بهترین فیلمهای فستیوال بینالمللی تورنتو ۲۰۲۱
فستیوال بینالمللی فیلم تورنتو ۲۰۲۱ یکی از مشهورترین رویدادهای فرهنگی دنیا است که به نوبهی خود هرساله فیلمهای برتر و عناوین کوچکتر راه یافته به سینماها از سرتاسر جهان را معرفی میکند. در این مطلب فیلمهای برتر این فستیوال را بررسی خواهیم کرد.
این فستیوال فیلمهایی که برندهی اسکار و جوایز مهم در دیگر جشنوارهها شدهاند را معرفی میکند. در تاریخ نهم تا هجدهم سپتامبر چهلوششمین دورهی این فستیوال برگذار میشود و لیستی بلند از فیلمهای برتر مانند ایون هنسن عزیز، تلماسه و استارلینگ تا عناوینی مانند کشتن دیو، سالوم و سالنهدی است. جهان هنوز درگیر شیوع جهانی کرونا است و این جشنواره برای مخاطبان و شبکههای خبری پیشنهاد پیگیری جشنواره را از طریق سینماهای شخصی و شبکههای تلویزیونی داده است.
- نگاه سینما به انوشه انصاری، اولین زن گردشگر فضایی جهان
- ۱۱ فیلم دربارهی معلولیت که نگاه شما را به زندگی عوض میکنند
- ۱۶ فیلم که در جشنوارههای سینمایی پاییز امسال سروصدا خواهند کرد
از آنجا که ۲۰۰ فیلم در طول این جشنوارهی مشهور به نمایش گذاشته میشود به سختی میتوان فیلمهایی که ارزش صرف وقت برای دیدن آنها در موعد اکران دارند را مشخص کرد. هر فیلم داستان، بازیگر یا عمق خاصی دارد که به مخاطب خود ارائه میدهد. البته که نویسنده تمامی فیلمها را بررسی نکرده است اما در این مطلب برترین فیلمها از فستیوال بینالمللی فیلم تورنتو امسال را معرفی میکنیم. عناوینی چون پتیت مامان و زندگی الکتریکی لوئیس وین تا زندگینامهی عاشقانهی نقاش معروف با هنرمندی بندیکت کامبربچ است.
۱. مامان کوچولو (Petite Maman)
- کارگردان: سلین سیاما
- بازیگران: جوزفین سانز، گابریل سانز
سلین سیاما پس از فیلم پرترهی بانویی در آتش در این فیلم داستانی غمانگیز و بسیار عمیق از عشق و اندوه که احساس و هیجان در آن موج میزند را به نمایش میگذارد و بازیگران با استعدادی چون جوزفین سانز و خواهر حقیقی او گابریل سانز در آن هنرنمایی میکنند.
۲. نیایش اختتام (Benediction)
- کارگردان: ترنس دیویس
- بازیگران: پیتر کاپالدی، جک لودن
این فیلم سرگذشت درام زیگفرید ساسون شاعر بریتانیایی و مشخص است که ترنس دیویس کارگردان و نویسندهی فیلم در فیلمنامهی آن از شعر استفادهی بسیاری برده است. فیلم سرگذشت ساسون در سالهای بعد جنگ جهانی اول به تصویر کشیده است و به سخنان او برعلیه جنگی که جنایات آن بر زندگی شخصیاش اثر گذاشته بود و روابط شخصی او با مردان میپردازد. دیویس دوران جوانی و پیری (با بازی پیتر کاپالدی بازیگر نقش دکتر هو) در دهههای بعدی زندگی وی را با هم ترکیب کرده است و بخشهای مختلف زمانی در فیلم بندیکشن از جمله سرخوردگی، عذابوجدان، ناراحتی حاصل از دست دادن دوستان و معشوقهها و تنهایی را با استادیتمام به هم پیوند داده است.
۳. مادرینگ ساندی (Mothering Sunday)
- کارگردان: اوا هوسون
- بازیگران: اودسا یانگ، جاش اوکانر
یکشنبهی مادری فیلمی به کارگردانی اوا هوسون و نویسندگی آلیس بیرچ و بر اساس رمانی از گراهام سویفت مخاطب را به دنیای غم و اندوه سالهای بعد جنگ جهانی اول میبرد. فیلم در روایت احساس از دست دادن، نشان دادن جزئیات و خاطرات تاثیرگذار بر فرم زندگی بسیار موفق و عالی عمل کرده است.
۴. توپ زنان دیوانه (The Mad Women’s Ball)
- کارگردان: ملانی لوران
- بازیگران: ملانی لوران، امانو برکوت
ملانی لوران ستاره، کارگردان و دستیار نویسندهی فیلم توپ زنان دیوانه است که مخاطب را در جریان اتفاقات یک تیمارستان قرن نوزدهمی برای بیماران روانی به نام سالپترییر میگذارد که در پشت دیوارهای بلند خود رفتار بسیار بدی با زنان بیمار دارد. پس از اینکه پدر شخصیت اصلی فیلم به نام یوجین (Lou de Laâge) متوجه میشود وی توانایی صحبت و ارتباط با ارواح را دارد و به زعم پدر آبروی خانواده زیر سوال میرود، یوجین به اشتباه به آن تیمارستان فرستاده میشود. از آنجا که فیلم به ماجراهای شخصیت اصلی میپردازد و نشان میدهد جسم و روح بیماران بیپناه چگونه مورد تعرض قرار میگیرد و آنها از حقوق انسانی خودشان محروم میکند. چارکات (Grégoire Bonnet) دکتر اصلی فیلم از این بیماران در جهت اهداف و تحقیقات خود استفاده میکند. تدوین، لباسها و بازی بازیگران فیلم لایههای عمیق ویرانکنندهای را در این فیلم غمانگیز به نمایش میگذارد.
۵. ویولت (Violet)
- کارگردان: باستین بیتمن
- بازیگران: الیویا مان
این فیلم به یاد ماندنی و خاص به نویسندگی و کارگردانی باستین بیتمن با بازی درخشان الیویا مان چالشهای زندگی در ذهن یک نفر و ایجاد مزاحمت برای آن را به خوبی به تصویر کشیده است.
۶. کاستا براوا، لبنان (Costa Brava, Lebanon)
- کارگردان: مونیا اکل
- بازیگران: صالح بکری، نادین لاباکی
اوضاع اقتصادی لبنان مدتی است که وخیم شده و بحران بزرگ زبالهها نیز بر درد و رنج مردم این کشور افزوده است. در این فیلم خانوادهای با نامهای ولید و همسرش ثریا که در گذشته خواننده بوده به همراه دو دختر و مادر ولید، پس از شرکت در اعتراضات فراوان بیفایده شهر بیروت را به مقصد کوهستانهای اطراف ترک میکنند تا دردهایشان را تسکین ببخشد. آنها به محلی جدید برای دفن زبالهها میروند تا مشکلات روزمرهی خود در زندگی را فراموش کنند. مونیا اکل اولین فیلم بر اساس فیلمنامهی مشترک خود و کلارا روکت را کارگردانی میکند. این فیلم به تفاوت دیدگاه ولید و ثریا دربارهی جنگیدن برای شهری که قلب آنها با بیتوجهی شکسته است، گذشتهی دردناک آنها و تاثیری که این جریانات بر دوری خانواده از هم شده است میپردازد. فیلم از عمق و احساس بسیار زیادی اشباع شده و دو بازیگر بکری و لبکی بازی بسیار خوبی در فیلم دارند.
۷. زندگی الکتریکی لویس وین (The Electrical Life Of Louis Wain)
- کارگردان: ویل شارپ
- بازیگران: بندیکت کامبربچ، سوفیا دی مارتینو
این فیلم به کارگردانی ویل شارپ و بر اساس فیلمنامهی مشترک او و سیمون استفنسون به روایت زندگی غمانگیز و عاشقانهی شخصی و حرفهای نقاشی معروف میپردازد. این عنوان عجیب و جذاب یکی از برترین فیلمها بر اساس زندگینامهی یک شخص است.
۸. من آدم تو هستم (I’m Your Man)
- کارگردان: ماریا شرادر
- بازیگران: دن استیونز، مارن اگرت
ماریا شرادر بر اساس فیلمنامهای با همکاری جان شومبورگ با استفاده از تکنولوژی به شیوهای عالی به روایت روابط انسانی پرداخته است. بازی مارن اگرت و دن اسیونز که نقش معشوقهی رباتی او را برعهده دارد بسیار عالی از آب درآمده است. من آدم تو هستم یکی از عاشقانهترین و مفصلترین فیلمها در حوزهی پیشرفتهای تکنولوژی و روابط آنها با انسانها است. فیلم به بررسی تاثیر تکنولوژی بر روابط فرد در اجتماع و ارتباط انسانها با یکدیگر پرداخته است و نشان میدهد قطع این ارتباطات علیرغم تمایل انسان به نزدیکی به دیگران چه عواقبی خواهد داشت. در این عنوان به تنهایی متاثر از گسترش تکنولوژی توجه شده و نشانههایی از سبک کمدی عاشقانه نیز در بطن فیلم گنجانده شده است.
منبع: Screenrant