بهترین سریالهای بینالمللی غیر آمریکایی جهان در سال ۲۰۲۰ از ترکیه تا چین
در روزهایی که همه در قرنطینهی خانگی به سر میبرند و برای فرار از این یکنواختی به صفحهی تلویزیون میخکوب شدهاند، سریالها نقش بسزایی را در سرگرم نمودن مخاطبان ایفا میکنند. در ادامه قصد داریم بهترین سریالها در سطح بینالمللی را معرفی کنیم.
از بسیاری جهات، بحران کووید-۱۹ نقش کاتالیزوری را در پیشرفت سریع محتوای شبکههای تلویزیونی داشت که قبل از آن از سرعت متوسطی برخوردار بودند. این امر با پیشرفت مداوم زیرساختهای جهانی و افزایش برنامهسازی توسط برنامهسازان محلی صورت گرفت. جستجو میان هزاران برنامه و کانال مختلف، با محتوای بیپایان به هر زبان ممکن، میتواند خستهکننده باشد، به همین دلیل، ورایتی فهرستی از بهترین سریالهای بینالمللی فراهم نموده است.
- مهمترین سریالهای تلویزیونی که در سال ۲۰۲۰ کنسل شدند
- بهترین سریالهای سال ۲۰۲۰
- ۴۲ فیلمی که در سال ۲۰۲۰ نباید از دست دهید
۱. الف (Aleph)
شبکه پخش: شبکهی فاکس و بلوتیوی ترکیه
در این سریال نسبتا جدید در شبکهی تلویزیونی ترکیه، دو کارآگاه در استانبول به دنبال قاتل زنجیرهای درویش مسلکی میگردند که با استفاده از رموز صوفی و عرفانی سرنخهایی از خود به جای میگذارد.
این سریال به کارگردانی و نویسندگی امین آلپر، کارگردان و نویسنده ترکیهایه فیلم درام «جنون» محصول سال ۲۰۱۵ است که در ونیز غوغا کرد. سریال «الف» سریالی سریع, خشن و مخوف است که با وجود ابنکه ریشه در فرهنگ اسلامی دارد، برخی از عناصر سریال «کارآگاه حقیقی» و فیلم «هفت» را به کار گرفته است. این دو کارآگاه، دو قطب مخالف هم هستند. کمال جوان که پس از ناکامی در اسکاتلند به استانبول بازگشته است، رویکردی تحلیلی و منطقی دارد. ستار متعصب و سختکوش است و بیشتر پیرو غریزهی خود میباشد. این دو در کنار هم قرار میگیرند و برای رمزگشایی از سرنخها، از یاشار، استاد تاریخ اسلامی کمک میگیرند. این سریال در شبکهی ترکیهای بلوتیوی به روی آنتن رفت.
۲. بچههای بد (The bad kids)
شبکه پخش: آیکیئی (چین)
سریال جنایی و دلهرهآور دوازده قسمتی «بچههای بد» که از شبکه آیکیئی پخش شد، داستان دردسرهای پیشروی سه کودک است که به طور تصادفی از صحنهی یک جنایت فیلم گرفته بودند. با در نظر گرفتن تأثیر بسزای هان سنپینگ بهعنوان تهیه کننده و کارگردانی هنری تیان ژوانگ (دزد اسب و بهار در یک شهر کوچک)، بچههای بد از زمان اولین پخش در ماه ژوئن به عنوان اولین سریال چینی ژانر درام توانست به معنی واقعی در قصهگویی، فیلمبرداری و عملکرد با سریالهای خارجی رقابت کند.
این سریال که از رمانی به نام «بچههای بد» نوشته زی جین شن در سال ۲۰۱۴ اقتباس شده است، گروهی از بازیگران بسیار متبحر از جمله وانگ جینکچون، برندهی جایزهی خرس نقرهای جشنوارهی برلین (به عنوان بهترین بازیگر) برای بازی در فیلم «تب بهاری» در کنار هنرمند با استعداد کین هائو را دارد. همچنین ژانگ سانگ ون که در فیلمهای «داستان شنبه» و «بازی سایهها» ایفای نقش کرده در این سریال حضور دارد.
توجه به موسیقی متن تاریک سریال هم خالی از لطف نیست، که فرصتی مناسب برای خودنمایی گروههای موسیقی چینی بود. آنها حتی تعدادی موسیقی جدید مختص همین سریال ساختند که در کشوری که موسیقی متن معمولا مضحک و بینتیجه است و به راحتی فراموش میشود، اتفاقی نادر بود.
۳. سقوط بر روی تو (Crash landing on you)
شبکه پخش: تیویان (کرهی جنوبی)
سریال سقوط بر روی تو ساخت کشور کره جنوبی، در عین ناکوکی و فاقد انسجام بودن، بر اساس داستانی واقعی ساخته شده و بهعنوان یکی از بهترین نمایشهای سال در شبکهی تلویزیونی تیویان و شبکهی جهانی نتفلیکس انتخاب شده است. این سریال شانزده قسمتی، یک داستان افسانهای مدرن دربارهی زن تاجر بسیار زیبا و ثروتمندی اهل کره جنوبی است (با بازی ستارهی پیشکسوت درام سون یه جین) که گلایدرش در مرز کره شمالی سقوط میکند. او توسط کاپیتان ارتش (هیون بین) نجات مییابد که او را پنهان کرده و بعدها فراری میدهد. در این میان سرو کلهی نامزد حسود زن تاجر هم پیدا میشود که مانند وصله ناجور است. این سریال به خاطر توجه زیاد به جزئیات، سبک ساخت مدرن، افراط نکردن در پرداختن به مسائل سیاسی و به خشم آوردن مردم کره شمالی، تحسین شده است.
۴. داستانهای نامرئی (Invisible stories)
شبکه پخش: HBO آسیا (سنگاپور)
این سریال زندگی واقعی را در قلب سنگاپور، در ساختمانی معمولی از گروه ساختمانسازی سنگاپور به تصویر میکشد. در سال ۱۹۹۷ فیلمساز پیشتاز سنگاپوری اریک خو سریال «دوازده داستان» را حول محور زندگی افراد همان آپارتمان ساخت. اکنون پس از بیست و سه سال، لر جیوآن شش داستان مستقل را دربارهی افراد داخل همان ساختمان و همسایگان آنها میسازد که تفاوت زندگی در شهرهای جزیرهای را منعکس میکند. قسمت اول به خاطر بازی درخشان یئو یانیان، که دو مرتبه برندهی جایزهی اسب طلایی برای فیلمهای «ایلو ایلو» در سال ۲۰۱۳ و «فصلمرطوب» درسال ۲۰۱۹ شده بود، بسیار فوقالعاده بود. او نقش یک مادر تنها را بازی میکند که در نگهداری از پسر نوزده سالهی اوتیسمی و خشن خود سردرگم و آشفته شده است. در قسمتی دیگر، موضوع حول محور مردی میچرخد که روزها را به عنوان راننده تاکسی گذرانده و شبها با دنیای ارواح ارتباط برقرار میکند و در این حین اشارهای هم به کارگران جنسی تایلند میشود. این سریال همچنین اشارهای به زندگی بانکداران، مشاهیر فضای مجازی و کارگران بنگلادشی میکند. این سنگاپور واقعی است، دنیایی عاری از «آسیاییهای متمول».
۵. گلّه (La Jauria)
شبکه پخش: آمازون پرایم (شیلی)
نخستین محصول آمازون پرایم در شیلی به نام «گلّه» در یک مدرسهی خصوصی کاتولیک در سانتیاگوی شیلی اتفاق میافتد. این سریال دربارهی دانشآموزی است که شکایت نامهای تنظیم میکند و ناخواسته به موضوع اصلی تحقیقات پلیس تبدیل میشود. داستان شامل نمایش یک بازی آنلاین ویدیویی است که در آن افرادی از آزار و اذیت جنسی زنان فیلم گرفته و به اشتراک میگذارند. این اثر حاصل همکاری و تهیهکنندگی پابلو و خوان دادیوس لارین و شبکهی تلویزیونی TVN و تلویزیون ملی شیلی میباشد. لوسیا پوئنزو یکی از برجستهترین نویسنده و کارگردانان آمریکای لاتین، نقش اول سریال را با دنیلا وگا، ستاره پیشتاز فیلم «یک زن شگفتانگیز» برنده جایزه آکادمی سباستین للیو پر کرد. این سریال در بسیاری از کشورهای جهان پخش شد و بازخوردهای خوبی دریافت کرد.
۶. آدمهای معمولی (Normal People)
شبکه پخش: بیبیسی (کانادا)، هولو (امریکا)
یکی دیگر از سریالهایی که در قرنطینهی خانگی توانست مفید باشد، آدمهای معمولی بود که از رمان پرفروش سالی رونی که در سال ۲۰۱۸ چاپ شد اقتباس شده است. آدمهای معمولی سریالی غمگین، حسرت برانگیز و عاشقانه است و رابطهی پرفراز و نشیب بین زن و مردی جوان را روایت میکند که با مسیر خود، بیگانه هستند. با بررسی مزیت و سطح این سریال، میتوان گفت سریال آدمهای معمولی با ظرافت هر چه تمامتر و بدون زیادهروی و به هم زدن تعادل، تمایلات جنسی را هم در سریال دخیل میکند. داستان به دنبال دو بازیگر اصلی دیزی ادگار جونز و پائول مسکال که یک شبه به ستارههای جهانی تبدیل شدند، در ایرلند و گاها بخشهای کوتاهی را در اروپا روایت میکند.
این سریال از سازندگان فیلمهای برندهی جایزهی اسکار «سوگلی» (The favorite) و «اتاق» (Room)، مهارت، تبحر و جدیت لنی آبراهامسون و هتی مک دونالد کارگردان سریال «پایان هوارد» بهره میبرد که هر کدام ۶ قسمت از این سریال را کارگردانی کردهاند. بیبیسی آی پلیر، شصت و دو میلیون درخواست برای تماشای این سریال دریافت کرده است که باعث شد این سریال، نامزد جایزهی امی پربینندهترین سریال شود.
۷. پاتل لک (Paatal Lok)
شبکه پخش: آمازون پرایم (هند)
در نیمهی ماه می هند به دنبال برگزاری هر چه باشکوهتر مسابقات لیگ برتر کریکت بود اما این مسابقات به دلیل قوانین قرنطینه به تعویق افتاد و سریال پلیسی «پاتال لک» جای آن را گرفت. در ظاهر، ممکن است اصطلاح پلیس کارآزمودهی به دنبال کسب اعتبار، همکار ناوارد و بلند پرواز او، خبرنگاران و سیاستمداران فاسد، آشنا به نظر برسد اما این سریال، چیزی بیش از اینهاست. موضوع داستان، نگاهی عمیق به حقایق حال حاضر هند از کمونیسم و تبعیض مذهبی بوده و جای تعجب نیست که چیزی که سابقا بال راست کشور بوده و هم اکنون جریان اصلی به حساب میآید، به سوی تاریکی روی برگرداند. سازنده این سریال سودیپ شارما که به ثبات عقیده مشهور است، برای خلق یک اثر پرقدرت با تهیهکنندگان «NH10» و ستاره بالیوود «آنوشکا شارما» متحد شده. تیم بازیگری قدرتمند این اثر شگفتانگیز را زیباتر میکند.
۸. ماوراء الطبیعه (Paranormal)
شبکه پخش: نتفلیکس (مصر)
این سریال شش قسمتی ترسناک به کارگردانی عمر سلاما، که پیش از این فیلم «شیخ جکسون» را دربارهی یک روحانی اسلامی که علاقهی زیادی به مایکل جکسون دارد، کارگردانی کرده است، بهعنوان اولین سریال عربی محسوب میشود که توانست جهانی شدن را تجربه کند. داستان سریال ماوراءالطبیعه که به اقتباس از رمانی پرفروش با همین نام ساخته شده است، در دههی ۱۹۶۰ میگذرد و دربارهی ماجراهای دکتر رفعت اسماعیل، متخصص خون، مردی چهل ساله و بدبین است که کودکی آسیبپذیری داشته، بارها شکست را تجربه کرده و همیشه در تلاش برای ارتباط با ارواح، غولها، مومیاییها و یک گوریل است که در تعقیب اوست و تمام باورهای علمی او را زیر سوال میبرد. هر قسمت از این سریال به طور مستقل یک پدیده ماوراءالطبیعه را به تصویر میکشد که همیشه رگههایی از ژانر شوخطبعی و عاشقانه را درخود دارد. استفاده سریال عربی از ژانر وحشت، پنجرهای متفاوت و جذاب به روی بیننده باز کرده است.
۹. پارتیزان (Partisan)
شبکه پخش: شبکه تلویزیونی ویاپلی (سوئد)
پارتیزان، یک سریال جنایی و دلهرهآور ساخته نوازنده سابق و کارگردان حال حاضر سوئدی، امیر شمدین و بازی فارس فارس، بازیگر سریال «چرنوبیل» است. این سریال پنج فصلی روایتگر داستان (فارس فارس) مردی مرموز به نام جانی است که وارد جرنارا (مزرعهای به ظاهر ایدئال با جامعهای کوچک) میشود، تا بهعنوان راننده کامیون مشغول به کار شده، فقط برای اینکه اثبات کند که آنجا مرز بدترین نوع قاچاق انسان است. شمدین با استفاده از مناطق سرسبز و روشن حومه سوئد، که با موضوع سریال همخوانی دارد، ظاهر دهه ۱۹۷۰ را به سریال داده. این سریال که با خلاقیت فارس فارس ساخته شده، شوخطبعی «فارگو» مانندی را به نمایش میگذارد. این سریال توانست بهترین جوایز امسال کن را برنده شود. «پارتیزان» به صورت اختصاصی در شبکه NENT قرار گرفته و توانسته رکورد بهترین شروع را از زمان آغاز پخش در ماه آگوست، به خود اختصاص دهد.
۱۰. پاتریا (Patria)
شبکه پخش: HBO اروپا (اسپانیا)
«پاتریا» بر اساس داستانی به همین نام از نویسنده اهل باسک، فرناندو آرامبورو اقتباس شده و تأثیر اندوهناک درگیری مسلحانه در منطقه باسک را به تصویر میکشد که از ۱۹۵۹ تا ۲۰۱۱، بر روی مردم هر دو طرف، گسترده بود. این سریال، یک اعتصاب تکامل نیافته را به رخ میکشد.
داستان اصلی سریال بر روی دو زن به نامهای بیتوری و میرن بنا شده است. این دو قبل از اینکه شوهر بیتوری، که صاحب یک کسبوکار کشتیرانی محلی بود، توسط اعضای ETA کشته شود، بهترین دوست هم بودهاند. در سال ۲۰۱۱، سازمان تروریستی ETA اعلام میکند که نیروهای خود را عقب میکشد، و بیتوری که در حال مرگ بر اثر سرطان است، مأموریتی را آغاز مینماید. اولین حضور او در سنسباستین، جمعیت را به جنبش وا میدارد؛ به ویژه میرن. در طول سریال صحنههایی از سال ۲۰۱۰ با فلشبکهایی به دهه ۱۹۸۰، زمانی که خانوادهها دارای انسجام بودند، به نمایش گذاشته میشود.
۱۱. اموال (Possession)
شبکه پخش: Canal Plus و Yes TV (فرانسه)
«اموال» یک اثر دلهرهآور فرانسوی-اسرائیلی، نوشته شاشار ماگن سازنده «Sirens» و به کارگردانی توماس وینسنت نامزد جایزه BAFTA برای فیلم بادیگارد است. ترکیب چندگانه استعدادها در پشت و جلوی دوربین، سریالی غیرمعمولی را خلق کرده که عناصر دلهره و درام خانوادگی را با پسزمینه شهوت و ماوراءالطبیعه ترکیب میکند.
ردا کاتب بازیگر «دشمنان نزدیک» در نقش کریم، یک سیاستمدار فرانسوی است که برای نجات یک زن جوان فرانسوی (نادیا ترشکیهویچ) که مظنون به قتل شوهر خود در شب عروسیشان است به اسرائیل میآید. کریم نمیتواند تشخیص دهد که زن جوان، عمیقا شکست خورده و آسیبپذیر است، یا به طرز خطرناکی فریبنده میباشد. بقیه گروه بازیگری هم به همین اندازه قدرتمند هستند؛ بازیگرانی مثل دومینیک والادی، آریانه آسکاراید، جودیث شملا، نوآ کولر، آلویز ساواژ و چکی کاریو در این سریال ایفای نقش میکنند. این سریال توسط شبکه Haut et Court (سازنده Returned) و همکاری Quiddity اسرائیل (سازنده Sirens) تولید شده است.
۱۲. آزمون (Quiz)
شبکه پخش: ITV، AMC (انگلستان)
سه هفته در قرنطینهی انگلیس، زمانی که مردم کشور، در خانههایشان خسته شده و هنوز دلیل این حصر را بهخوبی درک نمیکردند، تلویزیون طی سه شب با «کوئیز»، اثری از تولیدکنندگان سریال «تاج» که توانست کمی مردم را در شرایط قرنطینه هیجانزده کند، چشمها را به خود دوخت.
۱۳. ما همینیم که هستیم (We are who we are)
شبکه پخش: HBO اروپا (ایتالیا)
این اثر نبوغ لوکا گوادانینو در نمایش خرابکاری نوجوانی بوده و حول دو شخصیت اصلی در جریان است. پایگاه ارتش آمریکا در چیوگیای ایتالیا، جایی که هورمون و احساسات مابین فریزر (Jack Dylan Grazer) و کیتلین (Jordan Kristine Seamon) منفجر میشود، محل اصلی فیلمبرداری این سریال است. این مکان برای گم شدن کودکان و همدردی مخاطبان جهانی، فوقالعاده است.
علاوه بر آن، همانگونه که کارولین فرامکه اشاره کرده، ساخت صمیمانه این سریال باعث شده که «ما همینیم که هستیم» به تجربهای هیجانانگیزتر از چیزی که اکثر سریالهای اکشن آرزوی آن را دارند، مبدل شود. به همین دلیل اولین سریال گواداگنینو، تلویزیون ایتالیا را از منظر شهرت و جایگاه جهانی به سطح بالاتری برده است. «ما همینیم که هستیم» بر روی HBO آمریکا، Sky ایتالیا و BBC انگلیس در دسترس است.
۱۴. از عهدهاش بر میآییم (We Got This)
شبکه پخش: SVT و Viaplay (سوئد)
«از عهدهاش بر میآییم» یک اثر کمدی-جنایی سوئدی است که بر پایه معمای واقعی حول به قتل رسیدن نخستوزیر سوئد، اولوف پالمه ساخته شده است. این سریال، توسط شیافینو موسارا ساخته و نوشته شده است؛ یک بازیگر و فیلمساز آمریکایی که سالهای زیادی است که در سوئد زندگی میکند و بعضی از تجربیات و محرومیتهای فرهنگی خود را بهعنوان مهاجر، در شش فصل از سریال استفاده کرده است. موسارا بهعنوان نقش جورج انگلیش در سریال بازی میکند. او یک آمریکایی از کار بیکار شده است که در سوئد زندگی میکند و قصد دارد معمای ۳۰ ساله قتل نخستوزیر سابق، اولوف پالمه را حل کند؛ با این امید که جایزه ۵۰ میلیون کرونی (۵ میلیون دلار) بتواند سد غیرقابل عبور مالیاتهای او را بپردازد.
در واقعیت هم بهتازگی مقامات سوئد جایزهای پیشنهاد دادند و پالمه را بهعنوان قهرمان ملی در جهت بشردوستی معرفی کردند. «ما همینیم که هستیم» جایزه بهترین طراحی صدای فستیوال مانیا فرانسه در سال قبل را از آن خود کرد. پاتریک اکلوند سریال را کارگردانی کرده و تولید آن به عهده Banijay Group’s Jarowki و Film I Vast بوده است.
منبع: Variety
الف کپی پیست و نسخه درجه ۳ کاراگاه حقیقی هست و از رو اون ساختنش بقیه رو هم ندیدم ولی فکر هم نکنم ارزش دیدن داشته باشن وقتی این همه سریال سطح بالا تر هست
جای یه سریال ایرانی توش بدجور خالیه . یه سریال بزرگ مثل یوسف پیامبر، مختار نه مزخرفات شبکه خانگی
مثل دل و مانکن . البته امیدوارم که با ساخته شدن سریال حضرت موسی ابراهیم حاتمی کیا عزیز و سلمان
فارسی داوود میرباقری بیان تو این لیست البته اگر بایکوتشون نکنند با توجه به محتواشون .
حالا واقعا فکر می کنی این سریال های مذهبی عناصری داره که واسه مخاطب غیر ایرانی هم جذاب باشه و بتونه باهاش ارتباط برقرار کنه؟؟! این سریال ها رو مردم خودمون هم به زور تماشا کردند، اون هم برای یک بار !!!