بهترین تبلتهای گیمینگ کدامند؟ از قویترین تا بهصرفهترین
سالهای زیادی است که تبلتها ساخته میشوند. این دستگاهها در ابتدا تنها نسخه بزرگ شدهی یک تلفن هوشمند بودند. با گذشته زمان شرکتهای سازنده پیبردند که تبلت میتواند چیزی بیش از این باشد. اولین بار در سال ۲۰۱۲ بود که مایکروسافت ایده تبدیل تبلت به یک کامپیوتر را مطرح کرد. این شرکت با عرضه سری سرفیس (Surface) تحولی در دنیای این دستگاههای همراه ایجاد کرد. امروزه هم تبلتها کاربری متفاوتی دارند و قصد داریم تا بهترین تبلت های گیمینگ را معرفی کنیم.
سرفیسها در طول این مدت پیشرفت بسیاری کردند و یکی از ایدههای مهم استفاده از پردازندههای قدرتمند لپتاپها برای این محصولات بود. اخیراً ما شاهد تبلتهای بسیار قدرتمندی هستیم که از پس کارهای بسیاری برمیآیند. البته هنوز این دستگاهها نمیتوانند جای لپتاپ یا کامپیوتر خانگی را بگیرند با این حال بسیار از گذشته قویتر شدهاند.
یکی از نکات مثبت تبلتها قابل حمل بودن آنها است. به این معنا که وزن بسیار کمی داشته و همیشه میتوانید با یک کیف کوچک آن را با خود حمل کنید. از نکات مثبت دیگر میتوان به قیمت اشاره کرد. البته این موضوع دوم بستگی به مدل انتخابی شما دارد. با این حال میتوان با حدود ۱۵ میلیون تومان نیز یک تبلت خوب و کارآمد خریداری کرد. حال با لیست بهترین تبلت های گیمینگ با ما همراه باشید.
۱. ایسوس راگ فلو زی ۱۳ (Asus Rog Flow Z13)
زمانی که شما نام راگ (ROG) را میشنوید قطعاً یاد سری گیمینگ ایسوس میافتید. کاملاً هم درست است. فلو زی ۱۳ یک تبلت گیمینگ است. هدف اصلی این تبلت بازی است و به نوعی سرفیس دنیای گیمینگ است. سری فلو به طور کلی به محصولات بسیار باریک و سبک ایسوس تعلق دارد که یک ویژگی خاص دارند. همه محصولات سری فلو دارای یک پرت (Port) اختصاصی ایسوس هستند تا به یک کارت گرافیکی خارجی (External Graphics Card) به نام ایکسجی موبایل (XG Mobile) متصل شوند.
این کارت گرافیکی خارجی باعث خواهد شد که تبلت ۱۳ اینچی شما به یک لپتاپ کامل تبدیل شود. البته خود تبلت هم بدون کارت گرافیکی خارجی بسیار قدرتمند است. بنابر مدل انتخابی شما این دستگاه میتواند دارای پردازنده Core i7، i9 و i5 باشد. نکته مهم اینجاست که زی ۱۳ به همراه پردازنده گرافیکی مجزا یعنی RTX 3050ti نیز عرضه میشود. به همین دلیل این تبلت ۱۳ اینچی به شدت قدرتمند است. البته دقت کنید که زی ۱۳ مدل بدون پردازنده گرافیکی مجزا هم دارد.
شما برای این قابل حمل بودن و قدرت باید هزینه پرداخت کنید. به همین دلیل قیمت زی ۱۳ ارزان نیست. با اینحال یک دستگاه تمام عیار و شاید بهترین تبلت گیمینگ است. سیستم عامل ویندوز، پردازنده گرافیکی مجزا، پورت ایکسجی، صفحه نمایش بسیار خوب به همراه سیستم خنک کننده همگی باعث شدند تا زی ۱۳ یکی از بهترین تبلت های گیمینگ باشد.
۲. مایکروسافت سرفیس پرو ۸ (Microsoft Surface Pro 8)
از اینجای لیست به بعد توانایی دستگاهها کاهش پیدا میکند. سرفیس یک دستگاه ضعیف نیست اما پردازنده آن نسبت به زی ۱۳ بسیار ناتوانتر است. این دستگاه از سری پردازنده G7 اینتل استفاده کرده که برای دستگاههای باریک و سبک ساخته میشوند. به همین علت به طور کلی نسبت به زی ۱۳ به شدت ضعیفتر است. همینطور اینکه پردازنده گرافیکی مجزا نداشته و شما باید به سیستم Intel Iris بسنده کنید.
در این مدت گرافیک پردازندههای اینتل هم بهبود زیادی پیدا کرده ولی به اندازه یک پردازنده گرافیکی جدا قدرت ندارند. سرفیس پرو بیشتر برای افرادی مناسب است که گیمینگ تفریح آنها بوده و این دستگاه را صرفاَ برای گیمینگ خریداری نمیکنند. به دلیل اینکه سرفیس پرو از لحاظ کیفیت صفحه نمایش بسیار خوب بوده و همینطور اینکه بسیار سبک است. شما میتوانید آن را همه جا برده و اصلاً از وزن زیاد آن اذیت نشوید.
سرفیس پرو قیمت زیادی دارد. همینطور اینکه از لحاظ قیمتی به زی ۱۳ بسیار نزدیک است. پس در هنگام خرید هر دو دستگاه خوب فکر کنید که چه کاربری از دستگاه انتظار دارید. به دلیل اینکه سرفیس پرو ۸ قطعاً از پس اجرای عناوین AAA جدید بر نخواهد آمد.
۳. آیپد پرو ۲۰۲۱ (iPad Pro 2021)
از اینجا به بعد لیست به مواردی خواهیم پرداخت که دارای سیستم عامل ویندوز نیستند. به همین دلیل بسیاری از بازیها برایشان عرضه نخواهند شد. در اصل این دستگاهها دارای سیستم عاملهای همراه مثل آیپد او اس (iPad OS) یا اندروید (Android) هستند. وقتی بحث در مورد تبلت میشود قطعاً آیپد جایگاه خاصی دارد. آیپد ۱ جزو اولین تبلتهای ساخته شده در تاریخ است. به همین دلیل اپل سابقه زیادی در این زمینه دارد. در حال حاضر آیپد پرو یکی از بهترین تبلت های گیمینگ موجود است و در واقع ایپد گیمینگ به حساب میآید.
این دستگاه با داشتن پردازنده قدرتمند ام وان (M1) به همراه صفحه مینی الایدی (Mini LED) برای کارهای طراحی و ادیت فیلم و عکس بسیار عالی است. از طرفی برای گیمینگ نیز مناسب است. شما میتوانید از آیپد پرو برای استریم بازیها یا حتی اجرای عناوین موجود در اپ استور استفاده کنید. با وجود محدودیتهای اپ استور همچنان عناوین بسیار خوبی روی این فروشگاه وجود دارند. از طرفی چیپ ام وان به شدت قدرتمند بوده و از پس اجرای بازیهای همراه به راحتی بر میآید.
نکته بسیار جالب بهینه بودن این پردازنده است. به حدی که با وجود این قدرت بسیار آیپد پرو همچنان یکی از بهترین باتریها را داشته و شما را به راحتی به مدت ۱ روز کامل با استفاده زیاد همراهی خواهد کرد. صفحه نمایش آیپد نیز به شدت خوب بوده و برای کارهایی غیر از گیمینگ هم مناسب است. در کنار موارد گفته شده، دوربین جلو و عقب این تبلت نیز بسیار قوی است. با توجه به اینکه آیپد قیمت زیادی هم دارد، امکانات بسیاری هم در اختیار کاربران قرار میدهد.
۴. گلکسی تب اس ۸ (Galaxy Tab S8)
گلکسی تب اس ۸ را میتوان یکی از بهترین تبلت های گیمینگ موجود بین مدلهای اندرویدی دانست. البته این نام در اصل برای یک مجموعه است. دو برادر بزرگتر اس ۸ یعنی اس ۸ پلاس و اس ۸ الترا هم هستند که بنابر سلیقه افراد میتوانند خریداری شوند. تفاوت اصلی مدلهای مختلف اس ۸ در اندازه صفحه نمایش است. از لحاظ مقدار رم نیز با هم کمی تفاوت دارند. نکته مهم اینجاست که دلیل انتخاب تب اس ۸ نسبت به مدلهای دیگر اندازه مناسب، قیمت و وزن کم است. اشتباه نکنید این تبلت ارزان نیست ولی قیمت خوبی نسبت به رقبا دارد.
از طرفی پردازنده موجود در آن، Snapdragon 8 gen 1 است که قدرت بسیار زیادی دارد. همینطور اینکه صفحه نمایش این تبلت بینظیر بوده و برای کارهای طراحی نیز خیلی خوب است. با توجه به قدرت زیاد این پردازنده شما قطعاً از پس اجرای عناوین مختلف بازیها بر خواهید آمد. همینطور اینکه اگر تصمیم به اجرای برنامهی سنگینی گرفتید، نگران نباشید، تبلت شما آن را اجرا خواهد کرد.
یکی از نکات مثبت تبلتهای سامسونگ به عنوان تبلت گیمینگ ویژگی دکس (Dex) است. این قابلیت محیط تبلت را به چیزی مشابه به ویندوز تبدیل خواهد کرد. سیستم عامل شما همان اندروید است اما با ظاهر ویندوز برای افراد زیادی آشنا است. همینطور اینکه برای کارهای متفاوت نیز کاربردیتر است. پس اگر به دنبال بهترین تبلت های گیمینگ برای بازی هستید، اصلاً در خیر تب اس ۸ شک نکنید.
۵. آیپد ایر ۲۰۲۲ (iPad Air 2022)
حال از قسمت پرچمدار به میان رده میرسیم. استفاده از لفظ میانرده برای آیپد ایر کمی عجیب است. به طور کلی نامگذاری اپل در این مدت تغییرات زیادی کرده و زمانی ایر پرچمدار این شرکت بود. آیپد ایر نسبت به آیپد پرو تفاوت چندان زیادی ندارد. صفحه نمایش ایر Liquid Retina بوده و سنسور تشخصی چهره را ندارد. همینطور اینکه میزان رم آن نیز کمتر است. با اینحال پردازنده آن ام وان بوده که به شدت قدرتمند است.
اینکه شما چرا باید به جای پرو، ایر را انتخاب کنید بستگی به کاربری شما از تبلت دارد. تبلتهای پرو برای افراد حرفهای در زمینه طراحی و کارهای سنگین ساخته شده است. از طرفی دوربین پرو هم به شدت بهتر است. با اینحال دوربین تبلتها اهمیت چندانی ندارد. از لحاظ صفحه نمایش به دلیل تکنولوژی متفاوت با پرو تفاوت زیادی با آن دارد. با اینحال بد نیست. به همین دلیل شما میتوانید ساعتها با آن کار کرده و از تجربه کار با آن لذت ببرید.
نکته مهم این است که آیپد ایر ۲۰۲۲ نسبت به نسخه قبلی پیشرفت زیادی داشته است. اضافه شدن چیپ ام وان باعث شده تا قدرت زیادی در حد مک بوک پیدا کند. پس مراقب باشید که مدل قبلی را خریداری نکنید. به دلیل اینکه این تفاوت پردازنده باعث خواهد شد تا عمر دستگاه شما نیز کاهش پیدا کند.
۶. گلکسی تب اس سون افای (Galaxy Tab S7 FE)
تب اس سون افای به معنای واقعی یک تبلت میان رده است. این دستگاه در اصل به سری اس ۷ تعلق داشته اما چندین ماه بعد از عرضه اس سون، وارد بازار شد. پسوند افای مانند گوشیهای موبایل به معنای نسخه ضعیف شده است. سامسونگ در این تبلت نهایت سعی خود را کرده که کاربر حس دستگاه ارزان را نداشته باشد. به همین دلیل تب اس ۷ افای به شدت با کیفیت ساخته شده است.
از طرفی صفحه نمایش آن نیز خوب است. نمیتوان گفت که در سطح موارد پرچمدار است اما اصلاً آزار دهنده نیست. تنها مشکل بحث پردازنده است. پردازنده اس ۷ افای میان رده و از سری ۷۶۵ اسنپدراگون است. به همین دلیل فدرت خیلی زیادی ندارد. با اینحال از پس اجرای تمام عناوین بازی برمیآید. همینطور اینکه اندازه بزرگ این تبلت باعث خواهد شد تا کاربران تجربه خوبی را داشته باشند.
قلم دستگاه نیز در حد پرچمداران نیست اما دقت خوبی داشته و برای دانش آموزان و دانشجویان بسیار مناسب است. نکته بسیار مهم قیمت اس ۷ افای است. این تبلت قیمت بسیار خوبی داشته و از همه رقبای خود ارزش خرید بیشتری دارد. اگر شما بخواهید این دستگاه را رقیب آیپد ایر بدانید، کاملاً اشتباه است. به دلیل اینکه این دستگاه در رده متفاوتی قرار داشته و با وجود قدرت کمتر، قیمت بسیار پایینتری هم دارد.
۷. آیپد ۱۰.۲ نسل ۹ (iPad 10.2 Gen 9)
آیپد ۱۰.۲ ارزانترین تبلت اپل است. این دستگاه را میتوان بهترین تبلت ارزان قیمت دانست. در حال حاضر نیز یکی از بهترین تبلت های گیمینگ بوده و ارزش خرید بسیاری دارد. طراحی ۱۰.۲ بسیار کلاسیک بوده و قدیمی است. چیزی که ما در سری اسای (SE) نیز شاهدش هستیم. اپل در اصل با اینکار نشان میدهد که این دستگاهها قدیمی و ارزان هستند. با اینحال آیپد ۱۰.۲ بسیار قدرتمند بوده و از پس اجرای اکثر عناوین بازی برمیآید.
آیپد ۱۰.۲ ارزش خرید بسیار بالایی دارد. به دلیل اینکه چیم A13 Bionic همچنان یکی از قدرتمندترین موارد موجود بوده و سیستم عامل آیاواس نیز بسیار خوب از آن استفاده میکند. درست است که قدرت این تبلت به اندازه ایر و پرو نیست ولی قیمت آن نیز بسیار پایین است. شما میتوانید از مداد اپل (Apple Pencil) نیز استفاده کنید تا برای طراحی نیز خوب باشد. البته صفحه نمایش این تبلت چندان برای طراحی مناسب نیست و برای اینکار مدلهای بالاتر را پیشنهاد میکنیم.
با وجود نکات مثبت و منفی، آیپد ۱۰.۲ بهترین تبلت ارزان قیمت موجود است. این دستگاه بسیار قدرتمند بوده و سبک است. همینطور اینکه اندازه آن نیز چندان بزرگ نیست و برای حمل و نقل بسیار مناسب است.
۸. گلکسی تب ای ۷ (Galaxy Tab A7)
گلکسی تب ای ۷ به شدت ارزان قیمت است. به همین دلیل در لیست بهترین تبلت برای بازی حضور دارد. این تبلت قیمت بسیار خوبی داشته و عملکرد خوبی را نیز در این قیمت ارائه میدهد. به همین دلیل یک سر و گردن از رقبا بهتر عمل میکند. اگر شما به دنبال یک تبلت ارزان قیمت اندرویدی هستید، ای ۷ بهترین انتخاب است.
پردازنده موجود در این تبلت قدرت چندانی ندارد. با اینحال از اجرای تعداد زیادی از عناوین بازی بر خواهد آمد. همینطور اینکه از رقبا نیز به شدت بهتر است. طراحی تبلت نیز مدرن بوده و شباهتهایی با موارد دیگر ساخته شده توسط سامسونگ دارد. صفحه نمایش این تبلت نیز به نوبه خود قابل تحسین است. البته لازم به ذکر است که برای طراحی اصلاً به آن اکتفا نکنید. با اینحال برای کاربری روزمره و بازیهای سبک مناسب است.
در این لیست ای ۷ ارزانترین مورد است. به همین دلیل اگر به دنبال یک تبلت برای بازی هستید و نمیخواهید هزینه زیادی بکنید، میتواند بهترین گزینه باشد. این تبلت برای کاربری مولتی مدیا بسیار مناسب است.
۹. آیپد مینی ۲۰۲۱ (iPad Mini 2021)
مورد آخر لیست، حالت افتخاری دارد. آیپد مینی به این دلیل در لیست بهترین تبلت برای بازی حضور دارد که بسیار کوچک است. همین باعث خواهد شد تا به طرز عجیبی قابل حمل و کوچک باشد. تمام موارد بالا بیش از ۱۰ اینچ و حتی برخی ۱۳ اینچ صفحه نمایش دارند. این در حالتی است که آیپد مینی تنها ۸ اینچ است.
ظاهر جدید آیپد مینی باعث شده تا حالت مدرنی داشته باشد. از طرفی پردازنده این تبلت نیز بسیار قدرتمند بوده و به همین دلیل ارزش خرید بالایی دارد. اگر شما با اندازه آیپد مینی مشکلی ندارید، قطعاً یکی از بهترین انتخابهای موجود است. مخصوصاً برای افرادی که زیاد به مسافرت رفته و نیازمند یک دستگاه کوچک هستند.
جمعبندی
اینکه شما کدام تبلت را بخرید به طور کامل به کاربری شما بستگی دارد. در این لیست ما تلاش کردیم که بنویسیم کدام تبلت برای چه کاری مناسب است و چطور میشود بهترین تبلت گیمینگ را انتخاب کرد. برای مثال زی ۱۳ برای گیمینگ ساخته شده است. به همین دلیل نیازمند موارد خاصی نیست و به تنهایی از پس اجرای عناوین سنگین بر خواهد آمد.
از طرفی آیپد پرو بیشتر برای طراحی ساخته شده است. به همین دلیل اگر شما قصد خرید یک تبلت را دارید تنها به جنبه گیمینگ آن توجه نکنید. به دلیل اینکه دستگاههای موجود از پس اجرای اکثر آنها برمیآیند. نکته اینجاست که باید به کاربری و قیمت تبلت گیمینگ دقت کنید.
منبع: GamesRadar.com
من میخوام گلکسی تب ای۷ رو بگیرم کسی داره که بگه برای گیم هایی مثل کالاف خوبه یا نه
ببین برا من دارم ولی تو کالاف
اولا لگ میخورم زیاددددددد
دوما گرافیکش رو پایین میاره و تو نمیتونی کاری بکنی
سوما بعد یک مدت کالاف پلی دادن باهاش تاچ تبلت ضعیف میشه
شیائومی mi pad 5 pro بد نبود لااقل پردازنده اسنپدراگون ۸۷۰ بهتر از اسنپدراگون ۷۶۵ که توی s7 fe هست بهتره
(Asus Rog Flow Z13) رو دقیقا برای من ساختن. به شخصه قصد خرید اش رو دارم
لنوو پد پرو بگیرید حالش ببرید
اینا پول دور ریختنه
ارزان ترین و دومین از آخر tab a7 هستش پس چرا از آیپد ۱۰.۲ نسل ۹ fps بیشتری میده موقع تستی که من و دوستم انجام داده ایم
دلیل نمیشه روی یه بازی که شما تست کردین دیگه کامل یعنی این از این قویتره حتما شما اشتباه تست کردین
همچین چیزی اضلا ممکن نیست چون پردازنده ایپد a13 هست . تست تون مشکل داشته دوست عزیز .
اس ۸ و اس ۸ الترا تو دیجی موجود نیس