۷ لوگوی برتر استودیوهای فیلم‌سازی در طول تاریخ سینما

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۷ دقیقه

ممکن است لوگوهای استودیوهای فیلم‌سازی، بخش پیش پا افتاده‌ای از تماشای فیلم به نظر برسند، اما باید بدانید که این لوگوها بسیار مهم‌اند. این‌ها همان ویژگی‌ای هستند که سبب می‌شوند مخاطب به تماشای فیلم علاقه‌مند شود و حتی می‌توانند سبک و ژانر فیلمی را که قرار است نگاه کنید تعیین نمایند.

حذف موسیقی رایج یک لوگوی نام آشنا، می‌تواند سبب شود که مخاطب در هنگام تماشای فیلم مورد نظر احساس ناراحتی کند یا یک فیلم کمدی می‌تواند به واسطه لوگوی معروف خود، بلافاصله خنده را بر لبه‌ای مخاطبین آورد.

با در نظر گرفتن قدرت لوگوی استودیوهای فیلم‌سازی مختلف، باید به این موضوع اندیشید که کدام لوگوها جزو بهترین‌ها هستند. قطعا بلافاصله بعد از شنیدن برخی موسیقی‌های پس‌زمینه، لوگوهای خاصی به ذهنتان خطور می‌کنند و برخی دیگر را نیز به محض اینکه ببینید تشخیص می‌دهید، اما سوال این است که آیا ویژگی‌های بیشتری وجود دارد که بتواند سبب برتری لوگوی یک استودیو فیلم‌سازی شود؟ این ویژگی‌ها زمانی مهم‌تر می‌شوند که بخواهیم هفت تا از بهترین لوگوی استودیوهای فیلم‌سازی تاریخ سینما را رتبه‌بندی نماییم. این لوگوها از نظر دوره‌ای که برای اولین بار در آن شروع به کار کردند، موسیقی تم و سایر ویژگی‌های خاصشان بسیار متفاوت هستند بنابراین بیایید به رتبه‌بندی آن‌ها بپردازیم.

۷. لوگوی دریم ورکس اس کی جی

لوگوی برتر

در دو کلمه می‌تواند شرح داد که چرا لوگوی اصلی دریم ورکس اس کی جی یکی از بهترین لوگوهای استودیوهای فیلم‌سازی تمام دهه‌ها به حساب می‌آید: اولین مورد جان ویلیامز است. آهنگسازی که مسئولیت تولید موسیقی پس‌زمینه این لوگو را بر عهده دارد، پس تعجبی ندارد که چرا ملودی فوق‌العاده این لوگو، فراموش‌نشدنی به نظر برسد. تن آهنگ لوگوی دریم ورکس اس کی جی با صدایی آرام شروع می‌شود و زمانی که دوربین به سوی آسمان می‌رود یعنی پیش از اینکه موسیقی به همان تن ملایمی که با آن آغاز شده باز گردد، حروف نمایانگر نام کمپانی نشان داده می‌شوند و موسیقی به اوج خودش می‌رسد.

فراتر از موسیقی، خود تصویر نیز کاملا گیرا است، چراکه مخاطب در ابتدا یک پس‌زمینه آبی را مشاهده می‌کند و بعد به تصویر هیجان‌انگیز پسری می‌رسد که در حال ماهیگیری از درون ماه است. اینکه این پسر در درون ماه نشسته نیز حس عظمت خاصی به این لوگو می‌بخشد. در عین حال، رنگ آبی موجود در سرتاسر لوگو راهی عالی برای نشان دادن فضای شب است. بنابراین می‌توان گفت که لوگوی این کمپانی هم برای چشم‌ها خوشایند است و هم گوش‌ها را می‌نوازد و در حقیقت پکیجی از همه چیزهای عالی به حساب می‌آید.

۶. لوگوی کلمبیا پیکچرز (نسخه دهه ۱۹۶۰)

لوگوی برتر

لوگوهای قدیمی کلمبیا پیکچرز بهتر از نسخه امروزی‌اش هستند. با این حال، می‌توان بهترین لوگوی کلمبیا پیکچرز را لوگوی مورد استفاده در دهه ۱۹۶۰ دانست که در برخی از محصولات قرن بیست و یکم مانند «روزی روزگاری در هالیوود» دوباره از آن استفاده شده است. یکی از دلایلی که سبب محبوبیت این لوگو شده به فونت آن مربوط می‌شود. حروف غول‌پیکر و نارنجی رنگی که برای نوشتن کلمه کلمبیا استفاده شده‌اند، اهمیت استودیوی ارائه دهنده فیلم را نشان می‌دهند و سبب می‌شوند مخاطب تصور کند که این استودیو آن‌قدر به ارائه فیلم‌های منحصربه‌فرد اهمیت می‌دهد که حتی لوگوی آن نیز از فونت منحصربه‌فردی برای نوشتن نام کمپانی استفاده کرده است.

در حالی که تضاد بین فونت نارنجی و آسمان آبی فوق‌العاده چشم‌نواز به نظر می‌رسد، بانوی مشعل به دستی که در هاله‌ای مه‌آلود پوشیده شده و چندان مشخص نیست مخاطب را به فکر فرومی‌برد. دیگر بخش‌های این طراحی به خصوص ابرهای بزرگ به شدت لذت‌بخش و زیبا هستند. این لوگو چیزهای زیادی برای گفتن دارد، در واقع اجزای مختلف آن در کنار هم جمع شده‌اند تا یک کل دلپذیر و زیبا را به مخاطب ارائه دهند.

۵. لوگوی ایسس اند میول فیلمورکس ۴۰

لوگوی برتر

لوگوی کمپانی اسپایک لی به واسطه صداگذاری منحصربه‌فرد و به کارگیری صداهای تند و تیزی در پس‌زمینه که سبب می‌شدند لوگو از دید مخاطب منحصربه‌فردتر باشد توانست از سایر لوگوها متمایز شود. در حالی که صداهای بعدی سبب می‌شوند که جزئیات به نظر مخاطب کاملا مهم جلوه کنند. به علاوه، خود لوگو نیز با وجود یک ۴ غول‌پیکر در کنار یک ۰ کوچک‌تر و A که در داخل یک دایره قرار گرفته، نه تنها جالب به نظر می‌رسد بلکه جمله تاسیس در ۱۹۷۹ مدت زمانی را نشان می‌دهد که آثار لی توانسته‌اند فرهنگ عامه را متحول سازند.

۴. لوگوی استودیوی انیمیشن پیکسار

لوگوی برتر

وقتی که لوگوی پیکسار روی صفحه نمایش ظاهر می‌شود، تماشاگران سراسر جهان می‌توانند جیر جیر لامپ کوچک لوکسو را که نورش سرتاسر صفحه نمایش را فراگرفته بشنوند. استفاده از این شخصیت خاص به عنوان کاراکتر لوگوی پیکسار یک حرکت مبتکرانه بود. چراکه طراحی جذاب این کاراکتر توجه فرد را به خود جلب می‌کند. در حقیقت، استفاده از یک لامپ در مرکز لوگوی پیکسار، فوق‌العاده خلاقانه به نظر می‌رسد زیرا نشان می‌دهد که متخصصین انیمیشن‌سازی این استودیو می‌توانند از هر شیئی یک موجود زنده بسازند. یک لامپ انسان‌نما می‌تواند نشان دهد که پیکسار قادر است روح و احساسات را در هر کالبدی بدمد با این حال، حتی اگر چنین چیزهایی هم به ذهن مخاطب خطور نکند، باز هم لوگوی پیکسار، می‌تواند شروعی عالی و جذاب برای یک داستان انیمیشنی باشد

۳. لوگوی یونایتد آرتیستس از سال ۱۹۹۴ تا سال ۲۰۰۰

لوگوی برتر

به لطف وقوع تغییرات مداوم در مدیریت این کمپانی، لوگوی یونایتد آرتیستس در طول سال‌ها شاهد تغییرات زیادی بوده است. با این حال، لوگوی مربوط به سال ۱۹۹۴ کاملا معقول و جذاب به نظر می‌رسد، هرچند دیری نمی‌پاید که این لوگو تغییر می‌کند. برخورداری از حروف طلایی «یونایتد آرتیستس» در پس‌زمینه‌ مرمرین و نور طلایی درخشانی که در بالای حرف اول کلمه «یونایتد» می‌تابد، عظمت خاصی به این لوگو بخشیده بود. به طوری که مخاطب با یک نگاه به این لوگو، حال و هوای خاصی پیدا می‌کرد و خودش را در محیط استودیوی سال ۱۹۱۹ که توسط افرادی مانند چارلی چاپلین و مری پیکفورد راه‌اندازی شده بود حس می‌کرد. مایه شرمساری است که یونایتد آرتیستس لوگویی را که به زیبایی هر چه تمام‌تر نشان دهنده ارزش میراث استودیو بود در قرن بیست و یکم کنار گذاشت.

۲. لوگوی ژانوس فیلمز

لوگوی برتر

بسیاری از لوگوهای کمپانی‌های فیلم‌سازی، به این دلیل متمایز شده‌اند که در مقایسه با لوگوهای قبلی و بعدی کمپانی مورد نظر، بهتر و باکیفیت‌تر هستند. اما عنصر اساسی که سبب تمایز لوگوی ژانوس فیلمز می‌شود ثبات آن است. در واقع لوگوی این شرکت از دهه ۱۹۵۰ تاکنون ثابت باقی مانده و تغییری نکرده است و خب سوال این است که چرا باید تغییر کند؟ وقتی که لوگو خیلی ساده طراحی شده اما می‌تواند همه چیز را به خوبی تداعی کند. سادگی لوگو و عدم وجود موسیقی پس‌زمینه، به آن اجازه می‌دهد تا با هر فیلمی که قرار است از این استودیو پخش شود همخوانی داشته باشد. لوگوهای مختلف می‌توانند سرگرم کننده باشند، اما ثبات لوگوی ژانوس فیلمز و عدم تغییر آن واقعا شگفت‌انگیز به نظر می‌رسد. همین امر سبب شده که تاثیر این لوگو در دنیای مدرن افزایش یابد زیرا بسیاری از فیلم‌های ۲۰۲۰ مانند «ماشین مرا بران» می‌توانند همان آرم سینمای قدیمی دهه‌های قبل را داشته باشند. تقریبا می‌توان گفت که این لوگو به عنوان عصر پیوند دهنده گذشته و حال سینمای کلاسیک عمل می‌کند و همین امر سبب شده که لوگوی فوق‌العاده قدرتمند و تاثیرگذاری باشد.

۱. لوگوی کمپانی فاکس قرن بیستم (۱۹۵۷-۱۹۹۳)

لوگوی برتر

جای تعجب نیست که این ورژن از لوگوی فاکس قرن بیستم توانسته برای چندین دهه دوام آورد. چراکه توانست تمام اهداف کمپانی را به صورت تمام کمال در خود نشان دهد. برای شروع باید گفت که موسیقی پس‌زمینه فراموش نشدنی لوگو به خصوص در آن دوره عالی به نظر می‌رسید، در حالی که طراحی آن نیز کاملا بی‌عیب و نقص بود. تصویر نقاشی‌ مانند آن به مخاطب یادآوری می‌کند که افراد واقعی پشت هنری که خلق شده و ما دوستش داریم ایستاده‌اند. افرادی که برای تولید این فیلم بی‌خوابی‌ها کشیده‌اند و عرق‌ها ریخته‌اند. به‌علاوه، این لوگوی ساده وقت مخاطب را هدر نمی‌دهد. مخاطب موسیقی پس‌زمینه را می‌شود و نورافکن‌ها را مشاهده می‌کند و بعد می‌داند که قرار است به تماشای فیلم بی‌نظیری بنشیند.

در مقایسه با این ورژن از لوگوی فاکس قرن بیستم، در نسخه‌های بعدی لوگوی فاکس که سه‌بعدی بودند، از دوربین‌های چرخان و عناصر انیمیشنی استفاده شد، اما واقعا سوال این است که آیا آن‌ها توانستند بهتر از این لوگو عمل کنند؟ در پایان هم لوگو، همچنان در همین زاویه قرار گرفته و مخاطب چیزی مشابه نسخه لوگوی معرفی شده در سال ۱۹۵۷ را مشاهده می‌کند. پس واقعا چیزی به لوگو اضافه نشده است. بنابراین به صراحت می‌توان گفت که این لوگوی قدیمی در مقایسه با نسخه‌های پرزرق و برق بعدی فاکس قرن بیستم، واقعا جذاب‌تر به نظر می‌رسد.

منبع: collider



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۱۲ دیدگاه
  1. مم

    سلام
    لوگوی یونیورسال جاش خالیه
    دو تا لوگوی دیزنی هم خوبن
    لوگوی نتفلیکس و مارول هم میتونه باشه
    مهمترینشون لوگوی یونیورسال هستش

  2. پارسا رحمان پور

    به نظرم ۳ تا لوگو کم داشت لوگو مارول دیزنی نتفلیکس

  3. AAA

    نمیدونم اینا رو بر چه اساسی از خودتون در اوردین اما بدون شک پرتوپلا ست!
    لوگویی مثل دیزنی رو نزاشتین بعد لوگوی ژانوس فیلمز که اولین باره حتی میبینیمش رو انتخاب کردین؟؟؟

  4. داوود

    مترو گلدوین مه یر هم خوبه

  5. سینا

    یونیورسال و MGM هم خوبن

  6. فرهاد

    چراغ مطالعه در لوگوی پیکسار تصادفی نیست چون اولین انیمیشن تولید شده توسط این مجموعه یک چراغ مطالعه بوده از اون استفاده شده که متاسفانه در این جا اشاره ای نشده.

  7. پویا نقی پور

    خدایی واقعا الگو کلمبیا قشنگه ولی نتسفیلیکس هم خیلی قشنگه

  8. آندیا

    سلام. بله لوگوی دیزنی رو نذاشتید.

  9. Abc

    .پس نت فلیکس چی

  10. ناشناس

    مارول لابد میرضا قاسمیه این وسط

  11. Amirreza

    درود

    بنظرم لوگوی نتفلیکس هم به دلیل پس زمینه و شروع جالبش میتونه توی این لیست قرار داشته باشه. البته که نتفلیکس تا اونجایی که من میدونم، توی حوزه سریال فعالیت داره اما خالی از لطفه که حضور نداشته باشه.

  12. ....

    لوگوی دیزنی رو یادت رفت://////

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X