیهی جهان به دست ابرِ تُندر اداره میشه، اما داسشهر نه. به همین دلیل هم هست که سه بار در سال انجمنهایی رو بر پا میکنیم تا اختلافها رو برطرف کنیم، سیاستها رو بازبینی کنیم و برای جانهایی که گرفتیم، عزاداری کنیم.»
کمتر از یک هفته تا انجمن بهاره، که در هفتهی اول ماه مِه برگزار میشد، باقی مانده بود. روئَن و سیترا به اندازهای دربارهی ساختار داسشهر آموخته بودند که میدانستند همهی بیستوپنج منطقهی جهان، انجمنهایشان را در یک روز واحد برگزار میکنند و در حال حاضر سیصدوبیستویک داس در منطقهی آنها، که قلب قارهی آمریکای شمالی را شامل میشد، وجود دارد.
۲. مجموعه شکارچیان مجازی
این مجموعه شما را به ویرنت خواهد برد که در حقیقت دنیایی مجازی بسیار وحشتناک و دلهرهآوری است که جهان واقعیتان را هم تحت تأثیر خود قرار میدهد؛ بهخصوص اگر برخی از مقررات را زیرپا گذاشته باشید و برای خودتان دردسر درست کنید. در این صورت مرز بین دنیای مجازی و واقعی را گم خواهید کرد و واقعاً به خطر میافتید. اما اگر مهارتهایتان در بازی و هک کردن را افزایش دهید، همه چیز برایتان هیجانانگیزتر میشود!
در کتاب اول این مجموعه، « چشم ذھن» با پسری به نام مایکل آشنا خواهیم شد که در آیندهای بسیار دور و در جهانی مملو از کامپیوترهای فوق حرفهای و فناوریهای جدید در حال زندگی است. او در محیط بازی، سعی میکند دختری به نام تانیا را از خودکشی نجات دهد و از این طریق امتیاز خوبی به دست آورد. ولی در جریان این اتفاق مایکل متوجه میشود که تانیا نه تنها در دنیای بازی بلکه در دنیای واقعی هم قصد خودکشی دارد. دخترک ادعا میکند که فردی به نام کین او را اسیر کرده و اجازه نمیدهد به دنیای حقیقی بازگردد.
درنهایت مایکل موفق نمیشود دختر را متقاعد کند و تانیا به زندگی خود هم در دنیای مجازی و هم در جهان واقعی خاتمه میدهد. اما این مساله مایکل را به شدت پریشان و آشفته میکند و او به سراغ دو دوست مجازی خود برایسون و سارا میرود و تا به کمک آنها کین را پیدا کنند.
«قانون فکر» و «بازی زندگی» جلد دوم و سوم این مجموعهی سه جلدی نوشتهی جیمز دشنر، نویسندهی مجموعهی «دوندهی هزارتو» است که انتخابی خوب برای نوجوانان بالای ۱۲ است.
برایسون داشت با سرش تأیید میکرد. شبیه بازیکن فوتبالِ صدمه دیدهای به نظر میرسید؛ گنده، پهن و همهی اعضایش نامتعادل بود. همیشه میگفت آنقدر در دنیای واقعی جذاب است که در ویرتنت نمیخواهد دخترها به او نزدیک شوند. تکرار کرد: «موی تنت سیخ میشه؟ دوست عزیزمون که اینجاست، دیده دختره دستش رو تو مغز خودش فرو کرده و هستهش رو کشیده بیرون، انداخته دور و از پل پریده پایین. فکر کنم سیخ شدن موها تازه اول کاره.»
۳. مجموعه ربات آدمکش
رباتی را تصور کنید که از فرمانپذیری از انسانها خسته شده است و روزی تصمیم میگیرد سیستم کنترل خود را هک کند. حدس میزنید چه اتفاقی بیفتد؟ بله، حالا وقت انتقام از کسانیست که او را اسیر دست خود کرده بودند. ربات آدمکش که در اصل یک ماشین کشتار سنگدل است که به خودآگاهی رسیده، از وظایف خودش تخطی میکند و ترجیح میدهد به سرگرمیهای مورد علاقهاش مثل گوش دادن به موسیقی، خواندن نمایشنامه و تماشای سریالهای محبوباش مشغول باشد. البته بهشکل کاملاً پنهانی و حسابشده!
مارتا ولز در مجموعهی «ربات آدمکش» به خوبی از پس ترسیم پیچیدگیهای این شخصیت برآمده است و خواننده برای درک این جهان باید خود را یک ربات تصور کند، درست همانطور که شخصیت اصلی این داستان دوست دارد مانند یک انسان رفتار کند. درحال حاضر ۴جلد این مجموعه با عناوین « وضعیت قرمز»، «بحران مصنوعی»، «استراتژی خروج» و «پروتکل شورش» از انتشارات پرتقال منتشر شده است که در هر جلد در جریان روند ماموریتها و دستاوردهای هیجانانگیز این ربات منحصر به فرد و جهان پیچیدۀ ذهن او قرار میگیریم. کتاب اول، «وضعیت قرمز»، با شروع ماموریت بین ستارهای این ربات آغاز میشود که فصل تازهای در زندگی ربات آدمکش خواهد بود. او حالا مسئول حفاظت از جان دانشمندان در برابر هیولایی ناشناخته است.
از ویژگیهای جالب این مجموعهی برندهی جایزهی هوگو و نبولا، باید به توصیفات طنزآمیز ربات اشاره کرد که سبب میشود مخاطب با این شخصیت احساس صمیمیت و همذاتپنداری داشته باشد. ردهی سنی «ربات آدمکش» +۱۶ سال اعلام شده است.
خوشبختانه منساه و آرادا رأی کسانی را که فکر میکردند بهتر است با من دربارهی این قضیه بیشتر صحبت کنند، زده بودند. بهبه! عجب فکر قشنگی! بیایید همه با این ربات قاتلمان دربارهی احساساتش صحبت کنیم! این فکر به قدری آزاردهنده بود که توان عملکردیام از ۹۸درصد به ۹۷درصد کاهش پیدا کرد. انصافاً حاضر بودم سینهخیز برگردم توی دهان آن موجود متخاصم.
۴. مجموعه سرزمین نورمور
موریگان کرو درست زمانی به دنیا میآید که اهالی شهر آن را نحسترین روز میدانند. هر فردی که در این تاریخ نامبارک متولد شود قدرت عجیبی برای بدبیاری پیدا میکند. حیوانات مورد علاقه او میمیرند، در یک روز آفتابی تگرگ میبارد، جنگلها آتش میگیرند و اگر با او چشم در چشم شوید ممکن است با ماشین یا حتی قطار تصادف کنید. پدر این دختر یازده ساله مجبور است هر ماه برای لیست بدبختیهای محلی جریمه بپردازد و مددکار محلی همیشه در تلاش است تا موریگان را به یک روانشناس خوب معرفی کند. به همه این سختیها، این واقعیت را هم اضافه کنید که کودکان متولد شده در این روز نحس، در شامگاهان خواهند مرد. اما در آخرین لحظات فرا رسیدن شامگاهان، مردی ناشناس به خانه آنها میآید و به موریگان پیشنهاد میدهد با او به سرزمین نورمور برود. موریگان اگر بتواند آزمونهای خطرناک ورودی را پشتسر بگذارد و رقبایش را شکست دهد میتواند در این سرزمین به بالاترین موقعیتها و داراییها برسد.
جسیکا تاونسند، نویسنده این مجموعه در مقدمه کتاب موریگان کرو، در سرزمین نورمور میگوید: «امیدوارم از خواندن این کتاب لذت ببرید. امیدوارم شما را بخنداند و امیدوارم قدری هم برایتان ترسناک باشد. اما مهمترین و از ته دلترین و غیرمعمولترین آرزویم این است که هر کس این کتاب را ورق میزند، همان چیزی را میان این صفحات پیدا کند که خود موریگان در پیاش بود: جایی برای تعلق داشتن. یک خانواده. و دوستیهایی که تا آخر عمر باقی میمانند».
مجموعه «سرزمین نورمور» بعد از انتشار با استقبال گسترده خوانندگان و منتقدان روبهرو شد. عده بسیاری سبک جادویی این اثر را با مجموعه هری پاتر مقایسه میکنند و زمزمههایی نیز درباره ساخته شدن اقتباس سینمایی از آن به گوش میخورد. تا امروز سه جلد از این مجموعه چهار جلدی توسط انتشارات پرتقال به زبان فارسی ترجمه شده که به ترتیب عبارتند از: کتاب «موریگان کرو و سرزمین نورمور»، «موریگان کرو و بازار مخوف» و «موریگان کرو و آبله پوچی».
این کتاب که یکی از بهترین گزینهها برای نوجوانان بالای ۱۲سال فانتزی پسند است، توانست برای نویسندهاش افتخارات متعددی از جمله جایزه Aurealis برای بهترین کتاب کودک و نوجوان و قرار گرفتن در لیست پرفروشترینهای نیویورکتایمز را به ارمغان بیاورد.
گربه آشپزخانه مرده بود و همهاش تقصیر موریگان بود. نمیدانست کی یا چطور این اتفاق افتاده است. فکر کرد شاید شب غذای سمی خورده باشد. روی بدنش جای زخم حملهی روباه یا سگ نبود. اگر همان یک ذره خون خشکیدهی گوشه دهانش نبود، آدم فکر میکرد خواب است. اما سرد و خشک بود. موریگان وقتی جسد گربه را در نور ضعیف صبح زمستان پیدا کرد، توی خاک و خل نشست پهلویش و اخمی پیشانیاش را خط انداخت. پوست سیاه گربه را از فرق سر تا نوک دم پشمالویش، نوازش کرد. زیر لب گفت: ببخشین گربهی آشپزخونه. به این فکر کرد که بهترین جا برای دفن گربه کجاست و به این که از مادریزرگش پارچهی تمیزی بخواهد تا گربه را لایش بپیچد. اما تصمیم گرفت که بهتر است این کار را نکند.
۵. مجموعه فرزندان تاریکی
مارگرت پیترسن هدیکس در مجموعهی «فرزندان تاریکی» داستان جامعهای را روایت میکند که در آن داشتن فرزند سوم ممنوع است، اما این مانع از تلاش چنین فرزندانی برای رسیدن به هویتشان در جامعه نیست. این کتاب سال ۱۹۹۸ عنوان بهترین کتاب نوجوان را از انجمن کتابخانههای امریکا دریافت کرد.
در کتاب اول این مجموعه، «در دل سایهها» با زندگی لوک گارنر سیزده ساله آشنا میشویم که هویتش به عنوان فرزند سوم خانواده مخفی نگه داشته شده. لوک، مانند یک سایه کاملاً پنهانی و در حصار دیوارهای خانه بزرگ میشود و حتی بسیاری از مسئولیتهای او را دو فرزند دیگر خانواده انجام میدهند. بهخاطر همین شرایط او اغلب تنهاست و از زندگی روزمره و معمولی محروم است.
حالا که در کنار خانهی جنگلی آنها شهرکی صنعتی درحال ساخت است، خانواده لوک مدام نگران لو رفتن هویتش هستند و او از وضعیت خود خسته است. تا اینکه روزی متوجه میشود در خانۀ روبهرویی هم فرزند ممنوعهای وجود دارد. اسم او جن است و برخلاف لوک نمیخواهد سرنوشتش را بپذیرد. آشنایی این دو با هم اتفاقات پر مخاطرهای را رقم میزند.
مجموعهی فرزندان تاریکی برای گروه سنی نوجوان ( بالای ۱۴سال) نوشته شده است. این اثر همزمان که از دغدغهای اجتماعی پرده بر میدارد، مخاطب خود را مشغول به خیالپردازی میکند تا با حالوهوای شخصیتها همداستان شود. کتابهای دیگر مجموعۀ فرزندان تاریکی «در دل نفوذیها»، «در دل فریبخوردگان»، و «در دل بارنها» نام دارد.
لوک اگر اجازه داشت، سمت پنجرهی آشپزخانه میرفت و به جنگل نگاه میکرد و برای بار هزارم سعی میکرد جای کاج و افرا و بلوطهایی که آنجا بودند یا نبودند ردیفردیف خانه تصور کند. لوک، درست قبل از شام، با نگاهی دزدکی فهمید که دیگر نصف درختها قطع شدهاند. بعضیها همان موقع روی زمین افتاده بودند، بعضی در همان وضعیت سربهفلککشیدهی قبلشان، با زاویههای عجیب، آویزان شده بودند. جای خالیشان همهچیز را شکل دیگری کرده بود؛ مثل موی تازهکوتاهشدهای که خطی آفتابنخورده از پیشانی را نمایان میکرد. حتی از انتهای آشپزخانه هم، لوک میتوانست بفهمد درختها سرِ جایشان نیستند؛ چون همهچیز روشنتر، بازتر و ترسناکتر بود.
۶. مجموعه آشوب مدام
پرنتیس تاون مانند هیچ شهر دیگری نیست. در این شهر که مستعمرهای کوچک از سیارهای است که انسانها به تازگی در آن ساکن شدند، صدا مانند ویروسی به جان ساکنان افتاده و همه میتوانند صدای فکر کردن بقیه را به صورتِ جریانی توقفناپذیر از تراوشات ذهنی بشنوند و ببینند. تاد هیوویت آخرین پسر باقی مانده در این شهر است. شهری پرسروصدا که در آن هیچ زنی وجود ندارد. هنگامی که مهاجرانِ دنیای جدید با تراوشات ذهنی آلوده شدند، همهی زنها بهوسیله این میکروب از بین رفتند.
داستان جلد اول مجموعه، «چاقو و ایستادگی» در فاصلهی یک ماه مانده تا تولد سیزدهسالگی تاد آغاز میشود، روزی که او هم تبدیل به مرد میشود. در این زمان تاد به رازی هولناک پی میبرد و مجبور میشود برای نجات جانش از دست مردان، به همراه سگش از شهر فرار کند. اما وقتی تعقیبکنندگان تکتک افکار آدم را میشنوند چطور میتوان فرار کرد؟
این مجموعهی سه جلدی نوشتهی پاتریک نس، برندهی جوایز زیادی از جمله جایزه گاردین شده است. از جلد اول مجموعهی «آشوب مدام» اقتباسی سینمایی هم در سال ۲۰۲۱ با بازی تام هالند در نقش تاد ساخته شده است. «پرسش و پاسخ» و «هیولای وجود» دو جلد دیگر این مجموعه هستند.
اما یک چاقو فقط یک شیء نیست، مگر نه؟ بلکه یک انتخاب است، کاری است که انجام می دهی.
۷. درخت دروغ
کتاب «درخت دروغ» به قلم فرانسیس هاردینگ، برندهی جایزه کاستا بوک و لس آنجلس تایمز و بسیاری از جوایز ادبی دیگر، داستان شگفتانگیز و غیر قابل پیشبینی دختر نوجوانی به نام فیث را به تصویر میکشد که بعد از قتل مرموز پدرش به دنبال پی بردن به حقیقت و کشف دروغهاست. در همین مسیر او با درختی عجیب آشنا میشود که از دروغها تغذیه میکند و میوههایی از جنس حقیقت به بار میآورد.
ماجراهای این کتاب با داستانی درخشان، درگیرکننده و فانتزی در قالب رئالیسم جادویی، در قرن نوزدهم انگلستان اتفاق میافتد. همین موقعیت زمانی بر پیچیدگیها و جذابیتهای داستان میافزاید. شخصیت اصلی داستان، فیث دختری ۱۴ ساله و درحال گذر از دوران بلوغ است که جنسیتش و محدودیتهای اجتماعی قرن نوزدهم باعث شده تا در ظاهر دختری ساکت و در باطن شخصیتی کنجکاو و جستجوگر باشد.
میتوان گفت اصلیترین موضوعی که فرانسیس هاردینگ، با قلم جادویی خود در کتاب «درخت دروغ» به آن میپردازد، پرسش همیشگی انسان دربارهی چگونگی خلقت است. هاردینگ با هوشمندی قرن نوزدهم را برای زمان داستانش انتخاب کرده، دورهای که در آن داروین نظریهی مشهورش را مطرح کرد. رمان «درخت دروغ» بدون قضاوت و جبههگیری خاصی دو دیدگاه مذهبی و علمی را در این باره بیان میکند. نکتهی ظریف دیگر کتاب، انتخاب نام شخصیت اصلی یعنی فیث به معنی اعتقاد، باور و ایمان است که به نوعی به مرز باریک بین ایمان و دروغ اشاره دارد و کنایهای از کنار هم قرار گرفتن این دو مقوله است. یکی دیگر از موضوعاتی که این داستان مطرح میکند، موضوع تبعیض جنسیتی است که در هر دورهای از زمان و در هر کشوری وجود داشته و تنها شکل آن تغییر میکند. هاردینگ دورهای را برای کتابش انتخاب کرده که در آن زنها عموماً ضعیفتر از مردان قلمداد میشدند. مقولهی دیگری که در کتاب بیان میشود دروغ، شایعات و تاثیر آن در اذهان مردم است.
موضوع مهیج، شخصیتپردازی قدرتمند، پیچ و تابها و معماهای داستان و… دست به دست هم داده تا کتاب «درخت دروغ» را به داستانی غیرقابل پیشبینی تبدیل کند تا جایی که از شدت جذابیت به سختی بتوان از خواندن آن دست کشید. این کتاب پر از جزییات و رخدادهای حیرتانگیز است که نه تنها باعث خستگی نمیشود بلکه آن را به داستانی به یاد ماندنی تبدیل میکند.
در فضای بیرون، هوارد به اطراف میدوید و با تفنگ چوبی کوچکش، پنجرههای بالای خانه را نشانهگیری میکرد و به آنها تیر میزد؛ جیغ میکشید: «بنگ!» بعد به کلاغهای سیاه شلیک میکرد که وقتی هوارد بهشان نزدیک میشد با بیحالی و با یک پا دور میشدند و باز بالهاشان را با تنبلی باز میکردند تا مانع جلو آمدن او شوند. در مسیری گلآلود و بوتهزار که سمت دریا میرفت، راه میرفتند و هوارد به همهچیز شلیک میکرد.
۸. سرزمین هزار دالان
نورفل، دخترک قهرمان کتاب «سرزمین هزار دالان» خود را درحالی در کارگاه پنیرسازی مردی به نام استاد گرندیبل پنیرساز یافت که اصلا نمیدانست چرا آنجاست یا اصلا چگونه به این مکان آمده است. او پنهانی برای زنده ماندن از پنیرهای کارگاه میخورد تا روزی که گرندیبل او را پیدا کرد، اینجا بود که گرندیبل متوجه شد چهرهی این دختر ثابت نیست و او میتوانست با توجه به احساساتش چهرهاش را تغییر دهد.
فرانسیس هاردینگ در کتاب دیگر خود دنیای زیرزمینی با شخصیتهایی را خلق کرده است که در هنگام تولد، چهرهشان همچون برف صبحگاهی دست نخورده است. او مربیانی با نام صورتگران را در کنار مردم شهر زیرزمینی کاورنا قرار میدهد که برای مردم صورتکهایی میسازند که غم، شادی، گرسنگی، درد و احساساتی از این قبیل را در خود نشان میدهند. اما نورفل آرزوی رفتن به جهان بالا، جایی که احساسات در چهرهها خانه دارند را در سر میپروراند.
گرندیبل فکر کرد ظاهر خود او به چشم یک بچه بهاندازهی کافی ترسناک هست. حالا دیگر زمان درازی بود که هیچ تلاشی نمیکرد قیافهاش آنطور که پسند در بار است مرتب و آراسته باشد. در واقع، عاصی شده بود. عمداً بیشترِ آن دویست صورتی را که کاربردشان را در کودکی به او و دیگران یاد داده بودند فراموش کرده بود. او در این انزوای خیرهسرانه هر روزِ خدا از همان صورت سابق استفاده میکرد؛ انگار لباس کار نامرتبی بود که باید هر روز میپوشید. هیچوقت هم به خودش زحمت نداد آن را عوض کند؛ صورت شمارهی ۴۱، معروف به گورکنی در خواب زمستانی، قیافهای مطلقاً بیاعتنا که به درد هر موقعیتی میخورد. آنقدر از این صورت استفاده کرده بود که خطوطش روی چهرهاش نقش بسته بود. موهای سفید و ژولیدهای داشت. دستانش که محکم دستهی قاشق چوبی را گرفته بودند، بهخاطر موم و روغن تیره و زبر شده بودند؛ انگار درست مثل پنیر پوستهای داشت دور او را هم میگرفت.
۹. مجموعه زک کهکشانی
ری اورایان در این مجموعه داستان مصور، کودکان را با خود به یک سفر شگفتانگیز و ماجراجویانه در آینده میبرد. داستانهای مجموعه «زک کهکشانی» در مورد پسری به نام زک است که در آینده و در سال ۲۱۲۰ از سیارهی زمین به یک سیارهی جدید و ناشناختهی دیگر به نام نبولون اسبابکشی میکند. در این سیارهی پیشرفته همه چیز با زمین فرق میکند.
کودکان ۷ تا ۱۲ سال در هر جلد از این مجموعه سفر فضایی جدیدی را تجربه میکنند که طی آن با موجودات فرازمینی آشنا شده و داستانهای علمی، غیرقابل پیشبینی و مهیجی برایشان اتفاق میافتد که باعث تقویت قدرت تخیل در آنها میشود.
در کتاب اول «سلام نبولون» زک قبل از اینکه از سیارهی زمین اسبابکشی کنند نگران مدرسه جدید و پیدا کردن دوستان تازه بود اما دیدن خوابهایی عجیب و تصور اینکه دیگر هیچوقت نمیتواند با دوستانش در سیارهی زمین ارتباط داشته باشد، باعث شده بود تا زک حسابی نگران شود. آیا او میتواند در سیارهی جدید دوست پیدا کند؟!
عناوین دیگر این مجموعه عبارتند از: «اردوی اکتشافی به جونو»، «سیاره دایناسورها»، «هیولایی از پلکسس»، «دوست صمیمی»، «کریسمس سبز»، «دریک شنا یاد میگیرد»، «روبات فوق هوشمند»، «بازگشت به زمین»، «سیاره دوقلوها» و «فاجعه در نمایشگاه علوم».
۱۰. مجموعه نگهبان سنگ
در مجموعه کتاب مصور «نگهبان سنگ» روایت سفرهای پررمزوراز امیلی و نوین، برای مبارزه با دنیای تاریک شیاطین را میخوانیم. در هر جلد از این مجموعه سفر آنها با موانع تازهای روبهرو میشود و باید بیوقفه تلاش کنند تا شرایط را تغییر دهند. کازو کیبوایشی نویسندهی این مجموعهی نامبرده ماجرای دنیایی پر از شیاطین، رباتها و حیوانات سخنگو را پیش رویتان ترسیم کرده است.
کتاب اول این کمیک ماجراجویانه با عنوان «خانه سایلاس» در فهرست پرفروشترینهای سایت نیویورک تایمز قرار دارد. امیلی و نوین پدرشان را در یک تصادف رانندگی از دست میدهند. بعد از این حادثه شیاطین خانهی قدیمیای که در آن سکونت دارند مادرشان را میربایند و به دنیای تاریک خود میبرند. حالا امیلی و نوین باید برای نجات او وارد این دنیایی خطرناک شوند و موانع را از سر راه بردارند.
این مجموعه حس ماجراجویی، ترس، دلهره و در یک کلام هیجان را در وجود نوجوانان بالای ۱۲سال بیدار میکند. از ویژگیهای آن که سبب میشود در خواندنتان سرعت بگیرید و لذت بیشتری ببرید، مصور بودن آن است. تابحال تنها کتاب اول این مجموعه از انتشارات پرتقال منتشر شده است.
۱۱. جناب نارنجی وارد میشود
علی اکبر زین العابدین در کتاب جناب نارنجی وارد میشود داستان آقای نارنجی و فرزندش، نارنجک را روایت میکند که اگرچه بسیار به انسانها شباهت دارند، اما در واقع موجوداتی عجیبوغریبند. راستش را بخواهید، خودمان هم دقیقاً نمیدانیم اگر جناب نارنجی و پسرش انسان نیستند، دقیقاً از چه گونهای هستند، اما میدانیم در کتاب حاضر داستان زندگی نارنجی و نارنجک در قالب داستانی مصور برای شما روایت میشود. کتابی که هم شما را از خنده رودهبر میکند و هم به تأمل وا میدارد.
کتاب «جناب نارنجی وارد میشود» از ۸۷ داستان مصور تشکیل شده که عمدتاً افکار و یا اتفاقات روزمرهی نارنجی و نارنجک را روایت میکنند. ثریا مختاری تصویرگری این کتاب را برعهده داشته و تصاویری که او خلق کرده، دو چندان بر جذابیت کتاب افزودهاند.
این کتاب مصور برای کودکان ۷ تا ۱۲ سال تألیف شده است. کودکانی که از مطالعهی کتابهای طنز لذت میبرند و به ژانر کمیک علاقه دارند، از این کتاب لذت و بهره میبرند.
۱۲. هر روز یک سوال
راهی جالب و هوشمندانه برای آن که بچه ها بتوانند پیگیری کردن رویدادهای گذشته را بیاموزند.
کتاب هر روز یک سوال کتابی راهنما با سوالات سرگرم کننده و متفکرانه برای هر روز از سال است. با پاسخ دادن به یک سوال هر روز و به مدت سه سال، کودکان می توانند ببینند که چگونه افکار، خلاقیت و حتی دست خط آنها سال به سال تغییر میکند. اعلانها کوتاه و شیرین هستند و به بچهها اجازه میدهند تا هر طور که میخواهند مختصر (یا دقیق) پاسخ دهند.
چند نمونه از این سوالات عبارتند از:
- اگر می توانستید یک قدرت فوق العاده داشته باشید، آن چه بود؟
- بدترین چیزی که تا به حال دیده اید چیست؟
- به کدام یک از دوستانتان بیشتر اعتماد دارید؟
- یکی از چیزهایی که والدینتان در مورد شما نمی دانند چیست؟
- معلمان خود را از مورد علاقه به کمتر مورد علاقه رتبه بندی کنید.
کتاب هر روز یک سوال ذهن کودک را پویاتر و خلاقتر کرده و به او میآموزد چگونه در مورد خود بیاندیشد. این کتاب یکی از متفاوتترین کتابهایی است که انتشارات پرتقال منتشر کرده است.
۱۳. نگذارید غیبشان بزند
اگر دوست دارید فرزندانتان از کودکی دوستدار محیط زیست باشند، این کتابی است که میتواند کمکتان کند. در این کتاب کودکان با گونههای خاص و منحصربه فرد درحال انقراض آشنا میشوند و یک روز کامل با کرگدنها، ببرها، نهنگها، پانداها و بقیهی حیوانات همراه میشوند و میآموزند قدمی برای جلوگیری از ناپدید شدن این حیوانات از روی زمین بردارند.
این کتاب از کتابهای کودکان نشر پرتقال است که مناسب رده سنی۳ تا ۷ سال است.
۱۴. مجموعهی آدمهای معمولی دنیا را تغییر میدهند
هر کتاب این مجموعهی مصور که جزو پرفروشهای نیویورک تایمز هم بوده است، زندگینامه یک شخصیت تاریخی مهم را به شیوهای ساده، محاورهای و جذاب برای کودکان روایت میکند و بر ویژگیهای شخصیتی تمرکز دارد که این قهرمان را به الگویی برای کودکان تبدیل کند.
این مجموعه به موضوعات مهم تاریخی مانند استقلالطلبی، شجاعت در مواجهه با دنیای نامهربان، متفاوت بودن،احساسات و انجام غیرممکنها می پردازد و شخصیتهای سرآمد در هریک از این موضوعات را به کودکان معرفی میکند.
تصاویرگری این مجموعه از نکات مهم دیگر آن است. شخصیت تاریخی دنیای بزرگسالان در این مجموعه به حد درک یک کودک ترسیم میشود تا کودکان با این شخصیتها احساس صمیمیت و نزدیکی بیشتری داشته باشند.
چند نمونه از عناوین کتاب این مجموعه نشر پرتقال عبارتند از: «این منم لئوناردو داوینچی»، «این منم گاندی»، «این منم والت دیزنی»، «این منم محمدعلی کلی» و…
۱۵. مجموعه جهان ما
مجموعه کتابهای مصور «جهان ما» نوشته استیسی مکآنلتی، کودکان را دعوت میکند تا منظومه شمسی ما را از منظر اجرام آسمانی که در میان ستارهها قرار دارند، کاوش کنند. این اتوبوگرافیهای جذاب و طنزآمیز از زبان هرکدام از ستارهها و سیارهها توسط هنرمندانی مانند استیو لوئیس و دیوید لیچفیلد به زیبایی به تصویر کشیده شده است.
با این مجموعه کودکان نه تنها منظومه شمسی را میشناسند، بلکه با تصویرگری و داستان جذاب آنها اطلاعات بسیار دقیق و خوبی درمورد آنها کسب میکنند و میتوانند در کنار یادگیری ساعات مفرحی را تجربه کنند.
«من خورشید هستم»، «من زمین هستم»، «من ماه هستم»، « من مریخ هستم» از عناوین این مجموعه است که نشر پرتقال برای کودکان ۳ تا ۷ سال منتشر کرده است.