۲۰ انیمه ترسناک برتر که باید تماشا کنید
برخلاف تصور همگان، ساخت یک انیمه ترسناک خالص آسان نیست زیرا اکثر انیمهها با روشهای سنتی تولید میشوند و نمیتوانند که تعلیق یا جامپ اِسکرها را فریم به فریم و با همان کیفیت آثار لایو اکشن به نمایش بگذارند. به همین دلیل، انیمههای ترسناک بهندرت ساخته میشوند و آنهایی هم که به حوزهی وحشت قدم میگذارند، بیشتر روی جنبهی روانشناختی و دلهرهآور آن تمرکز دارند.
یک انیمه ترسناک خوشساخت با فضاسازی، تصویرسازیهای خونین، مضامین سیاه و شخصیتهای پیچیده، از زوایایی به این ژانر نزدیک میشود که حتی گاهی برای یک فیلم لایو اکشن امکانپذیر نیست. با توجه به ظرفیتهای انیمه و خلاقیتهایی که در هنرمندان این مدیوم به چشم میخورد، در سالهای اخیر شاهد تولید آثار وهمانگیز درخشانی بودهایم که تعدادی از آنها را در این مقاله پیدا میکنید.
۲۰- آیاکاشی: قصههای ترسناک سامورائی (Ayakashi: Samurai Horror Tales)
- سال پخش: ۲۰۰۶
- تعداد اپیزودها: ۱۱
- کارگردان: تتسو ایمازوا، کنجی ناکامورا
- امتیاز کاربران IMDb به سریال: ۷.۴ از ۱۰
- امتیاز مایانیمهلیست به سریال: ۷.۳ از ۱۰
«آیاکاشی: قصههای ترسناک سامورائی» یک انیمه آنتولوژی است که اغلب زیر سایهی نسخهی فرعیاش، «مونونوکه» قرار دارد. اینجا با سه خط داستانی روبهرو هستیم که سومیاش (داروفروش) قهرمان قصهی انیمه مونونوکه را معرفی میکند و طرفداران آن دنباله، قطعا باید این مجموعه را هم تماشا کنند. خط داستانی داروفروش، از نظر طرفداران هم قویتر از دو داستان دیگر است و جزئیات مهمی را از این شخصیت محبوب فاش میکند.
البته این بدین معنا نیست که دو آرک داستانی دیگر حرفی برای گفتن ندارند، در آنها نیز لحظات درخشانی به چشم میخورد اما شخصیتهای نهچندان جذاب و فقدان پیچشهای داستانی غافلگیرکننده باعث شده است تا چندان مورد توجه قرار نگیرند. در مقایسه با دیگر آثار ترسناک این فهرست، انیمه آیاکاشی: قصههای ترسناک سامورائی در زمینه ایجاد ترس فوقالعاده نیست اما بیگمان ارزش یک بار تماشا را دارد.
۱۹- زامبی ۱۰۰: فهرست آرزوهای یک مرده (Zom 100: Bucket List Of The Dead)
- سال پخش: ۲۰۲۳ – ادامه دارد
- تعداد اپیزودها: ۹
- کارگردان: کازوکی کاواگوئه
- امتیاز کاربران IMDb به سریال: ۸ از ۱۰
- امتیاز مایانیمهلیست به سریال: ۸ از ۱۰
«زامبی ۱۰۰: فهرست آرزوهای یک مرده» در حقیقت یک انیمه ترسناک به حساب نمیآید و البته تلاش هم نمیکند که ترسناک باشد. با این حال، طرفداران ژانر نباید آن را نادیده بگیرند، بهویژه اگر به سوژهی رستاخیز زامبیها علاقهمند هستید. این سوژه شاید در آثار سینمایی غربی بهوفور مورد استفاده قرار گرفته باشد اما در دنیای انیمه وضعیت متفاوتی دارد. اگرچه انیمههای محبوبی همچون «دبیرستان مردگان» با محوریت زامبیها ساخته شده است اما اکثرشان رویکردی متفاوت به این زیرژانر دارند و به دنبال تکرار کلیشههای هالیوودی نیستند.
زامبی ۱۰۰ از آن انیمههایی است که به ژانر بخصوصی تعلق ندارد، در آن لحظههای بامزه به چشم میخورد اما کمدی نیست، گاهی اکشن میشود اما در آن ژانر هم قرار نمیگیرد. به همین منوال، مجموعه گاهی بیش از حد خونین و تاریک میشود، آنهم بدون اینکه به حوزهی ژانر ترسناک قدم بگذارد. زامبی ۱۰۰ اما در نهایت دربارهی زندگی است، دربارهی قهرمانی که از قیدوبند یک سبک زندگی معمولی خارج شده است و حالا میخواهد از روزهای باقیماندهی زندگیاش بهترین استفاده را ببرد.
۱۸- میروکو-چان (Mieruko-chan)
- سال پخش: ۲۰۲۱
- تعداد اپیزودها: ۱۲
- کارگردان: یوکی اوگاوا
- امتیاز کاربران IMDb به سریال: ۷.۲ از ۱۰
- امتیاز مایانیمهلیست به سریال: ۷.۴ از ۱۰
«میروکو-چان» یک انیمه ترسناک درجهیک است که در دوران پخش هم طرفداران زیادی پیدا کرد. قصه پیرامون دختربچهی دانشآموزی به نام میکو اتفاق میافتد که قابلیت ویژهای دارد: او میتواند ارواح را ببینند و این ارواح شبیه وحشتانگیزترین موجوداتی هستند که در کابوسهایتان دیدهاید. از آنجایی که میکو اغلب تنها کسی است که میتواند این موجودات ترسناک را ببیند، مجبور است که تظاهر کند آنها وجود ندارند که گاهی آسان نیست و او را با مشکل روبهرو میکند.
ساختهی یوکی اوگاوا با ارائهی یک برداشت درام-کمدی از ژانر ترسناک، خود را از نمونههای مشابه متمایز میکند. اینجا خبری از امضاهای رایج ژانر نیست بلکه با شخصیتی مواجه میشویم که علیرغم شرایطی که دارد، میخواهد به زندگی و کارهای روزانهاش برسد، این باعث شده است تا خبری از اتفاقات شوکهکننده نباشد اما طراحی ارواح این انیمه شاید کافی باشد تا مضطرب شوید.
۱۷- تجربیات سریالی لین (Serial Experiments Lain)
- سال پخش: ۱۹۹۸
- تعداد اپیزودها: ۱۳
- کارگردان: ریوتارو ناکامورا
- امتیاز کاربران IMDb به سریال: ۸.۱ از ۱۰
- امتیاز مایانیمهلیست به سریال: ۸.۱ از ۱۰
«تجربیات سریالی لین» یک انیمهی ترسناک روانشناختی است که به آرامی پیش میرود، گاهی مخاطب را سردرگم میکند و لحظاتی هم دارد که احتمالا کلافه میشوید اما به اندازهی کافی استرسزا، تفکربرانگیز و عمیق هست تا از کنار ایرادات جزئی آن عبور کنید. این انیمه که قرار است شرححالی از زندگی در عصر اینترنت باشد، داستان دختری را روایت میکند که فضای مجازی، زندگی و روان او را دستخوش دستخوش تغییر کرده است.
پس از مرگ یکی از دانشآموزان مدرسه، ایمیلی از سوی او به همکلاسیها فرستاده میشود که در آن ادعا شده او زنده است و در جهانی مجازی به نام وایرد زندگی میکند. قهرمان قصه، لین در ادامه به این جهان سایبری قدم میگذارد و اتفاقات غیرمنتظرهای را تجربه میکند. تجربیات سریالی لین به مضامین مهمی پیرامون فلسفه و عصر مدرن میپردازد و حتی اگر به آثار وهمانگیز علاقهای ندارید، نباید فرصت تماشای این انیمهی درخشان را از دست بدهد.
۱۶- مدرسه-زنده (School-Live)
- سال پخش: ۲۰۱۵
- تعداد اپیزودها: ۱۲
- کارگردان: ماسائومی آندو
- امتیاز کاربران IMDb به سریال: ۷.۱ از ۱۰
- امتیاز مایانیمهلیست به سریال: ۷.۶ از ۱۰
«مدرسه-زنده» را اغلب با «مادوکا مجیکا» مقایسه میکنند (همان انیمهای که زیرژانر دختران جادویی را متحول کرد و برداشت جدیدی از آن ارائه داد) و اگرچه جایگاه آن انیمه محفوظ است اما از مدرسه-زنده نباید چشمپوشی کرد. ایدهی اولیه را بارها دیدهاید، دخترهای بامزهای که کارهای بامزه انجام میدهند، تفاوت اما اینجا است که این شخصیتهای دوستداشتنی و معصوم در آخرالزمان زامبیها گرفتار شدهاند.
با اینکه لحظات تاریک و تعلیقآمیزی هم در مدرسه-زنده به چشم میخورد اما سازندگان انیمه تلاش کردهاند تا تعادل را برقرار کنند و عناصر درام (برشی از زندگی) هم حضور پررنگی در مجموعه دارد. در همین راستا، نباید منتظر یک اثر ترسناک خالص باشید، زیرا تنها بخشی از این انیمه است. برای مدرسه-زنده یک نسخهی سینمایی لایو-اکشن هم ساخته شده است که سال ۲۰۱۹ منتشر شد و اگرچه چندان باکیفیت نیست اما گرایش بیشتری به ژانر ترسناک دارد.
۱۵- آجین: نیمه-انسان (Ajin: Demi-Human)
- سال پخش: ۲۰۱۶ – ۲۰۱۷
- تعداد اپیزودها: ۲۶
- کارگردان: هیرویوکی سشیتا
- امتیاز کاربران IMDb به سریال: ۷.۶ از ۱۰
- امتیاز مایانیمهلیست به سریال: ۷.۳ از ۱۰
اگر جلوههای ویژهی رایانهای نهچندان خوب «آجین: نیمه-انسان» را کنار بگذارید، با یک انیمه اکشن-ترسناک منحصربهفرد روبهرو خواهید شد که ریتم سریعی دارد و قصهی تفکربرانگیزی را روایت میکند. در جهان این انیمه، آجین نژادی فناناپذیر است که بههیچوجه نمیتوان آنها را کشت. اگر انسانی به آجین تبدیل شود، به سرعت دستگیر میشود و باید باقی زندگیاش را شکنجه شود. کِی ناگای یک پسربچهی دبیرستانی است که چنین موقعیتی را تجربه میکند.
او پس از کشته شدن در یک سانحه، بهعنوان یک آجین زنده میشود و تحتتعقیب قرار میگیرد. برگ برندهی آجین: نیمه-انسان این است که در شخصیتها و رویدادهای آن ابهام اخلاقی وجود دارد؛ شما خواهید دید که انسانها و آجینها سیاه و سفید نیستند و نمیتوان آنها را خوب یا بد دانست. این انیمه از لحظات خشنی هم بهره میبرد و یک نسخهی لایواکشن (۲۰۱۷) هم دارد که سال ۲۰۱۷ از سرویس نتفلیکس منتشر شد و کیفیت قابلقبولی هم دارد.
۱۴- ترانه پریان (Elfen Lied)
- سال پخش: ۲۰۰۴ – ۲۰۰۵
- تعداد اپیزودها: ۱۳
- کارگردان: مامورو کانبه
- امتیاز کاربران IMDb به سریال: ۷.۹ از ۱۰
- امتیاز مایانیمهلیست به سریال: ۷.۵ از ۱۰
در «ترانه پریان» یا همان «الفن لید»، به جای یک خونآشام یا گرگینه، با یک هیولای متفاوت یا در واقع یک نوع انسان تکاملیافته به نام دیکلونیئوس روبهرو هستیم، موجودی قدرتمند که از قدرتهای فراطبیعی بهره میبرد و شاخ دارد. قهرمان قصه، لوسی، یک دیکلونیئوس، یک قاتل زنجیرهای و یک بیماری روانی است که از اختلال تجزیه هویت رنج میبرد و این توانایی را دارد که دیگران را به خونینترین شکل ممکن به قتل برساند.
دخترک که در گذشته شکنجه شده است، از اسارت فرار میکند و حالا میخواهد یک زندگی عادی میان انسانها داشته باشد اما شرایط این اجازه را به او نمیدهد تا پتانسیل و ماهیت خطرناک او به اصطلاح شکوفا شود. در نگاه اول شاید اینگونه به نظر نرسد اما ترانه پریان انیمه بهشدت خشنی است و میتواند هر کسی را غافلگیر کند.
۱۳- دختر جهنمی (Hell Girl)
- سال پخش: ۲۰۰۵ – ۲۰۰۶
- تعداد اپیزودها: ۲۶
- کارگردان: تاکاهیرو اوموری
- امتیاز کاربران IMDb به سریال: ۷.۴ از ۱۰
- امتیاز مایانیمهلیست به سریال: ۷.۶ از ۱۰
اکثر فیلمها و سریالهای ترسناک برداشت خاص خود از معضلات اجتماعی را به نمایش میگذارند. انیمه «دختر جهنمی» هم یکی از این آثار است که از جنبه جامعهشناختی به ژانر ترسناک نزدیک میشود. اینجا ما با شیطانی روبهرو هستیم که در مقابل خلافکاران، بزهکاران و دیگر آدمهای فاسد جامعه قرار میگیرد و آنها را مجازات میکند.
در این انیمه، هر کسی که توسط فرد دیگری آزار و آسیب دیده است، میتواند از دختر جهنمی اسرارآمیز درخواست کمک کند، تنها کافی است که به سراغ یک وب سایت مرموز برود و از دردهایش صحبت کند. سپس دخترک از راه میرسد تا عدالت را به بدترین شکل ممکن اجرا کند و این آدمهای مریض را به سزای اعمالشان برساند. انیمه دختر جهنمی گوشههای تاریک جامعه را به نمایش میگذارد و از انتقام و مقابله به مثل صحبت میکند.
۱۲- دی شکارچی خون آشام: تشنه خون (Vampire Hunter D: Bloodlust)
- سال انتشار: ۲۰۰۰
- کارگردان: یوشیاکی کاواجیری
- امتیاز کاربران IMDb به سریال: ۷.۶ از ۱۰
- امتیاز مایانیمهلیست به سریال: ۷.۹ از ۱۰
اقتباسی از رمانهایی به همین نام، «دی شکارچی خون آشام» سرشار از تصاویر گوتیک دلهرهآور است و در آن با تعدادی از ترسناکترین شخصیتهای انیمه ملاقات میکنید. هزاران سال در آینده، بشریت فاصلهی زیادی تا نابودی کامل ندارد و بازماندگان عمدتا در حال مبارزه با انواع و اقسام موجودات کابوسوار هستند. خونآشامها در مقایسه با دیگران وضعیت بهتری دارند تا اینکه یک دمفیری به نام دی از راه میرسد (دمفیر موجودی است که پدر خونآشام و مادر انسان دارد). علاوهبر ساختهی یوشیاکی کاواجیری، نسخهی سال ۱۹۸۵ هم ارزش تماشا دارد.
تشنه خون از انیمههای مشهوری است که در سرتاسر جهان طرفدار دارد، با اینکه قصهی فیلم چندان فوقالعاده نیست اما یوشیاکی کاواجیری ضعفهای اثر را با تصویرسازیهای زیبا و خلق یک فضای خفقانآور پوشانده است. تشنه خون اکشنتر از آن است که واقعا شما را بترساند اما با توجه به طراحی پسزمینهها و موجودات، آن را میتوانیم یک نمونهی موفق از زیرژانر ترسناک گوتیک بدانیم.
۱۱- دیگری (Another)
- سال پخش: ۲۰۱۲
- تعداد اپیزودها: ۱۲
- کارگردان: تسوتومو میزوشیما
- امتیاز کاربران IMDb به سریال: ۷.۵ از ۱۰
- امتیاز مایانیمهلیست به سریال: ۷.۴ از ۱۰
اگر ژانر ترسناک و انیمه را به یک نمودار ون تبدیل کنیم، «مدرسه» احتمالا نقطهی مشترک این دو خواهد بود! در میان این مدارس کابوسوار، یومیاما شمالی شاید یکی از وحشتناکترین مدارسی باشد که در یک انیمه دیدهاید، از آنها که احتمالا هرگز از ذهن شما پاک نخواهد شد.
همهچیز از جایی آغاز میشود که یک دانشآموز خودکشی میکند و همکلاسیهایش برای کنار آمدن با این تراژدی، تظاهر میکنند که او هنوز زنده است و مشکلی وجود ندارد. رفتارهای این نوجوانان، در نهایت باعث میشود که یک روح شیطانی از راه برسد و خودکشی و مرگهای بیشتری را رقم بزند، این مرگها اما تنها به دانشآموزان خلاصه نمیشود و اعضای خانوادهی آنها را هم تحتتاثیر قرار میدهد.
۱۰- مرد شیطانی (Devilman Crybaby)
- سال پخش: ۲۰۱۸
- تعداد اپیزودها: ۱۰
- کارگردان: ماساکی یواسا
- امتیاز کاربران IMDb به سریال: ۷.۶ از ۱۰
- امتیاز مایانیمهلیست به سریال: ۷.۸ از ۱۰
«مرد شیطانی» از آن انیمههایی نیست که بتوانید همراه با خانواده تماشا کنید و البته برای هر نوع سلیقهای هم مناسب نیست. قصه پیرامون آکیرا و دوستش آسوکا اتفاق میافتد که با یک نژاد کهن شیطانی دستوپنجه نرم میکنند، این هیولاهای شیطانی قصد نابودی بشریت را دارند و کوتاه هم نمیآیند. با توجه به خطراتی که این موجودات ممکن است برای انسانها ایجاد کنند، آسوکا به آکیرا میگوید که تنها راه این است که با یکی از شیاطین متحد شود و قدرتهای او را جذب کند.
آکیرا این کار را انجام میدهد تا به مرد شیطانی تبدیل شود، انسانی با قدرتهای باورنکردنی یک شیطان. مرد شیطانی به عنوان یک اثر فانتزی تاریک، به امضاهای رایج پایبند نیست و درونمایههای پوچگرایانه نیز در آن به چشم میخورد. این انیمه را هم نمیتوانیم یک اثر ترسناک خالص بدانیم اما عناصر زیرژانر وحشت جسمی در آن حضور پررنگی دارد.
۹- سوپ گربه (Cat Soup)
- سال پخش: ۲۰۰۱
- کارگردان: تاتسو ساتو
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۷.۶ از ۱۰
- امتیاز مایانیمهلیست به فیلم: ۷.۳ از ۱۰
این انیمه کوتاه اوایل قرن بیستویکم منتشر شد و اگرچه از جریان اصلی فاصله دارد اما در گذر زمان به یک فیلم کالت تبدیل شد و از آثاری است که تماشای آن برای شما یک تجربهی سینمایی متفاوت خواهد بود. «سوپ گربه» یک سفر سورئال و دیوانهوار است که علیرغم قصهی سادهاش، فضاسازی سنگین و تاثیرگذاری دارد. پس از اینکه مرگ، روح نیاتو را مصادره میکند، دخترک همراه با برادرش راهی سفری جنونآمیز و جهنمی میشود تا روحش را بازگرداند.
نیایو در این ماجراجویی غیرقابلدرک، به سرزمینهایی زیبا اما در عین حال دلهرهآوری قدم میگذارد و رویدادهای غیرمنتظرهای را پشتسر میگذارد. سوپ گربه یک انیمه ترسناک سنتی نیست و تلاش هم نمیکند که مخاطب را بترساند اما جهانی که تاتسو ساتو ساخته است نهتنها بهشدت خلاقانه است بلکه استرس شدیدی به مخاطب وارد میکند؛ شما هرگز نمیخواهید جای دو شخصیت اصلی باشید.
۸- گردهمایی تاریک (Dark Gathering)
- سال پخش: ۲۰۲۳ – ادامه دارد
- تعداد اپیزودها: ۱۸
- کارگردان: هیروشی ایکههاتا
- امتیاز کاربران IMDb به سریال: ۷.۹ از ۱۰
- امتیاز مایانیمهلیست به سریال: ۷.۴ از ۱۰
در جهانی که ارواح ترسناک در حوالی آن پرسه میزنند، وحشتناکترین وجود، یک دخترک انسان است که از قوهی طنز هم بهره میبرد. «گردهمایی تاریک» یک انیمه شوم و هراسانگیز است که قصهی کیتارو را روایت میکند، جوانی که دست راستش نفرین شده است و ارواح را جذب خود میکند. کیتارو در جریان یک رویداد فراطبیعی، به این نفرین دچار شد و دوستش ایکو هم همانند او طلسم شده است. پسرک برای چند سال از جهان دوری کرد اما ایکو او را تشویق میکند تا به جامعه بازگردد و با انسانهای دیگر تعامل داشته باشد. او به عنوان یک معلم خصوصی مشغول به کار میشود تا اینکه با دخترکی که بالاتر اشاره کردیم روبهرو میشود.
دخترک که هوزوکی نام دارد، به دلیل اتفاقی که در دوران کودکی تجربه کرد، میتواند ارواح را به وضوح ببیند. هدف فعلی او این است که مسبب مرگ مادرش را پیدا کند؛ یک روح شیطانی که روح مادرش را به سرقت برد. گردهمایی تاریک انیمه ترسناک سرگرمکنندهای است و از ساختار «هیولای هفته» استفاده میکند، به عبارت دیگر در هر قسمت شاهد رویارویی شخصیتها با یک موجود/روح متفاوت هستیم و بعضی از اپیزودها بهشدت ترسناک از آب درآمدهاند. برگ برندهی این انیمه، سه شخصیت اصلی است که در میان آنها هوزوکی بیشتر میدرخشد.
۷- هیگوراشی: زمانی که آنان گریستند (Higurashi When They Cry)
- سال پخش: ۲۰۰۶
- تعداد اپیزودها: ۲۶
- کارگردان: چیاکی کن
- امتیاز کاربران IMDb به سریال: ۷.۸ از ۱۰
- امتیاز مایانیمهلیست به سریال: ۷.۹ از ۱۰
«هیگوراشی: زمانی که آنان گریستند» لباس زیبایی بر تن دارد؛ در نگاه اول حتی تصورش هم سخت است که چنین انیمهای شامل عناصر ترسناک باشد، شما فکر میکنید که با یک اثر بامزهی نوجوانانه روبهرو هستید که ماجراهایش پیرامون مدرسه اتفاق میافتد و دربارهی زندگی و روحیات چند نوجوان است اما هیگوراشی در حقیقت دربارهی قتل و کشتار است.
هیگوراشی با کسی شوخی ندارد و از جهاتی شاید یادآور فیلم «میدسامر» ساختهی آری استر باشد. کیچی اخیرا به یک دهکده نقلمکان کرده است که هر ساله یک جشن ویژه در آن برگزار میشود. کیچی خیلی زود از اطلاعات سیاهی پیرامون این فستیوال آگاهی پیدا میکند: هر سال، دقیقا در روز برگزاری، قتلهایی رخ میدهد و بعضی از آدمها ناپدید میشوند و نیروهای پلیس هم نمیتوانند پاسخی برای این اتفاقات پیدا کنند. کیچی و دوستانش تصمیم میگیرند تا این معما را حل کنند و درگیر اتفاقات رعبآوری میشوند.
۶- شکار روح (Ghost Hunt)
- سال پخش: ۲۰۰۶ – ۲۰۰۷
- تعداد اپیزودها: ۲۵
- کارگردان: آکیرا مانو
- امتیاز کاربران IMDb به سریال: ۷.۹ از ۱۰
- امتیاز مایانیمهلیست به سریال: ۷.۵ از ۱۰
به عنوان یک انیمه ترسناک، «شکار روح» کاملا سرراست است و به حاشیه نمیرود و چندان هم به حوزهی ژانرهای دیگر قدم نمیگذارد. ایدهی اولیه چندان نوآورانه نیست و شاید اندکی سطحی به نظر برسد اما قدرت اصلی این انیمه در بخشهای دیگر نهفته است. قصه پیرامون چند دانشآموز ماجراجویی اتفاق میافتد که گروهی تشکیل دادهاند و به بررسی رویدادهای معنوی و فراطبیعی میپردازند.
شکار روح در مقایسه با نمونههای مشابه چندان وحشتناک نیست و دغدغهی موشکافی مضامینی همچون مذهب، تفاوتهای فرهنگی و البته رویدادهای ماوراءالطبیعی را دارد (رویدادهایی که اغلب با تراژدی پیوند خوردهاند). برای تماشاگران صبور، شکار روح تجربهی جذابی خواهد بود، آنهم بدون اینکه خشونت افراطی را به نمایش بگذارد یا شما را به کابوس مبتلا کند.
۵- تئاتر تاریکی (Theatre Of Darkness: Yamishibai)
- سال پخش: ۲۰۱۳ – ادامه دارد
- تعداد اپیزودها: ۱۳۰
- کارگردان: آکیرا فانادا
- امتیاز کاربران IMDb به سریال: ۷.۱ از ۱۰
- امتیاز مایانیمهلیست به سریال: ۷ از ۱۰
«تئاتر تاریکی» ضعفهای مشخصی دارد و به آن انتقاد وارد است اما بهواسطهی داستانهای درجهیکی که روایت میکند، این مشکلات (خصوصا کیفیت بصری پایین انیمه) تا حد زیادی کمرنگ میشوند. داستان هر اپیزود، یک درس متفاوت به شما میدهد و اکثرشان با الهام از فرهنگ و سنتهای ژاپنی ساخته شدهاند، بعضی از قصهها هم به معنای واقعی کلمه خیالپردازانه و تفکربرانگیز هستند. توصیه ما این است که تئاتر تاریکی را در اتاق تاریک تماشا کنید تا فضاسازیهای آن بیشتر نمایان شود.
سه فصل اول تئاتر تاریکی تقریبا بینقص هستند اما از فصل چهارم، بعضی از اپیزودها شاید چندان قابلقبول نباشند و این مسئله باعث شده است تا کیفیت کلی انیمه تحتتاثیر قرار بگیرد، با این حال، ساختهی آکیرا فانادا را باید انیمه ترسناک راضیکنندهای بدانیم.
۴- دفتر مرگ (Death Note)
- سال پخش: ۲۰۰۶ – ۲۰۰۷
- تعداد اپیزودها: ۳۷
- کارگردان: تِتسورو آراکی
- امتیاز کاربران IMDb به سریال: ۸.۹ از ۱۰
- امتیاز مایانیمهلیست به سریال: ۸.۶ از ۱۰
«دفتر مرگ» که یکی از محبوبترین و بهترین انیمههای تاریخ است شاید نیازی به معرفی نداشته باشد؛ نبرد حماسی میان لایت یاگامی و ال حتی کسانی که علاقهای به انیمه ندارند را هم هیجانزده میکند. ایدهی دفتر مرگ – دفترچهای که نام هر کسی روی آن نوشته شود کشته خواهد شد – فینفسه فلسفی است و در باب اخلاقیات سوالهای جالبی مطرح میکند تا همانند جربیات سریالی لین، شاهد یک برداشت عمیق و متفاوت از ژانر ترسناک باشد.
با اینکه لایت یاگامی از این دفتر برای کشتن مجرمان استفاده میکند اما اینکه آنها خارج از ساختارهای قانونی و بدون محاکمه کشته شوند هم مسئلهای است که باید دربارهی آن گفتگو کرد. دفتر مرگ قصهی تعلیقآمیز، پرفرازونشیب و هوشمندانهای دارد و تماشای میتواند از مخاطبی را دگرگون کند.
۳- مونونوکه (Mononoke)
- سال پخش: ۲۰۰۷
- تعداد اپیزودها: ۱۲
- کارگردان: کنجی ناکامورا
- امتیاز کاربران IMDb به سریال: ۸.۲ از ۱۰
- امتیاز مایانیمهلیست به سریال: ۸۴. از ۱۰۰
این اسپینآف انیمه «آیاکاشی: قصههای ترسناک سامورائی»، پنج آرک داستانی دارد قصهی آن پیرامون مرد بدون نامی – ملقب به داروفروش – اتفاق میافتد که به دنبال شکار ارواحی به نام مونونوکه است. او برای اینکه هر کدام از این ارواح را نابود کند، باید شکل، حقیقت و منطق آنها را یاد بگیرد، این باعث میشود تا فارغ از مونونوکهها، داروفروش انسانهایی که به دنبال شکار آنها است را هم بهتر درک کند.
مونونوکه انیمه ترسناک کمنظیری است، از نماهای عجیبوغریب تا طراحی اضطرابآور صداها و یک حس معنوی و ماورایی که کمک میکند تا معماهای هرکدام از آرکها تاثیرگذارتر شود. مونونوکه را اما باید چیزی فراتر از یک انیمهی تجربی در نظر گرفت و مضامین و ایدههای آن بیش از آنچه که انتظار دارید تفکربرانگیز است.
۲- شیکی (Shiki)
- سال پخش: ۲۰۱۰ – ۲۰۱۱
- تعداد اپیزودها: ۲۲
- کارگردان: تتسورو آمینو
- امتیاز کاربران IMDb به سریال: ۷.۶ از ۱۰
- امتیاز مایانیمهلیست به سریال: ۷.۷ از ۱۰
«شیکی» در حقیقت برداشتی ژاپنی از خونآشامها است اما واژهها نمیتوانند این برداشت را بهدرستی توصیف کنند؛ این انیمه آنها را به وحشتناکترین شکل ممکن عرضه میکند و هر بینندهای از ملاقات با این موجودات مضطرب خواهد شد. قصه در یک شهر کوچک اتفاق میافتد، جایی که زنجیرهای از قتلهای عجیبوغریب آغاز شده است و ساکنان منطقه وحشتزده شدهاند.
این قتلها همچنین با ورود یک گروه همزمان شده است که اخیرا از راه رسیدهاند و حالا در نزدیکی شهر و در یک قلعه زندگی میکنند. خلاصهی داستان شیکی شاید ساده جلوه کند اما پیچشهای داستانی یکی پس از دیگری از راه خواهند رسید و این انیمه برداشتی بدبینانه از رفتارهای انسانی ارائه میدهد و یک گزینهی مناسب برای طرفداران جدی ژانر ترسناک است، حتی کسانی که علاقهای به انیمه ندارند.
۱- آبی تمامعیار (Perfect Blue)
- سال انتشار: ۱۹۹۷
- کارگردان: ساتوشی کن
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۸ از ۱۰
- امتیاز مایانیمهلیست به فیلم: ۸.۵ از ۱۰
بیشتر ساختههای ساتوشی کن، بهویژه «عامل پارانویا» (۲۰۰۴) و «پاپریکا» (۲۰۰۶) هم میتوانند در چنین فهرستی قرار بگیرند، حتی با اینکه تنها به ژانر ترسناک خلاصه نمیشوند. ساتوشی کن استعداد ویژهای در روایت قصههای سیاه دارد و «آبی تمامعیار» یکی از دلهرهآورترین ساختههای او به حساب میآید؛ فیلمی که با فلسفه و روانشناسی پیوند خورده است و پس از تماشای آن، این فیلمساز را تحسین خواهید کرد.
قصه پیرامون دختر جوانی به نام میما کریگوی اتفاق میافتد که خوانندگی میکند. او تصمیم میگیرد وارد حوزهی بازیگری شود که نتیجهاش رویدادهای غیرمنتظره و عجیبی است. او از سوی چند مزاحم غریبه تحت تعقیب قرار میگیرد و همزمان قتلهای شنیعی نیز رخ میدهد که گویی به او ارتباط دارد. میما تحتفشار قرار میگیرد و رفتهرفته به پارانویا دچار میشود. در این ساختهی ساتوشی کن، مرز میان حقیقت و رویا کمرنگ میشود و اگرچه فیلم آسانی برای تماشا نیست اما اگر به دنبال یک انیمه ترسناک متفاوت هستید، بهتر از آبی تمامعیار را پیدا نمیکنید.
منبع: Gamerant