۹ انیمیشن برتر «میکی موس» از بدترین تا بهترین

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۰ دقیقه
انیمیشن‌های میکی موس

میکی موس سال ۱۹۲۸ توسط والت دیزنی و آب آیورکس خلق شد اما هیچکس انتظار نداشت که او به یک نماد فرهنگی و یکی تاثیرگذارترین شخصیت‌های انیمیشنی تاریخ تبدیل شود. با آن رفتارهای بانشاط و پرانرژی، گوش‌های بزرگ و گرایش شدید به ماجراجویی، میکی موس حالا سمبل اصلی یکی از بزرگ‌ترین امپراتوری‌های سرگرمی جهان است، شخصیت محبوبی که داستان‌گویی در انیمیشن‌ها را متحول کرد و قلب چندین نسل را ربود.

ماجراجویی سینمایی میکی موس (یا میکی ماوس) با اینکه همچنان ادامه دارد اما حالا دیگر به پررنگی گذشته نیست. انیمیشن‌های کلاسیک این شخصیت در جایگاه ویژه‌ای قرار می‌گیرند اما فیلم‌های جدیدتر هم حرف‌هایی برای گفتن دارند و برداشت‌ قابل‌قبولی از این شخصیت ارائه می‌دهند. برای این مقاله، ۹ انیمیشن برتر میکی را انتخاب کرده‌ایم که البته بعضی از آن‌ها کوتاه هستند اما بی‌تردید ارزش یک بار تماشا را خواهند داشت.

۹- داستان‌های میکی و کریسمس ۲ (Mickey’s Twice Upon a Christmas)

انیمیشن‌های میکی موس

  • سال انتشار: ۲۰۰۴
  • کارگردان: متیو اوکالاگان
  • صداپیشگان: وین آلوین، تونی آنسلمو، جف بنیت، کوری بورتون، جیم کامینگز، بیل فارمر، ترس مک‌نیل
  • امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۶.۴ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۶۱ از ۱۰۰

این انیمیشن، دنباله‌ی «داستان‌های میکی و کریسمس» است که سال ۱۹۹۹ از رسانه‌ی خانگی منتشر شد. قسمت دوم که برخلاف نسخه‌ی اصلی با دست کشیده نشده و سی‌جی‌آی (تولید شده توسط رایانه) است، پنج قصه‌ی کریسمسی مختلف را روایت می‌کند و در هر قصه، با تعدادی از شخصیت‌های کلاسیک دیزنی همانند مینی موس، دیزی داک، میکی موس و پلوتو همراه می‌شویم.

داستان‌های میکی و کریسمس ۲ در مجموع کیفیت قابل‌قبولی دارد، با این حال برخی از منتقدان و طرفداران به استفاده‌ی آن از سی‌جی‌آی انتقاد کرده‌اند و می‌گویند که حس خوب انیمیشن‌های دوبعدی را ندارد. بعضی‌ها هم از ایده‌ها و قصه‌های فیلم گله داشته‌اند و آن‌ها را ضعیف‌تر از نسخه‌ی اصلی می‌دانند، با وجود این، این انیمیشن بی‌ادعا تلفیق جذابی از کمدی و پیام‌های اخلاقی ارائه می‌دهد و کودکان را مجذوب خود می‌کند.

۸- شاهزاده و گدا (The Prince and the Pauper)

انیمیشن‌های میکی موس

  • سال انتشار: ۱۹۹۰
  • کارگردان: جرج اسکریب‌نر
  • صداپیشگان: وین آلوین، تونی آنسلمو، بیل فارمر، الویا آلمن، چارلی ادلر، فرانک ولکر، روی دوتریس
  • امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۷.۱ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۶۶ از ۱۰۰

برداشتی آزاد از رمان کلاسیکی به همین نام نوشته‌ی مارک تواین، «شاهزاده و گدا» میکی موس را در دو نقش متضاد عرضه می‌کند: یک موش فقیر و یک موش شاهزاده که از نظر ظاهری شبیه هستند. آن‌ها یک روز تصمیم می‌گیرند تا زندگی‌هایشان را با یکدیگر معاوضه کنند که به اتفاقات بامزه‌ای منجر می‌شود. در حالی که دو موش در تلاش هستند تا با زندگی جدید خود سازگار شوند، کاپیتان پیتِ شیطانی در حال برنامه‌ریزی است تا پادشاه را کنار بزند و حکمران جدید منطقه شود.

فیلم برای استفاده‌ی خلاقانه‌اش از عناصر داستانی رمان محبوب مارک تواین مورد تحسین قرار گرفت. حضور شخصیت‌های مشهور دیزنی در فضاهای تاریخی نیز تماشایی از آب درآمده است و جرج اسکریب‌نر موفق‌ شده‌ است تا فضاهای قرون‌وسطا را به‌خوبی بازسازی کند. همانند داستان‌های میکی و کریسمس، شاهزاده و گدا ضمن سرگرم‌کننده بودن، پیام‌های اخلاقی خوبی پیرامون درک متقابل و دوستی ارائه می‌دهد و اگرچه این روزها کمتر از آن صحبت می‌شود اما از انیمیشن‌های خوش‌ساخت میکی موس است.

عروسک طرح میکی و مینی موس مدل JIMI110 ارتفاع 50 سانتی‌متر مجموعه 2 عددی

۷- عشق و حال مجانی (Fun and Fancy Free)

انیمیشن‌های میکی موس

  • سال انتشار: ۱۹۴۷
  • کارگردان: جک کینی، بیل رابرتز، همیلتون لاسک
  • صداپیشگان و بازیگران: ادگار برگن، لوانا پاتن، داینا شور، کلیف ادواردز، والت دیزنی، کلارنس نش، پینتو کالویگ
  • امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۶.۴ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۶۷ از ۱۰۰

«عشق و حال مجانی» دو فیلم کوتاه را در قالب یک فیلم بلند عرضه می‌کند: اولی، «بانگو»، درباره‌ی یک خرس است که همه‌ی عمرش را در یک سیرک گذرانده است و آنجا زندگی خوبی را تجربه نمی‌کند و اعضای سیرک با او رفتار مناسبی ندارند، به همین دلیل تصمیم می‌گیرد تا فرار و زندگی تازه‌ای را آغاز کند. دومین قصه که برداشتی آزاد از قصه‌ی «جک و لوبیای سحرآمیز» است، به میکی موس، دانلد داک و گوفی می‌پردازد که به‌واسطه‌ی لوبیای سحرآمیز به یک قلعه‌ی بزرگ در آسمان‌ها می‌رسند. آن‌ها آنجا گنج‌های گران‌قیمتی پیدا می‌کنند اما در انتقال گنج‌ها با چالش روبه‌رو می‌شوند.

فیلم شامل لحظات ماجراجویانه و احساسی ماندگاری می‌شود و از آن آثار کلاسیک دیزنی است که به راحتی از یاد نمی‌رود. ناگفته نماند که علت عرضه‌ی دو فیلم کوتاه در قالب یک فیلم، به این دلیل است که جنگ جهانی و کمبود بودجه، دیزنی را در دهه‌ی ۴۰ میلادی دچار مشکل کرده بود و آن‌ها به دنبال کسب درآمد با کمترین هزینه بودند.

۶- ارواح غمگین (Lonesome Ghosts)

ارواح غمگین

  • سال انتشار: ۱۹۳۷
  • کارگردان: برت جیلت
  • صداپیشگان: والت دیزنی، کلارنس، پینتو کالویگ، بیلی بلچر، دن برودی
  • امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۷.۵ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۶۸ از ۱۰۰

در «ارواح غمگین»، میکی موس، دانلد داک و گوفی، شکارچیان روحی هستند که به دنبال کار می‌گردند. آن‌ها یک روز از یک خانه‌ی جن‌زده تماسی دریافت می‌کنند و به آنجا می‌روند تا شرایط را بسنجند. در آستانه‌ی ورود، میکی و دوستانش با ارواح بازیگوشی روبه‌رو می‌شوند که با آن‌ها شوخی می‌کنند. میکی احساس می‌کند که جانش در خطر است اما به‌تدریج متوجه می‌شود که این ارواح چندان شیطانی نیستند و شوخی‌هایشان به دلیل تنهایی است. در ادامه با زنجیره‌ای از رویدادهای بامزه روبه‌رو می‌شویم که ناشی از تلاش‌های میکی برای بیرون کردن این ارواح از خانه است.

کمدی اسلپ‌استیک فیلم در یک فضای نسبتا ترسناک و متفاوت، باعث شده است تا ارواح غمگین به یکی از انیمیشن‌های متفاوت میکی موس تبدیل شود. منتقدان از ایده‌های هوشمندانه‌ی برت جیلت و همچنین تبدیل شدن میکی، دانلد و گوفی به شکارچیان روح استقبال کردند. لحظات طنز و تعامل شخصیت‌های فیلم با گذشت چندین دهه، همچنان می‌تواند برای کودکان سرگرم‌کننده باشد.

تابلو شاسی مدل کارتون میکی موس کد S050026

۵- یک اسب بگیر! (Get a Horse)

انیمیشن‌های میکی موس

  • سال انتشار: ۲۰۱۳
  • کارگردان: کریس لاندرت
  • صداپیشگان: جیمی مک‌دونالد، راسی تیلور، ویل رایان، بیلی بلچر، ریموند اس پرسی، باب برگن، جس هارنل
  • امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۷.۵ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۸۴ از ۱۰۰

«یک اسب بگیر!» یک انیمیشن کوتاه ۶ دقیقه‌ای منحصربه‌فرد است که کارتون‌های کلاسیک سیاه‌ و سفید میکی موس را با انیمیشن‌های سه‌بعدی مدرن تلفیق می‌کند. قصه با ساختار سنتی آثار قدیمی مجموعه آغاز می‌شود، جایی که میکی و دوستانش سوار یک واگن هستند. ورود پیت (دشمن قدیمی میکی) اما همه‌چیز را به هم می‌زند و ناگهان شخصیت‌ها به دنیای مدرن قدم می‌گذارند. در ادامه شاهد یک تعقیب‌وگریز هستیم که به‌واسطه‌ی تکنیک‌های انیمیشن‌سازی کلاسیک و مدرن ساخته شده و سرشار از نوآوری است.

این فیلم کوتاه بازخوردهای مثبتی دریافت کرد و منتقدان به این نکته اشاره داشتند که دیزنی می‌توانست این ساختار را برای یک فیلم بلند هم به کار بگیرد و احتمالا نتیجه‌ی نهایی عالی از آب در می‌آمد. برداشت وفادارانه‌ی کریس لاندرت از شخصیت میکی موس و عرضه‌ی او در قالب سنتی و مدرن، به ما یادآوری می‌کند که این شخصیت هرگز منسوخ نمی‌شود و جذابیت‌هایش را هرگز از دست نخواهد داد.

دفتر مشق باژیکان طرح کارتون میکی موس کد 20216052 به همراه برچسب  مجموعه 12 عددی

۴- خیاط کوچولوی شجاع (Brave Little Tailor)

خیاط کوچولوی شجاع

  • سال انتشار: ۱۹۳۸
  • کارگردان: بیل رابرتس
  • امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۷.۶ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۸۶ از ۱۰۰

«خیاط کوچولوی شجاع» ما را به قرون‌وسطا می‌برد، جایی که پادشاه یک شهر کوچک، به دنبال قهرمانی است که بتواند یک غول را بکشد، این غول سال‌هاست که مردم شهر را آزار می‌دهد اما کسی نیست که بتواند در مقابل او ایستادگی کند. میکی موس که خیاط شهر است، یک بار به اشتباه می‌گوید که هفت غول را به قتل رسانده است. او را نزد پادشاه می‌فرستند و میکی با اعتمادبه‌نفس از قهرمانی‌هایش سخن می‌گوید تا اینکه متوجه می‌شود واقعا باید با یک غول روبه‌رو شود. پادشاه به او پیشنهاد می‌دهد که در صورت از بین بردن غول، به میکی اجازه‌ی ازدواج با دخترش را خواهد داد اما میکی مهارت‌های لازم برای انجام این کار را ندارد.

فیلم کوتاه بیل رابرتس، پیچش‌های داستانی تازه‌ای به قصه‌های شاه‌وپری سنتی اضافه می‌کند و موفقیت‌های یک شخصیت معمولی در مواجهه با یک تهدید بزرگ را به سرگرم‌کننده‌ترین شکل ارائه می‌دهد. جذابیت اصلی خیاط کوچولوی شجاع این است که در یک مدت زمان کوتاه، داستان خود را با مهارت ویژه‌ای روایت‌ می‌کند و همه‌ی استانداردهای آشنای آثار دیزنی نیز در آن به چشم می‌خورد.

۳- فانتازیا (Fantasia)

انیمیشن‌های میکی موس

  • سال انتشار: ۱۹۴۰
  • کارگردان: ساموئل آرمسترانگ، جیمز آلگار، بن شارپستین
  • امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۷.۷ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۹۵ از ۱۰۰

یکی از بهترین انیمیشن‌های میکی موس که شاید نیازی به معرفی نداشته باشد؛ «فانتازیا» سال ۱۹۴۰ منتشر شد و شامل هشت فیلم کوتاه می‌شود که هر کدامشان به یک موسیقی کلاسیک از آهنگسازان بزرگی همچون یوهان سباستیان باخ، پیوتر ایلیچ چایکوفسکی و ایگور استراوینسکی مزین شده‌اند. فانتازیا در گیشه شکست خورد و نقدهای چندان مثبتی دریافت نکرد زیرا جلوتر از زمانه‌اش بود و سینمادوستانِ آن دوران آمادگی تماشای چنین اثر خیال‌پردازانه و جاه‌طلبانه‌ای را نداشتند. اما سال‌ها بعد، در دهه‌ی ۶۰ میلادی ارزش‌های این انیمیشن درک و چیزی فراتر از یک اثر تجربی در نظر گرفته شد.

فانتازیا اهمیت موسیقی در انیمیشن‌ها را یادآور می‌شود و بخش‌های انتزاعی آن بی‌شک مرزهای انیمیشن‌سازی سنتی را جا‌به‌جا کرد. از کنار نوآوری‌های اثر هم نباید عبور کرد زیرا سازندگان از تکنیک‌‌هایی استفاده کردند که حتی تصورش هم برای مخاطبان عام آن دوران سخت بود. اینجا باید بار دیگر به جمله‌ی مشهور دیرینه‌شناس برجسته، بارنوم براون اشاره کنیم که می‌گفت «میکی موس باید ساخته می‌شد تا ما بتوانیم خلقت جهان را ببینیم».

۲- سرود کریسمس میکی (Mickey’s Christmas Carol)

انیمیشن‌های میکی موس

  • سال انتشار: ۱۹۸۳
  • کارگردان: برنی متینسون
  • صداپیشگان: آلن یانگ، وین الواین، هل اسمیت، ویل رایان، ادی کارول، پاتریشیا پریس، دیک بیلینگزلی، کلارنس نش
  • امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۸ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۱۰۰ از ۱۰۰

در این اقتباس متفاوت از رمان مشهور چارلز دیکنز، میکی موس به باب کراچیت و اسکروج مک‌داک به اسکروجِ بداخلاق مشهور تبدیل شده است. اگر قصه‌ی اصلی را خوانده‌اید یا اقتباس‌های دیگر را تماشا کرده‌اید، احتمالا با کلیت قصه آشنایی دارید. اسکروج یک اردک فرومانده است که ارواح کریسمس‌های گذشته، حال و آینده به ملاقات وی می‌آیند و نکات مهمی را یادآور می‌شوند. اسکروج به تدریج معنای واقعی کریسمس را درک می‌کند و به موجود بهتری تبدیل می‌شود.

در «سرود کریسمس میکی» شخصیت‌های کارتونی کلاسیک دیگری همچون جیمینی کریکت از «پینوکیو» (۱۹۴۰) نیز حضور دارند که ملاقات با آن‌ها خوشایند است. این انیمیشن کوتاه یک نامزدی اسکار هم به‌دست آورد اما نتوانست آن را به خانه ببرد (۳۵ سال پس از «میکی موس و فک» که آن‌هم نامزد اسکار شده بود اما از «تام و جری» شکست خورد).

۱- کشتی بخار ویلی (Steamboat Willie)

کشتی بخار ویلی

  • سال انتشار: ۱۹۲۸
  • کارگردان: والت دیزنی، آب آیورکس
  • امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۷.۵ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۱۰۰ از ۱۰۰

همه‌چیز با «کشتی بخار ویلی» آغاز شد، یک انیمیشن کوتاه جریان‌ساز که میکی موس را برای نخستین بار به همگان معرفی کرد (البته این شخصیت چند ماه قبل‌تر در نمایش آزمایشی «هواپیمای دیوانه» به برخی از سینمادوستان معرفی شده بود اما آن انیمیشن در سینماها اکران نشد. کشتی بخار ویلی در واقع سومین انیمیشن میکی است اما اولین فیلمی بود که روی پرده رفت). میکی اینجا یک ملوان معمولی است که سوار بر کشتی کوچکش، رویدادهای متفاوتی را تجربه می‌کند و با مسافران گوناگونی آشنا می‌شود. این انیمیشن به‌وضوح نشان می‌دهد که علت محبوبیت میکی چیست و البته در آن مینی موس نیز حضور دارد.

کشتی بخار ویلی از اولین کارتون‌های صدادار تاریخ است و همچنین از نخستین کارتون‌هایی بود که از موسیقی متن استفاده کرد. والت دیزنی باور داشت که آینده از آن فیلم‌های صدادار است و پیش‌بینی‌های او جواب داد زیرا کشتی بخار ویلی به محبوب‌ترین انیمیشن آن دوران تبدیل شد. این کارتون میکی موس نه تنها مورد تحسین همه‌ی منتقدان قرار گرفت بلکه پیشرفت‌های فنی آن، مسیر را برای انیمیشن‌های بعدی هموار کرد. بی‌دلیل نیست که جری بک (تاریخ‌شناس انیمیشن) آن را در فهرست ۵۰ کارتون برتر تاریخ، در جایگاه سیزدهم قرار داده است.

منبع: Collider



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

یک دیدگاه
  1. آقای کاربر

    حیف که میکی در خانه اشباح تو لیست نیست.
    واقعا شاهکار بود.

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما